Készpénzfelvételi trükkök

A 0,6%-os készpénzfelvételi adó sokak kedvét elveszi, hogy pénzt vegyenek fel a bankból.

(Még többek kedvét elveszi, hogy egyáltalán betegyék a bankba a pénzt, főleg, hogy kamatot nem adnak rá. Ennek örömére brutálisra hízott a készpénz-állomány, mondhatni mellközépig gázolunk a készpénzben a kormány és a jegybank nagy bánatára. Az emberek valamiért nem akarják, hogy úgy tegyék be a bankba a pénzt, hogy aztán egy év múlva is kevesebbet vehetnek fel, mint betettek.)

Erre van kiskapu, ugyanis az értékpapír-forgalmazóknál maradt az eredeti 0,3% maximum hatezer forintos adó. Így ha a Magyar Államkincstárhoz utaljuk a pénzt, esetleg a látszat kedvéért veszünk rajta egy hét múlva lejáró állampapírt, utána szó nélkül felvehetünk akár több milliót is a pénztárnál készpénzben hatezer forintért. (Nemrég még működött, ha azóta valami változott, írd meg a hozzászólásokban.)

Másik új trükkről az egyik kommentelőnk írt.

Venni kell bankkártyával az OTP-nél autónyeremény-betétkönyvet, majd visszaváltani. Ezt készpénzben kifizetik, ha úgy kérjük. Mivel nincs költsége a visszaváltásnak, ingyen vettük fel a pénzt. (Kicsit tartok tőle, hogy ez csak OTP kártyával fog működni.)

Köszönjük a tippet.

 

Update: a hozzászólásokból úgy tűnik, mégsem engedik a bankkártyás vásárlást, félretájékoztatták a bankfiókban.

Ja igen, miért kell készpénz: mert például a kőműves nem szereti ezeket a modern dolgokat, ő minden pénteken készpénzben kéri a munka árát. Vagy használt autót akarsz venni és az eladó csak abban bízik, amikor a kezébe számolnak négymillió forintot. S ezer másik ok lehet még.

Share

78 hozzászólás

 • dieter
  A gépkocsinyeremény betétkönyves szerintem már rég nem így van. 2017 novemberében vásároltam egy vidéki OTP fiókban (a bankszámlám nem ott van), és a korábbi évek tapasztalata alapján bankkártyával akartam fizetni: erre az ügyintéző jelezte, hogy csak készpénzzel tehetem meg. (Kérdeztem, hogy mi van ha nincs nálam annyi kp – akkor vegyek le az automatából a kijáratnál – hangzott a gyors válasz). Értetlenkedésemre óvatosan megsúgta ezt a fent leírt trükköt, mely eléggé elharapózott és milliós értékben csinálták – emiatt az én 1 db tételemet sem tudtam kártyával vásárolni…
 • Zsolt
  Gránit bankos platina bankkártyával havonta 4-szer lehet felvenni készpénzt bármely belföldi ATM-ből. (Külföldön 2-szer.) Van olyan, ami alkalmanként enged 1 M Ft-ot felvenni! 🙂
 • nyman
  A CIBnel fix dija van az ATM felvetelnek. Lasd: cib.hu/document/documents/CIB/kartyak/msz_bankkarty_180901_0629.pdf

  pl. BB es K&H automatak akar 40-50 bankjegyet is kiadnak egy kp felvetre, igy 1-2 millio eseteben ennel is jo lehet a matek.

  Persze szamlavezetesi dij, bankkartya dij stb.

  (excitiskent meg szerencsere ingyen van barmennyi ATM felvet, a limitet az Erstenel csak max napi 1M-re lehet allitani, de lehet fiokban megmaradt a 2M-es limit)

 • Ábris
  Venni kell rajta rövid lejáratú papirt. Én múltkor utaltam át egy nagyobb összeget, és vettem fel egyből. De alá kellett írnom egyből egy ilyen papírt, hogy több ilyet nem teszek, különben megszüntetik a számlámat.
  De a srác, aki intézte ezt a dolgot, mondta, hogy úgy szokták hogy egy pár nap múlva lejáró papírt szoktak venni, és akkor már nincs is semmi baj 🙂
 • t26
  Amit még érdemes nézni OTP-nél, mert egyáltalán nem logikus, ha mégis hagyományos módon akar az ember pénzhez jutni:
  – ATM-nél nagyobb összegnél (90e Ft felett) érdemes idegen bank ATM-jénél készpénzt felvenni: fix 1171 Ft a 62 Ft + 1,23% helyett.
  – Bankfióki kártyás készpénzfelvételnél (117e Ft-nál nagyobb összegnél) is érdemes idegen bankhoz menni: fix 1362 Ft a 185 Ft + 1% (max 30540) vagy 3M felett 12327+0,6% (max 72950 FT) helyett.
  – Jump számlánál az OTP bankfióki készpénzfelvétel kártya nélkül fix áras (1303 Ft), ami olcsóbb (111e Ft feletti összegnél), mint bankkártyával ugyanott: 185 Ft + 1% (max 30540) (vagy mint idegen banknál kártyával).
 • Meister
  OTP-nél én még soha nem tudtam kártyával venni Nyereménybetétkönyvet. Erstés kártyával. De szerintem OTP-ssel sem engedik a Móriczon, mert meg sem kérdezte, milyen kártyám van.
 • Fowler
  Kedvencem a kaszinó:
  Betéti vagy akár hitelkártyával kikéred a zsetont majd 0 játék után kis idő múlva visszaváltod és készpénzben kéred vissza a pénzt.
  Hitelkártyánál még talán cashbacket is adnak rá.
 • Lordgreg
  Az autonyeremeny-betetkonyv vasarlas bankkartyaval KP felvetelnek minosul(t 2 eve) a postan. Ha az OTP-nel ez nem igy van, akkor maris lehet jatszani a hitelkartyakkal. 🙂
 • hapcibeno
  Akkor ez egy jelentős változás, ugyanis nyáron – amikor én is gondolkodtam ezen a lehetőségen – még a következő választ kaptam az OTP-től: “Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a gépkocsi nyereménybetét vásárlása csak készpénzzel kezdeményezhető. Bankkártyával, kártyás vásárlásként nem egyenlíthető ki a vétel ellenértéke. “
 • Zelei K Andor
  A Magyar Államkincstárhoz való utaláskor nem számítanak fel ugyancsak 0.3% tranzakciós adót / 6000 Ft-ot?

  Régi (és azóta megszüntetett, de újonnan legalábbis már nem választható) bankszámla esetén ingyenes a belföldi utalás (Raiffeisen Díjnullázó vagy ERSTE Online számlákról tudom) de ezeknél saját ATM-ből a 150,000 Ft-os havi kereten felül is ingyenes a készpénzfelvétel. 🙂 Vagyis ilyen számlával rendelkező, megbízható emberhez is lehet utalni, aki ingyen felveszi és odaadja a kezünkbe.

  Érvek a készpénz mellett: idén szinte havonta akadt olyan bank, amelyik fejlesztés okán pár napig nem volt teljesen működőképes (néha a netbank, néha a kártyaelfogadás is kiesett). Szintén találkoztam nem működő kártyaterminálokkal, főleg kis helyeken és éttermekben… Nomármost, ha ott állsz a teletankolt kocsival vagy a megevett ebéddel, és csak készpénzt fogadnak el, de nincs nálad, az kínos.

 • Zelei K Andor
  Egyik kollégám tippje a készpénzhez jutáshoz: vegyünk valami értékes műszaki cikket a bankkártyával, majd csapjuk a zaciba. 😮

  Meg sem próbáltam vele vitatkozni…

 • Hitel
  Nekem nem egedték kártyával fizetni a nyereménybetétkönyvet…igaz ez márciusban volt és nem vagyok otp-s..
 • Kp felvétel
  Üdv! Otp nekem nem engedte kártyával fizetni a GKNY-t. Sajna anno azt mondták csak kp fizetés lehetséges. Azóta mondjuk le is szoktam a vásárlásáról sajna a fél óra vásárlás + fél óra visszaváltás csak kp-bam ingyenes, időben nagyon buktás 🙁
 • gaborr
  cibnél 696ft a kp felvét, tehát 232000ft felett jobban megéri cib-es kártyával felvenni a megfelelő összeget. unicredit 1M-et is kiad. ha cibes mastercard goldod van, akkor meg csak 500ft a felvét, tehát ott már 167ezer forint felett is jobban megéri kártyával kivenni a pénzt.
 • Jani
  Állampapírt bankkártyával is lehet vásárolni, es akkor nem kell fizetni az utalásért.
 • S.E.
  Egyetértek, szükség van a készpénzre. De pl. használt autót nem vásárolnék 1M felett készpénzzel. Akinek nem jó az utalás, tartsa meg a kocsiját.
 • Fater.
  Korábban azt csináltam, hogy vettem valamit a Tescoban (pl. porszívó 10e-ért) kártyával, majd kifele menet visszavittem, hogy mégsem ilyet szerettem volna és készpénzben visszaadták az árát. #lyfhek
 • jami

  7 éve így vettem kocsit. Mivel már 3 hónapja kerestem, és a kocsi totál rendben volt, ugyan csodálkozva, de mentünk. Teljesen korrekt volt az ügyintézés is, a számlák is, a kocsi azóta is pöpec.
 • Imre
  Transferwise Debit kártyával havi 200 GBP (kb. 72 ezer Ft) erejéig ingyenes a készpénzfelvétel, függetlenül a felvételek darabszámától, akár havi 72-szer egy ezrest is lehet ingyen felvenni. Maga a kártya is ingyenes. És kb. 40 különböző pénznemben lehet rajta pénzt tartani, nekem pl. van forint, euró és cseh korona egyenlegem is, az eurózónában is, Csehországban is ingyen veszek fel pénzt. Az egyes devizanemek között pedig kb. 0,4%-os költséggel váltok, akkor, amikor akarok, nem pedig akkor, amikor épp vásárolok, vagy készpént veszek fel, bár erre is van lehetőség, ha éppen nem lenne elég egyenlegem az adott devizanemben.
 • tomi
  A CIB-nél nem úgy van – bizonyos ,de könnyen teljesíthető feltételek mellet igényelhető csomagban (már nem emlékszem a nevére) – hogy havi 1 v 2 felvétel ATM-ből ingyenes?
 • András
  Posta összevont értékpapírszámla nyitása után az arra elhelyezett összeget (állampapírok és Posta befektetési jegyek) amennyiben bármikor fel kívánjuk venni készpénzben – annak egy részét vagy egészét – akkor azt 0Ft költség mellett bármelyik bankfiókban megtehetjük.
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  a kp azonnali, az utalás még nem az. Várjunk néhány órát mire megjön az utalás? párszázezer forint miatt?
 • Anonimus
  Ugyan csak időszakosan működik, akkor viszont szinte korlátlanul: fesztivál feltöltőkártyára bankkártyáról (hitelkártyáról 😉 ) feltöltesz párszázezer forintot, majd kp-ban visszakéred. Szinte minden fesztiválnál a bejárat előtt is van visszaváltás/feltöltés, így még jegy sem kell… Szólni nem fognak érte, legalább nem kell a bankba futkárózni a kp-val.
 • Kiszamolo
  Fater, na ezért van, hogy most már csak ajándékkártyán adják vissza a pénzt, ha kártyával vásároltál.
 • nyman
  A granitnal mas csomagoknal is van 4kp felvet, nem csak platina kartyanal. Ezeknel az a hatrany, hogy napi 1M a limit.

  Mikor volt meg kartyam a CIB-nel, ott lehetett nagyobb napi limitet is beallitani. Sokeve egy ingatlanvasarlasnal sikerult is ~4M-el egy hetvege utan az egy K&H automatat leuriteni. At kellett menni egy masikhoz. 🙂 Egy idos no volt az elado, nem volt bankszamlaja.

  A cibet latom mas is irta. Azert szurtam be a kondicios listat, mert kartyatipustol fuggoen mas lehet a kp felvet dija.

  Eddig meg nem irt senki mas banknal hasonlo lehetoseget.

 • nyman
  Meg egy javaslat az Allamkincstarhoz. Online lehet idopontot foglalni. Sajnos soxor csak tobb napra elore. Ezzel esetleg celszeru elni, mert lehet nagy tomeg.
 • Szakember
  : nagyon vigyázz a hitelkártyára a kaszinóban, olvasgasd a hitelkártya ászf-eket, egyrészt készpénzfelvételnek minősül, másrészt nincs cashback… !!!

  Amúgy a bankoknak nagyjából tök ugyanannyi a költsége saját és idegen ATM készpénzfelvételen, mégpedig pár éve olyan 200 forint volt. Ezt árazzák be…

 • Szmokkencs
  Veszel valami nagy értékű műszaki cikket a neten rendelve és fizetve, egy olyan áruháztól aminek van szaküzlet is ott ahol laksz. Majd visszaviszed hogy élnél a 14 napos elállás jogával és kp-ban visszakapod a pénzt.
 • PamPam
  Apumék házukat eladták és építkezésbe fogtak. A vevő utalta az összeget az ő otp-s számlaszámára. Az én ötletemre kb 2 hónapja vettek 10 millió ft értékben gépkocsi nyeremény betétkönyvet erről a számlaszámról. Igen a kivitelezőnek kp kellett 🙂 Le kellett tölteni egy mobil applikációt, meg fel kellett hívni vagy 5 ügyintézőt (mert 1 sem tudta hogy ez lehetséges) mire az utolsó vmi bróker féléhez irányította, aki tudta hogy kell ilyet csinálni és 6.000 ft (ennyit számolhatnak fel max, bármekkora értéknél) költség fejében kipostáztak 200db 50.000 ft-os betétet. Szóval létezik egyenlőre még ilyen csak utána kell járni. A betétek részt vettek 1 sorsoláson is, de sajnos nem nyertünk autót 🙂
 • Bence
  Pedig minden eszközzel próbálnia kéne visszaszorítani a készpénzt a kormányoknak (nem eltörölni ,csak visszaszorítani). Hiszen a bankkártyás, átutalásos tranzakciókat nem lehet eltitkolni, adózni kell utána, a készpénzt viszont csak elteszi a kereskedő és nem adózik utána, sosem derül ki.
  Nem értem, hogy EU szinten miért nem kezdenek ezzel valamit.
  Első körben kötelezővé kéne tenni a bankkártya elfogadást minden üzletben (mellette persze készpénzt is elfogadhatnának). Már ezzel nőne a kártyás tranzakciók száma. Mint ahogy az online pénztárgép kötelező, úgy lehetne kötelező a bankkártya terminál is.
  Utána növelni kéne még jobban a készpénzfelvétel adóját, pl. 1%-ra. Ezzel párhuzamosan támogatni a bankokat, hogy minél olcsóbban adjanak bankkártyát minden számla mellé (lakosságnak lehetőleg ingyen), valamint azt is támogatni, hogy a kártyaelfogadás díja minél olcsóbb legyen.
 • NoRkoS
  Vannak jelenleg is nem publikus számlacsomagok több banknál amivel havi 1-2 ezer számlavezetési díj mellett minden tranzakció ingyenes. Akinek nagy pénzmozgás van a számláján keressen ilyent ez a legegyszerűbb és legolcsóbb.
  2019 elején pedig aktuális állapot szerint elindul a Revolut forint alapú feltöltése onnantól azzal is ingyenes lesz a forint alapú utalás illetve 200EURig a készpénz felvétel is.
 • Fater.
  Igen, azóta rájöttek erre a trükkre, de olyat is láttam már, hogy visszautalták ott helyben a pénzt.
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda

  “minden eszközzel próbálnia kéne visszaszorítani a készpénzt a kormányoknak”

  mint tudjuk mindig az épp aktuális kormány tagjai és körei a legnagyobb kp felhasználók, csak a mennyiség változik, többnyire szigorú monoton növekvő módon. Ugye pár éve még elég volt a nokiás doboz…

 • Intruder77
  Itt azt írja, nincs készpénzfelvételi díj:

  allamkincstar.gov.hu/hu/gyik/tartalom/4969/

 • szocske
  , ettől nem drágább, ellenben sokkal egyszerűbb a MÁK-on keresztül felvenni a pénzt…
 • Dorian Gray
  Mifelénk lenne hová leszorítani, részben a kényelem, fizikai pénz költségei, valamint a gazdaság fehéredése miatt. De erről nem elég pampogni, amikor minden hülyeségre vannak díjak. Itt Angliában törvény van rá, hogy kell legyen valós nullás számla. ami az emberek nagyobb részének tökéletesen megfelel.
  Nincs havidíj, éves kártyadíj, utalás Anglián (lehet, hogy királyságon belül, nem tudom) ingyenes, otthon meg ugye bankon belül. Napi azt hiszem 300 fontot vehetnék fel naponta ingyenesen ATM-ből…
  Nekem3,5 év alatt egyetlen az banki terhelésem a legelső hazautalásomnál (nemzetközi) 10 font. Még nem ismertem a TW-t:) Ezen kívül soha egy penny nem vontak le semmire.
  Szóval nekem ezek a magyarosch dolgok mindig féloldalasak, előtérbe helyezzük a jó dolgot (kp csökkentés), de tojunk rá, ami tényleg eredményezhetné. Aztán csodálkoznak, hogy az emberek nem akarják.
 • Árpi
  Kimaradt a penny! Ha 3000 felett vásárolsz kártyával, kérhetsz egy huszast a kasszánál, amit levonnak.
 • naa
  Néhány tipp még:
  – (ezt már írták mások) legyen jó számlacsomagod, ahol ingyenes náhány ATM és keress olyat ami kiad 800K-t egyszerre

  Sok kicsi sokra megy:
  – a havi 150K ingyenest vedd fel te is és asszony is (=300K) és tényleg csak arra költsd amire muszáj a kápé, amúgy mindent paypass-os hitelkártyával
  – Revolutban se hagyd bent a havi 200-400EURnak (prémium esetén 400) megfelelő akármilyen valutát te se és asszony se… (=400EUR-800EUR)
  – Ha van kiadott ingatlanod és nem vagy lusta elmenni havonta a pénzért, kérd kápéban (sokszor bérlőnek is így jó)
  – Büntesd az id1óta közműcéget, aki a “túl korán” kifizetett számla összegét/túlfizetést kápéban postással visszafizeti (utána meg rádveri a késedelmi díjat, ha túlfizetésben ringatva magad elmaradsz a köv. számlával). Büntesd úgy, hogy előre kifizetsz/többször kifizetsz kártyával pár számlát iCsekkel és hagyd, hogy visszafizesse kápéban.

 • naa
  +1: ha kapsz postai csekket valahol, azt vagy fizesd be a QR kóddal iCsekk alkalmazással mindig, vagy a postán kártyával, vagy csekkautomatánál (utóbbit én még nem próbáltam/láttam, de ha nincsenek sokan, akkor az ablaknál ugyanaz…)

  Revolut forint töltést már én is várom amúgy… 🙂

 • toody
  A Revolut-nál a forint feltöltést már elég régóta ígérgetik. A 200 EUR meg nem olyan sok havonta.
 • Oszi
  Raiffeisen prémium számlával korlátlan számú készpénzfelvétel ingyenes saját ATM-ből.
 • naa
  A Penny-nél még van ilyen? Mintha megszűnt volna…
  Amúgy egyetértek, ha már úgyis ott vásárolsz éppen, akkor miért ne adjanak még egy húszast… Aminek a kápéfelvételéért nem hogy nem fizetsz, de még a hitelkártya-visszatérítést is megkapod ugye…

  , a 200 EUR nem sok, de ha a párodnak is van Revolut kártyája, akkor mindjárt 400, prémium előfizetéssel meg dupla (bár én se fizetnék elő csak ezért prémiumra). És hozzá jön ehhez az ingyenes 150 neked is meg 150 a párodnak is, mindjárt havi ingyen felvehető 400e Ft kápé felett járunk.
  Ja és persze amikor tudod, hogy nagyobb összegű kápét kell kifizetni majd egyszer, akkor kihúzhatod havonta a maximumot és elrakhatod a párnacihába, kicsit tervezni kell.

  Vagy ha ennél is több kell, akkor legyen olyan számlád, ahol még ingyen van, tranzakciós illeték stb. nélkül – ez egyre nehezebb, de még akad. Nehogy megszüntesd, ha van ilyen..

 • headset

  “Itt azt írja, nincs készpénzfelvételi díj:
  allamkincstar.gov.hu/hu/gyik/tartalom/4969/”

  Tranzakciós adó néven vonják le a 0,3%-ot.
  allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/befektetesi_szolgaltatasi_uzletszabalyzat_/722/ 2. számú függelék

 • szocske
  @Árpi, pennyben nem csak OTP kártyával működik ez a kp felvét?

  mondjuk azt hiszem nem a 20ezer és hasonló tételek a lényeges kérdések, hanem amikor 5-10M Ft-ra van szükség autó vagy lakásvásárlásnál.

 • Trek
  Off topic – bár némileg kapcsolódik:
  1 hónapja Boszniában és Albániában a legtöbb ATM külön díjat számolt volna fel a kp. felvételért. (Banktól és/vagy felvett összegtől is függően változó mértékű, de számottevő összeget.) Hangsúlyozták, hogy ez extra díj, függetlenül a bankom és köztem létrejött szerződéstől. Ezen igencsak meglepődtem, mert nem tapasztaltam korábban még sehol ilyet.
  (Aztán végül is találtam kettő banki ATM-et, ahol e szempontból ingyenes volt a KP felvét. Amúgy Revolut Mastercard és Transferwise Mastercard volt nálam. Érdekesség, hogy volt egy bank/ATM, ami a TW kártyát nem fogadta el, míg a Revolutot igen. 2 különböző helyen próbáltam.)
  Mennyire elterjedt az ilyen extra ATM kp felvételi díj külföldön?
 • Kobe
  lehet én vagyok a helikopter, de miért erőlteti mindenki a minél olcsóbb készpénzfelhalmozási trükköket? Back to sötét középkor?
  főleg a fizessük ki előre a csekkeket hogy visszakapjuk kp-ban a trükköt tetszik, díjnyertes önszivatás, csak éppen mi értelme ?

  8-10 éve egyáltalán nem használok készpénzt, napi szinten kb 2ezer forint van a tárcámban vésztartaléknak, max külföldi nyaralásnál a minimális EUR tartalékot tartom abban, mindent utalással és kártyahasználattal oldok meg…..egyrészt működik, másrészt meg olcsóbb (havonta 350 forint, keményen a számlavezetés)

 • tangerine
  Erste Privilégium L számla. Korlátlan felvétel ingyen, max napi 1M Ft. Sajnos az is csak 3 tranzakcióval tudtam kivenni, mert csak 10 ezreseket adott, és max 40 db-ot egyszerre.
 • Kobe
  : nem újkeletű a dolog, thaiföldön pl már 5-6 évvel ezelőtt is volt ilyen, 150 baht (kb 1050 forint) készpénzfelvételi díjat számolt fel az ATM ha külföldi kártyát használtál (a bank külföldi készpénzfelvételi díja még ezen felül jött)

  A többiekhez, az euró felvételi lehetőségeket illetően: a 400 EUR (130e HUF, kb) felvételéért megéri 2 db premium revolutot fenntartani (2x 8-9 EUR, 5-6e HUF) havidíjjal? tényleg akkora biznisz ? (ha nincs premium revolutod, akkor meg a 2db kártyáért kell 2×10 EUR-t fizetned, ez nekem drágábbnak tűnik mint a legdrágább hazai kp felvét és egy elég drága számla is….)

 • jancsika
  Az államkincstárnál azért nem teljesen ilyen egyszerű az élet.

  Igaz én még csak cégessel csináltam, de 2 hetes lejáratot engedett meg csak venni. Ráadásul a rövidnek már negatív a hozama is…, így nem biztos, hogy meg fogja érni pl egy 50-est felvenni.

 • naa
  “díjnyertes önszivatás, csak éppen mi értelme”

  Ez a cikk arról szólt, hogy adjunk tippeket arra, hogyan lehet minél olcsóbban készpénzhez jutni AMIKOR VALAMI MIATT KELL valakinek. Például mert lakást újít fel és van olyan, hogy kápéban tud fizetni. Az általad említett célokra nekem se kell készpénz, még a minimális EUR tartalékot se viszem külföldre se, majd kiveszem ott ATM-ből, ha kell.
  Én is ki tudok venni 3x 800.000 Ft-ot (nekem ad ennyit a közeli ATM) havonta 0 forint díjért és 0 forint tranzakciós költséggel, és ez csak 1 bankszámla.
  De ettől még lehet, hogy valakinek épp hasznos némelyik itt elhangzó tipp.

  Amúgy szerintem nem önszivatás pl. csekket hitelkártyával fizetni iCsekk/QR kóddal bruttó 10 másodperc, vagy ha amúgy is Penny-ben állnék meg (előfordul), akkor kérni még 20 lepedőt, ezért se kell ATM-ig elmászni – ez hasznos tudás nekem is, hogy még van ilyen, ha van.