Idegesség a tőzsdéken

2018-02-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az elmúlt napokban kissé ideges hangulat alakult ki a tőzsdéken. Természetesen rengeteg lap harsogja világgá, hogy elkezdődött a lufi kidurranása. Azt nem tudjuk, mert mindössze annyi történt jelenleg, hogy ott tart az amerikai S&P 500 tőzsdeindex, ahol tartott december 14-én, vagyis mindössze visszaadta az elmúlt másfél hónap nyereségét.

Mondjuk az esés meredeksége elgondolkodtató, de azért még korai túl komoly tapasztalatokat levonni.

Ugyanez történt 2016 elején is, aztán gyorsan kiderült, hogy az sem a régen várt összeomlás kezdete volt. Azóta mintegy 37%-ot erősödött az amerikai tőzsde.

Mindezzel nem azt mondom, hogy most is így lesz, csak azt, hogy a szenzációs újsághíreknek megint nem érdemes felülni. Persze könnyen lehet, hogy most indult el a korrekció, ahogy ez 2000-ben is megtörtént. Akkor két évig esett az árfolyam, mint a kő és 2007-ig kellett várni a visszatérésre. (Hogy aztán elkezdődjön a következő válság azon melegében, de ez már egy másik történet.)

Szóval, annyit tudunk jelenleg, hogy van valami zavar a tőzsdén. (Aminek egyébként már régen ideje volt.) De hogy ez a kilenc éves emelkedés végét jelenti-e, vagy csak egy újabb átmeneti zavar, nem tudjuk. Néhány hét vagy hónap és sokkal okosabbak leszünk. 🙂

 

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram