Közel a magáncsőd lehetősége

2015-01-25
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A héten valamelyik reggel behívtak a TV2 Mokkájába, hogy szakértsek arról, hogyan érinti az autóhiteleseket a mostani svájci frank árfolyam-emelkedése.

Az adás előtt egy fiatal, jó humorú, vagány sráccal vártam együtt, hogy sorra kerüljünk. Megkérdeztem, neki miről kell beszélnie.

A magáncsőd intézményéről, válaszolta. Na, gondoltam, két pénzügyi tanácsadót hívtak be egy műsorba. El is mondtam neki, szerintem miért rossz az egész koncepció. Ő ez ellen tiltakozni akart, de már mennie is kellett adásba.

Az adásban kiírták a srác nevét: "Rétvári Bence államtitkár". Upsz, mondtam magamban, mégsem tanácsadó. Így jár, aki nem szokott tévét nézni.:-)

Na mindegy. Közel másfél éve írtam a tervezetről (Itt: A magáncsődről), sajnos látszólag semmi nem változott azóta.

A koncepcióval a legnagyobb baj, hogy csak a kis tartozást (pár millió forintnyi adósságot) felhalmozó adósoknak segít, viszont az ő megsegítésük irreálisan drága lesz, ha tényleg több ezer szakképzett tanácsadót akar leakasztani valahonnan az állam, akik 10 éven át nyomon követik a családokat és beosztják a pénzüket helyettük. Tényleg, honnan is fognak szerezni ilyen embereket ilyen menyiségben?

Mennyibe is fog kerülni egy-egy tanácsadó 10 éven át? Nem lenne olcsóbb, ha az állam inkább átvállalná azt a 2-3 milliós tartozást, mintsem fizessen tanácsadókat sokszor ennyiért éveken át?

A nagyobb adósságokat felhalmozók miért maradnak ki a rendszerből?

Na mindegy, megannyi kérdés. Mivel a tévé és a rádió is ezzel a témával van tele, várhatóan napokon belül törvény lesz a törvénytervezetből és nagy változás már nem várható.

Addig is olvasd el a fent belinkelt cikket, illetve az origo friss cikkét, ha érdekel, vagy érint a kérdés.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram