Lakáshitel törlesztése cafeteria rendszerben

2015 január elsejétől újra jól felforgatták a cafeteria rendszert, kedvezőbb adókulccsal 200 ezer forint felett már csak SZÉP kártyán adható további 250 ezer forint. (A SZÉP kártya csak vendéglátóhelyeken, belföldi szállásokon és kisebb részben szabadidős tevékenységekre költhető el.)

Egy értelmes célú kivétel maradt: a lakáshitel-törlesztésre adómentesen adható maximum 5 millió forint öt éves időszakban, azaz akár havi 83 ezer forint is. (Bár a törvény nem köti ki, hogy milyen ütemezéssel lehet kifizetni ezt az összeget.)

Ez a lehetőség bár 2014-ben is részben adott volt, könnyítést hozott a 2015-ös év.

A legfontosabb, hogy most már nem csak lakásvásárlásra vagy egy új hitel törlesztőinek a támogatására adható, hanem meglévő lakáscélú hitel részleteinek  a támogatására is, amennyiben az ingatlan a munkavállaló (rész)tulajdonában van és a hitel hitelintézettől, vagy pénzügyi vállalkozástól lett felvéve, vagy egy korábbi munkavállalói hitel kiváltására van fordítva.

Már nem kell vizsgálni az ingatlan értékét, csak a szobaszámot: két főig maximum három szoba, három együtt lakó esetén három és fél szoba, négy fő esetén maximum négy szoba, efelett személyenként plusz fél szoba a méltányolható lakásigény. (Csak méltányolható lakásigény esetén adható a támogatás.) A félszoba 6-12 nm, a szoba 12-30 nm. Az együttlakást a lakcímkártya másolataival lehet bizonyítani.

Most már figyelembe vehető az eredeti lakáscélú hitel kiváltására igénybe vett hitel is, ha a kiváltott eredeti hitel célja megfelelt a kritériumoknak (vásárlásra, építésre vagy bővítésre lett felvéve) Fontos, hogy vásárlásnál, építésnél, korszerűsítésnél és legalább egy szobával való bővítésnél a teljes összeg 30%-a, de maximum 5 millió forint lehet a támogatás mértéke.

2015-től az akadálymentesítés is belekerült a támogatható felhasználási körbe.

Egy szó, mint száz, ha kapsz cafeteriát, kérdezz rá a munkáltatódnál, hogy van-e lehetőség a lakáscélú támogatás igénybevételére. Mivel a munkáltatók kétharmada áthárítja a cafeteria adóját is (annyival kevesebbet kapsz kézhez), ezért jobban jársz, ha inkább a hiteltörlesztőd fizetését támogatja a munkáltatód. Arról nem is beszélve, hogy százszor értelmesebb, mint a kulturális utalvány, SZÉP kártya, sportbelépő és hasonló lehetőségek.

Mivel a jogosultság és a felhasználás jogszerűségének ellenőrzése a munkáltató feladatának jelölte ki a törvény, ezért több munkáltató – főleg a nagyobbak – fáznak attól, hogy több száz munkavállalót előzetesen és utólagosan is ellenőrizzenek. (Ha nem felel meg a támogatás a feltételeknek, akkor 20%-kal magasabb összeg után kell megfizetni a munkabér adó és járulékterheit.) Ezért sok bank kínálja azt a lehetőséget, hogy ő átvállalja mind a jogosultság, mind a felhasználás ellenőrzését. Ha a munkáltatód ezért nem akar ilyen módon cafeteriát fizetni, beszélj a bankoddal, segít-e a munkáltatódnak az ügyintézésben.

Bővebb infó a törvényben itt, NAV tájékoztató pedig itt.

Végezetül egy összefoglaló, mit kérhetsz cafeteriában idén kedvezőbb adókulccsal:

Munkahelyi étkeztetés (ha van): 12.500 Ft/hó
Erzsébet utalvány 8.000 Ft/hó
Helyi bérlet
Iskolakezdés: a minimálbér 30%-a évente gyerekenként
Önkéntes nyugdíjpénztár: a minimálbér 50%-a/hó
Egészségpénztár és önsegélyező pénztár együtt: a minimálbér 30%-a/hó
Széchenyi kártya vendéglátás: évi 150.000 Ft
SZK szállás: évi 225.000 Ft
SZK szabadidő: 75.000 Ft

Adómentesen adhatóak:

Lakáscélú támogatás: 5 millió Ft/5 év
sportrendezvényekre belépő: korlátlan
Kulturális belépő: évi 50.000 Ft-ig
Kockázati biztosítás: a minimálbér 30%-áig havonta

Share

85 hozzászólás

 • ML
  Kár, hogy lakás célú előtakarékosságra nem vonatkozik ez, csak a hitel törlesztésre.
 • Kiszamolo
  Lakásvásárlásra is használható, sajnos takarékosságra nem.

  Viszont annak nincs akadálya, hogy egyszerre kérd ki az ötmilliót, így az kvázi előtakarékosság.

 • Boróka
  Egy Katás vállalkozónak milyen esélyei vannak lakáshitelre?
 • yimshagin
  Szerintem ez a lakáshitel törlesztés jó lehetőség, a többin viszont lehetne finomítani – lassan már nem nagyon lesz értelme cafeteriát igényelni, mert ugyanannyi lesz rajta az adó…
 • yimshagin
  fogalmazásból jeles vagyok 🙂 szóval az előző mondatrész így értelmes: mert ugyanannyi lesz rajta az adó, mint a munkabéren…
 • János
  A kérdés hogy mi van ha ketten (pár esetében) is fel akarnátok venni…
  mármint működik-e, és ez hogyan hat a 30% értékre..
  Én amúgy úgy ismerem ezt, hogy csak az éves cafeteria keret terhére lehet felvenni (3-4k.) szóval az 5 millió az inkább elméleti lehetőség.

  egyébként jó bulinak tűnik, elindítani egy lakáshitelt, amit úgy állítasz be hogy ez pont fizesse..majd beletörleszteni a LTP-t is…

  Úgy lehetne még esetleg kombinálni az LTP-vel, hogy elvileg ahhoz is tartozik valami előre felvehető hitel (amit elvileg a végén vehetnél fel) és abba betörleszteni…

 • Kiszamolo
  NINCS olyan, hogy cafeteria keret. Olyan van, hogy egy-egy tétel milyen összegig milyen adókulccsal adózik.

  A lakáscélú 5 millióig adómentes.

 • Garbo
  : E tekintetben a határ: 5 év alatt max. 5 milliót kaphatsz, a lakáshiteled 30%-ának erejéig, méltányolható lakásigény esetén. Így pontos.
 • János
  De a munkaadó meghatároz egy bruttó keretet és abból választhatsz hogy mire kéred.
  Pl Szép kártya, Erzsébet stb..
  Nálunk pl évi 400, és azt annak függvényében hogy hogyan osztod el, kapod meg. Pl ha hajrá utalványt vagy ezt a lakásost kéred a nettó összeg megegyezik a bruttó összeggel, egyébként pedig nyilván kevesebb (Pl szép kártya 37,5 % jön le)

  Igazából ez a buli ebben a lakáshiteles témában, az adókülönbség amit így megspórolsz..

  de ismerek olyat is akinek a cégénél nettó keret van meghatározva, ott pl mindegy mire kéri

 • antenna
  Jó ez a cafeteria elem, csak a munkáltatók nagyon nem fogják szeretni, mert rengeteg az adminisztrációja. És nem csak az elején, hanem havonta.
 • Róbert
  a lakásvásárlási támogatás minden formáját károsnak tartom. Egyetlen eredménye hogy az emberek a MEGLÉVŐ (egyébként eléggé lepattant) lakásállományt osztják egymás között újra sokkal magasabb áron, és magas kamatterhek mellett. A bankoknak kifizetett magas kamatok aligha szolgálják az ország javát, éppenhogy a rendelkezésre álló vagyont csökkentik. Az országon belül gondolkodva gazdagok részére történő újraosztásnak is tekinthetjük, ami erősen hátráltatja a közép/szegényebb réteg felzárkózását. “Arról nem is beszélve, hogy százszor értelmesebb, mint a kulturális utalvány stb.” Szerintem pont azért is káros, mert az ilyen valóban értelmes tevékenységektől vonja el az erőforrásokat. Pont attól lennénk előrébb, ha nem kamatfizetésre, és a nagyon magas lakásárak kinyögésére kellene fordítani a megszerzett jövedelmet.
 • REV
  A cégnél, ahol dolgozom ezt megoldották. Kiadják egy külsős cégnek a támogatásra való jogosultság vizsgálatát, aminek az árát persze levonják a Cafeteria összegből. Majd a törlesztőrészlet összegét is csak novemberben kapja meg a munkavállaló egy összegben. Bár ez még így sokkal jobb, mint az 1,357-es vagy 1,5117-es szorzó.
 • REV
  Bár ez még így IS sokkal jobb.
 • gieva
  Szamomra az nem vilagos, hogy a lakas tulajdonosanak (illetve a hitelszerzodes is csak a tulajdonos nevere szol) rendelkeznie kell-e allando lakcimmel ebben a lakasban, vagy ez nem feltetele a cafeteria elem valasztasanak?
 • gombócné makk marika
  @robert: ez elég nagy tévedés, mert 2002-2008 között nagyon sok új lakás került ki a piacra, melyek egy része még mindig eladatlan. azzal nyilván ön is tisztában van, hogy átlagbérből nem lehetséges egy teljes élet alatt sem lakást venni, különösen nem a nagyvárosokban. erre van a hitel és a támogatás, aminek célja többek között az építőipar újrafellendítése, ezáltal munkahelyteremtés, blabla…tetszik tudni!
 • Oscee
  hat az se volt az igazi, mikor olyan alacsony volt az adoja, hogy kajajegyben kaptak az emberek a fizetes felet 🙂
 • most mar a BKK berlet is szemelyre szol, rajta kell lenni egy igazolvany szamanak. Azt is nyilvan nagyon szeretik 🙂
 • gzumm
  Egy pontosítás, a méltányolható lakásigény ellenőrzésénél ebben az esetben nem játszik a minimum szobaszám, csak a maximum. Tehát 4 főnél max 4 szobás lehet az ingatlan, de lehet 1.5 szobás is…
 • Kiszamolo
  Hát, az adóhatóság másképp tudja. nav.gov.hu/nav/ado/szja/tajekoztato_140530.html
 • gzumm
  2. A támogatás akkor felel meg az adómentesség jogszabályi feltételeinek, ha

  – a támogatással érintett lakás szobaszáma nem haladja meg a Korm. rendeletben meghatározott méltányolható lakásigényt,
  ….

  6. A méltányolható lakásigény vizsgálata

  A méltányolható lakásigénynek való megfelelés szempontjából nincs jelentősége annak, ha a lakás szobaszáma nem éri el a Korm. rendeletben meghatározott alsó határt. Így nem lehet kizáró ok az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás biztosításánál, ha pl. a munkavállaló négytagú családjával csak egy másfélszobás lakásban lakik.

 • gzumm
  A lakcímről: az igénybe vevőnek és az “együtt költöző” családtagjainak “állandó” lakcím vagy “ideiglenes” tartózkodási hely kell hogy legyen a célingatlan.
 • Géza
  miért tudja másképp a NAV?

  A 6. pont közepe táján: “A méltányolható lakásigénynek való megfelelés szempontjából nincs jelentősége annak, ha a lakás szobaszáma nem éri el a Korm. rendeletben meghatározott alsó határt.”

 • vlaci
  Van néhány dolog, ami nem tiszta a lakáscafeteriával, hátha valamelyikőtök tud válaszolni.

  1, A lakás csak a feleségem nevén van, én nyilvántartáson kívüli tulajdonos vagyok, (mint férj). Elég-e erről nyilatkozni, vagy be kell jegyezni a tulajdonjogomat?

  2, Apám adott bele pénzt, ide is költözött, ráadásul adóstárs a hitelben. Be kell-e jegyeztetni haszonélvezetet rá, hogy ő is jogosult legyen cafeteriában kapni törlesztést?

  3, Ha apámat felvesszük a céghez egy hónapra, és egyben kifizetjük a rá jutó 5 MFt keretet, akkor az nem lesz gyanús? (A cég saját)

  4, A kulturális járadék terhére el tudunk számolni pl mozijegyet? 🙂

 • hitel
  Róbert kommentjét érdeklődve kezdtem el olvasni de mintha hiányozna a csattanó.
  Már miért ne lehetne a sok választható caf. keretből lakáscélú is? Nálunk egyébként működik. 2014 félévtől.
  Meg lehet azt osztani mindenki ízlése szerint. Aki sportolni akar, aki színházba menni, akinek lakáshitele van,EP, ÖNYP, aki csak a boltba levásárolná.. stb mindenki megtalálhatja a magának való opciót. Márha olyan helyen dolgozik ahol így van felépítve a cafeteria rsz.
 • Attila
  Ha jól értem akkor mondjuk egy kft. tulajdonos aki minimálbérre van bejelentve a cégénél az kivehet a cégből 5 millió forintot 5 év alatt adómentesen ha azt lakásvásárlásra vagy hiteltörlesztésre költi ? 🙂
 • Mogo
  @Kiszámoló. Ne ilyesztegess! Ezek a szabályok (nagyrészt) 2014 jan 1-től érvényesek. Ugye? Mert én novemberben kaptam egy nagyobb összeget, és nem szretnék utána utólagosan adót fizetni… Pl. a méltányolható lakásigénynél korábban is csak a szobaszám számított. 2014-ben is adható volt hitelkiváltásra, akkor is ha végtörlesztő hitelt váltottam ki. stb. Kérlek erősítsd meg, hogy te tévedtél az újdonságtartalmat illetően.
 • Róbert
  , 🙂 igazából nem a cafeteria a lényeg, hanem a támogatás.
  A lényeg az hogy 1998tól 2006-ig 2-3 szorosára nőttek a lakásárak. hogy miért? részben a magasabb jövedelmek miatt. de az max +20%. Részben csökkent a kereslet a népességcsökkenés miatt. A legfőbb ok a támogatások és a hitelek által felhajtott kereslet. Ma Magyarországon egy nagyjából statikus lakásállomány kerül felosztásra egyre kevesebb ember között.
  jó példa Németország. ott nincs támogatás, stabil árak vannak. újabban némi spekulatív tőke bejött, kisebb növekedés van. Nem is örülnek neki. én sem tenném, mert nem szeretek valamiért többet fizetni. Sok összefüggése van ennek, erről egy cikket lehetne írni. És nagyon komoly és sok szempontból káros hatása. De a végeredmény úgyis az lesz hogy komoly népességcsökkenés után letörnek az árak. Addig meg ezzel is nyírjuk egymást.
 • Kiszamolo
  Mogo, volt egy változtatás tavaly májusban is és most januárban is.
 • Laslow
  Max. 5MFt/5év. Én így értelmezem a dolgot:
  Ha ki akarom használni, 5 éven keresztül a munkáltatóm a cafeteriámra szánt összegből havi 83e Ft-ot egy számlán félretesz, majd az 5. év végén odaadja az így összegyűlt 5M Ft-ot, amit lakásvásárlás célra elkölthetek.
  Több problémám is van ezzel:
  1. Mi van, ha 4 év múlva felmondok/kirúgnak/a végén egyszerűen nem akarják odaadni? Elúszik a cafeteriámra szánt havi 83e Ft?
  2. Mi van, ha változik a terv, és nem 5, hanem később vennék ingatlant?
  3. Mi van, ha jövőre megszüntetik akár az egész cafeteria rendszert? Csak egy tollvonás.
  A másik lehetőség, ami a munkáltatónak ugyanannyiba kerül, hogy egyszerűen az erre szánt összeget bérnövelésre fordítják. Így havonta több lesz a nettóm (noha messze nem 83e Ft-tal), ám cserébe havonta be is fektethetem ezt a pár tízezer forintot, amit megkapok munkabérként (ha mostanában nem is magas kamatra).
 • gombócné teri

  “A lényeg az hogy 1998tól 2006-ig 2-3 szorosára nőttek a lakásárak. hogy miért? részben a magasabb jövedelmek miatt. de az max +20%.”

  Nem. A lakásárak két fázisban nőttek ebben az időszakban, 1998-2000 között azért, mert már rendelkezésre állt a megfelelő vásárlóerő, de még nem volt kínálat. 2000-től indultak be, majd 2002-3-tól tömegesen az újlakás építések. Az árak ebben az időszakban pedig jórészt azért nőttek, mert:

  a, elérhetőek voltak már bizonyos állami támogatások (pl. szocpol)
  b, az EU csatlakozás miatt a külföldi befektetők tömegesen vásárolták az EU árszinthez képest nevetséges árú ingatlanokat, abban a reményben, hogy azok ára majd jelentősen felértékelődik, nyugati mintára.
  c, az EU csatlakozás környékétől kezdve jelenetősen szélesebb rétegek kaphattak hitelt, ez felpörgette a keresletet.

  (8-10 évig ezt kutattam, vitatkozhatunk, de tényleg…)

 • hitel
  Köszönöm Róbert, már értem mire gondoltál.
  🙂
 • Vass Barbara
  Figyelem! Figyelem! Én is akarok a kiszámoló akadémiára menni, és ott megtudni mindent a pénzügyekről, viszont ma voltam az egyik legnagyobb banknál, ami nem a 3 betűs, és azt mondták holnapig lehet még kötni akciós LTP-t!!! Ami pont az a módozat amit anno Miklós is a legjobbnak hozott ki, csak épp itt nincs nyitási díj és a havi számlavezetést is elengedik. Tehát 4 éves Összes saját befizetés: 960e Állami támogatás: 288e Betéti kamat: 54.561. Ft. Azaz összesen 1.302.651. Ft. vehető fel a 48 hónap után.

  Összefoglalva:

  Számlanyitási díj: 0 Ft. Számlavezetés: 0 Ft. Betéti kamat: 2% Hitelkamat: 6.9% már akinek kell, nekem ugyan nem!

  Nem akarok reklámot csinálni a banknak, de ha LTP-ben gondolkodom vajon van ennél jobb jelenleg?? Nem szeretnék lecsúszni az akcióról, nekem ez a kb. 34e Ft. megtakarítás is számít.. Itt a legnagyobb betéti kamat 2% ez 2 éve a rókás cégnél 3% volt.Most vajon?

 • Kiszamolo
  Barbara, ilyen akció havonta van szinte. A 2% alapján ez az Erste lesz és már írtam erről az akcióról //kiszamolo.hu/fundamenta-triplazo-bonusz/

  Meglásd, alig van vége, kezdődik a következő vissza nem térő akció. 🙂

 • Vass Barbara
  Remélem, viszont tényleg ennyivel jobb lenne a Funda? Ott van még a 3%? Azt írják, h. ők rugalmasabbak.. Ez igaz?
 • stró
  Csak egy további kis ízelítő a bürokrácia margójára:

  Minden adóév végén igazolnod kell majd, hogy a kapott támogatást lakáshitel törlesztésre fordítottad. Ezt “legegyszerűbben” bankszámla-kivonattal tudod megtenni. Viszont nekem kb 7+ éve a netbankba jönnek csak a kivonatok, minek szivassuk magunkat postai küldeményekkel.
  De a netbankból kinyomtatott kivonat nem hiteles, így nem fogadható el az igazoláshoz, tehát újra vissza kellett állnom a papír alapú kivonathoz. (kerek szemekkel néztek is rám a fiókban)
  Illetve ki lehet nyomtatni év végén a netbankos pdf-eket, csak utána csattogj be a bankba jó pár ezer Ft-ért banki pecséttel hitelessé tenni…

  Megyünk vissza a kőkorba; hungarisztán, így szeretlek…

 • yimshagin
  Persze, hogy nem volt sok értelme, de ha nem tetszik a politikusoknak, hogy az emberek az alacsony adójú cafeteriát kijátsszák és nem étterembe mennek a kajajegyből, hanem szinte bármit lehet venni belőle a hiperben, akkor le kellene normálisan szabályozni, hogy csak erre meg erre költheted a kajajegyet, hiszen ez és ez a célja ennek az intézménynek. És akkor nem adóemeléssel kell “idomítani” az embereket, hogy mit szeressenek választani a sok közül (mert nyilván az a cél, hogy inkább SZÉP-t meg ilyesmit kérj, ha éppen lakásba nem tudsz betörleszteni, és azt meg csak nyaralásnál stb. tudod csak felhasználni, tehát amire valóban való).
 • Stanlee
  En a hitelezo bankomtol sose kaptam meg csak kimutatast se, hogy mennyit fizettem be. Kapok toluk normal esetben harom levelet eves szinten. Az egyikben evfordulora kuldik az uj torlesztoreszlet nagysagat, egy kulonben a honapra bontott torlesztesek toke es kamat reszet, a 3. pedig a kezelesi koltsegrol a szamla! Akkor kapok meg toluk levelet, ha elkesek a torlesztessel 1-2 napot, es a kesedelmi kamatokat ebben kozlik.
 • valamiert nekem is kellett egyszer papiros kivonat, ERSTE ingyen adott minden problema nelkul egyet. Tehat nem hitelesittettem az altalam kinyomtatottat, hanem bementem es kertem, azt hiszem utolso 3 honaprol. (Bar azert hozzatennem, hogy ez kb 3 eve volt, talan meg valami egyetemi ugyintezeshez kellett, azota sokat valtozott a bankszektor 🙂
 • Kósa Tomás
  Igénybe vehetö ez a cafeteria külföldön – külföldi ingatlanra- felvett lakáshitel támogatására is?
  Ingázó külföldi munkaválllóként vagyok jogosult cafeteriara az új munkahelyemen…
 • Marvin
  nem tudom melyik banknál vagy, de hitelesített kivonatot ingyen szoktak adni, persze bemenni be kell érte, de van, hogy postán is kiküldik ingyen.
 • hitel
  Nekem elfogadták az online felületről kinyomtatott kivonatot(majd általam megvágott – az ért egy egyszeri HR-es ne böngéssze már a pénzmozgásaimat)
  Ebből is látszik nálunk helyben csekkol a cég.
 • Vass Barbara
  stró!!! Mi az, hogy minden évben? És, hát bútort/hűtőt is vehetek, nem? Ezért jobb állítólag a rókás cég.. Sokkal rugalmasabbak és a számlákkal sem akadékoskodnak nagyon. Állítólag. Egyéb tapasztalat? Remélem Miklós alaposan felkészül az LTP apróbetűs részeiből is.. 🙂
 • Vass Barbara
  Miklós, remélem ennél azért jóval alaposabb leszel és jóval többet tudunk meg Tőled:

  Témák, melyekre választ kapsz a tréningen:

  Hogyan keletkezik a pénz és hogyan semmisül meg?
  Hogyan kerülhetők el a mindennapok pénzügyi csapdái?
  Hogyan teremthetsz saját magadnak pénzt – legálisan? (a gazdagok ezt a módszert használják!)
  Miért működik teljesen máshogy a pénz ma mint 50 vagy akár csak 20 évvel ezelőtt?
  Mi a közös a mai forintban, és a háború előtti pénzekben, a pengőben?
  Mitől függ a magyar pénzrendszer működése? Miért fontos hogy ezt tudd?
  Milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy elkerüljük, hogy összeomoljon a forint?
  Hogyan áramoljon hozzád még több pénz?
  Hogyan láss át a biztosítók, bankok marketing trükkjein?
  Mi az alapja az egészséges pénzügyi gondolkodásnak?

  Forrás: google.hu bonuszbrigad.hu/penzugyi-kepzes-b37038

 • kridli
  A kommentekben valaki úgy emlegette ezt a 30%-ot, hogy a lakáshitel 30%-a, ezt pontosítanám, a vásárlási összeg 30%-a a limit, akkor is ha hiteltörlesztésre kapod.
 • nlacka
  Van még egy buktató a törvény megfogalmazásában, amire szeretném felhívni a figyelmet. Tehát ahogy a cikkben is olvasható:
  “Most már figyelembe vehető az eredeti lakáscélú hitel kiváltására igénybe vett hitel is, ha a kiváltott eredeti hitel célja megfelelt a kritériumoknak (vásárlásra, építésre vagy bővítésre lett felvéve)”
  ez a rész a törvényben úgy szerepel, hogy:
  a kiváltó hitelnél a “szerződésből megállapítható módon” kiderül, hogy a ‘legelső’ hitel lakáscélú volt.
  Csakhogy (amint az én esetemben is) a banki hitelkiváltó sablon nem feltétlen tartalmaz ilyen információt.
  A cégnél a cafeteria-t intéző külsős cég pedig egyenlőre köti az ebet a karóhoz, hogy a törvényben az szerepel, hogy a szerződésből kell kiderüljön.
  Egyenlőre még nem zárult le a dolog most a banknál próbálok valamit ez ügyben elérni.
  Tehát akinek hitelkiváltása volt (pl. végtörlesztéssel) az ellenőrizze ezt is le.
 • LSV
  Nekem a citinél ingyen volt a hitelesített számlakivonat, csak az “ügyintézési díj” volt 1500Ft..
 • Sziasztok!
  Bár sokaknak lehet kevésbé izgalmas kafetéria elem, de az ingázóknak érdemes rá figyelni, ha a cégüknél a választható elemek között van, vagy beszélni a céggel, hogy választható legyen a tömegközlekedéssel, céges bussza történő munkábajárás díja.
  Itt nem a 86%-os rész, hanem a fennmaradt 14%-ot kell érteni. A 86%ot fizeti a munkáltató, a többit nálunk pl. lehetősége van a munkavállalónak cafetériából kifizetnie ( 0% vonzattal), így nem kell az adózott jövedelmét terhelnie.
 • LSV -nek valasz
  Elég rossz az angolod, az nem citi bank, hanem Piti Bank. 🙂
 • Lívia
  Sziasztok.
  Bár az én férjem kap cafeteriát, sajnos nem tudjuk igénybe venni. 🙁
  8 éve vettünk egy kicsi, de új téglaépítésű lakást, nagy nappalival, két szobával.A héten felhívtam a bankot, hogy mi a menete a lakástörlesztésnek, és kiderült, hogy a mi két szobánk, ami 11-11 nm-es, és csak 2 félszobának számít.
  Van 2 gyerekünk, szóval elestünk az egésztől mert nincs 2 szobánk !
  Mint mondta, rengeteg olyat is vissza utasítottak, akik csak 1.5 szobás panelt vettek. Szegények, ők is mint mi, csak addig mertek nyújtózkodni ameddig a takarójuk ért !
  Fel vagyok háborodva…. 🙁
 • Kiszamolo
  De. bár hülyén van megfogalmazva, itt nincs minimum lakásszám. Kérdezz rá még egyszer.