OTP ingyenes devizaváltás

Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizaváltást ajánl a lakossági számlacsomagjaihoz, havi 300 ezer forint összeghatárig. Azonban csak utalásokra és fizikai kártyavásárlásokra él az ajánlat, internetes vásárlásokra nem, s csak a jelentősebb devizákra. Ez egy nagyon fontos kitétel, érdemes rá odafigyelni.

A szolgáltatásnak elvileg van egy 113 forintos havi díja, de ezt akciós jelleggel elengedik február végéig. Utána az is lehet, hogy a középárfolyam is “kedvezményes árfolyam”-má romlik. (De valószínűleg hosszabbítgatják az akciót majd szokás szerint.)

Nem mondom, hogy csak ezért rohanj OTP-s számlát nyitni, de ha már egyébként is van, érdemes lehet aktiválni a szolgáltatást, főleg így a nyaralási szezon előtt. (Aktiválni lehet az internet-bankban, telefonon és a bankfiókokban is.)

Hirdetmény itt.

Bálint küldte át a hírt, ezúton is köszönjük.

Share

78 hozzászólás

 • Radován
  Én wise-t használok, román lej, forint, EUR. Sokkal kényelmesebb, plusz nem Csányit gazdagítom.
 • Buckómackó
  Előbb rágnám le a lábamat, mintsem otp ügyfél legyek.
  Egyébként aki ebben az akcióban nagy fantáziát lát, annak nincs egyszeri 3.000 forintja egy Revolut, vagy egy Wise kártyára? Vagy tényleg ennyire tudatlan az átlagos otp-ügyfél?
 • Peter
  Szuper, nagyon jó, de… 1. szabály: OTP bank ügyfele nem leszek vagy már rég kiléptem volna onnan… (mindenféle más díjjakkal bőven kompenzálják ezeket a kis kedvezményes ajánlatokat…)
  Jobb lenne inkább, ha például a bankok appjai Magyarországon tudnának végre push értesítéseket megjeleníteni a telefonomon, ha fizetek a kártyával vagy beutalás érkezik (lehet, hogy van már ilyen bank, akkor tisztelet a kivétel)… utána jöhetne a nevetséges, éves bankkártya díj eltörlése stb…
 • Fiat Fanatikus
  Ez már több mint egy éve létezik, csak akkor még 0Ft-os akciós havi díjjal indult… Viszont vagy egy kis bökkenő. Ha külföldi kriptotőzsdére utalnál €-t, akkor az OTP nemes egyszerűséggel, nyom nélkül visszadobja az utalást. A fiókban érdeklődve “üzletpolitikai okra” hivatkoznak. Kíváncsi vagyok az itteni közönség véleményére, hogy dolga-e egy banknak, hogy ilyen módon korlátozza az ügyfelét, hogy az mire költheti a pénzét? Törvény bizonyosan nem kötelezi erre.

  A legtöbb bank nem utal és nem fogad utalást kaszinó, pókerterem és hasonló irányokba/irányokból, ide sorolják a kriptó”tőzsdé”ket is ezek szerint. Pénzmosási törvény, terrorizmus finanszírozás és társai.

 • Józsi
  Azt is nagyon promózza az OTP, hogy átmenetileg elengedik az állampapírokra vonatkozó számlavezetési díjat – nyilván feltűnt nekik, hogy mindenki azt tanácsolja, inkább az Államkincstárnál vegyenek állampapírt, ne a többi banknál:
  “Kedves Ügyfelünk! 2023.06.01-töl visszavonàsig egyes Prémium Magyar àllampapirokra szàmlavezetési dij nem kerül felszàmitàsra. otpbank.hu/pmap OTP Bank”
 • Gauchos
  Jó dolog ez, de tegyük hozzá, hogy csak EUR, GBP, USD és CHF devizanemek árfolyama esetén működik.
 • Akos
  Elég régi, már fél éve biztos használom. Annyi hogy aktiválása után a következő hónaptól lesz aktív.
 • TBX
  Köszönjük a hasznos tanácsot.
  Kiegészítés: az OTPDirecten lehet aktiválni, ami az OTP régi online felülete.
  Bankszámlák / Kedvezményes számlacsomag elemek / Deviza utalások és kártyás vásárlások kedvezményes árfolyamon menüpont.

  Az új felületen nem lehet aktiválni.

 • Copywriter
  Az összes legálisan működő online kaszinó, pókerterem és hasonló hely a legelső kifizetés előtt azonosítja az ügyfeleit az EU-s KYC szabályok szerint. Személyazonosító igazolvány, lakcím, fizetési mód tulajdonjogát igazoló okirat, stb. Tehát, amikor a bank nem akar pénzt átutalni, akkor ez nem lehet az oka, a bank pontosan ugyanazokat az EU-s azonosítási eljárásokat végzi el az ügyfelein, mint az online kaszinó.

  Legálisan működő = egy pénzügyi felügyelet engedélyezi, a kaszinó engedélye real time megtekinthető a hatóság honlapján, és a hatóság folyamatosan ellenőrzi a működést. Plusz harmadik fél auditorok ellenőrzik a véletlenszám-generátort, és ugye senki sem gondolja, hogy egy illegális kaszinónál elérhető lenne a Visa, Mastercard, Paypal és társai?

  Az ugye más dolog, hogy a magyar kormány a koncessziót a barátainak tartja fenn, és ezért nem engedi ki a bank az utalást.

 • Norb
  pont az OTP mobilappja tudja ezt 🙂 A rafié sajnos nem, hiányolom én is.
 • Karl

  Van ilyen. Úgy hívják, hogy CIB. Jönnek a push értesítések.
 • Fiat Fanatikus
  Az OTP appja és a CIB appja is biztosan tud ilyet.
 • uncera
  Magyarország a hitvány kutyák országa. Nemadok egy darab eurót sem a bajusznak. Akinek van egy kis esze az menekül innen és nem dől be semminek. Előbb utább úgyis át**sznak. Majd az árfolyamnyereséget pedig megadóztatják.
 • bm0613

  Unicredit. Vásárlásról gyorsan jön az értesítés, utalásról néha 20-30 perc késéssel, de jön.
 • OTP-s
  “Ki az a hülye, aki OTP-nél vezet számlát?” – jelen. Lehet szidni őket, de az az igazság, hogy nekem most (az emelés után!) fix 685 forint a havi csomagdíjam. Ezen felül “csak” a 0,3% tranzakciós díjat számolja fel – az rohadt sok, de az máshol is ennyi (olyan 800 Ft körül jön ki havonta, de én manuálisan utalok mindent, mert különben arra is von). Az app nagyon könnyen kezelhető, átlátható, a netbank is (mondom ezt úgy, hogy többet is láttam már).
  Viszont a kieg szolgáltatásaiból köszi, nem kérek. Ahogy előttem is írták, a Revo ezt ingyen is tudja, 2400 Ft a kártya egyszeri díja. Ilyen pár hónapja volt a tranz.díjakkal is egyébként, vmi havi 500 forintért, ilyenolyan feltételekkel kedv… megnéztem, mennyi egy hónapban, hát az ajánlattal drágább lett volna. ÁP-t is a MÁK-tól vettem inkább. Szóval jó az OTP mint napi bank, csak ezek a szolgáltatások – szerintem – felesleges pénzkidobás.
 • Gabor
  felig offtopic: valaki segithetne nekem megsporolni ora hosszas keresest.

  hol es milyen platformon tudok most a legolcsobban HUF-t EUR-ra valtani? Inkabb tartanam vadkapitalista brusszeli penznemben a megtakaritasom…

 • masol
  Köszönöm a tippet, már aktiváltam is (bár egyébként Revolutot használok, de ha ingyen van…)
  Másrészt ugyanitt lehet 20e Ft alatti utalások ingyenességét is aktiválni (szintén ingyen). Zárójelben, azért ez a szokásos pofátlanság, hogy ingyen van, de ha nem veszed észre valami al-menüpontban akkor fizess.

  Az OTP-t ócsárlóknak mondanám, hogy én régóta OTP Prémium (nem privát) ügyfél vagyok, és már sokszor megtelt a hócipőm a kötlségek plusz egyéb sunyi húzások miatt, de mégsem váltottam: meglepő módon az elmúlt 2 évben felvett hiteleimnél mindig ők adták a legjobb ajánlatot, plusz a más bank “ingyenes” prémium csomagjáról valahogy mindig kiderül, hogy mégsem az, rejtett költségek, plusz egyéb kis sunyiságok. Egyébként meg diplomás közgazdász vagyok, pénzügyes, szóval ne ringassa magát senki abba a hitbe hogy ott csak tudatlanok bankolnak 🙂

 • masol
  Ja és még egy dolog: az aktiválásnál be kellett jelölni a számlaszámot, de csak a folyószámlát lehetett. Tehát nem tudom hoggy például a hitelkártyámra/számlámra is vonatkozik-e?

  Benne van a leírásban, hogy hitelkártya nem játszik.

 • valaki I.
  OFF:

  telex.hu/gazdasag/2023/06/06/nagy-marton-unios-forras-toke-atallas-arstop

 • Dok
  Nem értem mi baja mindenkinek az OTP-vel. Smart számlacsomagot használok évek óta, gyakorlatilag teljesen ingyenes, az utalás 0,2% nincs minimum díj. Az új alkalmazás kiemelkedően jó, összevetve a szokásos banki appokkal, de még a nagyon digitálisnak kikiáltott Gránit Bank appra is köröket ver, kinézetben és funkcióiban is. (És természetesen push üzenetet is küld, ahogy ezt fent kérdezte valaki.) Szerintem még a Revolutnál is átláthatóbb egyébként az app.

  (KH, Erste, OTP, Gránit, Revolut, Wise, Államkincstár ezekre van rálátásom.)

 • Gauchos

  Tapasztalataim alapján az OTP-s középárfolyam jobb, mint a Revolutos. Tehát aki OTP-s annak mindenképp megéri ezt használni, ha EUR-t akar venni, még akkor is, ha van Revolutja. A Wise pedig még rosszabb árfolyamon vált.
 • Lengyel Kálmán
  Ezt én is csúnyán benéztem vagy fél éve. Nyitottam devizaszámlát, váltottam pár száz dollárt középárfolyamon. Örültem is a fejemnek amíg vissza nem váltottam már messze nem középárfolyamon. Rákérdeztem mi a fa*, aztán közölték, hogy jah bocs ez visszaváltásra már nem vonatkozik. 😀
  Azóta van Revolut-om. 😉 Az OTP-nek meg a durva anyját.[szerkesztve]
 • Dzsekszon
  Szia Uram, Otp számla érdekel? 🙂

  Más: átvilágított prémium ügyfele vagyok a Revolutnak, immáron 1,5 éve.
  Dollár tízezreket utalok a világ túlsó felére import kereskedés okán.
  Legutóbb asszem kemény 11 dolcsiba került az utalás.
  Veszteséges a Revolut? Igen. Érdekel ez engem? Nem.

 • Krumpli

  2023-06-06 at 08:40
  Szuper, nagyon jó, de… 1. szabály: OTP bank ügyfele nem leszek vagy már rég kiléptem volna onnan… (mindenféle más díjjakkal bőven kompenzálják ezeket a kis kedvezményes ajánlatokat…)
  Jobb lenne inkább, ha például a bankok appjai Magyarországon tudnának végre push értesítéseket megjeleníteni a telefonomon, ha fizetek a kártyával vagy beutalás érkezik (lehet, hogy van már ilyen bank, akkor tisztelet a kivétel)… utána jöhetne a nevetséges, éves bankkártya díj eltörlése stb…

  A Push üzenethez: OTP tudja……

 • Scorpion
  Az OTP mobilappja tud push üzenetben értesíteni mindenféle tranzakcióról, sakk-matt. Digitalizációban szerintem az OTP a legerősebb a magyar bankok közül, de cserébe nem olcsó. Van mondjuk olyan csomagjuk ami nem rossz szerintem, pl a Smart az én bankhasználati szokásaimhoz elfogadható nekem.
 • HUF to EUR
  “hol es milyen platformon tudok most a legolcsobban HUF-t EUR-ra valtani?”
  Revolut. A komment írásának pillanatában a Portfolión 368.68, a két legnagyobb váltó 374,0 és 379,0. A Revoluton ugyanez (pár mp-enként frissül): 369.01 Ft (kb 1 Ft plusz szokott lenni a portfolio-hoz képest), és semmilyen egyéb költsége nincs, azonnal vált neked (kivéve hétvégén, mert akkor feláras, szóval hétközben válts, ha lehet). Ja, és Revolutra tudsz kártyás vásárlás címszóval pénzt tenni (a saját belföldi bankszámládról), így még tranzakciós díjat se kell fizetni. Az EUR kp felvétel mondjuk onnan kicsit macerás, de nem lehetetlen.

  Azért tegyük hozzá, hogy ingyen csomagnál erős limit van a váltásra, utána jó drága….

 • OTP-s

  “Másrészt ugyanitt lehet 20e Ft alatti utalások ingyenességét is aktiválni (szintén ingyen)” – nagyon köszi, én erről nem tudtam, de most megnéztem a netbankban (az appban nem találtam meg), és már be is állítottam 🙂
  Hadd ne bogarásszak a hirdetmények között: meddig van ez ingyen, tudnál nekem segíteni? (Csak ha felszámít rá vmi havi 600 Ft pluszt, nyilván kiveszem, mert úgy már nem fogja megérni.)
 • Fishman
  Sziasztok!
  Ezzel a lehetőséggel Euro készpénzt is fel lehet venni OTP- Euro-s ATM-ből, vagy az technikailag sem kivitelezhető?

  Csak devizautalás és fizikai kártyás vásárlás. Készpénzfelvétel nincs megemlítve.

 • Pietro
  Off (Elnézést, hogy szétoffolom, de most olvastam, hogy:)
  Jövőre brutálisan megemelik az üzemanyagok jövedéki adóját.
  Szóval jövőre is marad a “háborús infláció”
  On

 • Kiszamolo
  Én sokkal jobban megemelném az üzemanyag adóját….
 • Romano
  Engem tényleg érdekel… Miért utálja ennyi ember az OTP-t?

  10 évig az ügyfelük voltam. 2 éve kellett bankot váltanom lakáshitel miatt.

  Mialatt az ügyfelük voltam 3x váltottam számlatípust, mindig a legkedvezőbbre és számomra ár érték arányban a legjobbra. Az utolsó számlavezetési díjam 110ft volt ha jól emlékszem 2021-ben.
  Az egyik, ha nem a legjobb az OTP mobilbankja és netbankja, iszonyat ügyfélbarát, kb. mindent el tudsz rajta intézni, és jól kezelhető. Mindenhol van OTP bankfiók, automata, az ügyfélszolgálatot akármi nyígom volt pár perc alatt elértem…
  Amikor hitelkönnyítést kértem, több lehetőséget is felajánlottak, nem cicóztak, nem kamuztak.

  Tehát tényleg, mi történt veletek amiért utáljátok? Nem vagyok OTP alkalmazott, tényleg érdekel, mert nekem csak jó tapasztalatom volt velük.

 • Asd
  Mennyire jo is a Revolut. Kulfoldi ismerostol azon keresztul kaptam nagyobb osszeget. Gondoltam kiutalom a hasznalt forint szamlamra (100000 ft). Az osszeg nem erkezett meg. Mar 1 hete levelezek mindenfele indiaival, bekertek bankkartyakivonatot, mert azt mondjak az en bankom a hibas, keressem ott a penzt. 4-bol mar 2 elismerte a hibat (miutan egy minimum osszegu utalas atment jol ugyanoda), de par naponta megjelenik egy uj es vele elolrol jezdem. Azt igerik 2-3 het mulva ujra lathatom a penzem. Ha nem tudnam nelkulozni ezt a penzt vagy nem a sajat szamlamra utaltam volna akkor nagyon ideges lennek miatta. Revolut tovabbra is jatekra jo es csak annyi penzt tarts ott amit tudsz nelkulozni.
 • Asd
  miert jobb a push? Ha epp nincs mobilneted akkor nem ertesulsz egy esetleges visszaelesrol. Akar este vagy kulfoldon vagy olyan orszagban ahol nincs korlatlan mobilneted. En orulok, hogy nem push erkezik, hanem sms.
 • Grand
  Kiszámoló,
  Meglepő ez a visszafogottság. Miért csak január 1-től emelik, korábban nem tehetik?

  Mert népszerűtlen intézkedés, a legegyszerűbb ember is felfogja, hogy azért lett drágább a benzin, mert a kormány adót emelt.

  Hogy azért lett minden drágább a boltban, mert 4,5% a különadó a forgalomra vagy mert kiszervezték a MOL-nak a hulladékhasznosítást aranyáron, azt az egyszerű ember nem érti, arra jó a Brüsszel meg a Soros. Ja, meg a szemét nyugati multik.

 • OTP ügyfél
  OTP-s meglévő, vagy azt előítélettel fogadóknak.

  Fiókban diktáljátok be a munkáltatótok adószámát. Rengeteg céggel köt a bank úgynevezett munkáltatói számlacsomag szerződést.
  Ügyfélnek/munkavállalónak semmibe nem kerül, viszont rengetegen nem tudnak a lehetőségről, és érdekes módon kevés ügyintéző promótálja.

  Prémium (nem PB) ügyfél vagyok, a tanácsadóm említette. Megnéztük, 2 perc alatt beaktiválta.
  Azóta se számlavezetésért, se kártyáért, se ÉP számlavezetésért nem fizetek egy Ft-ot sem.

  SMS- nek lenne díja, de a PUSH üzenet miatt azt lemondtam.

  Szóval egy éve komolyan full ingyen ketyeg a számla.
  Közüzemi díjakat kártyával fizetem, utalni nagyon keveset szoktam, de annak 300.000 felett ha utalok egy hónapban , van valami költsége.

 • csúnya_csányi
  OTP? Soha, soha, soha! Voltam ott tizensokéve, soha többet! Szemetebb (és drágább) bank nem hiszem, hogy létezik kishazánkban….!
 • Grand
  A gépjárműadót jövőre egy összegben kell megfizetni április 15-ig.
 • Zsozsi
  Most, hogy a Mészáros bankholding kész, kezdi érezni a veszélyt az Otp, mert ami jogi személy és az államnak köze van hozzá, az hipphopp átkerül. Jönnek majd a jobb ajánlatok, le kell hajolni az apróért, meg kell becsülni a magánszemélyt is ezután.
  Off Nagy Márton dögöljön meg a szomszéd tehene: maradjunk szegények, legalább nem kell adót fizetni…vicc
 • Pietro
  “Én sokkal jobban megemelném az üzemanyag adóját….”

  Miért is? A magas üzemanyagár közismerten csodát tesz a gazdasággal.

  Ha a felesleges autózgatást akarjuk csökkenteni, akkor a) fejleszteni kell a tömegközlekedést (sok helyen napi 2 pár busz jelenti a kapcsolatot a külvilággal), és b) forgalom-szabályozással kell eltántorítani az autózástól a zembereket ott, ahol nem szükséges pöfögni (városokon belül).

  Az üzemanyagok árának emelése csak fordított fűnyíró-elv. Azokat sújtja legjobban, akik leginkább rászorulnak az autóra (falvakban élők), és azok nem veszik fel, akik a belvárosban, vagy a felkapott agglomerációs településeken élnek.

 • umate
  Szerintem felesleges itt győzködni másokat, hogy az OTP ilyen vagy olyan. Egyrészt 10 embernek 10 féle pénzügyi szokása van, lehet nem talál kedvező csomagot ott magának. Ha meg csak a hulye előítéletei miatt inkább fizet többet máshol, ki vagyok én, hogy megakadályozzam. Kismillió számlacsomag összehasonlító oldal van, akinek annyi esze nincs, hogy utána nézzen, akkor fizessen. Ha meg utánanézett és tényleg nem jobb, mint máshol, akkor jól döntött.
 • HUF to EUR

  “Azért tegyük hozzá, hogy ingyen csomagnál erős limit van a váltásra, utána jó drága….”

  Ebben neked igazad van, szóval az a kérdés, mire kell a kérdezőnek az euro. Havi 350k HUF-ot lehet átváltani az ingyenes csomagban összesen (mármint nem devizánként, hanem összesen). Mi például a nyaralásra szánt eurónkat (meg egyebet) gyűjtögetjük és váltjuk ott. Arra tök jó, hogy az ember apránként váltson. Nyilván, aki több mint 350 ezret akar ott havonta váltani, az valószínűleg nem ilyen fapados user, és más szolgáltatását is igénybe veszi a Revolutnak (pl. tőzsdézik), az meg eleve csak a fizetős csomagban elérhető.

 • Névtelen
  Off: Van jelenleg olyan bank,ahol magánszemélyként ha lekötöm a pénzem 1-3 hónapra, akkor éves kamat 8-9 % körül van?
  Ma voltam bent a K&H-nál és szerettem volna pár millát lekötni,de mondták,hogy magánszemélynek gyak. nulla ha simán lekötném, értékpapír számlát nyithatok, de azt meg nem akarok.
  Cégesként ugyanennél a banknál több 10 milliós 1 hónapos lekötésnél is 9-10% az éves kamat.
 • MásikIstván
  OTP-hez: személyi igazolvány cserénél összes banknál lehetett digitálisan bejelenteni a változást csak az Államkincstárnál és az OTP-nél nem. Valaki írta h prémium ügyfél és nem fizet semmit, én is az vagyok : 1467 Ft havi számlavezetés+66 F zárlati díj, ha nagyobb forgalom van az is meglátszik a költségeken
 • Balukom
  @Névtelen
  Cetelem…a blog hatására 2016 óta van ott likvid tartalék, be-kiutalás egyszerű, gyors.
 • Bal
  @Névtelen mi annak a konstrukciónak a neve, amivel cégesként 9-10%-os éves kamatot fizetnek havi lekötésre? Nagyon érdekelne.

  A K&H oldalán én nyomát sem találom ilyennek.

 • paff
  Miért nem az OTP? Mert először ott akartak átverni azzal, hogy számla megszüntetésekor a maradék pénz kifizetése kp. felvételnek számít, a minimum díj meg magasabb az összegnél amit ki kéne fizetni… Fiókvezetőt kellett hívni.
  És mert azóta ingyenesen bankolok, az utalás is 0ft.
  Igaz közben megtanultam hogy mindegyik bank tisztességtelen , és mindenhol van valami rejtett költség (pl: Rafi limit módosítás) amit ki kell ismerni.
 • Röff
  @Névtelen Cetelem Takarékszámla
 • Tóni
  ” Nem értem mi baja mindenkinek az OTP-vel.”

  Abban az országban, ahol 1,1 millió szavazó kétharmadot jelent, szerintem az OTP 4 milliós ügyfélköre maga az Isten. Senkinek sem lehet baja az OTP-vel, hiszen az min 250%..

 • kritizator

  “Azokat sújtja legjobban, akik leginkább rászorulnak az autóra (falvakban élők),”

  A falvakban élők a WC-re is kocsival járnak. Nekik aztán fejlesztheted a tömegközlekedést.

  A mi falunkban (2000 fő) a kocsikkal rendelkezők közül csak a mi családunk jár gyalog, biciklivel.

 • Zsolt
  Névtelen: Cetelem látraszóló tavaly ősz óta 9%, le se kell kötnöd, akármikor hozzáférsz. Volt erről szó itt a Kiszámolón. Ha lekötöd egy évre, akkor 10% felett
  Gránit bank hasonló, egy kicsit rosszabb.