Itt tudsz széfet bérelni Budapesten

2013-12-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Budapesten széfet bérelni igen kalandos vállalkozás. Amíg bankokban dolgoztam, csak kihalásos alapon, a szükséges ügyintézőkkel jó ismeretségbe kerülve lehetett széfet szerezni. Mármint aprókat. Normális méretűről álmodni is kár volt az egyszerű halandónak.

Más ügyben most beszéltem a Sberbankkal (az eddigi Volksbankkal), rákérdeztem, náluk van-e széf.

Meglepetésemre igen, több fiókjukban is, sőt hova tovább, több fiókban még a méretekből is lehet választani. Például az V. kerület Egyetem téri fiókjukban minden méretben van szabad széf. De ajánlották a Ráday utcát és az Arany János utcát is.

Az áruk nem is magas, a legnagyobb (70 liter feletti) széf biztosítással 4.500 Ft/hó, a többi ennél jóval olcsóbb, a nem túl sok mindenre használható 10 liter alatti fiók például csak 800 Ft/hó. (A szolgáltatás ÁFA-mentes.) Ha kifizeted előre egy évre a díjat sberbankos számláról, akkor két hónapot elengednek, ha ott van arany vagy ezüst számlád, akkor pedig ingyenes a széfbérlet is.

Rossz hír, hogy mindenképpen kell számlát nyitnod a banknál (bár ez a legtöbb helyen így van), a legolcsóbb számla is 490 Ft/hó (ha nem akarjuk teljesíteni az ingyenes számla feltételeit.)

Úgyhogy ha széfet szeretnél bérelni, hívd fel őket a 06-40-41-42-43-as, vagy a 06-1-411-4200-es központi számon. Vagy innen töltsd le a széffel rendelkező bankfiókok listáját, akkor a fiókban is tudsz közvetlenül érdeklődni.

Két dolgot kell tudnod: elméletileg nem csak fegyvert, romlandó dolgot, de készpénzt sem tarthatsz általában a széfedben, bár szerintem a legtöbben azt tárolnak ott. (Senki nem nézi, mit teszel bele.)

A másik, hogy volt már rá precedens, hogy az adóhivatal megtudta a banktól, hogy széf is van az ügyfél nevén, annak tartalmát (az adott esetben 110 millió forintról volt szó) le is foglalta. Ezért a saját nevedre nyitott széf nem a legjobb módja a pénzed elrejtésére a hatóságok elől. Ezért kár nyitnod széfet.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram