Játék kiárusítás a Tescókban

Nagy kiárusítást tart a Tesco a karácsonyról megmaradt játékokból, nagyon sok minden van féláron, a kínálat üzletenként eltérő. Ha arra jársz és érint, nézz rá a kínálatra.

Share

46 hozzászólás

 • József
  Nemrég láttam egy amerikai videót, ami arról szólt, hogy valaki végigjárja az ottani boltokat, ahol árleszállítás van, felvásárolja a dolgokat, majd a neten valamivel drágábban eladja őket, és ebből él.
 • Kiszamolo
  József, ezt csinálja több ezer magyar anyuka. Felvásárol mindent ilyen akciókban a Tescoban, H&M-ben és máshol, majd Jófogáson meg Facebookon árulja.
 • naa
  És ki vesz ilyeneket Jófogáson pláne Facebookon vajon, az azzal járó plusz macerával? 🙂 Bár ezek szerint mégis van rá kereslet, ha ennyien csinálják. Én mondjuk kicsit furának találnám, ha egy ismerősöm a facebookon akciósan olcsón vett cuccokat akarna rám sózni némi profittal – bár gondolom ez “Facebook business” oldalon keresztül megy és a keresőmotorok találnak rá, nem ismerősök…

  Helyette ilyenkor kell venni pár dolgot ha épp szembejön a polcon, elrakni és csak elővenni valamit, amikor “alkalom” van, nem kell menni sehova, csak kinyitni az erre rendszeresített fiókot, kivenni valamit, amikor a gyerek születésnapra megy, rokon gyereknek kell valami, vagy akár saját gyerek szülinapra stb. eltenni…

 • Kiszamolo
  Naa, Facebook Marketplace meg ilyen csoportokban adják el, nem ismerősöknek.
 • Bandi
  Borotvát idén nem lehet karácsonyi csomagban féláron venni?
 • HKS
  “ezt csinálja több ezer magyar anyuka. Felvásárol mindent ilyen akciókban a Tescoban, H&M-ben és máshol, majd Jófogáson meg Facebookon árulja.”

  Amerikában ez azért más, mert ott az Amazonnak vannak elosztóközpontjai. Felvásárolja az ember az akcióst a boltban, beviszi az elosztóközpontba, és onnantól az Amazon elintézi a dolgot némi százalékért, vagyis ha az Amazonon megrendeli valaki, akkor a szállítást az Amazon elvégzi saját hatáskörben. Vagyis jóval egyszerűbb, mert neked nem kell a vevővel foglalkozni.

  Ezért lenne érdekes, ha az Amazon bejönne, és nálunk is csinálna egy ilyen fulfilment centert.

 • Nagy Ferenc
  Két ünnep között és az újév első heteiben vásárolunk évek óta. Az eladott árukon 20-30 % körül keresünk. Sok visszajön az ünnepi költségekből.
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  van akinek elmenni a teszkóba, az a plusz macera. Ha meg olcsóbb is ha nem kell elmenni, akkor miért ne?
 • Kiszamolo
  Bandi, idén nem volt egyetlen normális borotvás csomag sem sajna.
 • HKS
  Ennek a fickónak pl. milliós bevétele van (dollárban) abból, hogy szezon után vesz cuccokat, betolja az Amazonhoz, a többit meg elintézi az Amazon:

  cnbc.com/2017/11/02/28-year-olds-company-makes-millions-selling-walmart-buys-on-amazon.html

 • Joe
  “van akinek elmenni a teszkóba, az a plusz macera. Ha meg olcsóbb is ha nem kell elmenni, akkor miért ne?”

  De ez inkább csak személyes átadással működhet, nem? Ha már postázni kell, akkor a postaköltséggel már nem biztos, hogy olcsóbb lesz.

 • Adamo
  A kép alapján a tízezres játék már olcsósított? Akkor már inkább a telefonját nyomkodja a gyerek a 2 dolláros appokkal!
 • Blend Ahmed
  Az Amazon nagy mennyiségben semmisíti meg az eladatlan készletet vagy visszaküldött árukat.
  wiwo.de/unternehmen/handel/das-ist-ein-riesengrosser-skandal-amazon-vernichtet-massenhaft-neuware/22658544.html

  “Interne Produktlisten, Fotos und Aussagen von Mitarbeitern belegen, dass in großem Umfang Güter aller Art in den deutschen Logistiklagern entsorgt werden – beispielsweise Kühlschränke, Wasch- und Spülmaschinen, Handys, Tablets, Matratzen und Möbel. Eine Amazon-Mitarbeiterin berichtet, dass sie jeden Tag Waren im Wert von mehreren zehntausend Euro vernichtet habe. Mehrere Beschäftigte kritisieren übereinstimmend, Amazon würde nicht nur unbrauchbare Produkte entsorgen, sondern auch funktionstüchtige, teilweise sogar neue Produkte zerstören.”

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Az Államokban az Amazon a visszaküldött árukat ezzel foglalkozó nagykereskedőknek adja el, akiktől bárki megveheti nagy zsákbamacska-csomagokban (fix áron vagy aukción). Aztán eladhatja darabonként Ebayen például. Az újságírók kipróbálták:

  finance.yahoo.com/news/entered-multi-million-dollar-business-behind-amazon-returns-223211498.html

 • Kopter Géza

  A januári reklámfiaskó után a legtöbb üzletben akciósak a Gillette termékek.
 • Párhuzamos György
  Én szinte mindig azt tapasztalom, hogy az év eleji leárazásoknak nagyobb a füstje, mint a lángja. A tipikus “kamuzzunk be valami jó magas előző árat, és azt szállítsuk le” kereskedői trükköt szoktam látni. Ha látom az egész éves árgrafikont, valami független forrásból, annak már hiszek.
 • Mátyás
  Az ehhez hasonló posztok számomra nem illenek a kiszamolo.hu-ra. Minden cikkedet olvastam, sokat tanultam belole, de az utobbi idoben a Telekom es a Tesco kinalta lett a forro tema. Sajnálom. Life hack kategóriában 100x jobb tartalmak vannak a neten, szerintem ezzel nem jó irányba haladsz. Maximális tisztelettel.
 • Kiszamolo
  Mátyás, arra jártam, láttam, másnak is hasznos lehet, miért ne írtam volna róla? Három sor az egész, akit nem érínt, átugorja.
 • Nándi
  Off topic de ez a geomag pont olyan játéknak tűnik amit inkább bérelnék, mert 1 hét alatt megunja a gyerek.
 • szocske
  végülis mindkettotol fejlődik a gyerek, a legotol a kreativitása, a mobil nyomkodasatol a rövidlátása.
  A szemüvegen kell majd kifizetni a megspórolt 10ezres játékot.

  Egyébként mi is karácsony után vettünk a nyári születésnapra leértékelt legot. Olyan jó áron volt, hezitált am, hogy veszek 3dbot és kettő megy a jofogasra, de végül győzött a lustaság…

 • Kiszamolo
  Nándi, nem tudom, van-e olyan játék, amit ne unnának meg egy hét alatt. Nekem is ez jár a fejemben, bérelni kellene őket, mert ha valamivel két hétig játszanak, az már nagyon nagy szó.
 • Károly
  “Az Államokban az Amazon a visszaküldött árukat ezzel foglalkozó nagykereskedőknek adja el, akiktől bárki megveheti nagy zsákbamacska-csomagokban (fix áron vagy aukción). Aztán eladhatja darabonként Ebayen például. ”

  A cikk is írja, hogy főleg a szállítás a problémás. Érdekes lenne, ha valaki megvenne egy ilyen zsákot, aztán meg feltenné a benne levő dolgokat az Amazonra újra a fent említett fulfilment centert használva, hogy az Amazon foglalkozzon a vevőkkel.

  A kérdés csak az, hogy a leértékelt árral, meg amit az Amazon ezért levesz, mennyire jönne ki a bevétel.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Nyilván az Amazon se fogja lényegesen kevesebbért intézni, mint amibe a postaköltség + az Ebay jutaléka kerül, ha ott adja el. Meg szerintem az Amazon rövid úton megszüntetné az accountját, ha ugyanott akarná eladni a visszaküldött cuccokat.
 • Peti
  Ez elég megtévesztő lehet. Én most karácsonykor 1-2 terméknek monitoroztam az árát, hogy az év többi szakaszában mennyi. És az látszódik, hogy karacsony előtt sok terméknek felemelik az egekbe az árát, a normál árhoz kepest. Amiből egy kicsit vissza akcióznak karácsonyra. Ilyenkor meg visszaakcióznak a normál árra.
  Ne higgyük, hogy a kerekedo majd lemegy a beszerzési ár alá és és veszteséggel adja el neked.
  Persze hiszem, hogy lehet jó ajánlattal találkozni, de nem ilyen mennyiségben.
 • Kiszamolo
  Peti, tele a raktár, olcsóbb eladni akármennyiért, mint kerülgetni egy évig. Persze, rá kell keresni, tényleg olcsóbb-e, de egyébként jellemzően igen.
 • Kiszamolo
  Csomóan ráröppentek a “gazdagodj meg az amazonból, vedd meg a 200 dolláros online tanfolyamunkat és eláruljuk, hogyan” témára. Jellemzően 99% a csalódottak aránya, akik csúnyán ráfizettek.
 • Margit
  Kerestem a napokba egy ritka plüss mesefigurát. Így én arra jöttem rá, hogy mennyien élnek abból, hogy megveszik az angol kilós plüssöket és utána darabonként árulják. Nem gondoltam, hogy ez ekkora mértékben jelen van az országban.
 • Zsolt
  Valaki segítene? Tescókban a helyes írásmód, ugye?
 • Blend Ahmed
  “Valaki segítene? Tescókban a helyes írásmód, ugye?”

  helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12#F7
  “216.a) Mind a közszavak, mind a tulajdonnevek végső a-ja, e-je, o-ja és ö-je helyett á-t, é-t, ó-t, illetve ő-t írunk az olyan toldalékos vagy utótaggal ellátott alakokban, amelyekben ezek a szó végi hangok a magyar kiejtésben megnyújtva fordulnak elő”, pl.: Cicero, Cicerót

 • Palote
  @Nándi [Off] Nyilván gyerekfüggő a dolog, de a Geomag egy építőjáték, nem zárt végű, azaz azt csinál belőle a gyerek amit akar. Ehhez persze kell hogy álljon rendelkezésre megfelelő elemszám. Az én 6 éves lányom nagyon szereti, nem unta meg pár hét alatt.
 • Vasvári Károly
  “Az ehhez hasonló posztok számomra nem illenek a kiszamolo.hu-ra.”

  Erre hagy reagáljak:

  Ebből is látszik, hogy mások vagyunk. Szerintem messze ez a legjobb és leghasznosabb post a kiszámolón az indulása óta.

  És nem azért, mert most szeretnék játékot venni féláron, hanem a kapcsolódó kommentek miatt.
  Amit linkeltek egyesek kb pont olyan cikkek, amik most legjobban érdekelnek.

  Korábban többször vettem leárazott könyveket az alexandra.hu-n (rip) illetve offline az Auchanokban, és adtam el 2-3-szor annyiért (céges háttérrel persze, többszázezres nagyságrendben).

  Pont azon gondolkodtam, hogy más iparágban is érdemes lenne nézelődnöm, erre pont itt ez a cikk.

 • ferencferenc
  @Miklós:Társasjátékok manapság a reneszánszukat élik. A modern társasjátékokra egyáltalán nem jellemző, hogy a gyerek két hét alatt megunná. Modern társasjátékokat (NEM monopoly, gazdálkodj okosan vagy hasonló dobok lépek) gyerekek és felnőttek is egyaránt játszanak és simán előveszik hetekig/hónapokig/évekig. Mellesleg a Szellemlovasban lehet kölcsönözni is ilyet 🙂
 • Kiszamolo
  ferencferenc, 6 meg 8 éves gyerek még nem játszik ilyenekkel.
 • jami

  A gyerekeimnek van már jó pár éve, sehogy sem akarják megunni. Vannak időszakok, amikor nem használják; de aztán eszükbe jut és mindenfélét építenek belőle. Most épp megint használatban van hetek óta.
  A kitolás az benne, hogy még egy közepes dobozból is alig lehet értelmest építeni. Nekünk több készlet van, de pont ma mondta a kisebb fiam, hogy mekkora kamu a reklám, mert már pár soros is összeomlik a súlytól 🙂 Ettől még szeretik.
 • trolli
  6-8 eves gyerekek nagyon szivesen jatszanak ilyen tarsasjatekokkal, amennyiben a felnöttek veszik a faradsagot es legalabb kezdetben 4-5 alkalommal leulnek a gyerekekkel jatszani. Kiindulhatnek magambol is (4 es 8 eves gyermekeim vannak) de az ismerösi körömben is többen vannak akik rendszeresen jatszanak erdekes csaladi tarsasjatekokkal .
 • ZX71
  @Miklós: vannak olyan társasok amikkel egy 6 meg 8 éves simán eljátszik. Például a Smartgames vagy Thinkfun készségfejlesztők (ok, ezek egyszemélyes “társas”játékok), vagy például a Pegasus csinált már egy sor Év játéka díjat is besöpört játékot, 3 éves kortól, pl. Katicabál, Kalózkincs, Mmm stb.
  Tudok elég sok tippet adni, mellesleg társasjáték forgalmazással is foglalkozom. 😉
 • Cal
  Én személy szerint hasznosnak találtam ezt a bejegyzést (és főleg a fotót) – Tesco-ba nem járok és pont Geomag készletre vadásztam. Mivel nézegetem a készleteket egy ideje, tudom, hogy mennyi szokott lenni a “normál” áruk (használtan se sokkal olcsóbb). Ez az 50% kedvezmény nagyon jól jött, több csomaggal is vettem tegnap. Egyébként azért tűnik úgy, hogy megunják a gyerekek, mert miután építenek valamit, utána nem nagyon lehet mást csinálni vele, csak ha újra szétszedik. Egy 114 darabos csomagban pl csak 38 pálcika van, tehát túl nagy dolgokat nem lehet építeni belőle, hiába szereti a gyerek a játékot magát.
 • Garbo

  Persze, a gyerek finommotorikája pedig nem fejlődik tőle, ami nem alakítja ki a barázdák megfelelő mennyiségét az agyban, stb, azaz számtalan agyi területe nem fejlődik ki megfelelően adott gyereknek, ami tanulási zavarokat, viselkedési problémákat, érzelemfeldolgozási problémákat stb is okoz, a már említett kreativitásról és szemproblémákról nem is szólva.
  Ha már spórolni akarsz a tízezres legón, akkor vegyél neki ezerötért építőkockát, ne a kétdolláros appjaidat nyomogattasd vele.
 • Családfő
  Egy kisgyerek legózzon, társasozzon, szerepjátékozzon stb., ne telefont, számítógépet, tv-t bámuljon. Előbbitől fejlődik, utóbbiak csak a szülőnek kényelmesebbek legfeljebb. Ideális esetben, ha az előbbiek szellemében cseperedik, akkor nem is kívánja különösebben az utóbbiakat. (analógia: víz versus cukros löttyök)
 • attila
  gondolom te a 2 éves gyermekeddel reggeltől estig társasoztál meg legóztál 🙂
 • Családfő
  , ők már félévesen geomagoztak. 🙂

  Rövid voltam, de talán átment a lényeg: a képernyőidőt érdemes minimalizáni. Kétéves korukban a mieink leginkább vagy a szabadban voltak, vagy játékokkal játszottak, illetve sok mesét olvastunk nekik. A munka utáni estéimen ezekre mindig szakítottam időt, feleségem pedig alapból velük volt. Hétvégente közös program. Tévénézés alig, hetente max. 1-2 óra. Mondjuk minket sem láttak/látnak a TV előtt ülni, tehát a példa adott. Telefon akkor még teljesen nulla.

  Óvodás korban rengeteg szerepjáték, kézműveskedés, lego- és egyéb társasjáték már tökéletesen lekötötte őket. Kisiskolás korban ezekhez jött/jön az olvasás. Természetesen már több a TV, nem is lenne értelmes indoka a tiltásnak, de csak kis szelete a szabadidőnek – és ezzel rendben vannak.

 • Családfő
  …az is kiváló pozitív visszajelzés, amikor az iskolás gyereked nem hisztizik, hogy minél jobb/újabb mobilt akar ő is, mert az osztálytársainak az van – hanem eleve nem is kér mobilt egyáltalán, mert saját elmondása szerint nincs rá szüksége. (Iskolában beszélget, játszik a többiekkel, otthon meg a már említett tevékenységeket űzi.)
 • headset

  “…Geomag…Egy 114 darabos csomagban pl csak 38 pálcika van…”

  Ilyen pálcika-alakzatokat műanyag szívószálból is lehet építeni. Nem olyan egyszerű, mint összenyomni egy mágnest egy golyóval, de talán az iskolás gyerekek már meg tudják csinálni. Nekem 10 perc volt egy tetraéder.

  Vastag szívószál kell. A harmonika mellett a hosszabb rész a pálcika, a rövidebb az összekötőelem. Az összekötőelemet fel kell hasítani, akkor 2-2 darab félig belenyomható a pálcika két végébe. Az egyik végen az összekötőelemek mellé kell fogni egy harmadikat és kettőt be kell dugni egy újabb pálcikába. A két pálcikát pozicíóba hajlítva meg kell törni a közös összekötőelemeiket.
  És így tovább. Egy csomópontba akárhány pálcika belefuthat és a rövid elemek mindig 2 szomszédot kötnek össze. Minden pálcika végébe mindig 2 rövid elem megy bele. Egy csepp pillanatragasztó és tartós lesz.

 • attila
  “ők már félévesen geomagoztak” a geomagban mágnes van ami ha lenyeli a gyerek életveszélyes, ezért 3 éves kor alatt nem is ajánlák egyik verzióját sem. Melyikkel játszottak a te féléves gyermekeid ?
 • Családfő
  Attila, azt hittem, átment, hogy vicc volt az a sor. A komoly az utána írt rész.
 • Ferencferenc
  Stone Age Junior – Kinderspiel des Jahres dij győztes 2016 – 5 éves kortól
  Ice Cool – Kinderspiel des Jahres dij győztes 2017 – 6 éves kortól
  Ticket to Ride Első utazás – 6 éves kortól

  Csak hogy pár kivételt emlitsek – Mind nagyon jó játékok, és még a felnőttek is tudnak mellette (viszonylag) jól szórakozni 🙂