Erste kártyaőr fizetőssé vált

Fizetőssé vált az Erste kártyaőr szolgáltatás, pontosabban megszűnik és az új szolgáltatásnak kártyánként 250 forint lett a díja plusz az SMS-ek darabja 25 Ft, ha olyat is kérsz. A mobilappba érkező üzenetek esetén csak a havi díjat kell megfizetni.

Hirdetmény erre.

Köszönjük Attilának a hírt

Share

69 hozzászólás

 • Broáfka Ottokár
  Vissza a jövőbe…
 • random
  Az erste nagyon drága, ezért is hagytam ott 5-6 év után. Tavaly Szinte havonta dobálták ki a hirdetményeiket, melyben folyamatosan árat emeltek. Lényegesen jobb bankok vannak, sokkal de sokkal jobb feltételekkel.
 • István
  Az Erste egy nagyon alja(s) és drága cég.
 • nyman
  Azért 2021-ben még mindíg nincs náluk push üzenet a tranzakciókról. Biztos szándékos, mert pl. bejelentkezésnél, jóváhagyásnál tud küldeni
 • Belavoltam
  mondj egy parat, lehet, hogy atmegyek en is.
 • Orly
  Pl melyiket ajánlod, ami jobb?
 • kridli
  Kicsit félrevezető a megfogalmazás. Nem a kártyaőr lett fizetős (ami egyébként már évek óta nem igényelhető, csak a korábbiaknak megmaradt), hanem végleg megszüntették, és másik szolgáltatás igényelhető fizetősen. De maguktól nem fognak elkezdeni díjat szedni arra ami eddig ingyenes volt, csak akkor ha valaki igényli az új fizetőset.
  Egyébként újonnan már évek óta csak egy Hírnök nevezetű szolgáltatás igényelhető nálzj, ami szintén fizetős volt, most azt is fokozatosan kivezetik úgy tűnik, de akinek az van, egyelőre marad.
 • aujjobba

  Ez igaz, viszont eddig a Kártyaőr ingyen küldte az egyenlegváltozásról az üzeneteket.
  Ha nem igényled az új Őrszem szolgáltatást akkor valóban nem számolnak fel díjat, de értesítőket sem fogsz kapni.
 • mitel hentes
  Így dukál, a kártyákhoz lehúzós költségek illenek…
 • mitel hentes

  “Pl melyiket ajánlod, ami jobb?”

  Aki a legjobban tudja, hogy neked mi felel meg: te
  Aki ebben segít a személyes preferenciád alapján: bankmonitor.hu/bankszamla/

 • Györgyi
  Ez mióta van? Nekem pár napja még jött üzenet Kártyaőrtől. Van amúgy külön Számlaőr meg Kártyaőr is, küldik az sms-t a tranzakciókról. Azt nem tudom, melyik mennyibe kerül, mert az Erste a költségek levonásáról nem küld sms-t.
 • random
  Én a gránithoz mentem (online kötöttem a szerződést), 0 számlavezetés, tetszik a mobilos applikációjuk, az utalásoknál a töredékét fizetem az erste-s díjakhoz képest. A bankkártya is egy noname kártya, amelyért kb. 1000 forintot fizetek évente.
  Munkahelyem javasolt egy bankot, amellyel ők szerződésben vannak, így még ettől is kedvezményesebb csomagot köthettem volna, de ha felmondok, akkor ugrik a kedvezmény, így inkább maradtam ennél.

  Egyébként szerintem hasonló díjszabást más banknál is találni, nem csak a gránitnál, ugyebár innen is majd dobbantani kell, mert pár év, és itt fogják emelni a díjakat rendesen, mindig a friss húsra vadásznak a kedvezményekkel.

 • Ex-Erstés
  Én pár hete szüntettem meg az Erstés (drága) és MKB-s (x@r) számláimat, és vittem át mindent a Raiffeisenhez. Nyitottam egy HUF prémium számlát (átvittem a megtakarításom egy részét a Kincstárból), mellé egy USD és egy EUR szlát. A forint szlán minden ingyen van, ha elektronikusan bankolok. Devizához kértem egy kártyát (háromezerpárszáz huf/év), amivel tudom tölteni a Revolutot, vagy Wise-t. Kb. havi 2000-be fáj a 3+1 (bef) számla, aminek a többszöröse visszajön a devizaváltáson. Ja, és a Rafinak egész jó mobilappja van – már hazai viszonylatban.(mondjuk azért a GPay csúnyán lealázza:)
 • Peti
  Gránit bankkal van valakinek tapasztalata? A nejem egészségügyi dolgozó, a promós CIB ECO csomagom pedig 2022. márciusában lejár, így felmerült a gondolat, hogy nyitunk egy Gránit hős számlacsomagot.

  A kérdésem az, hogy a netbank használatához a Gránitnál is szükséges a hard token?
  Illetve, ha később úgy adódna, hogy valamilyen oknál fogva, megszüntetjük a Gránitos számlacsomagot, akkor lesz majd egy utunk Pestre, vagy online is elintézhető?

 • glppm
  Valóban mindenért lehúz az Erste. LTP előtörlesztéshez hiteliigazolás 5000 HUF és 3-4 nap mire kiadják. Ugyanez máshol ingyenes. Másik, lakashitel folyósítás első napja és az első törlesztőrészlet megfizetése közti időszakra kamatot számoltak, nem is keveset. Nálunk pont úgy jött ki, hogy hónap 15-e után folyósítottak így nem köv. hónap, hanem azutánitól indult a törlesztés…
 • Godfather

  Az elmúlt 30 évem 🙂

  OTP > CIB > Unicredit > Erste > Gránit

 • Nagy Pál
  Én is várom a jobb ajánlatodat.
 • Sopánka
  KártyaŐr -ben eddig is volt “SMS darab díj”, csak nem 25 Ft darabja, hanem 11 Ft rémlik (de lehet, hogy 22, már nem is tudom).
  Köszönjük a hírt!
  Lehet, hogy vannak béna csomagjai Erstének, de nekem már sok éve Szupernulla csomag van, rengeteg minden 0Ft (pl. pénzkivét saját automatából, ill. a bankon belüli utalás), csak kell hozzá egy havi ráutaló elég nagy összeg (talán 150ezer Ft? nem nagy korlát). Lehet, hogy ma ez már nem rendelhető, de nekem elég gazdaságos.
  Szóval aki tud olcsóbbat, meséljen konkrétan!
 • Moon

  Azért illene megugorni ezt az értesítéses dolgot az alkalmazásban,
  Persze nyilván szándékosan nem teszik, mert ez is pénz, és sok kicsi sokra megy, ebből is van bevételük.
  De az biztos, hogy a CIB Eco nulla forintosnál is simán jön a push mindenről, de még a MÁK mobilkincstár appban is.
  Valószínű, hogy a bankok jó részénél ez már alap szolgáltatás.
  Az más tészta, hogy ez az egész értesítősdi ugyanarra a készülékre, amin az app is van mennyire biztonságos, de ez már messze vezet. Az emberi lustaságra apellálva, és persze tudatosan ebbe az irányba nyomva a felhasználókat, nem sokan tiltakoznak ellene.
 • Joy
  Off
  @Kiszámoló: a most zajló foci EB-n két napja (15-én délután) történt, hogy C. Ronaldo a magyarok elleni meccs előtti sajtótájékoztatón félretolt két üveg colát, megfogott egy flakon vizet és annyit mondott, hogy “agua”. A sajtó azóta ezen csámcsog, hogy ennek hatására 1,5%-ot esett a Coca-Cola árfolyama, és így a vállalat értéke 4 milliárd dollárral csökkent.
  Ugyanakkor meg mintha a fenti esemény épp egybe esett volna a cég osztalékfizetési határidejével, ami után természetes a csökkenés, és valójában nincs semmi látnivaló.
  Hallottál róla? Érdekelne a véleményed, akár itt, vagy szélesebb közönségnek egy új cikkben. Köszönöm.
 • KHG
  8 éve vagyok a Gránit Banknál, és nagyon meg vagyok velük elégedve. Szinte mindent el lehet intézni online. Tavaly pl. amikor a személyi igazolványomat cseréltem le – mert lejárt – simán videobankon keresztül el tudtam intézni az adatmódosítást.
  Külön hard token nem kell. Egy okostelefonon a bank mobilapplikációjával minden intézhető. A Gránit Pay-el pedig telefonnal is lehet fizetni már évek óta (feltéve ha van NFC funkció a telefonkészülékben).
  Mivel régi ügyfelük vagyok, voltak olyan korrektek hogy nem változtattak azon a bankszámla csomagon, amit annak idején kötöttem náluk. Így az éves költségem 1800 HUF ami a bankkártya éves díja. Annyi megkötés van, hogy havi legalább 150 kHUF érkezzen be a számlára bárhonnan. Cserébe 0 HUF a netbank, ingyen utalok, és havonta négyszer ingyen vehetek fel készpénzt bármelyik magyarországi ATM-ből.
  A számlamegszűntetésről sajnos nincs infóm.
 • J
  Amúgy a push üzenetért kérni havi 250 forintot az pofátlanság! Máshol mindenhol ingyen van, van ahol még fizetni kell érte? OTP (új app), Revolut, Curve, Wise mind ingyen van. Ez igazi lehúzás.
 • Ungarische betyár
  Sopánka!
  Érdekes amit írsz, mert nekem is Erste Supernulla van és 150 ezer felvételéért 900 Ft-ot fizettem.
  /Első és egyszeri felvétel volt a hónapban./
  Egyszer már volt ezzel gond, de “beállították”, ami ilyen frankón sikerült. Most megyek újra ügyintézni.
  Tök jó! Másodszor megy el az időm ügyintézéssel, és fizetek mialatt úgy tájékoztattak, hogy nem lesz költségem.

  Anyumnak szintén az Erstéből átutalva kb 3-4 nap után jelent meg a pénz az Államkincsintárnál, amiről az ügyintézők /2 db/ 2 órát mondott, az Intézmény Vezetője 2, de legyen 4, az a biztos!
  Hol volt a pénz napokig? Passz.
  Nekem nem tűnnek Ersté-ék annyira korrektnak, vagy csak a fókban dolgozókkal nincs szerencsénk?

 • sanyi
  magyar bankoknal miert maradt ki az emailes ertesito / 2fa az evoluciobol??
 • mad823
  Javítsatok ki, ha tévedek, de a KártyaŐr eddig csak a hitelkártyákhoz volt ingyenes, a betétiekhez fizetős volt. Na mindegy is. Viszont várom a javaslatokat az Erste Max hitelkártya “ellen”. Amúgy is érdemes szétválasztani a folyószámlás és hitelkártyás ajánlatokat, sokunkat köt a jelelegi bankjához egy hitel, de ettől még a pénzünket egy hitelkártyával költjük lehetőség szerint minél több cashback-ért cserébe.
 • DontPanic

  Nyilvánvalóan nem Miklós szóvívője vagyok, tekintve hogy se nem kért meg rá, se nem vagyok gondolatolvasó.

  Viszont ez egész egyszerűen egy clickbait téma lett. Minimális volt az árfolyamváltozás, de mivel nagy a vállalat kapitalizációja, egy egyszerű szorzással kaphattak jól csengő, 4mrd dolláros számot.

  Maga a jelenség, hogy ismert emberek cselekedetei miképp befolyásolnak árfolyamokat, amikor tele van már (jórészt amcsi) kisbüfikkel a tőzsde, nem hiszem hogy nagy újdonság lenne 🙂

  Hogy ontopic legyek: Erstenél vagyok, prémiumról váltottam dolgozói számlára évekkel ezelőtt, mert olcsóbb volt.
  Már rég új helyen dolgozom, de maradtam ebben a csomagban. Számottevő megtakarítást akkor se érnék el, ha átmennék máshova, tekintve hogy ilyen kártyaőr-féle szolgáltatásokat amúgy se vettem soha igénybe. A netbank és az applikáció egész jó. Fényévekkel jobb mint pl. feleségem OTP-je…

 • aujjobba

  2012-ben kotottem a hitelkartyat, akkor KartyaOr-t kaptam hozza ingyen, es SMS dijat se vontak eddig. Lehet azert mert beragadt regi kotes, vagy a kesobb erkezoknek lett fizetos az SMS, passz.


  Fogsz kapni push ertesitest az appban, ha elofizetsz az Orszem-re, 250 forintos havidij elleneben.

 • Sopánka
  Két fontos tényező:
  – én csak Erste automatákból veszek föl, mert az idegen automatáknál mindig jóval drágább
  – a “havi két ingyenes pénzfelvét” opciót külön kell megigényelni, ezt ugye kormányunk írta elő, de nem automatikus

  Nekem nem volt ilyen gondom, amit írsz.
  A bef számlánként havi 350 Ft-os díj nem tetszett, kisebb összegek alacsonyabb hozamát simán el tudja vinni, de még mindig jobb, mint amit láttam nemrég CIB-nél, ott negyedévente többezer forintot vontak le, és a banki maca szerint “máshol ugyanígy megy”.
  George sem a legjobb, de a CIB-es mobil- és netbankhoz képest még mindig egész használható.
  Összességében nincs semmi olyan gondom, ami miatt most nekiállnék napokig túrni a netet, hogy ezeket a gondokat milyen más gondokra akarjam lecserélni. 🙂

 • Serrin
  Felhívtam a telebankot (netbankban mintha ezt nem lehetne intézni) és azt mondták, hogy akinek van kártyaőr, annak marad. Akkor is, ha közben lejár a kártya és újat küldenek.
  Ellenben, ha lemondom a kártyaőrt, akkor azt már nem lehet újra kérni, meg új kártyához sem.
  Így nekem nem változik (szupernulla van nekem is).
 • Crouch
  Egyébként valaki tudja, hogy ha most váltanék, akkor mi most a legjobb lakossági számlacsomag havi pár százezres bevétellel? (lefutottam egy kört a bankmonitoron is, de nekem úgy tűnik, mintha nem működne rendesen az oldal)
 • aujjobba

  Nem kifejezetten a visszateritesek miatt hasznalom a Max-ot, hanem inkabb a tervezhetobb cashflow miatt.
  Nalam igy nez ez ki:
  1. honap elejen megerkezik a fizetes, kb egybeesik a hitelkartya fordulonappal, visszatoltom a hitelkeretet
  2. a folyoszamlan hagyok annyit, amennyi kell az allando atutalasokra, es a tervezett keszpenzes/utalasos kiadasokra
  3. a tobbi penz megy a befektetesekbe.
  Ez azert is jo, mert nem kell a szamlan tartanom egy rahedli penzt a havi folyo kiadasok fedezesere, es a varatlan kiadasokra.
  Egyszerubb igy.
 • bobo (real)
  Az én elmúlt 25 évem: Otp > Rafi > Unicredit (fő számla)
  Közben időszakosan: MKB, Unicredit, K&H, Erste, Axa, Cib, BB
 • mgpx

  “Nyitottam egy HUF prémium számlát (átvittem a megtakarításom egy részét a Kincstárból)”

  Beleszámoltad a kiadási oldaladhoz az értékpapírszámla-vezetés többletköltségét is ?
  Ha a prémium feltételhez előírt 8M Ft-ot vitted át, ennek az éves számlavezetési díja jelenleg 20100 Ft, ami a Kincstárnál 0 Ft lenne. Így az ingyenes HUF prémium számlád valójában 1675 Ft/hó-ba kerül Neked.

  Ettől még lehet ez nagyon kedvező számlakonstrukció, csak a számításnál ne felejtsd el a járulékos költségeidet sem.

 • Ungarische betyár
  Köszi Sopánka.
  Mindig csak Erste-s autómatát használok és már 2-szer ügyintéztem, hogy ingyenes legyen az első 2 felvétel.
  Ezért is vagyok csalódott.
 • Danhadnagy
  lehet, hogy túl sokba került George fejlesztése és promózása 🙂

  nekem a Max HK túl nagy matek, egyszerű BB kártyával gyűjtöm be az 1%-ot. Éves költség 1400 Ft

 • aujjobba

  Idemasolom az emailt amit kaptam errol, kifejezetten azt irja a szolgaltatas megszunik, ha tovabbra is szeretnek ertesiteseket kapni ahhoz az uj Orszem kell.
  Tehat az amit Neked mondtak, miszerint akinek most KartyaOr van annak az megmarad, sajnos nem tunik igaznak.

  “A hitelkártyákhoz kapcsolódó KártyaŐr szolgáltatást
  2021. 06. 30-án megszüntetjük.

  A megszüntetésről 2021. 04 havi hitelkártya számlakivonatán küldtünk értesítést.

  A változás kizárólag a hitelkártya KártyaŐr szolgáltatást érinti, minden más SMS szolgáltatása változatlanul működik.

  A szolgáltatás megszűnéséről részletes tájékoztatást talál NetBankjában, az E-akta menüben vagy George Weben, a Digitális tárhelyén.

  Mit tegyen, hogy továbbra is értesüljön
  hitelkártyás tranzakcióiról?

  Igényelje új Őrszem szolgáltatásunkat internetbanki (George Web) vagy mobilalkalmazási (George App) szolgáltatásunkban.”

 • mad823
  Akkor gondolom velem együtt neked is böki a csőrödet, hogy a george-ból “véletlenül” kimaradt a “befizetések fordulónap óta” c. sor. Nem tudom, hogy más bankoknál ez megjelenik-e, de az ügyfeleknek nyilván hasznos. Persze megértem a banki oldalt is. Már pusztán emiatt megfordult a fejemben a bankváltás gondolata, de a közelgő google pay még itt tart. 🙂
 • V
  az lehet hogy tul sokba kerult “zsorzsi” de hogy nem kertuk az is biztos
 • akosh
  @crouch Lejáró ingyenes CIB ECO 2 év után (meg amúgy is) jelenleg a szintén Bankmonitoron keresztül elérhető UniCredit Partner Aktív Zéró tűnik a legjobbnak, 3 évnyi ingyenességgel (havi 75e jóváírás a feltétel).
 • patau
  Kb. pár forint/fillér az SMS ekkora (banki) tételben vásárolva.
  25 Ft-ot csak az fizet SMS-ként, aki csak nagyon alkalmanként küld, vagy h*lye, vagy nem számít (ott inkább korlátlan csomag).
  A 25 Ft/SMS ~10e Ft-os vásárlásig több, mint a tranzakciós adó. Egy értelmes kényelmi és biztonsági szolgáltatás lehetne, de az egyik legpofátlanabb banki lehúzás az SMS díj.
  Mindenesetre van más mód is a biztonságra. Pl.: nem tartunk a főszámlán komoly összeget, csak ha tudatosan nagyobbat tervezünk költeni.
  A CIB-nél be lehet állítani, hogy csak bizonyos összeghatár felett (pl.: 20 e Ft) küldheti a drága SMS-t. Ezt úgy állítottam be anno, hogy egy tucatnál több ne jöjjön.
 • aujjobba

  Igen, ezt én is észrevettem, bár kizárólag emiatt nem fogok váltani. Megnéztem a többi bank hitelkártya kínálatát, de egyelőre nem láttam jobbat.
  A Google pay nem érint különösebben, legalábbis a feleségem a Curve kártyát használja vele, nálam meg az Apple pay már elég régóta működik.
 • L70
  Gránit egy kiváló fapados bank a szó jó értelmében. Viszont nincs nekik hitelkártyájuk. Ha pedig valahol pl. egy autó bérlésnél a credit felíratú kártya követelmény, akkor a Gránit nem elég.
 • Ex-Erstés
  Mint írtam, kb 2000 HUF/hó a teljes költség – ebből a bef. szla kb. ahogy számoltad1675 + a deviza bankkártya éves díja 3400. Vagyis a bef.számláért számolnak fel, meg a kártyáért, a HUF, USD, EUR folyószámla ktg-e 0. Ezért a pénzért van 3 folyószla. és 1 bef. szla. + Revolutra és Wise-ra ingyen tudom pakolni a pénzt, amit az itthoni 2-3% helyett középárfolyamon váltanak. Lehet, kissé spec. helyzet, de nekem ideális – mert a fő szempont az olcsó(ingyenes) devizaszámla volt, az meg ilyen kedvező feltételekkel csak a Rafinál van. Amúgy szvsz, ha megvan a megfelelő havi jövedelem, akkor a sima HUF prémium számlájukat nem veri itthon nagyon semmi. (pl. a legtöbb banknál az a trükk, hogy gyere, mert ingyen van, de ja, bocs, azért a 0,3% adót levonjuk ám! Na, ez itt pl. nincs.)
 • VezetniJo
  az elmult 6-7 evben meg soha nem bereltem autot massal mint a Granit-os platinum kartyammal (ez is debit). Amerika, olasz, gorog, magyar, anglia… soha nem dobtak vissza…
 • Tamés
  hirdetmény szerint pl szupernullánál csak nem lehet majd igényelni újként, de akinek már aktiv annak marad is.. nem?

  – 2021. június 12-től megszünteti az Erste Hírnök, SMS MAX, SzámlaŐr, KártyaŐr, Reggeli Egyenleg és Interaktív egyenlegközlő szolgáltatások értékesítését, melyek 2021.
  június 12-től új szolgáltatásként nem igényelhetőek.

 • aujjobba

  Nekem csak a hitelkartyahoz kapcsolodo KartyaOr-rol van informaciom.
  Ehhez azt irtak “A hitelkártyákhoz kapcsolódó KártyaŐr szolgáltatást
  2021. 06. 30-án megszüntetjük.”
  A “megszüntetjük” szo azt jelenti nem lesz tobbe, nyista, be lesz szantva.
  Ha csak nem lenne ujonnan igenyelheto, arrol felesleges is lett volna emailt kuldeniuk, ha mar nekem egyebkent is van KartyaOr, erted.

  Ettol fuggetlenul lehet igazad a beteti kartyahoz vagy szamlahoz kapcsolodo KartyaOr/SzamlaOr szolgaltatasrol, arrol nem tudok nyilatkozni, nekem csak HK van.

 • Gábor
  Én Takaréknál vagyok, ez sem olcsó. Sajnos lusta vagyok megszűntetni… de már kb csak arra használom, hogy fizu után bankkártyával veszek állampípírt, meg szintén kártyával feltöltöm a Revolutot… :/

  Valószínűleg a hozzám hasonló emberek miatt tudnak így árazni :/

 • Anya
  Férjemmel egyetem kezdete óta (2005 🙂 ) OTP-sek vagyunk. Akkor mindenkit behúztak, mert az egyetem is OTP-s volt és “csak” oda tud utalni. 🙂 Most váltunk Gránitra, de eddig jók a tapasztalatok. A váltáshoz innét a cikkekből, a hozzászólásokból (!), az összehasonlító oldalakról és persze a bankok saját oldalairól szedtük össze a váltáshoz. kérédésére válasz részben: Gránitnál videó bankon nyitottunk számlát, a meglévő netbanki felületen belül már levélben lehet kérni további módosításokat (ami olyan mintha bemennél a bankba személyesen, de nyilván nem minden ügyre jó), illetve a telefonos ügyfélszolgálat is jó. A videó bankos ügyintézők tényleg kicsit “fiatalok”, ebből mindenki leszűrheti, hogy mire gondolok, de amúgy készségesek. Mobil appjuk jó, de OTP után szokni kellett, mobil fizetést is hamar begyakrololtam. Folyt köv…
 • Anya
  Egy pár dolgot hiányolok a Gránittól (pl. appból pálya matrica vásárlás, mobil feltöltés), de ezeket más ingyenes megoldással pótolom (pl. OTP Simple, amibe beregisztrálhatok bármilyen kártyát). Illetve az OTP webkártya és webszámla, de helyette nyitottunk egy Wise ingyenes számlát, kértünk egy fizikai Wise kártyát és annak van webkártyája. (Mi úgy gondolkodunk, hogy hiába van Gránit appban gyors limit módosítás, meg megerősítés on-line fizetéseknél, azért kell egy elkülönült számla és kártya a netes fizetésekhez.) Végül kettőnk korábbi OTPs számlái, meg kártyái, meg díjai mellé egy Gránit közös Bajnok Plusz havi 990-ért, egy név nélküli 1. évben ingyenes Gránit kártya, egy ingyenes Wise számla, 1 db 2000-forintos Wise kártya, mellé ingyen webkártyák, Gránit app üzenetek, mobil fizetés (kártya egyikünknél, másik mobillal fizet, tarcsiban meg ott a Wise) százalékosan jelentősen olcsóbb.
 • RDLDR
  Én nem is értem a sok milliárdos aki hozzá szokott szólni miért nem Raiffeisen Premiumot választ. Még 20ezret is adtak ingyen. Itt mindenki 1 millio netto felett szokott keresni, amikor arrol van szo. Most meg jönnek a fapados számlák.