Jesssz: Google Pay végre itthon is

Ma jelentették be, hogy a Google Pay idehaza is elérhető lesz, vagyis most már banktól függetlenül tudsz fizetni az androidos telefonoddal (és gondolom erre alkalmas óráddal) is, ha van benne NFC chip. (Ami elég alap már a középkategóriában is.)

Ehhez vagy Revolut kártyádnak kell hogy legyen egyelőre, vagy Curve kártyádnak, ami alá aztán bármilyen másik kártyát, így a meglévő bankkártyádat is be tudod rakni.

Curve kártya tudnivalók

A Play Store-ban nemrég még nem lehetett elérni az alkalmazást, a közlemény gyorsabb volt, mint a Play Store, reméljük hamarosan feloldják ott is a lehetőséget.

Update: a Revolutba és a Curve-be belépve gond nélkül tudod telepíteni, bár ez utóbbival van akinek gondja akadt a hozzászólások szerint.

S ha már, éppen holnap újul meg a Google Pay, de hogy ez mit jelent, még nem tudni.

Update: ezt jelentették be.

 

Köszönjük Zsoltnak a hírt.

Share

82 hozzászólás

 • százegy
  Rájöttem, hogy lehet fizetni Curve-vel. Beírod: pay.google.com, belépsz a fiókodba, a kártyákhoz felveszed a Curve kártyád -kártyaszám, lejárat, CV kód-.
  Telefon: Beállítások/NFC és fizetés/Érintéses fizetés, itt bejelöltem a GPay fizetést alapértelmezettnek.
  Fizetni még nem próbáltam, de holnap tesztelem. Elvileg működnie kell.
 • tjhooker
  Pistu,
  Mi van ha több bankkártyád, hitelkártyád van? Mindet rácelluxozod a telefonra?
  Nem csak nyáron, most sem rossz szvsz, hogy nem kell kotorászni a táskában, tárcában a kártyák után és mindent összefogdosni.
  Biztonság: ha a kártyád ellopják/elhagyod tudnak vele fizetni. Telefonnal – ha direkt nem iktattál ki minden authentikációt – akkor elég nehezen. Kicsit egyszerűbb pótolni is mint a bankkártyát. Ha van otthon cseretelefon meg is vagy.
  És akkor ugyanez több bankkártyával…
  Fizetésnél tokenizált kártyakezelés: a valódi kártyaszámod nem kerül ki harmadik félhez. (A telefonon persze ott van de megintcsak elvben talán nehezebb ellopni/használni mint fizikailag a kártyát és a ráírt számot.)
 • százegy

  Csak ott lehet fizetni vele interneten, ahol van Gpay opció megjelölve, a Google Play természetesen ilyen.
  Nem rosszak ezek a megoldások, legalább nem marad le az ember teljesen a világtól.
  Van némi haszna is, pl. biztonság terén.
  Ha az ember mindenre azt mondja, engem nem érdekel, akkor egyszer csak elmaradott dinoszaurusz lesz, mint a befőttes üvegbe pénzt gyűjtögető Mari néni. Szerintem jó, ha az ember nem szakad le. Amúgy nekem se elengedhetetlen szükséglet a Gpay, de azért néha használni fogom néha, főleg olyan külföldi helyen, ahol nem akarom, hogy kikerüljenek az adataim, de kártyával akarok fizetni.

 • Merkurtelep
  Pontosan ez a céljuk, hogy csak egy csippantás legyen fizetni, és könnyebben, gyorsabban költsd a pénzt, mintha készpénzt kéne kezelned. Semmi 5-10 mp-es akadály ne gördüljön eléd, csak fizess. A rendszer kiépítésén csilliárdokat kaszálnak, te meg a mobilodat veszed elő, egy Mátyás királyos papírlap helyett. Cserébe évekre visszamenőleg látják, hogy mennyi cigit vettél, mennyi piát vettél, mennyi szerencsejátékot vettél, és ki tudja még milyen adatokat tudnak lenyúlni, csak mert te a mobiloddal nagyképűsködtél, ahelyett hogy elővetted volna azt a nyamvadt-csoffadt ezrest.
 • Alfa
  Béla: működik az ERSTE Mobil pay app, csak az idióták nem szóltak neked se, hogy ők néha úgy “frissítenek” app-ot hogy újat raknak fel, tehát ki kell keresned a Play áruházban és telepíteni megint.
  Engem jobban zavar hogy pár havonta elfelejtett 1-2 kártyát, csak úgy viccből. Nagyon kedves húzás, amikor a pénztárnál derül ki hogy nem tudsz fizetni. Pótolni meg pár óra, ha nincs valami idióta SMS hírnök lehúzós szolgáltatásod, amivel azonnal megtudod nézni az újraaktiválós tranzakciós kódot.
 • Pistu
  2 kártya is befér a tokba, de van direkt többkártyás tok, gondolom személyit, jogsit, stb. hordanak az emberek maguknál, szóval a helytakarékosság továbbra sem magyarázat.
  “kotorászni a táskában, tárcában a kártyák után és mindent összefogdosni.” vagy kotorászni telefon után amit nehezebb fertőtleníteni.
  “ha a kártyád ellopják/elhagyod tudnak vele fizetni.” – Nem tudnak, ugyanúgy ott van mögötte az app és a bank. Nem nagyobb rizikó mint az itt javasolt akárhonnan letöltött .apk. (érdekes 1 hete még a hivatalos banki apptól is féltek a helyi kommentelők)
  A pótlás tényleg nehezebb és költségesebb lehet ez igaz.
  “tokenizált kártyakezelés” – Ritkán fog ezen fog múlni a biztonság, de oké.
 • Attila
  Olvasom itt valakinek a nagy ötletét, hogy APK mirrorból fel lehet tenni az appot. Egy nem hivatalos forrásból egy appot felrakni, amibe berakjuk a kártya adatainkat. Nagyszerű!
 • Joy
  Három órával a cikk megjelenését követően kaptam emailt a Raiffeisen-től, hogy nekik is elérhető a mobilfizetési applikációjuk (Raipay) a Google play-en. 🙂 Vártam a Google pay-t, de az előzőek miatt úgy néz ki, használni nem fogom.
 • snasim
  köszönöm, rá nem jöttem volna.
 • Mókus Eörs
  Pistu, ha beteszed a kártyádat a telefontokba, és együtt hagyod el, akkor legalább letiltani se tudod 🙂
 • szabopal
  Na én ma reggel ezzel fizettem a KV-mat 🙂
  Telefon ujjlenyomattal felold, érint, ablak felugrik, hogy vásárlás sikeres. Ez eddig megegyezik a Simple-vel.
  Google Pay és Revolut értesítés megérkezett.

  Azt az egyet nem tudom, hogy kártyát hogyan lehet váltani? Ugyanis Google Pay app még nincs a telefonomon és szeretném inkább a Curve kártyát haszbalni.

 • folti
  Nekem azt mondja, hogy egyik telefonommal sem kompatibilis. (Huawei Nova 5T, Xiaomi Redmi 5A, OnePlus 2 LineageOS -el).

  ¯\_(ツ)_/¯

 • umate
  : ez a több kártya önkéntes dolog, te választottad és vele járó előnyöket és hátrányokat is.

  Én azokat az érveket nem értem, hogy “csak telefont kell magammal vinni”. Elindultok csak úgy otthonról minden irat, pénz meg akármi nélkül, főleg manapság, amikor azért gyakrabban előfordulhat az emberrel, hogy megkérdezik, hogy hova megy, meg mit csinál? Nyilván nálnuk alapesetben nem jellemző, de csak egyszer kerülj olyan helyzetbe, hogy megállít a rendőr és csak a telefonod van nálad….ha meg már úgyis viszem a személyim/jogsim, akkor elfér a kártya, vagy egy páz ezer forint, ha bármi van.

 • Tibi
  Én is csodálkoztam kicsit ezen a híren: történt ugyanis, hogy két hete vettem új telefont, majd múlt héten rákerestem, hogyan lehet telefonnal fizetni POS terminálnál. Persze feldobta a simple alkalmazást, ahol aztán rájöttem, hogy fel kell tölteni, és max havi 45e Ft-ig használható. Na ez egy nagy NOPE számomra, úgyhogy rákerestem a Google Pay-re, ahol azt találtam, hogy itthon elvileg nem működik. Play Store-ban nem is találtam rá, viszont egy google keresés kidobta a linket a programhoz, ahol a play store azt dobta fel, hogy “engedélyezés”. Hát engedélyeztem, beléptem és hozzáadtam a Curve kártyámat(Revolutot nem engedte) és azóta használtam már többször is.

  Vajon csak szerencsém volt és a bejelentés előtt is már működött a dolog és én pont jókor próbálkoztam?

 • umate
  gondolom addig, míg incs legalább 2 kártyád, ez a váltogatás meg se jelenik. Én úgy tudom elképzelni, mint a több sim-es telefonban a hívásnál: mielőtt elindul az akció van pár másodperced a listából kiválasztani, hogy melyikkel fizetnél, már amennyiben van mik közül van választani.
 • kridli
  nekem samsung telefonon a Settings > Google > Account Services > Google Pay menüpontban elérhető a kártya váltás. Én a curve kártyát is ott adtam hozzá, mert a Curve app-ban nem láttam rá lehetőséget.

  már én is pár nappal a bejelentés előtt láttam nyomait, mert ahol választani lehet melyik legyen az alapértelmezett fizetési alkalmazás, ki lehetett választani a google pay-t. De amúgy maga a google pay alkalmazás nekem azóta sem érhető el (úgy sem ahogy te írtad, hogy direkt linkkel az play store-ban), csak amit fent írtam beállításos menüpont ott tudom állítani a dolgokat.

 • Nincsproblem
  Tudtommal a Simple csak akkor korlátos, ha nem OTP-s kártyát raksz be alá. Nekem többször előfordult, hogy egy sw frissítés utan újra kellett volna validálni a kártyát, persze az Aldi pénztarnál elég kellemetlen bohóckodás volt. Maradok a jól bevált egy db bankkártyánal, ésszerű limittel és annyi pénzzel a számlán ami nem fájna ha ellopnák a kártya adatait.
 • százegy
  Én nem tudtam vele fizetni. XD Fizetés kezdeményezésekor kérdezte, hogy alapértelmezetté akarom-e tenni a GPay-t, ráklikkeltem, aztán meg volt egy fehér képernyő, az öreglány a pultban meg vinnyogott, hogy lejár a tranzakcióra adott idő. Nem tudom, miért volt ez, alapértelmezett NFC-fizetésnek állítottam be a GPay-t. Inkább kártyával fizettem. Holnap újra póbálkozok. 🙂
  Valakinek ötlet, hogy mi lehetett a probléma?
 • Petya
  Szerintem a “ne tegyél minden tojást egy kosárba” bölcsességet itt is alkalmazni kellene. Ahogyan nem rakjuk minden megtakarításunkat egyetlen eszközbe, úgy nem kellene minden adatunkat egyetlen adatkezelőre bízni.
 • Crimson
  Hasonló nálam is Xiaomi telefonnal. Google Pay applikáció nem jelenik meg a Store keresési eredményekben. Ha a közvetlen linkre megyek rá, azt írja, az országomban nem elérhető. Curve applikáción belül sem jelenik meg az opció, hogy beállíthatom.

  A telefon beállításai között viszont be tudtam állítani a Curve kártyát.

  Revolut viszont ment alapból.

  Chateltem egy Google helpdesk valakivel (a végén szerintem már nem bottal beszélgettem), ők is csak annyit tudtak mondani, hogy az app nem fog menni, de a beállításoknál fel tudom venni.

  Úgyhogy ezzel a lendülettel feltettem a RaiPay-t 🙂

  Használtam volna a K&H mobiltárcáját is, de ott sajnos nem lehet Visa kártyát regisztrálni. Ezzel kapcsolatban érdekes, hogy a K&H-nál most már nem is lehet Visa kártyákat igényelni (talán csak a Gold a kivétel)

 • szabopal
  köszönöm, ezt kerestem
 • Akiaki
  @Sixundred: Ehhez nem mindenhol kell csatolni a kártyát a GPayhez, az USA-ban a Google az „offline” kártyahasználatot is követi: bbc.com/news/technology-45368040
 • attila
  Ha van a telón más nfc-s app,akkor nem lesz egyszerű működésre bírni…
  Nekem ezek csak akkor működnek ha csak egy van rajt és a többit törlöm….
  Tehát vagy kh vagy erste vagy g pay….
 • százegy

  Csak a GPay van rajta fizetéshez. Viszont lehet, hogy az Android Beam zavart be -de az nem fizetéshez kapcsolódik,hanem egyéb adatátvitelre- kikapcsolom, aztán megpróbálom úgy.
  Köszi a tippet!

 • Peti
  Akinek sikerült a Cuve-t hozzaadni,az hogy csinalta? Probaltam kezzel,nem tamogatja az erinteses fizetest,appot letöröltem,ujra installalltam,nem megy… Több 5letem nincs
 • Balázs
  Sziasztok!
  Nekem pár nap telefonos kínlódás után annyit sikerült elérnem, hogy a Google fiókomban (fizetési módoknál) a Curve kártyám hozzá van adva, érintésmentes fizetéshez a telón Google Pay van beállítva, fizetéskor meg a Revolut kártyámat terheli. Én már ezt nem értem. 😀
 • snasim
  Valakinek sikerült már a curve kártyáját használni a google pay-jel? Ha igen, megosztaná, hogy hogyan kell beállítani? Előre is köszönöm!
 • Luki
  Az én megoldásom sok szenvedés után:
  A Curveben nem jelent meg az opció, hogy a kártyát hozzáadja a Pay-hez (Revolutban perfektül működik). Support egyetlen levélre válaszolt, azóta se semmire. Szóval a Curve support ismét elbukott.
  A Pay storeból nekem továbbra sem telepíthető, szóval kénytelen voltam az apkmirrort használni, onnan lehúzni a legfrissebb Payt. Hiába van engedélyezve fejlesztői beállításoknál, hogy telepíthess apk-t külső forrásból, a telefon rövid időn belül le fogja törölni az alkalmazást, szóval gyorsnak kell lenned (csak az csinálja, aki nem tart az apkmirrortól):
  -telepíted a letöltött Google Pay apk-t
  -megnyitod a Google Payt, és kb azonnal regisztrálod a Curve kártyád
  -használod a Curve kártyád

  A Curve appban semmit nem kell állítani ezzel a megoldással, a Google Pay vélhetőleg el fog tűnni a telefonodról pár percen belül, de nincs is rá szükséged a továbbiakban.

 • Új Curve felhasználó

  Thx!! Ez majdnem nekem is működött, ennyi módosítással:

  -telepíted a letöltött Google Pay apk-t
  -megnyitod a Google Payt, és kb azonnal regisztrálod a Curve kártyád, de a Curve alkalmazásból indítva a regisztrációt (Add to google pay gomb megjelenik ott)
  -Google pay apk törlés biztos ami biztos

 • snasim
  Nekem sajnos nem opció az apk mirror, de azért köszönöm!
 • nyman
  ma volt egy google pay frissítés.
 • attila
  A novemberi frissítéssel még nem működött, de tegnapelőtt letöltött egy olyan frissítést amivel már kitette az android a google pay ikont. Működik rendesen, lehet állítani mindent és megy a curve kártyámmal 😉
  Remélem hamarosan több magyar bank is kooperál a google payjel. Nekem is 1x rosszalkodott a curve kártya, de érdekes módon ugyanakkor a simple sem működött. Nem tudtam regisztrálni egy olyan visa kártyát amivel fél éve fizetek. Azt írta ki hogy hibás kártyaszám. Úgyhogy nem biztos hogy a curve a hibás….