Ingyenes Udemy kurzusok

A Vodafone oldalán találtam ezt a linket, miszerint 700 Udemy kurzus elérhető a Vodafone jóvoltából. Gondolom a kurzusok zöme értéktelen, a lista alapján fél-egy órás minikurzusokról van szó, de talán érdemes megnézni, hátha találsz közötte olyat, ami téged érdekel.

Share

31 hozzászólás

 • Copywriter
  Én most saját Android applikációt készítek a gyereknek, amihez persze a Java programozási nyelv is kell. Már régóta terveztem, hogy írok erről a Kiszámoló blognak, de egyelőre még tanulok. De addig is, két dologra hívnám fel a figyelmet.

  A Java tanulásához a StudiCore képzését használtam, amely magyar nyelvű, és lehet mentort kérni. Szerintem mentor kell, mert élő személy nélkül nagyon nehéz a Java nyelv. Az ára mentorral havi 75ezer, az egész rendszer teljesen automatizált, a mentor heti 2 alkalommal konzultál: studicore.hu/kurzus/java_se/

  Az Androidhoz használtam az Udemy-t, de nem jött be. Viszont van ingyenes Android képzés a Google-től, ami a Java tudásommal már nem okoz gondot. A StudiCore sokkal többet tanított, mint ami most kell az Androidhoz.

  Android alap: developer.android.com/courses/fundamentals-training/toc-v2

  (Nincs közöm a StudiCore-hoz :))

 • esemve
  Köszönöm!
 • Mate12345
  Copywriter: nagyon off, de használj Kotlin-t. Egyelőre a Java is támogatott, de jogi okokból már szabadulna tőle a Google, amit sok helyen érezni is. Egyébként meg egy sokkal kényelmesebb, modernebb nyelv, mint a Java.

  Félig off: szinte minden prog nyelvre igaz, hogy a weblapján jó minőségű, ingyenes anyagok érhetőek el, amikkel simán mehetsz profi szintig. A fizetős videókurzusok akkor jók, ha már legalább közepes szinten vagy és valamilyen témában mélyíteni akarod a tudásod. Kezdő szintű videókurzusok szerintem feleslegesek. (Persze van, akik videóból jobban tudnak tanulni, mint szövegből, nekik jó lehet.)

 • Belavoltam
  Megneztem az “Entrepeneurship Fundamentals” topikot. 7 video van benne spanyol, kinai, arab es thai nyelven. Szoval valoban hulladek egy felhozatal.
 • BlackXS03
  Sziasztok,

  tud valaki abban tanácsot adni, hogy számviteli területen dolgozva, milyen IT-irányba érdemes elkezdeni tanulni? A Python progmranyelv jön szembe legtöbbször, mint gazdasági/számviteli területen jól alkalmazható nyelv, de igyekszem minél több helyről informálódni. Mennyire indokolt számviteli szakemberként AI-ban is gondolkodni? A cél önmagam fejlesztése IT-területen, de lehetőleg szeretném ezt összekötni a meglévő szakmámmal.

 • Copywriter
  A StudiCore-nál teljesen alap szintről indultam, ehhez kell a mentor. Amint az alapokkal tisztában vagyok, már nem gond internetről tanulni. De emlékszem, hogy Java-ban volt pár olyan témakör, amikor majdnem feladtam, és utólag visszanézve a beszélgetéseket, igen hisztis hülyegyerekként viselkedtem a mentorommal. De aztán csak túl lettem rajta.

  A Kotlinról köszi az infót. Hiszek abban, ha egy prog. nyelvet tudsz, akkor bármikor könnyen megtanulod a másikat. Nem a Java volt nehéz, hanem az egész concepció, megérteni az OOP programozást a valóságban. Mert az elmélet oké, azt bármikor felmondom, de úgy is gondolkodni, az volt a nagy történet. Amúgy az Androidnál tényleg csak kis részét használom a Java tudásomnak, gondolom ez nagy léptékű appoknál már nem így van. De az appokat elnézve, 90%-ban nincs is többre szükség.

 • tré
  Én tavasszal az edx.org/ kurzusait nézegettem. A HarvardX-en belül engem a “Python for Research” érdekelt meg a “Woman making history”. Ezek egy féléves kurzusok, de vannak hosszabbak is. Saját tempódban haladsz.
  Sokszor: “Price: FREE – or – Add a Verified Certificate for $169 USD” Ha továbbtanulási kredithez vagy szakképesítés igazolásához kellene.
  Bizonyos teszteket csak a fizetősek kapnak, illetve egyes kurzusokon mentorálás/konzultációs lehetőség is van nekik.
 • Blicc
  OFF: Miklós, volt már cikk a Recash nevű fintech cégről? Érdekelne a véleményed és hogy miért éri meg nekik az egész, de nem találtam róla infót a blogon.

  recash.app/hu

 • SeniorSWE
  kindaOFF?:
  Én mostanság gondolkoztam, hogy Udemyre csinálnék egy magyar nyelvű C++ kurzust, ami ap rogramozás alapjait mutatná be. Lenne erre igény? Főállású szoftver mérnök vagyok egyébként.
 • Karcsika

  2020-11-17 at 12:09

  Igény az biztos volna rá, nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy hányan fizetnének érte és mennyit. Ha ingyen van mindenkit érdekel, pénzért már kevésbé.

  Persze ha köszönömért csinálnád, akkor hajrá!

  Szerintem.

 • Állatvédő

  Két dolgot tarts szem előtt: Egyrészt mint senior programozó neked egy csomó dolog evidens lesz, ami az újonnan kezdőknek nem. Másrészt a C++ lexikálisan nagyon nehéz nyelv. Én valami egyszerűbbet választanék helyette.
  Üdv: egy oktató 🙂
 • 0r34n1G3c1
  Python-t hagyjátok már a viharba. prototipizáláshoz esetleg. ha meg beüt a kaki, akkor úgy is java/kotlin lesz belőle server oldalon. scala data oldalon.

  Ha gyorsan akarsz valami látványossat, de könnyen tanulhatót, akkor ezt ajánlom:
  udemy.com/course/the-complete-guide-to-angular-2/
  Ha mégis nagyon elvesznél a ts dolgaiba, akkor pedig:
  udemy.com/course/understanding-typescript/

  Mindkettő ugyanattól a csókától van, angolja egyszerű, és jól érthető.

  ÉÉÉÉs a végére egy suttyóság: ha ez alapján nem megy a programozás, akkor nem neked való a pálya. Elég gyors döntő ez szerintem 🙂

 • Mate12345
  @Copywriter: Hát… Azt elhiszem, hogy a Java-tól hisztis voltál. Én is az vagyok, pedig több, mint tíz éve fejlesztek. 😀
  Viccen kívül, a Java egy nagyon komplex nyelv, nem kezdőknek való. A Kotlinnal sokkal egyszerűbb lesz. Ég és föld.
 • d
  En fel eve szereztem meg az elso munkahelyem mint web fejleszto (PHP) kb 2 ev munka melletti tanulas utan Angliaban diploma nelkul. Akinek hasonloak a korulmenyei es karriert akar valtani en a webet celoznam meg mobil helyett. Sokkal tobb az allaslehetoseg legalabbis itt (bar gondolom a konkurencia is nagyobb). Eloszor is megneznem milyen technologiakra van a legnagyobb igeny a kornyeken es azokra koncentralnek. Diploma nelkul nem tudom mennyi esely van egy Java vagy C# backend munkara. Ezt szeretnem en is tudni.
 • d
  Meg annyit hogy nagyreszben egy itteni cikk miatt kezdtem el az onkepzest. Nem lehetetlen. Koszi Miklos!
 • Faterpolo
  Udemy-n rengetegszer vannak akciók, a múltkor 12 euróért vettem egy amúgy 150 eurós kurzust elektronikai alapismeretekből. Persze azt a 150 eurót sem érdemes szó nélkül hagyni, mert Magyarországon hobbielektronikai képzést, szakkört felnőtteknek nem nagyon láttam, csak OKJ tanfolyamot százezrekért. Ahhoz képest még az a 150 euró se sok. Kaptam a pénzemért egy 103 órás tanfolyamot, és egy 800 oldalas, nyomtatásban is megjelent tankönyvet pdf-ben egy amerikai egyetemi oktatótól, aki a videójáték-iparban dolgozott fejlesztőként. Érdemes néha kicsit szétnézni e-learning portálokon, lehet gyöngyszemekbe botlani.
 • Dörnyei József
  Re: BlackXS03
  SAP – ABAP
  Oracle – sok minden
  Egyéb – sok minden

  Az SAP a piacvezető 25%-al azért, mert jól, hatékonyan és legegyszerűbben lehet programozni. Az ABAP-ot rengeteg fejlesztő ismeri.

  Oracle a második 13%-al. Ott rengeteg eszköz van, amiből egyik sem nagyon hatékony ERP-hez.

  Lehet pl. C++ -ban is fejleszteni ERP rendszert, csak nehéz, drága és lassú. De lehet. Van, aki csinálja, pl. Oracle.

 • Zabalint

  Az Udemy nagyjából 2-ből 1 héten 9-12 euroért árulja a kurzusokat, 150 euroért nem veszi senki. Ilyen az árpolitikájuk.
 • Ahlan
  azt szeretném kérdezni, hogy a Java e az első nyelv amit tanultál?
  Ha igen akkor miért pont azt?
  Biztosan tévedek de talán az a párhuzam szemlélteti ezt a legjobban, mintha előbb akarok megtanulni motorozni, mint biciklizni.
  De ahogy azt említetted is az OOP azért megkíván egy másfajta gondolkodást. Bár most már talán mindegy, én mégis úgy hiszem egy erős C alap, majd egy C# (már ez is OOP) könnyebbé teheti a Java elsajátítását, megértését.
  A fentiekben nem kritikát fogalmaztam meg, csupán érdekelnének az okok.
 • V. T.

  Power Bi-t, aminek ingyenes a desktop verziója, és nagyon gyorsan tudsz dinamikusan frissülő dashboard-okat összerakni bármilyen adatbázisból, ami lehet akár SQL, akár a meglévő xlsx-eid. Arról nem is beszélve, hogy a vezetőség megőrül a színes grafikonokért! :))
 • V.A.Laki
  : En nem ertelek. A java a legunalmasabb, legsotlanabb nyelv a vilagon, kozepiskolas sracok es bevezeto egyetemi kurzusok nyelve. Talan a python az egyetlen nyelv, ami unalomban felveszi a versenyt a java-val (igy aztan az is idealis tanulonyelv), viszont a python hasznalhato szkriptelesre. A java nem hardcore OOP (szemben a rubyval), nem algoritmusok hatekony implementalasanak nyelve (mint a C, amit szoba hozni se erdemes, a java csak a kinezetet orokolte), de meg csak el sincs b*szva, mint a C#. Ha ipari kornyezetben hasznaljak, teljesen kommersz programokrol van szo, amit elire vasalt nadragos emberek tartanak karban, akiknek egyetlen izgalom az eletukben, hogy kitalaljak, legkozelebb melyik library melyik osztalyat fogjak hivni, mert mar minden le van kodolva legalabb 3x. Ha valaki annyira eros C-ben, elmegy linux kernelt irni, nem katapultalja magat egy java elfekvobe!
 • Zabalint
  Amúgy mostanában én úgy vagyok az online kurzusokkal, hogy inkább az elméletiesebbek érdekelnek, ahol nem kell konkrétan programozni, vagy valami szoftvert használni, konfigurálni, stb. Mert programozok én eleget a munkahelyemen, mikor otthon tanulásra tudok időt szánni, azok az időszeletek nem igazán alkalmasak az elmélyedésre. Ha mégis gyakorolni szeretnék, akkor ott vannak a hackerrank és társai, de hogy egy nagyobb beadandó projektet megcsinálják, ahhoz legalább fél napok kellenének egyben. Bár most lehet mégis meg fogok próbálni egy Kotlinos és egy Scala-s kurzust.
 • Vonalas
  , pénz és lehetőség minden irányban van, a kulcs, hogy ha nem csak az n+1-ik programozó szakmunkás szeretnél lenni, hanem magas szintű digitális programozó művész, akkor nagyon, nagyon, nagyon mélyen magadba kell nézned, és kitalálnod, hogy tényleg melyik szakterület is érdekel téged és afelé mozdulni, mert a lehetőség igazából ott van.

  Az Under the Radar podcast első pár epizódja tök jó perspektívát adott, még ha az én utam a műsorvezetőkkel ellentétben nem is az indie app development. De biztos van rengeteg más jó, hasonló, általános forrás is, ami megadhatja a kezdeti lökést.

  relay.fm/radar

 • Zabalint
  Amúgy azt máig bonyolult kérdésnek tartom, hogy melyik nyelvvel érdemes kezdeni. Nekem anno Basic, majd Pascal voltak az elsők, a Basic utólag szerintem pocsék első nyelv volt, a Pascal viszont jó, mert minden akkori alapkoncepció benne volt, ami nem OOP, de Delphire(Object Pascal) továbblépve már az is.

  A jelenben az a dilemma, hogy lentről felfelé építkezve legyen az első nyelv C, és akkor lesz képe később az illetőnek, hogy mi az amit átvesz helyetted a gép a menedzselt nyelveken, vagy legyen a Java (esetleg Kotlin), C#, ami a középút, esetleg valamely scriptnyelv (Python, PHP, stb.), amelyeknél a legkönnyebb egyből az algoritmizálásra koncentrálni, viszont egy rakás koncepció nincs, ami a statikusan típusos nyelveken meg van. Nekem erre nincs válaszom. A Java szerintem jó kezdő nyelvnek, de a Python is, ha viszonyag könnyű nyelv a koncepció, de sokminden meg a C mellett szól.

 • Aldorik
  Én szeptember kezdtem el Java-t tanulni. Elég nehéznek tartom, de nem lehetetlen csak akarni kell. Azt mondták ha elvégeztem a képzést ezekkel a videókkal lehet legjobban fejlődni. Mi a véleményetek? Ha tudtok jó tanácsot azt is szívesen fogadom!
 • zuhanyfüggöny
  Nem értem, miért baj, ha egy nyelv unalmas, ha háromszor megírtak már mindent is, a lehető leggyorsabban berántani egy library-t, aztán a lehető leggyorsabban felvenni a pénzt a munkáért nem a legjobb? Hol a hiba a teóriámban?
 • Karcsika

  2020-11-17 at 15:36

  Gratulálok!
  Engem az érdekelne, hogy egyedül tanultad vagy valami tanfolyamon?

  Írják itt sokan, hogy megtanulja az ember a videókból, meg az adott nyelv oldalán található doksikból és hasonlók.
  Én úgy képzelem, hogy ez viszonylag passzív dolog, lehet. Egy munkahelyen meg gondolom úgy megy, hogy azt mondják „csinálj egy programot, ami…”. Erre tényleg képes is az ember ilyen „önfejlesztős” tanulás után?
  Te pl. két évet tanultál, felvettek és rendesen tudsz is dolgozni?

 • d
  Egyedul ingyenes forrasokbol. Javareszt youtube meg ilyen olyan oldalak es dokumentacio. Sok ember leragad ezeknel az oktato videoknal es soha nem jut tul rajtuk. Minel hamarabb sajat dolgot kell epiteni. Az a legjobb ha valami problemat old meg az eleteben az embernek ami motivalja ra hogy megcsinalja. Full stack dolgot lehetoleg, az ilyen kisebb cegeknel ugyis mindent kell csinalni. A munkahelyen uj projectem meg nem volt csak amit atvettem az elozo embertol. Van hogy egy uj funkciot akarnak valamibe, bugfixek, belsos applikaciok front endjet kellett frissiteni, oldalakat migralni, mindenfele szerver bajokat elharitani, kozben az ugyfelekkel is emailezni/telefonalni. Nagy meglepodesemre felvettek teljesen kezdokent az egyetlen fejlesztonek. Nem idealis az biztos. Nem sokszor volt meg olyan hogy tudtam hogy kell valamit megcsinalni, de addig probalkozok amig altalaban sikerul.
 • d
  Biztos vagyok benne hogy lehetne jobban is csinalni a dolgokat es szeretnek ilyen teren fejlodni. Sajnos itt nincs code review.
 • Zabalint

  A legtöbb online kurzusnál van valamiféle számonkérés, beadandó feladat is, amit általában peer review-val mások ellenőríznek. De vannak gyakorlatok is, illetve célszerű azt is megcsinálni a saját gépeden, amit a videón mutatnak, főleg a kezdő kurzusok esetében.

  Munkahelyen általában nem az van, hogy írj egy programot, mert az esetek 90%-ában meglévő projekten fogsz kezdeni dolgozni. Mondjuk én épp az első nem gyakornoki munkahelyemen teljesen előről kezdtem egy projektet, úgy hogy ráadásul sem a nyelvet, sem a frameworköt nem ismerte a cégnél senki, a framework pedig nekem is új volt, de adtak időt megismerni.

 • Homeropata
  Én néha vettem már onnét kurzust. Havi kb egyszer szokott 80%-90% kedvezmény lenni, akkor értelmes áron meg lehet venni, és örökre megmarad a kurzus, plusz ezeket többé kevésbé frissítgetik is. (Mondjuk szerintem eléggé sketchy ez a kedvezményrendszer, de pluralsight mellett ez a másik legjobb online oktató oldal informatikusoknak.) És ingyenes kurzusban is találni egész jót.