Lottóláz

Már nem tudom hányadik alkalommal kaptam meg az új lottóklubos hirdetést, miszerint most ingyen beléphetek, sőt még kapok 500 Ft bónuszt is. Ha pedig új embert hozok, 10% üti a markom minden költéséből az idők végezetéig. A lottóklub lényege, hogy közösen játszunk csoportban, így nagyobb eséllyel nyerünk.

A klubot szervező és üzemelő cég angliai cég, de nem lepődtem meg, amikor az angliai cégregiszterből kiderült, hogy egy magyar magánszemély a 100%-os tulajdonosa a cégnek, a székhelye pedig egy szokásos céggyűjtő telep, több száz bejegyzett céggel.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem az első ilyen klub ez, ahol arra buzdítanak, hogy rajtuk keresztül lottózz csoportban és osztozkodtok a nyereményen.

A trükk pofon egyszerű. Kellően nagy számú játékos esetén gond nélkül ki lehet fizetni a nyereményt, hiszen az állami lottócég is csak a szelvényekből befolyt pénz 46%-át fizeti ki és még abból is levonja az adót. Vagyis elegendő játékos mellett a befolyt pénz egyharmadát viszi el a nyeremény kifizetése.

Ha pedig véletlenül beüt a főnyeremény (szerencsére nagy esély nincsen rá), amit már nem lehet kifizetni, akkor elegánsan fel lehet szívódni. Sok ilyen cég keletkezett és szűnt meg az elmúlt évtizedekben.

Persze eszem ágában sincs azt állítani, hogy ez a cég is így akar működni, azért az elgondolkodtató, hogy miből fizeti a 10% jutalékot, intézi a vásárlásokat és kifizetéseket és tesz szert haszonra, ha ezért egy fillért sem kér. Idézem: “A szervező cég nem részesedik a Nyereményekből és nem von le azokból semmilyen jogcímen.” Az egész oldalt feltúrtam a költségek után kutatva, a leírás szerint mindössze a banki kiutalás költségét vonják le a érintettektől.

Most vagy feltalálta a cég a csodát, hogy levonás nélkül tud úgy játékot szervezni, hogy még keres is rajta, sőt további 10% beszervezési jutalékot is ki tud fizetni a bevételeiből, vagy valami más van mögötte és akkor csak én nem értem, mi ebben az üzlet.

Hamarosan meglátjuk.

Share

57 hozzászólás

 • ZoltánH

  Ha veszek (tudom, hogy hülyeség), akkor én is.

  Magam részéről a minimális (2%-os) reálhozammal számolok és csak a reálhozam 90%-át “tervezem” elkölteni.

 • expect
  “nem mindegy, hogy 30 milliót nyerek, vagy 3 milliárdot?” – 30 millió nem életváltoztató nagyságrend, pocsék nyerési esélyű játékon pedig az emberek kizárólag ezért az “álomért” áldoznak pénzt.
  “de az ostoba prolinak a magyar lottó kell….” – Ja, meg az eurojackpot is az “ostoba magyar prolik” miatt virágzik, mi? Imádom az ilyeneket…
 • Columbo
  Ha, kivancsiak vagytok a tuljra, es a nagy irodahazara, akkor latogassatok is meg, kozle van hozzatok. Itt megtalaljatok :

  Tényleg róla van szó, de azért a magyar lakcímét nem akarom nyilvánossá tenni.

 • Sanyi
  ““A legnagyobb ugrás a 0-1 között van, a többi nem emeli jelentős mértékben az esélyt,”

  Hát de…”

  És már halolom is a matektanárom hangját:

  “Fiam egyes. Ülj le!”

  Ugyanis mint írod az igaz, hogy ha 2 szelvényt veszel, 1 helyett, akkor 2/1= 2 azaz dupla a nyerési esély. Növekedés 100%
  Ha hármat kettő helyett akkor 3/2=1,5. Vagyis csak 50% a nyerési esély.

  Nem folytatom, ez így egyre csökken.

  De mi van ha 1 szelvényt veszel 0 helyett?

  1/0= végtelen.

  Matematikai szabály, ha egy bármilyen ki számot osztok végtelent kapokm eredményül.

  Magyarul 0,0000 …hány nullát írjak még?… 001/0= végtelen.

  Így igaz az eredeti hozzászólás:

  “A legnagyobb ugrás a 0-1 között van, a többi nem emeli jelentős mértékben az esélyt,”

  “…de a nullához képest amikor egyáltalán nem nyerhetsz ez óriási szám.”

 • Sanyi
  Nekem meg fogalmazásból egyes, maradjak csendben.

  Ha hármat kettő helyett akkor 3/2=1,5. Vagyis csak 50% a nyerési esély. mondatom hiányos, ezért értelmetlen.

  Helyesen:

  Ha hármat veszel kettő helyett akkor 3/2=1,5. Vagyis csak 50% a nyerési esély növekedés.

  Bocsánat.

 • Zsombo
  Elvitték az 5-öst.
 • Eniko, pek
  Sziasztok,
  Probalt mar valamelyikotok euro jackpoton jatszani online? A kereso kiadott egy .org oldalt, ahol online lehet lottot vasarolni. A vasarlas soran atvisz egy lottolandos oldalra, ami szamomra teljesen ismeretlen. Tudom, hogy lottozoban is lehet vasarolni, de az nekem nem opcio.
  Eddig nem hittem a lottozasban, hulyesegnek tartottam, de miutan par honapja az egyik kollegam kulfoldi lotton nyert 2,5 milliard forintot kisse megreformalodott bennem ez a gondolat. 🙂

  Koszi a segitseget.