Lakásilleték változás

2015-05-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az eddigi szabályok szerint, ha vettél egy új lakást és utána egy régit eladtál egy éven belül, akkor a különbözetre utólag kérhetted az illeték visszatérítését az adóhivataltól. (Ha az új lakás vétele és a régi eladása között nem telt el egy év, akkor nem kell megfizetni az ingatlanszerzési illetéket, csak a régi ingatlan ára feletti részre.)

Tegnap egy új közlemény került ki az adóhivatal honlapjára, miszerint most már nyilatkozhatsz arról, hogy egy éven belül eladod a régi ingatlant, akkor az adóhivatal bár megállapítja a fizetendő illetéket, de az eljárást egy évre, vagy a régi ingatlan eladásáig felfüggeszti. Így addig nem kell befizetni az illetéket.

Ha mégsem adod el egy éven belül a régi ingatlant, az alapkamat kétszeresére növelt büntetőkamattal kell kifizetned az elmaradt illetéket.

A NAV közleménye itt. (Bár a jogszabály januártól él, valamiért most tartották fontosnak megemlékezni róla.)

Az illeték mértéke lakóingatlannál 4%, 35 év alattiak kaphatnak kedvezményt. Itt egy kalkulátor, amivel kiszámolhatod, mennyit kell fizetned.

Next Post
Lottóláz

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram