Magánnyugdíjpénztárak: ennyi volt

2014-11-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Felkerült ma egy törvényjavaslat a parlament honlapjára, ami az alábbi szöveget tartalmazza (177. oldal): "A még meglévő magánnyugdíjpénztári vagyon védelmében a magánnyugdíjpénztár végelszámolással történő megszüntetése esetei közé bekerül, hogy megszüntetendő pénztár, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám 70%-a alá csökken. A végelszámolás egyéb szabályai mellett a tagoknak lehetőségük nyílik a társadalombiztosítási rendszerbe történő visszalépésre, vagy más magánnyugdíjpénztárba történő átlépésre."

Mivel a tagdíjfizető tagok száma minden pénztárban 10% körüli (a többiek támogatást fizetnek, ha egyáltalán bármit is fizetnek), ezért ez a törvénytervezet tulajdonképpen egy tollvonással megszünteti az összes magánnyugdíjpénztárat. Egyetlen pénztár sem felel meg ennek a kritériumnak.

A tervezet természetesen újfent a vagyon védelméről beszél. Ugye mindenki emlékszik még, menyire megvédték a gonosz pénztáraktól a többi 3000 milliárd forintot? Ha nem, segítek: az utolsó fillérig eltapsolták, mindezt úgy, hogy az államadósság ettől nem csökkent, hanem egyenesen nőtt.

Nos, a kormány a maradék 200 milliárdot is ugyanígy meg fogja védeni. Nem mondja ki szokása szerint, hogy megszűnik, csak húz egy határt, aminek senki nem tud megfelelni. De ezt a törvényalkotási módot már nem először látjuk.

Dohánycégek különadója? 4,5%? Kit nem érint az új adó? Ja, csak egyetlen céget nem, ami véletlenül Lázár János személyes barátjáé. Mindenki mást igen. De ez csak véletlenül alakult így, hogy pont 30 milliárd lett a határ. Éves 30 milliárd forgalom alatt nem káros a dohányzás. Államosítják a dohánynagykereskedelmet. Akarsz fogadni, kinek fogják odaadni? Akár 6% büntetőadó az árbevételre(!!!!) az összes élelmiszerboltban? Ja, pont a CBA-t nem érinti, az összes konkurenciáját igen? Vasárnapi nyitva tartás? Csak a véletlen műve, hogy a legtöbb CBA nyitva lesz vasárnap, mindenki más zárva? Hát tehet arról valaki, hogy pont 400 négyzetméter lesz a határ és nem mondjuk 2 fő alkalmazott, vagy 30 négyzetméter alapterület, aminek egyetlen CBA sem felelne meg? A CBA-s eladó boldog, ha dolgoznia kell vasárnap, a tescós ki van zsákmányolva ugyanezért. Minden élelmiszerüzletet fel kell számolni, ha két éven át veszteséges és 50 milliárd feletti a forgalma? Csak a véletlen műve, hogy egy CBA sem esik bele az 50 milliárdba, ezért nyugodtan lehet veszteséges. (Mindez a felsorolás csak az elmúlt egy hónap kormányzati intézkedéseit érinti.)

Fel vagy háborodva? Mostanában a Facebookon szokták szervezni a felháborodott tömegek az összejöveteleket. Hatvanezer ember, aki most magánynugdíjpénztár-tag, jól mutat a Kossuth téren meg a tévéadókon is. Ha napokon át ott van, az még jobban mutat.

Lelkesen fizeted az önkéntes nyugdíjpénztáradat, mert jó lesz az öreg éveidre, na meg ott az állami adójóváírás is? Nos, ott sem éri el a 70%-ot a tagdíjfizetők aránya, csak szólok. Látod, ennyi elvenni azt is. (Most ahhoz még nem nyúlnak, nehogy félreértsd. De ki tudja, jövőre mire kell pénz.) Ja, nem elveszik a pénzed, hanem megvédik, mint eddig mindig. Csak te nem fogsz látni belőle egy fillért se. Nehogy te legyél a következő, akit megvédenek, mert az nagyon sokba kerül.

(Kedves Olvasók, nem, továbbra sem fogok politizálni. Csak eljutottunk egy olyan pontra, ahol mindenkinek fel kell emelnie a hangját, mert már az ország jövője a tét. Nem szabad, hogy akármelyik hatalom azt gondolja, bármit megtehet, mert úgyis egy birka a nép. Mondjunk abban igaza van a hatalomnak, hogy ez az ország az egyetlen, ahol még egy kormány sem bukott bele, akármekkora disznóságot csinált. Nem szoktam ilyen témákról írni, mert van ennek egyéb fóruma, de lassan már minden határon túlmegy, ami itt folyik országvezetés helyett. Elnézést kérek, ha bárkit ez megbotránkoztat, de úgy éreztem, már képmutatás lenne tovább hallgatni.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram