Máv Start kártya: te is spórolhatsz vele

2014-10-20
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan ingáznak munka miatt vonattal. Ki naponta jegyet vesz, ki bérletet vásárol, de jóformán mindegy is, mert jeggyel utazni alig drágább, mint bérlettel. (A 30 kilométeres jegy 22 munkanapra retúrban 24.640 Ft, a bérlet alig olcsóbb, 21.400 Ft. Egy Cegléd-Budapest táv minimum 2.980 Ft naponta, bérlettel 49.800 Ft havonta.)

Mások Debrecenből, vagy Pécsről járnak Budapestre munkaügyben, hetente-kéthetente, alkalmanként retúrban kifizetnek egy útért minimum 8.600 forintot, első osztályon IC pótjeggyel ez már 11.180 forintba kerül.

A MÁV-Startnak van egy éves bérletcsaládja, ami valamiért nem kap kellő figyelmet, ez a Start Klub kártyacsalád.

Ezekkel a kártyákkal egész évben, bárhová akár ingyen utazhatunk, akár első osztályon és IC-n is. Különösen akkor előnyösek, ha magadnak fizeted az útiköltségedet.

A legolcsóbb a Start klubkártya, 34.500 forintos éves díjért féláron tudunk korlátlan számban jegyet venni. Ez leosztva csak havi 2.875 Ft és még társkártyát is igényelhetünk feleennyiért. így a családból ketten járhatnak féláron. Ezt már a 10 kilométeres jegy napi szintű vételénél is érdemes megvenni, de ha csak másfél havonta utazol Budapestre valamelyik nagyvárosból, már akkor is nyersz rajta.

A legolcsóbb teljes ingyenességet adó kártya a Bónusz, amely évi 250 ezer forintért (fél évre 150 ezer forintért) kínálja a teljes ingyenes utazást az egész országban, igaz csak másodosztályon és az IC pótjegyet, ha van, meg kell venni.

Azonban ezen az áron ez még a havi 35 kilométeres bérletnél is olcsóbb éves szinten, egy ceglédi bérletről már nem is beszélve.

Ha Debrecenből jársz Budapestre, évi 30 alkalomtól jobban megéri ezt használni, mint minden alkalommal jegyet venni.

Ahogy minden kártyához, ehhez is igényelhető társkártya.

A VIP kártya már első osztályra és IC-re is vonatkozik külön díj nélkül, az éves díja 280 ezer forint, azaz csak 30 ezerrel több évente.

Cégek kérhetnek arckép nélküli, a cég dolgozói között szabadon átruházható Prémium kártyát is, ez bruttó 375 ezer forint, az áfa levonása után 295 ezer egy évre.

Azoknak, akik sokat utaznak vonaton és főleg, ha a munkáltatójuk nem téríti meg a költségeket, érdemes megfontolni valaemlyik éves kártya kiváltását, a cégeknél pedig a Prémium kártya lehet jó ötlet, főleg, ha az egyik kolléga haza is tud vele naponta járni.

További részleteket a linkeken találtok.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram