Mobil bankkártya-elfogadás

A bankkártya-elfogadás egyre több helyen elvárás a vevők részéről, azonban gyakran ezt nem is olyan könnyű megvalósítani.

Egy fix telephelyen, vagy üzletben ma már általában nem nagy kihívás egy POS terminál (kártyaelfogadó) telepítése. Azonban gyakran előfordul, hogy ritkán használnánk a terminált, vagy nem helyhez kötötten van rá szükségünk, például az üzletkötőt szeretnénk felruházni egy mobil kártyaelfogadóval.

(Internetes oldalakra úgynevezett virtuális POS terminált lehet telepíteni, de most nem erről szeretnék írni. Itt arra figyelj, hogy olyan pénzintézettel szerződj, ahol a weboldalad látogatója meg meri adni a bankkártya adatait. Ez főleg külföldi vásárlóknál érdekes.)

Két lehetőséget találtam mobil bankkártya-elfogadásra. Az egyik a Vodafone-OTP Ready Pay lehetősége. Ennek havi díja 6.490-9.990 Ft. Az olcsóbb csomagnál a kártyaelfogadás költsége 1,25%, a drágább csomagnál havi egymillió forintig 0% a díj. (Az olcsóbb csomagnál is díjmentes az elfogadás egymillió forintig az első hat hónapban. Most az első három hónapban a havi díj a fele. Részletek a linken.)

Kapsz egy kézi bankkártya-leolvasót egyszeri 4.990 Ft-ért, kell még egy okostelefon és mobilnet is a használatához. (Lásd a reklámfilmet.)

Másik a CIB Bank lehetősége. Itt a készülékben már van SIM kártya, így önmagában használható, ez egyszerűbbé teszi a kezelését.

Ennek a havi díja forgalomtól függő, maximum 8.800 Ft/hó. Itt nincs ingyenes kártyaelfogadás, mint a Vodafone-nál, a kártyaelfogadás költsége 0,5-1,5%+30 Ft alkalmanként.

Azonban hála a pályázatnak, most havi díj nélkül megkapod az eszközt és csak 1% a felszámított elfogadási költség, ha havi 400 ezer forint forgalmat tudsz teljesíteni. Részletek itt.

Ez a pályázat miatt most a CIB Bank ajánlata lett a jobb, kivéve, ha nincs meg a havi 400 ezres forgalom.

A részletekért keresd a két céget. Ha tudsz még szolgáltatót, aki ad mobil kártyaolvasót, írd le a hozzászólásokban.

Share

16 hozzászólás

 • Feri
  Lehetőség van a Barion választására is. Akkor egy mobil eszközre feltelepíted az alkalmazást és ha bevállalod a vevők regisztrálását akkor 0 ft körüli költségekkel dolgozol. Bankszámládnak azért valahol kell lennie hozzá.
  barion.com/hu/kereskedok/

  Díjcsomagok: barion.com/hu/kereskedok/kereskedoi-dijcsomagok/

 • Kiszamolo
  Feri, ez inkább virtuális POS és kell komoly bizalom a vevő részéről, hogy bepötyöghesd az adatait a telefonba. Ennyi erővel a weboldaladon lévő kártyaelfogadót is használhatja a vevőd.

  A vevő regisztrálása is kérdéses, nem tudom, erre a kereskedőnek van-e joga.

 • Grumpy
  A B-Payment Zrt. szintén ad hordozható terminált. Ők az izlandi Borgun helyi érdekeltsége, akik egyébként szintén a virtuális POS piacán erősek, de ilyen a szolgáltatást is nyújtanak.
 • Meister
  Van hordozható POS-a K&H-nak, 5000 ft a havidíja. Én most váltok Erstére, ott is 5000 a hordozható POS ára.
  A jutalékok kb egyformák, bankkártya-típustól és havi forgalomtól függ.
 • Bindi
  Ez azért elég komoly fejlődés. Mikor 2007-ben POS telepitettem, úgy kellett kérni az IP alapút, mert az sokkal gyorsabb mint a betárcsázos. Plussz anno az OTP és a K&H úgy 3% jutalékot számlázott…

  Mondjuk több országban leestek az elfogadás költségei. Amióta Németországban <1% költséggel megy a kártyaelfogadás azóta az Aldiban, Lidlben stb-ben is lehet hitelkártyával fizetni.

 • TT
  Ha ilyen olcsó, én nem is értem, miért nincsen még mindenhol POS. Ezek után nekem ne húzza a száját a pénztáros, ha csak húszezres van nálam (meg persze bankkártya).
  Felőlem akár kötelezővé is tehetné az állam, ha már a pénztárgépek bekötése is kötelező volt. Ez tényleg fejlődés lenne.
 • Faragó Zsolt
  Akinek még nem volt pos terminálja, annak a mostani kormány által támogatott pos terminál kihelyezés messze a legjobb. Az OTP esetén ez forgalomtól függetlenül 0 Ft os havidíj, 0 Ft a terminál, a szerződés 2 éves, 1 % ill OTP bankkártya elfogadás esetén 0.9 % jutalék. Nem elvárás az OTP bankszámla. A terminál természetesen hordozható.
 • Biztiboy
  Talán már itt is volt kommentben korábban, de nekem úgy rémlik, hogy már ételfutároknál is van terminál, sőt, borravalót is lehet fizetni kártyával a terminálon… (mondjuk azt nem tudom milyen címszó alatt).
  Az sem mindegy, hogy melyik bank adja, én ha fizetnék kártyával és bénázás van, (gps, lassúság, etc.) mindig megkérdezem, hogy melyik bankkal szerződtek, ha nem titok… Nem mind1, hogy 3 percig tart, vagy csak 30 mp.

  OFF
  Ma jött levél, hogy az OTP megszünteti az American Express+Gold hitelkártyát és MasterCard Bonus és BonusGold lesz helyette… Volt már itt? (nem olvastam). 17-től lehet kérni a cserét november 1-ig, és adnak 2000 Ft bónuszt, bizonyos feltételekkel… Cserekérés nélkül január 31-ig használható a meglévő és utána megszűnik.

 • Biztiboy
  TT azért nincs mindehol Pos, mert sokan nem szeretik a hivatalos szerveket és úgy érzik, akkor már nagyon belelátnának az életükbe, 1ébként a fő kifogás az szokott lenni, hogy drága… + feladat, +nyűg, lassítja a mindennapi ügymenetet, stb. stb. kifogáskeresében is világbajnokok vagyunk…
  Tudok olyan tulajról, aki inkább elköltöztette az üzletét egy kisebb forgalmú útra a “főútról”, hogy “kevésbé legyen szem előtt, mert addig került-fordult megálltak nála ellenőrizni.
 • FifiTheReal
  @Faragó Zsolt: Erre tudsz esetleg egy linket is adni? Köszönöm!
 • Faragó Zsolt
  Van az OTP honlapján egy lista nevekkel, területekkel akik a pos terminál telepítést intézik. Fél kell hívni a területileg illetékest, el mondják a részleteket.
 • Kiszamolo
  Faragó Zsolt, holnap lesz erről cikk.
 • Addam
  “és csak 1% a felszámított elfogadási költség” – Van aki 1%-ból él 🙂
 • p3d3str1an
  Tudtok az OTPs ajánlaton kívül máshol is olyan megoldást, ami nem havidíjas? Nekem időszakosan kellene csak az elfogadási lehetőség (vásárokban, és csak nyáron), ezért ez a havi többezer forintos megoldás nem jó. Inkább magasabb jutalékot vagy 10-15ezres belépési díjat vállalnék.
 • Gál Kristóf
  Nekünk már kb 2 éve van Erste Bankos mobil terminálunk. Nem vagyunk üzlet, nagyon ritkán használjuk, csak kihelyezett rendezvényeken. Szóval ez azért nem akkora újdonság, de tény, hogy kevesen használják. 🙂
 • ruszkay
  ofsz.hu

  Nincs havidíj 5 évig, de aki hozta beüzemelni azt közölte, lehet utána sem lesz már. Jutalék 1% alatt, ha jól emlékszem 0,98%.
  Nekem most hoztak két terminált, színes érintőkijelzős dolgok. Egy db. fix, 4g routerrel, billentyűzettel. Gyakrolatilag, ezt is tudod hordozni… és egy kis mobil POS, nagyobb zsebben elfér.
  MKB-nál nyitnak számlát neked, külön- külön mindkettőhöz. Mindkettőhöz járt a két sim kártya is.
  Tudsz számlát nyitni is az ügyfélnek, tud rá pénzt feltölteni, vagy mobilt is feltölthet. Valami 590 ft az éves díja a számlavezetésre az ügyfél részére. Kártyát is tudsz hozzá adni.