Új év, új adók

2014-10-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A kormány minden várakozással ellentétben úgy tűnik, megint nem mer vagy nem akar semmit csinálni a költségvetés kiadási oldalával, inkább újabb, eszement adókat talál ki, hogy még több pénz folyjon be a költségvetésbe.

Ezek közül a legmeredekebb az új internetadó, ami minden megkezdett 1 GB után 150 forint plusz áfa lenne. Vagyis egy 3 GB-os film letöltése 572 forintba kerülne azonnal, a 8 GB-nyi családi fotók felhőbe feltöltése 1542 forintba kerülne.

A legszebb a dologban, hogy a jelenlegi állapot szerint nincs olyan felső korlát, mint a telefonnál, hogy maximum 700 forint előfizetésenként, vagy céges telefonoknál maximum talán 3.000 forint.

Éljen az információforradalom! A kábelekre kivetett 100 ft/méter éves adó miatt a legolcsóbb kábeles net-előfizetés 2.000 forintról 3.590 forintra emelkedett villámgyorsan. (Nem a Zemberek fizetik meg, nem kell aggódni.)

Vajon mennyi lesz egy internet-előfizetés, ha mondjuk átlag 10-15 GB-ot fogyaszt egy átlagos netező? Akkor a legolcsóbb(!!!!!!!!) csomag 5-6 ezer forintba fog kerülni.

Vagy visszajön a havi 5 GB-os korlát, a mobiloknál és a normál internetnél is.

Mindeközben tépik a szájukat, hogy a szélessávú internetet el kell vinni minden faluba és az információ alapú társadalom a legnagyobb érték.

Nem, nem levitték a cél érdekében mondjuk az internet áfáját, hanem hülyére akarják adóztatni azt.

Mi lenne, ha nem engednének, csak ötszázmilliárd áfát ellopni, fele ennyi stadion is elég lenne minden koszos porfészekbe és a korrupcióból is lecsípnének egy másik 500 milliárdocskát évente?

Bőven maradna még mindig a húsosfazék körül ülőknek a palotákra és a szerencsétlen embereket sem kellene szénné szívatniuk az újabb és újabb adókkal.

Abban már nem is reménykedek, hogy valami értelmeset tennének valaha is az ország gazdasági rendbetételére.

Akit érdekel, mit találtak még ki a következő évre, olvassa el a portfolio összefoglalóját.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram