Meggazdagodni ruletten

Már akartam régen írni erről a nagy felfedezésről, de most meg is teszem, mert mindig előjön újra és újra. (Egyébként több száz éves trükk, a rulettel egyidős.)

Kapsz egy levelet, amiben egy link van, a végén a küldő számára oly értékes saját kóddal (Ez alapján kapja a pénzt). A link egy ilyen, vagy hasonló oldalra mutat (van belölük millió klón): http://gyorspenz.net/index.php

Elolvasod és úgy érzed, megnyerted a főnyereményt. Online kaszinókban mást sem kell csinálnod, mint rulettben feltenni egy eurót az egyik színre. Ha nyertél, tiéd két euró. Ha nem, duplázd meg a tétet. Ha nyertél, tiéd négy euró (Ebből tiéd volt kettő, meg buktál már egyet, tehát egy eurót nyertél). Ha buktál, tegyél fel 8 eurót. És így tovább. Ha sokadjára jött be, akkor is nyertél egy egész eurót.

screenshot_roulette_winner_casino

Hogy-hogy nem, az oldal üzemeltetője mindjárt tud neked két online kaszinót is ajánlani, ezt meg is teszi sokszor egymás után, szép nagy linkekkel, nehogy ne vedd észre. Sőt, ha már arra jársz, a pénz utalásához is tud szolgáltatást.

Ugye rájöttünk, hogy brutál jutalékokat kap a belépők után? Ezért ajánlja ingyen ezt a nagyszerű lehetőséget.

De mi benne a trükk?

Kettő: Az egyiket nullának hívják. Ez a kaszinó haszna. A nulla a rulettben se nem piros, se nem fekete, nem is páros, nem is páratlan. Átlag minden 37. pörgetés a kaszinó tiszta haszna. Vagyis messze nem 50% a nyerési esélyed.

A másikat fogadási plafonnak hívják. A kaszinók nem engedik, hogy 2-3-500 eurónál többet tegyél egy mezőre.

Mennyi pénzt kellene feltenned egy-egy színre? 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024 euró.

Amint látod, ha nyolcszor-kilencszer nem jött be a választott szín, akkor garantáltan buktál. Méghozzá hatalmasat.

Mennyit tudsz nyerni? Egy-két eurókat. A nehezen összekapart nyereséget gyorsan elviszi egyetlen peches sorozat.

Ha valaki 28-szor fejet dobott egy pénzérmével, mekkora az esélye, hogy 29. alkalommal is fejet fog dobni? Na? 50%! Vagy fejet fog dobni, vagy írást 29. alkalommal is.

Ha hétszer piros jött ki, mennyi az esélye, hogy nyolcadjára is piros fog kijönni? 50%!

Mekkora az esélye, hogy hétszer kijöjjön a piros? Kettő a hetediken lenne, ha nem lenne ott a nulla. Vagyis minden 128. alkalommal garantáltan ez lesz a helyzet, sőt a nulla miatt még rosszabb a helyzet.

Ha nem lenne ott az a nyavalyás nulla, akkor zéró lenne a játék végösszege, mert akkora eséllyel buksz nagyot, mint amennyit nyertél apránként. Csakhogy a nulla miatt hosszú távon garantáltan bukni fogsz.

A kaszinó meg garantáltan nyerni. Akár hiszed, akár nem, a matek nekik dolgozik.

De nem csak kaszinókat hirdetnek így. Ugyanez a trükk az “opciós brókercégek”, “bináris opciók” és a hasonló helyeken. Az ezeket kínáló helyek weboldalai szinte szó szerint megegyeznek az itt belinkelt oldallal. (Bemutatkozás, mennyit nyertem, milyen egyszerű, elárulom ingyen a trükköm, csak kattints az én linkjeimre.)

Itt a piros-fekete helyett a le-fel irányra fogadsz, a nulla helyett a kereskedési költség eszi meg a pénzed. Másban nincs eltérés.

Nem akarok ünneprontó lenni, de ezen sem fogsz meggazdagodni.

Share

109 hozzászólás

 • András
  Az hogy ennek a mai napig van aki bedől (márpedig szép számmal akad), megerősíti azt a véleményemet hogy az emberiség bizony megérett a pusztulásra..
 • Tóth Szabolcs
  Nem beszélve arról, hogy ki az a hülye, aki kockára tesz 150 ezer Ft-ot (tizedik körben) 300 Ft remélt nyereményért (+ az előző 9 körben elbukott 150 ezer Ft). Ha ennyi pénze van játékra, jobban jár, ha kaparós sorsjegyre költi. Egyrészt jóval nagyobb esélye van több mint 300 Ft-ot nyerni, másrészt sokkal tovább tart a “játék öröme”. 🙂
 • harvy
  közismert nevén a Martingale stratégia, kaszinóban egyedül blackjack kartyaszamolassal tudsz nyerni de akkor meg kidobnak 😀
 • kanguru
  Na, aki 1 EUR-ért megveszi a Raiffeisen magyar lányát, az nem kockáztat!
 • kalapacs bela
  Egy trendelo devizaparral,vagy indexel ahol kicsi a spread ott ezt a jatekot sokkal jobban lehet jatszani.se nulla se limit nincs.a gond az ha 18 adjara is megfogod a short iranyt egy amugy emelkedo piacon,es egyszeruen elfogy a toked.
 • Ptur
  Egy mértani sorozat n-edik eleme mindig nagyobb mint a sorozat összege az (n-1)-edik elemig (persze ha a0 > 1). Ha jól tudom, a rendes kaszinókból ezért ki is tiltanak.
 • ádám
  “Mekkora az esélye, hogy hétszer kijöjjön a piros? Kettő a hetediken lenne, ha nem lenne ott a nulla. Vagyis minden 128. alkalommal garantáltan ez lesz a helyzet, sőt a nulla miatt még rosszabb a helyzet.”

  Nem nem lenne kettő a hetediken. 1/2-ed a hetediken lenne az esély. Mivel a valószínűség nem relatív gyakoriság véges kísérlet eredményeképp így simán lehet hogy 128 alkalomban is 0 db 7 egymást követő piros jön. Ennek az esélye 1-(7 egymást követő piros esélye 128 alkalomból).

 • Istvan
  Akit bővebben is érdekel a wiki oldalon elég jól be van bizonyítva matematikailag hogy miért nem lehet ezzel nyerni: en.wikipedia.org/wiki/Martingale_(betting_system)
 • harvy
  ha mar trendeles akkor aki szereti az izgalmakat siman kereskedhet cryptocurrencyvel is (bitcoin es tarsai) meg az is ertelmesebb barmilyen kaszinojateknal
 • ádám
  Annak hogy 7 egymást követő pörgetés piros lesz(0 nélkül) arra az esély (1/2)^7. Mivel 128 pörgetésből kell ez, nem 7-ből, így 128-7 pörgetésnél kezdődhet a “piros széria”. így 121 helyen kezdődhet a széria. 121 pörgetésnél 2^121 féle végkimenetel lehet. Mind a 2^121 lehetőség esetén 121 helyen kezdődhet 7-es széria. Így összesen 2^121 * 121 lehetőség van ami esetén 7 vagy több pirosat pörgetünk. 128 pörgetés összes végkimenetele 2^128 féle lehet. (0 nélkül) így annak a valószínűsége hogy 128 pörgetésből 7 vagy több egymást követő piros van(0 nélkül): (2^121 * 121) / 2^128 vagyis kb: 0.9453125 ami 94,53%. Annak az esélye tehát hogy 128 pörgetésben nincs 7 vagy több egymást követő piros ahol a piros esélye 1/2: 1 – 0.9453125 = 0.0546875 vagyis: 5,46%.
 • KZoltán
  1-2-4-8-… vagy 1.00-1.19-1.41-1.68-2.00-2.38-2.83-3.36-4.00-… azonos lépésközönként megduplázódik az érték – ez a kamatos kamat, másképp uzsora.
 • István Ujj-Mészáros
  Erre a duplázásra én is rájöttem magamtól még középiskolás koromban egy unalmas órán, de soha nem játszottam meg. Aki elhiszi, hogy egy online kaszinóban véletlenszerűen jönnek a számok, az nagyon tudatlan. Simán el tudom képzelni, hogy egymás után kijön tízszer ugyanaz a szín, csak hogy ne nyerj (de akár százszor is, hiszen úgyse tudod bebizonyítani, hogy csaltak, mert erre is megvan a matematikai esély). Programozóként pedig tisztában vagyok vele, hogy egy számítógép akkor se fog véletlen számot adni, ha azt akarjuk. Ugyanez a helyzet a kocsmai nyerőgépeknél, hiszen azok is számítógépek.
  És valóban igaz, hogy nagyon hamar óriási összegeket kellene feltenni a minimális nyereményért. Hamar el lehetne jutni arra a szintre, amikor a világ összes pénze se elég 🙂
  Nem értem, miért működhetnek ezek a kaszinók, amikor gyakorlatilag ellenőrizhetetlen a működésük.
 • arpadh
  Wikipedia nagyon jol összefoglalja:
  hu.wikipedia.org/wiki/Martingale-m%C3%B3dszer
  jó a végén a ha “sok pénzed lenne” összehasonlitás 🙂
 • CyBear
  Egyszer lemodelleztem ezt Excelben – emlékeim szerint a legjobb eredmény az volt amikor “csak” az 500-ik játéknál vesztettem el minden pénzem 🙂

  Amúgy el tudom képzelni, hogy az online kaszinókban (az én modellemmel ellentétben) direkt beépítik a véletlenszám algoritmusba, hogy időnként legyen egy 7-8-as sorozat aminek megegyezik a paritása vagy színe…

 • Halál Beáta
  Akit érdekel, benne van a Guiness rekordokban a leghosszabb sorozat. (Legalábbis pár éve benne volt). Arra nem emlékszem, hogy melyik színt, csak arra, hogy hetvenvalahányszor (!) pörgették ki egymás után valamelyik vegasi kaszinóban, nem elektronikus játékgépen.
 • Nanum
  a.te.ervelesi.hibad.hu/szerencsejatekos-tevedes
 • p
  Egyébként nem a kaszinók fogadási limitjébe fog az ember ütközni, hanem a saját rendelkezésre álló pénzmennyiségének a korlátjába. Ha nem lenne nullás, nem csalnának az online kaszinók, és nem lenne bennük limit, akkor is a saját rendelkezésre álló pénze limitje miatt fog az ember előbb-utóbb irtózatosan (az összeset) elbukni.
  Egyszer én is lemodelleztem, és elég sok játékból simán kijött olyan is, hogy 20 fölött volt egymás után piros. Ez 1 EUR alapon már 1 milló EUR, akinek ennyije van, az már gondolom megtanulta, hogy nem ezzel fog játszani…
 • Darkosia
  Ezt láttam egyszer szépen kiszámolva, hogy teszem azt 100 forintos alapon játszva havi 100ezret akar az ember ezzel keresni, egy hónapban addig játszok amíg ezt el nem éri (vagy csődbe nem megy). Ha kiindul 30-40-50 millió kezdőtőkéből (nem emlékszek pontosan), akkor valószínűleg már pár hónapon belül (5-7, szintén ködös, nem lényeg) csődbe megy, miközben az a pénz a bankba rakva (alternatívan: pmákba, de nem mai volt az írás) kockázatmentesen hozna annyit.
  Ennyit érnek az ilyen tuti tippek. Van aki még elhiszi a régóta ebből jól működő kaszinókat ilyen faviccekkel meg lehet verni?
 • Meister
  Igazából a fenti érvelés nem jó. A 0 itt nem oszt, nem szoroz.
  Az egész egyetlen dolgon alapul, hogy ha vesztesz, akkor duplázol minden egyes alkalommal, azaz ha bejön az, amire teszel (és ez mindegy mi, szín, szám, harmad), akkor nyertél 1 X-et. (X az alapegység.)
  Azaz ha csak a 10. körben nyersz, az akkor is egy X-nyi nyereség, ha előtte volt 0, meg ha nem volt.
  Egyébként limit nélküli játéknál lehet minden kör után 3-szorosra emelni, vagy többre, ekkor kicsit több a nyeremény, de akkor is szinte elenyésző…
 • Meister
  (folyt)
  Én igazából azt számoltam ki, hogy ha mondjuk 100 Ft-os alapon játszod, akkor 3 percenként pörgetve, egy óra alatt lehet 20 pörgetés, amiben lesz mondjuk (ha szerencsés vagy) 3-5 nyerés, azaz 300-500 Ft-tal lettél gazdagabb… 1 óra munkával. Ennél a Mekdonáldsz is jobban fizet, valamint oda nem kell (ha mondjuk 7 körig nem nyersz) 100+100*2+100*4+100*8+100*16+100*32+100*64+100*128=25.500Ft
 • Györgyi
  Mi értelme egy online kaszinónak? Annak semmi hangulata. Meg nekem ez a fizetek egy eurót, aztán kettőt, majd négyet stb… játék amúgy sem jön be. Egyszer voltam a Monte Carlo-i kaszinóban, na nem a rulett-teremben, oda vastagabb pénztárca kell, csak a nyerőgépeknél. Eleve eldöntöttem, hogy 10 eurót szánok rá, annyiért vettem zsetont. A végén 17 euróval jöttem ki. Ha veszítettem volna, akkor meg buktam 10 eurót és annyi. Nagyjából egy szendvics és egy kávé ára, nem visz csődbe. Szerintem legtöbben pont azért mennek tönkre, mert elkezdenek ész nélkül további összegeket kivenni a pénztárcájukból. A szerencsejáték is csak egy játék. Olyan, mint a lottó. Hobbi. A játék és a hangulat a lényeg.
 • petifater
  kaszinóban meggazdagodni? na ne má!! menj oda és élvezd a játékot, ha meg még nyersz is az meg a hab a tortán.
 • Petya
  “Ha valaki 28-szor fejet dobott egy pénzérmével, mekkora az esélye, hogy 29. alkalommal is fejet fog dobni? Na? 50%! Vagy fejet fog dobni, vagy írást 29. alkalommal is.”
  Sosem voltam 5-ös matekból, (nagyon mem:-)) de szerintem ez tévedés. Annak, hogy egymás után 29-szer fej lesz az eredmény, 1:29-hez az esélye. A 29. dobás önmagában tényleg 50-50%, de az egész sorozatra vetítve, vagyis hogy egymás után 29-szer fej lesz, az nem 50%, hanem 1/29= 3,4%. Ha 50% lenne az esély, akkor nem is lenne rossz business! 🙂
 • janos
  A fogadasi limit miatt akkor is bukik az ember, ha neki amugy vegtelen sok penze lenne, es a nulla se jatszana. Az ok egyszeru: Elerve a limitet, buktuk a penz, es a kovetkezo korben mar nem tudjuk visszanyerni ( raadasul a strategia nem is beszel arrol, hogy ilyen esetben mit kene csinalni… bar az ok ertheto 🙂 )
  Ezt egyszer en is szimulaltam.

  Viszont az offline kaszinokban lehetett “nyerni”, a modszer a kovetkezo volt:

  Kis penzzel jatszani, 20-30 percet, es kozben annyit enni inni, amennyit csak tud az ember. Ha jol csinaljuk, akkor az atlagos vesztesegunk a fogyasztasunk alatt marad:) Ehez persze az kell, hogy ne oruljunk meg tulzottan ha nyerunk, es egyunk – igyunk:)

 • Darkosia

  az általad idézett mondat úgy kezdődik, hogy ha…
  ha mindenáron formalizálni akarod, akkor az a mondat azt fejezi ki, hogy a P(A|B)=0,5
  ahol
  A=29 fejet dobunk zsinórba
  B=28 fejet dobunk zsinórba
  ami tényleg 50%, tehát rendben volt a mondat
  amire meg te gondolsz egyébként az nem 1/29, hanem (1/2)^29, de mint mondtam itt nem ez volt megfogalmazva
 • Lomnici Tamara

  Nem kell ahhoz matek ötös, hogy rájöjjön az ember, hogy független eseményekről beszélünk, azaz a 28-adik esemény éppen annyira független a 29-ediktől, mint az 10-edik a 23-diktól. Te belekeverted sajnos a nagy számok törvényét az elméletedbe, amitől nem látod ezt.
 • Almafa
  Én is olvastam egy ilyet, ki is próbáltam. Pokeron egyszer kivettem egy kaszinóból tisztán 20eFt-ot, gondoltam ennyit megér visszaraknom erre is.
  Azonban én változtattam a következőket:
  – Nálam az X=40 Ft
  – Gyorskaszinóval játszom. Így kb 2 gurítás megy le 10mp alatt. Azaz 1 perc, 12 gurítás. kicsit monoton, de egy esetleges 8 körös piros esetén is 5120 Ft-nál járok, tehát kicsit kevesebb, mint ennek a duplája van bent 40 Ft-ért.
  – Csavar az automatizmus ellen, hogy 4,6. körben rakok 10 Ft-ot is az ellentétes színre. Ez nem szabályellenes, de a gép nyereségnek értékeli, és ha van bármi algoritmus a programban, akkor egyik kivételkezelést megtettem.
  – Következő a 0. Ezt az vesztes színnek veszem, és duplázok.
  – Tárcsán a 0-a étrékét nézem gurításonként, erre van 3-4 megfelelő sorozatom, hol kell startot nyomni. Nyerési százalékom így egy 3-as szériában 75% felett van eddig.
  Folyt köv
 • Almafa
  Egy ellenség van, a monotonitás. Unalmas. De fél órás unalom ellenértéke eddig ~5-6000 Ft.
  Eddig 3x vettem ki pénzt 1,5 hónap alatt, a kezdőtőkét bent hagytam, így eddig a befizetéshez képest pozitív a mérlegem. Ha meg elbukom a 20eFt-ot, már akkor is jól vagyok már.
  Kiegészítőnek eddig tökéletes, habár hogy a cikk címét idézzem: “Meggazdagodni Ruletten” nem fogok, de nem is azon akarok.
 • Szerintem
  Kiszámoló, lefelejtetted a saját kódod a cikkbeli link végéről. Ejnye, máskor jobban figyelj oda!
 • Kiszamolo
  Köszi, hogy szóltál, javítom is. 🙂
 • Lamika
  Ezt a módszert tiltják a kaszinók de nem azért mert veszteségük van belőle, hanem azért mert sok ember tud vele nagyon keveset nyerni, viszont néhányan iszonyú sokat veszítenek. Ez pedig nem jó reklám.
 • Zabalint
  Kellene egy egyszerű, de jó levezetés ennek a duplázós módszernek a cáfolatára, mert én magam sosem tudtam meggyőzni egyes ismerőseimet, hogy miért nem működik. Tudom, hogy van jó matematikai levezetés, de azt a legtöbben nem értik meg.

  Amivel eddig próbálkoztam, az az, hogy levezettem azt, hogy ha van X összeged, akkor a legnagyobb eséllyel akkor tudod duplázni, ha egyszerre felteszed az egészet, mert a duplázás esetén a 0 miatt minden egyes körben tovább csökkented az esélyeidet.

  De ez így kevés, ezt nem értik meg, csak azt látják, hogy ha van mondjuk 1023 dollárjuk, akkor (ha jól számolom) 9 körön át kell rossz színnek jönnie 1 dolláros alaptéttel, és hogy annak milyen kevés az esélye. Nem értik, hogy ekkor 1023 körre van szükség a duplázáshoz, ami alatt már igencsak nagy ez az esély, jóval nagyobb, mint 50%, sőt minél kisebb az alaptét adott tőke mellett, annál nagyobb.

 • Stiel
  kedvéért:

  en.wikipedia.org/wiki/Optional_stopping_theorem

  A konklúzió tömören: amíg véges ideig élsz és nem látsz a jövőbe, addig csinálhatsz _bármit_, átlagban hosszú távon bukni fogsz a kaszinó ellen. Tehát nemcsak a fenti duplázással, hanem akárhogyan cifrázod, akkor is.

 • Zabalint

  A 0 az azért lényeges, mert ha nem lenne, akkor ezzel a módszerrel ugyanolyan eséllyel tudnád duplázni a pénzedet, mint ha feltennéd pirosra az egészet (ha szintén feltételezzük, hogy nincs 0), azaz 50% eséllyel, ez esetben sem lenne részedről nyerő stratégia, viszont nem lenne szavatolva a kaszinó nyereséges működése.
 • Stiel
  (Bocs, kiegészítés. Fenti wiki-cikken belül ezt nézd:

  en.wikipedia.org/wiki/Optional_stopping_theorem#Applications

  Ez igazságos játékról szól, azaz ahol nincs 0 a ruletten; ilyenkor átlagban nem tudsz sem nyerni, sem veszíteni. Ha van 0, akkor viszont már veszítesz.)

  Még egy példa, valamelyest analóg: egy házaspár mondjuk több fiúgyereket szeretne, mint lányt. Azzal trükközhetnek, hogy ha pl. az első gyerek fiú, akkor meg is állnak, ha nem, akkor mennek tovább. Mindenesetre az opcionális megállási tétel szerint akármilyen taktikát is követnek, a gyerekeiknek átlagosan a fele lesz fiú, a fele lány. Talán ez intuitívabb, mint a rulett.

 • Gábor
  Annyit tennék hozzá, hogy nem csak ez a módszer nem működik, hanem semmilyen (kivéve ha hibás a kerék vagy az RNG és ezt ki lehet használni, de ilyen normális kaszinókban kizárt).
  Vitatkozni erről nem fogok, túl sok helyen tettem már, és végül semmi eredménye nem lett. A “de hát én nyerek évek óta (mégis minimum téten játszok, pedig már milliomos lehetnék)” kommentekkel nem tudok vitatkozni.
  A lényeg annyi, hogy minden tét negatív várható értékkel bír és ezáltal a hosszútávú játék stratégiától függetlenül garantált bukta.
 • Géza
  amivel keresni tudsz a kaszinóban, az a welcome bonus. Az offline kaszinókban is elterjedt, hogy egy kicsit nagyobb összegben kapsz zsetont, mint a belépő ára. Pl. 25 EUR-t fizetsz, és 30 EUR zsetont kapsz. Ezek spéci zsetonok, nem tudod visszaváltani, legalább 1-szer fel kell tenned. Ha az egyszerűség kedvéért valamelyik duplázó mezőre teszed a zsetont, akkor átlagosan 37 esetből 18-szor megduplázod, 19-szer elbukod. Tehát átlagosan a feltett pénzed 36/37 részével tudsz távozni. Tehát lesz a 30 EUR-ból 29,20, de mivel ez neked csak 25-be került, kerestél 4,20-at. Ha elég konzekvens vagy, hosszútávon ezt a napi jövedelmet el tudod érni. Persze a kaszinó abból él, hogy az emberek nem állnak meg 1 kör után.

  Na most az online is ad bónuszt, ha befizetsz egy alap összeget, de csak regisztrációkor, nem naponta. Ha csak ezt játszod meg, akkor meg a visszautalási díj miatt bukod a nyereményt.

 • Géza

  hát igen. Tisztán technikai szempontból valóban gond nélkül lehet olyan algoritmust programozni, ami nem is kifejezetten a hosszú sorozatokat generál mesterségesen, hanem akár minden pörgetésnél optimalizálja, hogy mi jöjjön ki. Tehát a megtett tétek függvényében kidobja azt a számot, aminél a legkevesebbet kell összesen kifizetni. Esetleg megspékelve egy olyan extrával, hogy a tét nélküli próbajátékot játszók meg éppen jelentős virtuális nyereséget könyveljenek el.

  Ugyanakkor a casino alapvetően abból él, hogy nála relativ jók a nyerési esélyek. A pénz 36/37-edét visszaosztja, tehát mondhatni, a legtisztességesebb szerencsejáték (a lottónál kb. a befolyt összeg fele képezi a nyereményalapot). Ha némi trükkökkel ebbe az algoritmusba belenyúlunk, akkor el fognak maradozni a játékosok. Így trükközéssel csak az új ügyfelek egyszeri megkopasztását lehet elérni.

 • tiborcius
  Az egyik barátom játszotta ezt a módszert és nyert vele. Egy darabig. Ez volt a mézesmadzag. Utána viszont vesztett. A probléma, hogy a program tudja, milyen színt játszol meg és hol tartassz a szériában. Amúgy tényleg nincs hangulata az online kaszinóknak. Én régen jártam igaziba, jól éreztem magam és általában kis nyereségekkel tértem haza. Csak úgy szabad játszani, hogy előre korlátokat állítassz be magadnak (idő, pénz) és azt szigorúan be is tartod. És tudd a kaszinózás alaptörvényét: Pénzt nyerni lehet, de visszanyerni soha!
 • Hardy
  @István Ujj-Mészáros: Nincs értelme csalni az online kaszinókban. Azon kívül, ha pörgetsz mondjuk 100 ezret, abból már egészen jó statisztikákat csinálhatsz, és ki fog bukni a legtöbb turpisság.

  Programozóként pedig tisztában kellene lenned az entrópia fogalmával. Vannak olyan véletlen-generátorok, amik, ha nem is kvantumjelenségeket, de a számítógép működése során felhalmozódó véletlenszerűséget használják ki, például az audio bemeneteken keletkezett zaj, szenzorok értékei, stb. Lehet venni hardware-es eszközöket is. Ha utánakeresel, biztosan találsz olyat is (ha nem is nagy példányszámban gyártva), ami radioaktív bomlások alapján generál véletlen számokat, ez pedig a fizika jelenlegi állása szerint is valódi véletlen.

 • V.A.Laki
  A rulett alattomos, mert a 0 nelkul tenyleg igazsagos jatek volna (vagyis hosszu tavon se nem nyernel, se nem vesztnel, tokeletesen fuggetlenul attol, hogy milyen strategiat jatszanal!!), es meg a nullaval egyutt is nagyon kozel van az igazsagos jatekhoz. Ezert amikor leulsz jatszani, kb. 50% esellyel azt fogod erezni, hogy hu, a strategiad mukodik. Innentol aki nem tudja azt mondani maganak, hogy “a rulettnek nincs memoriaja”, az nagyon konnyen el van veszve.

  Az fanatikusok ennel tovabb mennek, “fejlesztik” a Martingale rendszert, pl. van, aki csak hosszu fekete sorozat utan kezd el a pirosra duplazni, persze ettol sem lesz milliomos. Veletlen sorozatokba az ismetlodesek hosszat egyebkent laikusok hajlamosak lebecsulni, lasd a sztorit Varga Tamasrol ennek az elso oldalan: renyi.hu/~p_erdos/1975-47.pdf

 • Jóska
  OFF

  “1-2-4-8-… vagy 1.00-1.19-1.41-1.68-2.00-2.38-2.83-3.36-4.00-… azonos lépésközönként megduplázódik az érték – ez a kamatos kamat, másképp uzsora.”

  Könyörgöm, felejtsük már el ezt az ökörséget, hogy a kamatos kamat egyenlő az uzsorával! Akkor ha Te lekötöd a pénzed 2 évre, évi mondjuk 4%-ra és az első évi kamatot nem kifizetik, hanem tőkésítik, akkor Te uzsorás vagy?

  Mert a logikád alapján igen.

 • Bence
  DE akkor mégis csak meg lehet gazdagodni ruletten, ha az ember a kaszinók oldalait ajánlgatja az affiliate programjukon keresztül, jutalékért.
 • Ádám
  Bocs hogy nem olvastam végig minden eszmefuttatást.
  Először: “In the casino, the cardinal rule is to keep them playing, and keep them coming back. The longer they play, the more they lose. In the end, we get it all.” Casino
  Másodszor semmilyen számolás nem kell ide. A két pörgetés között nincsen összefüggés. A nulla csak annyit jelent hogy nem 50% az esélyed hanem kevesebb.
  Én jártam kaszinóba nem keveset, elsőre piros feketéztem nyertem is vele olyan 400e-t utána meg el is buktam igaz nem egynapos móka volt. Láttam olyat élőkezes és gépes ruletten is hogy az egy szín volt az előző számoknál. Imádom a gambler logikát. 23-ból 32 lesz. Megfordítja! ÉRTED? Nem érted? Hát te hülye vagy ehhez 🙂 és a többi számmisztika… ruletten nem lehet hosszútávon nyereséges ezt meg KELL tanulni. Nem véletlen hogy nincsenek rulettből meggazdagodott emberek 🙂
  Szerencsejáték a neve is mutatja…….
 • Ez vagyok
  Ez jó volt:)
  Köszi a cikket és a hozzászólásokat is! Óriási:)
 • Meister
  , hidd el, hogy a fenti “stratégia” szempontjából a 0-nak semmi szerepe nincs.

  Figyeld ezt a sorozatot, és számold ki mennyit nyersz, ha a pirosra teszel 1 Ft-ot, és azt duplázod, mikor nem nyertél:
  Fekete-Fekete-Fekete-Piros

  Most akkor nézzük ezt:
  Nulla-Nulla-Nulla-Piros

  Szerintem PONT ugyanannyit nyertél, 1 FT-ot.

 • Györgyi
  Miért rontja az esélyeket a nulla? Gyerekkoromban volt itthon rulett, sokat játszottunk, és ott például magára a nullára is lehetett tenni. És nem csak piros-fekete volt, hanem páros-páratlan, vagy konkrét számokra, számpárra, 4 számra is lehetett pakolni a zsetonokat.
 • Sandor
  nekem a linkre kattintva jelzett az avast víruskergető, h nem biztonságos a honlap 😀
 • Kiszamolo
  Na tehát, miért számít a nulla?

  Azért, mert ha az nem lenne, akkor számodra nulla végösszegű lenne a játék.

  Ugyanannyi eséllyel nyernél sok kicsit, mint amennyi eséllyel buksz egy-egy nagyot.

  A nulla miatt viszont tuti, hogy buksz és tuti, hogy a kaszinó nyer.

 • V
  theguardian.com/science/2004/mar/23/sciencenews.crime