Mobil internet világutazóknak

2018-08-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ha külföldre mész, a mobil elérhetőség és mostanában már a mobil internet-elérhetőség fontos kérdés. Még a hívásfogadást is aranyáron mérik az Unión kívül, ennél már csak az internet a nagyobb rablás, néha 10 eurót is fizetsz egy-egy megabyte-ért.

Ezen segít, ha minden országban veszel egy-egy helyi kártyát, de kérdés, van-e rá lehetőséged, időd vagy kedved, hogy ezt mindenhol megtedd.

Nyaralni mész? Vegyél helyi SIM kártyát.

Tibor ajánlott egy kártyát, amit ő vett és elégedett vele, ez a Surfroam. Ez internet elérést ad havi díj nélkül, a világ szinte összes országába. A kártyát gyorspostával küldik ki, a regisztrálás egyszerű, nem kell hozzá édesanyád oltási könyve és a többi marhaság. Feltöltés után egy évig él, bármikor, bárhonnan feltölthető bankkártyával. A tarifákat itt találjátok.

A kártyát teheted a két SIM-es telefonodba, tabletbe, vagy USB stickbe is, nincs korlátozva, hol használod.

Természetesen nem versenyezhet a helyi tarifákkal, de ha sokat utazol, megérheti. A példa kedvéért idehaza kb. 7500 forint egy gigányi adat.

Viszont ugyanennyi a költséged Törökországban is vagy Svájcban, másfélszer ennyi Egyiptomban és fele ennyi például Szerbiában, Ausztráliában, Hong-Kongban vagy Kazahsztánban. (Az Unión kívül nagyon durva roaming díjak vannak, valahol be kell hozni a távközlési cégeknek, amit az uniós roamingon elvesztenek.)

Ha el akarsz szörnyedni, magyar feltöltőkártyával 100 kB adat Szerbiában 370 Ft a Telekomnál.

Igen, jól olvasod, egyszáz kB adat háromszázhetven forint és csak a vicc kedvéért, minden megkezdett 100 kB-ot ki is számláznak. A magyar határtól néhány kilométerre. Ha csak megnyitsz egy hírportál főoldalát, az mindjárt sok ezer forintod bánja. Egy perc viberes vagy skype-os csevegés olyan 3.500 forint körül van. (A GPRS tarifa némileg olcsóbb, de az már 15 éve is cikin lassú volt.)

De ennyi Svájcban és Egyiptomban is a tarifa, Törökországban "csak" 204 Ft 100 kB.

(Ezek után szinte ingyen van a három napig érvényes 100 MB-os "bérlet" 1790 forintért, de az csak előfizetőknek elérhető, ha nem felejtik el időben aktiválni és csak 80 országban használható. Más cégeknek van európai bérlete, amiben még Törökország is benne van.)

Ha sokat utazol akár csak Szerbiába, Ukrajnába, vagy Svájcba, megérheti megvenni a kártyát.

Mivel több ilyen kártya létezik, megköszönjük ha megosztod a hozzászólásokban más kártyák tarifáit és a tapasztalataidat.

Vannak olyan kártyák is, amik ingyenes roaming elérhetőséget és lebeszélhető perceket is tartalmaznak. Ha sokat beszélnél külföldről és nem VOIP-on keresztül, megérheti inkább olyat választani.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram