Szerdától változás a Domino kártyáknál

Új infók a csomagról és mire is jó itt.

A Telekom közleménye szerint változás lesz szerdától a Domino kártyáknál. Idézem:

“2017. február 15. napjától bevezetésre kerül a Domino Fix, a Domino Fix Quick, a Domino
Fix Extra és a Domino Fix Extra Quick konstrukció, valamint a Domino Fix díjcsomag.”

Amit ki lehet hámozni, hogy lesz egy Domino Fix és egy Fix Extra konstrukció. (A díjcsomag lesz valószínűleg a Fix és választható kiegészítő az Extra, nyilván további havi költségért.)

Mivel félkorlátlan és korlátlan Domino csomag már most is van (igaz, jó drágán, Domino S és M néven) és arról nincs hír, hogy ezt kivezetnék, valószínű nem ez lesz az új csomag lényege.

Lehetne a neve alapján, hogy vezetékes számot olcsón hívsz, de ez feltöltőkártyásoknál nem gyakori, szerintem nem is erről van szó.

A legvalószínűbb talán, hogy a Domino 5 utódja lesz, mert a Domino Most 19 Ft/perc-es (9 Ft hálózaton belül) ajánlata mellett nevetséges a Domino 5 kedvezményes(!) 39 Ft-os percdíja 5 választott számhoz.

Tippem szerint az előre megadott (fix) számokat lehet majd ingyen vagy kedvezményesen hívni. Talán a Fix havidíj-mentes lesz, de fizetős percekkel, az Extra ingyenes percdíjjal lesz, de havi díj mellett.

De ez csak az én véleményem, szerdán megtudjuk, valami jó dolgot  talált-e ki a Telekom. (Persze, ha van belsős infód, nyugodtan oszd meg velünk, ne kelljen izgulni szerdáig. 🙂 )

Ja és március 15-től megszűnik a kiegészítő internetet biztosító Turbó lehetőség.

Share

31 hozzászólás

 • Peti

  Van egyáltalán értelme a mobilszolgáltatók közvetlen ajánlataival foglalkozni? Az, hogy feltöltőkártyásként olcsóbban lehet telefonálni, mint havidíjas előfizetőként, az jól jellemzi, hogy mennyire hülyére veszik az embert. Ugyanilyen logikátlan dolog, hogy magánszemélyként bárki csatlakozhat egyes flottákhoz. Viszont ha ez szükséges egy jóval kedvezőbb csomag eléréséhez, hát akkor legyen. Érdemes mindenkinek körülnézni a nem továbbszámlázós, tagsági díj nélküli flottás ajánlatok között.

 • AAA

  Az tényleg vicc, hogy sima lakossági előfizetésekben 40Ft-os percdíjak vannak, miközben a prepaid 19Ft, flottákban pedig 5-8Ft-os percdíjak is vannak. Közrejátszik szerintem az is, hogy a lakosság döntő többsége ebben (sem) tudatos fogyasztó. Marad a megszokottnál, akkor is, ha sokkal rosszabbul jár.

 • Kiszamolo

  Van egy haverom, havonta vagy 25 ezer forintot elbeszél feltöltő kártyával.

  Kérdeztem, miért nem vált bármi másra, csak olcsóbb lenne.

  Mert ez kényelmes, nincs számla és bárhol feltölti a városban. Ha nincs pénze, nem aggódik, hogy nem tudja időben befizetni a számlát.

  Nem bírtam meggyőzni.

  Na, ő képviseli az átlagfogyasztók jelentős részét.

 • statisztika

  A T csoport állandóan mér mindent… és mire egy új csomaggal kijönnek az legalább 1-másfél év előkészítés eredménye…
  Én is ismerek olyat, aki hol havi 30-at költ a feltöltésre, hol meg 2 hónapig semmit… Én sem tudtam meggyőzni, hogy jobb lenne egy havidíjas nagyon olcsó percdíjas csomag neki… Hisz éves szinten több 10 ezer Ft-ot kidob az ablakon… Igaz, ő alkalmi munkából él…
  Az ilyen 5-6-7 Ft-os nettó percdíjas flottákba pedig mezei ember nem tud bekerülni, vagy, ha igen, akkor fizethet kauciót, meg egyszeri 10 ezer, vagy akárhány ezer Ft-os egyszeri díjat, meg van 5-10 ezer Ft-os éves díj is…

 • Tiborg

  Kiszámoló: De gondolom Domino Most-ra sem váltott, mert azzal kb. napi egy órát lehet/ kell beszélni ekkora összeghez.

 • Kiszamolo

  tiborg, nem most volt, két éve.

 • lala

  Statisztika: pl. DPI-be nem nehéz bekerülni és plusz díjat se kell fizetned.

 • Peti

  statisztika: ha netán szegedi vagy, akkor ajánlom figyelmedbe a Netsurfclub-ot. Ők egy helyi távközlési cég, akiknél a neten kívül flottás mobil előfizetés is köthető. A “nagy” Tescoban van az ügyfélszolgálatuk, pár méterre a Telekom-Telenor-Vodafone triótól. A vicc az, hogy naponta több ezer ember megfordul ebben a hipermarketben, mégsem ismerik túl sokan őket. A mellettük lévő Telekom ügyfélszolgálaton rendre ott ácsorognak 30-60 percet az ideges ügyfelek, de még ők sem veszik a fáradtságot, hogy rápillantsanak, mi a túró lehet ez a másik távközlési szolgáltató. 🙂 Szerintem más városokban is lehet pár hasonló cég, de legrosszabb esetben ott vannak a “közvetett” flottás ajánlatok.

 • digimini

  @Peti: az a baj ezekkel hogy nem te rendelkezel az elofizetes felett. Es a legtobb embernek telefon is kell, ugy pedig nem jo.

 • AAA

  Ezek a havi 25-30k feltöltős telefonra storyk nekem felfoghatatlanok, de hát nem vagyunk egyformák.:) Havi 10 egy korlátlan voda red.

 • @Peti
  Amiota netsurf-s vagyok havi 15e helyett 4e a szamlam. Korrektek, csak ajanlani tudom!
  @Digimini
  Ugy gondolom a kulonbozetbol olyan telt lehet venni amilyet csak akarsz. Ha kell akar hitelre is, bar en inkabb gyujtogetek. 😉

 • statisztika

  Köszi!
  Én DPI-s vagyok… a mobilra már lejárt a hűségem, amit a készülék miatt vállalnom kellett, de az interneten még van pár hónap… Azt viszont szívesen lecserélném már egy olcsóbbra, mert most 6500 Ft-ot fizetek. Már láttam is 4-5 ezer körüli áron korlátlan csomagot…
  Ettől még igaz, hogy ahol ennél olcsóbb percdíj van, ott mások a feltételek és sokszor nem a te neveden van az előfizetés… Persze, csábító a bruttó 6,5 Ft-os percdíj, de ott már nagy az indulási ktg.

 • Lui

  Inkább az a kérdés, hogy a mostani ÁSZF-ben (díjszabás) miért nincs benne a Domino Most opció?

  telekom.hu/static-tr/sw/file/Lakossagi_aszf_5a_melleklet_dijak_mobil_Domino_ertekesitheto_20170201.pdf

  Valószínű ezen a linken lesz elérhető az új díjszabás is:
  telekom.hu/static-tr/sw/file/Lakossagi_aszf_5a_melleklet_dijak_mobil_Domino_ertekesitheto_20170215.pdf

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  A Most opció ebben van: telekom.hu/static-tr/sw/file/Lakossagi_aszf_9_melleklet_20170201.pdf

 • Hightroller

  OFF: Sajnos az elozo bejegyzeshez (lakasvasarlas) nem tudok hozzaszolni, de erdekelne a kovetkezo. Miklos, azt irod: “Ha 2012-ben vettél lakást, akkor 15 milliót felvéve 15 éves hitelre az akkori 10%-os kamatra, akkor a havi törlesztőd 161.190 ezer forint, összesen 29 milliót fizetsz vissza 15 év alatt.” Ez hogy 10%? Vegeredmenyben minden felvett 1 forintra majdnem 2 forintot kell visszafizetni – valamit elnezek a kamatos kamattal?

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Stimmelnek a számok. Ilyen dolog az annuitás. A kalkulációt lásd:

  zillow.com/mortgage/calculator/payment/ModernPaymentCalculatorAdvancedReportPage.htm?{%22homePrice%22:15000000,%22downPayment%22:0,%22rate%22:10,%22term%22:%22Fixed15Year%22,%22propertyTaxRate%22:1.21,%22includeTaxesInsurance%22:false,%22includePropertyTax%22:true,%22annualHomeownersInsurance%22:800,%22includeHomeownersInsurance%22:true,%22includePMI%22:true,%22monthlyHOA%22:0,%22includeHOA%22:true,%22dti%22:36}

 • Simon Templar

  Mobilarena telekom fórumra már kitették az infót, de hivatkozást nem találtam hozzá, azért bemásolom:

  Domino Fix SIM és Domino Fix Quick SIM (készülékes csomag esetén is) – 990 Ft
  A SIM csomag ára tartalmaz 1 db SIM kártyát, 500 MB adatforgalmat, belföldi alapdíjas irányba felhasználható 40 perc lebeszélhetőséget, 180 napos rendelkezésre állási idővel.
  Domino Fix Extra és Domino Fix Extra Quick – 1990 Ft
  A SIM csomag ára tartalmaz 1 db SIM kártyát, 1 GB adatforgalmat, belföldi alapdíjas irányba felhasználható 80 perc lebeszélhetőséget, 366 napos rendelkezésre állási idővel.
  A Domino Fix konstrukciók mindegyikének kezdő díjcsomagja a Domino Fix.
  Belépési díj Domino FIX és Domino FIX Extra esetén is 0 Ft.
  A Domino Fix díjcsomagban a belföldről belföldre irányuló hívások díja minden alapdíjas irányba, minden időszakban percenként 25 Ft.

 • Simon Templar

  Továbbá:

  A NapiNet szolgáltatás nem vehető igénybe ezzel a díjcsomaggal, valamint a Domino Fix díjcsomag nem rendelkezik benne foglalt adatforgalommal.
  A Domino Fix díjcsomaghoz igénybe vehetők a Családi mobil opció, Családbarát, T-Percek, SMS S csomag és SMS M csomag, valamint a Domino S és Domino M szolgáltatások.
  Domino 7 díjcsomagról Domino Fix díjcsomagra való váltás esetén a Domino 7 Extra kedvezmény deaktiválásra kerül, illetve Domino Nap díjcsomagról való váltás esetén a Domino Nap Plusz kedvezmény deaktiválásra kerül.
  A Domino Fix díjcsomag mellé megrendelhetőek a Maraton adatopciók, Turbó eseti adatopciók adatcsomagok, valamint a Domino Fix díjcsomagra való váltás esetén a már meglévő Go!Net/NetPlusz szolgáltatás a továbbiakban is elérhető marad.

 • Simon Templar

  Szintén mobilarénás hozzászóló írja, csak egy másik:

  Összefoglalva a lényeg:
  – a 40/80 perc és az 500MB/1GB csak SIM vásárlásra vonatkozik, a tarifacsomagban nincs benne
  – a “fix” egy díjcsomag, 25 Ft-os percdíjjal, ezért majd roamingban is ennyiért lehet használni (roaming eltörlést követően), nem úgy mint a “most” opcióval
  – nem vehető igénybe a napinet: tehát ahhoz, hogy a “maratont” használni tudd, rendelni kell “netpluszt”

 • Gabesz

  Megjelent a Telekom honlapján, 25 Ft-os perc és SMS díjat takar a Fix csomag. Gondolom ez a kibúvójuk az ideiglenes Most csomagból (azt is lehet hozzá társítani, amíg az akció tart).

 • Ádám

  Hali,

  És ki is jött. 🙂

  telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/domino-dijcsomagok/domino-fix-dijcsomag

  Üdv,
  Ádám

 • lala

  25Ft/perc

  A kérdés csak az,hogy minek hozták ki, amikor a másik kettőnél 19Ft és nem opciós sz*rakodással.

 • Lui

  @Simon Templar:

  Nem értem, eddig is lehetett a többi Domino csomaghoz Marathon netet rendelni, vagy tévedek?

  (Még annó kérdeztem a T-t, hogy hogy is van ez, azt mondták, hogy csak meglévő (pl. NetPlusz vagy NapiNet) mellé lehet maratont rendelni, mivel az egy bővítő opció.
  Ezek szerint most már lehet önállóan is?)

 • Kiszamolo

  Ami nem derült ki, mi az a Fix Extra?

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  @Simon Templar: a prohardveres topikon azóta megjelent, hogy “Fix díjcsomag esetén már alapértelmezés szerint a technikai internet működik”, így a Maraton igénybe vehető önmagában.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Úgy értelmezem, a Fix Extra csak annyit jelent, hogy új SIM rendelésekor dupla áron dupla lebeszélhetőséget és netet adnak, dupla rendelkezésre állással.

 • Aleks

  Én most nem kötnék semmilyen rabságos szerződést ;-):
  hwsw.hu/hirek/56385/digi-mobilhalozat-mobilszolgaltatas-nmhh-bejelentes.html

 • Kiszamolo

  Aleks, beszéltem tőlük valakivel, szerinte nem indulnak márciusban, ahogy beadták, inkább nyár eleje lesz az. De majd meglátjuk.

 • Szjocek

  Mi történik a maraton adatcsomaggal, ha lejár pl az 500Mb adatforgalom? Tudom tovább használni lassabb sebességgel vagy vennem kell újra csomagot? Apróbetűs részt nem találtam. Általában a trükkök ott vannak. 🙂

 • Addam

  netsurf: Szerintem nincs lassítás, megszűnik a net, mint a NetPlusznál, veszel megint 500Mb-ot.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  A weben rendelve a Fix Extra is 990 Ft, mint a sima: telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/sim-kartyak/domino