Megszületett a használható babakötvény

2013-10-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Amint itt már írtam róla, a babakötvény (pontosabban a Start számla) kicsit sem lett sikertörténet a használhatatlansága miatt. Akkor voltak pletykák, hogy előállnak egy normális termékkel, ami használható is lesz arra, amire kitalálták: a gyerek számára történő takarékosságra.

Itt a hír, miszerint a pletyka valóra vált, itt a 2032/S nevű állampapír, amit kifejezetten a Start számlához fejlesztettek ki. A tervek szerint december másodikától megvásárolható és ami a legnagyobb dolog, hogy a futamidő végéig mindig megvásárolható marad, vagyis a kamatokat évről-évre mindig ebbe az egy papírba tudjuk befektetni, nem lesz az eddigi hatalmas kavarás az össze-vissza lejáró rengeteg fajta állampapírral.

Sőt, állítólag kérhető lesz az automatikus újrabefektetés is, ami még egyszerűbbé teszi majd az életünk. (A szándék megvan, az erről szóló törvény még nincs, ezért a feltételes mód.)

A kamata évente változik, az előző éves infláció plusz 3% lesz a kamat.

Szerintem ez egy igen jó ajánlat annak, aki a gyerek számára szeretne félretenni. Ha nincs kamatadó, a hozam pedig az inflációnál garantáltan több, akkor biztos, hogy többet fog érni a pénz lejáratkor, mint amikor befektettük.

Az évi 6 ezer forintos állami támogatás is megmarad (legalábbis nem volt szó se az eltörléséről, se az emeléséről), ez is a megtakarításainkat növeli.

Ha havonta elteszel 10 ezer forintot és ezt az összeget évente az inflációval növeled, akkor mai értéken 2,809,732 forintot tettél félre a gyermekednek. Ebből az összegből 649.732 forint az infláció feletti kamat.

Ehhez az összeghez még add hozzá a 18×6.000 ft állami támogatást is.

További infó a termékről az AKK oldalán itt. (A második oldal a lényeg.)

Úgyhogy december másodikán már mehettek is az Államkincstárba, ha a gyerekeiteknek akartok megtakarítani (bármikor is születtek).

Kedves AKK! Hasonló termékeket kérünk a TBSZ számlákhoz is, olyat, ami végig kapható a futamidő alatt és nem az utolsó év márciusában jár le, hanem a TBSZ számlához igazodva december 31.-én. Egy pofonegyszerű termékfejlesztés az egész és sok ősz hajszáltól megmentenék a befektetőket, akiknek herótjuk van attól, hogy soha nem lehet ugyanabból a papírból újra vásárolni kamatfizetéskor és még véletlenül sem sikerül a TBSZ-hez igazítani a lejáratot. Ja, és nincs kedvük tolongani kamatfizetéskor az államkincstárban. Sőt, kérünk ilyen terméket 10 éves futamidővel is, tökéletesen kiváltani a unit linked biztosításokat és a hasonló termékeket, mindenki szívesen takarékoskodna egy ilyen lehetőség mellett, költségek és kötöttségek nélkül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram