Olcsó kockázati biztosítás 38 év alattiaknak

2013-10-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Update: Azóta kötöttünk egy sokkal olcsóbb életbiztosítást, részletek itt: Kiszámoló Életbiztosítás

Nagyon sok olvasóm kötött a CIB-nél 8 milliós életbiztosítást, ami most egy tollvonással megszűnik. Ezért sokan megkerestetek, mit lehetne kötni helyette.

Az egyik biztosítótársaság ügynöke felajánlotta, hogy lemond minden jutalékáról és úgy köt a blog olvasóival kockázati életbiztosítást. Ezen neki tényleg semmi haszna nem lesz, eltekintve attól, ha esetleg az így szerzett állomány beszámít neki az éves teljesítményébe. Vagy ha ti cserébe megkéritek, hogy nézze át a meglévő lakás, autó, egyéb biztosításotokat, hátha talál olcsóbbat.

Ez az ingyenes kötés 25% kedvezményt jelent a havi díjból 10 éven át, ami nem kevés.

Sőt, a biztosító a 10 éves futamidő végén még 20%-ot vissza is ad a díjból, ha addig nem volt káreset.

Az alábbi táblázat 10 éves időtartamú, nem dohányzó, nem elhízott, nem beteg, nem veszélyes foglalkozást űző ügyfeleknek a díjait tartalmazza 35 éves kortól, éves díjfizetéssel. (A táblázatban havi díjra lebontva látod az összehasonlíthatóság miatt. Ugyanezért választottam a 10 milliós kockázati életet és az 5 milliós rettegett betegséget, de természetesen bármilyen összegre köthetsz, illetve kérhetsz bele sok minden mást is. Mivel az adatokat kiemeltem egy nagyobb halmazból, előfordulhat néhány forintos eltérés a havi díj esetében a valóságostól.)

Az ajánlatot gyorsan össze is vetettem a Budapest Bank csoportos életbiztosításával. Itt hozzáadtam a kötelezően nyitandó legolcsóbb számlacsomag díját, kártya és minden egyéb nélkül.

generalitestör

Két dolgot láthatunk: ha csak kockázati életet kötünk és figyelembe vesszük a 20%-os futamidő végi visszatérítést, valamint azt, hogy itt 10 millió van a CIB 8 milliójával szemben, akkor ez a lehetőség 40 éves korig jobb, mint a CIB ajánlata volt.

Azonban a rettegett betegségeket elég drágán mérik, ezért ha azt is szeretnénk kérni (nem kötelező), a Budapest Bank ajánlata jobb 39. évtől még a nemdohányzóknak is.

De megfordítva: 38 éves korig ezzel jobban jársz, mint a most legjobb Budapest Bankos ajánlattal. (Ha nem dohányzol, nem ipari alpinista vagy és nem vagy nagyon elhízva.)

További előny, hogy ezt nem bonthatják fel a futamidő végéig, ezért nem járhatsz úgy, mint most a CIB-bel.

A biztosítás megkötése jelenleg Budapesten és Szegeden megoldott, de szerintem lesz lehetőség más helyszíneken is. (Mivel ingyen dolgozik az ügynök, nem várhatjuk el, hogy körbeutazza az országot, sőt, neked kell bemenni hozzá. De hátha lesz más városokban is olyan ügynök, akinek jól jön a biztosítás megkötése az éves tervszámok teljesítéséhez.)

Ha tehát érdekel a lehetőség, hagyd meg a hozzászólásokban a városod és hogy hány fővel érdekel. Az e-mail címed csak az erre kijelölt helyre írd, akkor csak én látom. De olyan címet adj meg, amit azért olvasol is legalább néha.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram