Olcsó készpénzfelvétel?

2013-10-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Hála a tranzakciós adónak, a készpénzfelvétel már-már a luxuskiadások kategóriába került. Tízmillió felvételének csak az adóvonzata 60 ezer forint. Mivel ennyi pénzt a legtöbb bankban csak pénztárban lehet felvenni, annak is további komoly anyagi következménye lesz, aligha úszod meg 100 ezer forint alatt a tranzakciót. Ez pedig egyszerűen rengeteg pénz.

(Mielőtt megkérdeznéd, miért kell ennyit készpénzben felvenni, ezer oka lehet: a munkavállalói már készpénzben kérik a fizetést, vagy átváltaná euróra és kivinné az országból és olcsóbb az utcai váltó, mint a banki, ahogy zsebben kivinni is olcsóbb gyakran, mint utalni és a többi.)

Nézegettem, hol lehetne ezt megúszni. Pár hete még az Axa működött magánembereknek, akár 50 milliót is felvehettél 1400 forintért, sajnos ez is a múlté és vállalkozóknak eddig sem volt ilyen kedvező.

Egy lehetőséget találtam: az Államkincstárban magánemberek és cégek is 0,3%, maximum hatezer forintért vehetnek fel készpénzt az értékpapír-számlájukról.

Bent voltam két napja, kérdeztem ravaszan, mi van, ha rossz helyre utaltam a pénzt, vagy amit venni akartam papírt, menet közben elfogyott, kivehetem-e a pénzt ezért a 0,3%-os, maximum hatezres költségért az odautalás után közvetlenül.

Azt mondták semmi akadálya, csak egymillió felett két nappal előtte jelentsem be.

Amikor a központi számot hívtam, ott már egyből tudták mire megy ki a játék, a srác igyekezett lebeszélni róla, miszerint ezen üzletszabályzat szerint a számlára csak értékpapír-vásárlás céljából lehet pénzt utalni.

Átböngésztem keresővel a 150 oldalas üzletszabályzatot, nem találtam semmi hasonlót se benne és nagyon az volt az érzésem, hogy rengetegen csinálják ezt, ezért akart lebeszélni róla.

A legszebb a dologban, hogy cégek is nyithatnak itt értékpapír-számlát és nekik is kifizetik ennyiért a pénzüket.

Szerintem ez egy jó lehetőség (amíg meg nem szüntetik), ha te már csináltad komolyabb pénzzel, kíváncsiak lennénk a tapasztalatodra, tényleg megúszható-e ennyiért a dolog, nem mondják-e fel a szerződésed és a többi.

Ha esetleg van más tipped bankban lévő pénz olcsó felvételére nagy összeg esetén is, azt is írd le a hozzászólásokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram