Megszületett a legolcsóbb életbiztosítás

Update: Itt megtalálsz minden részletet összefoglalva.

Ezelőtt talán 15 hónappal elhatároztuk, hogy az olvasók egyesületbe tömörülve olcsó kockázati életbiztosítást kötnek, kihasználva, hogy több ezren vagyunk és általában az átlagnál kisebb kockázatot képviselünk, lévén minden három olvasóból kettő informatikus vagy valami hasonló szellemi foglalkozású személy.

Azóta rengeteg minden történt. Harcoltam tűzokádó aktuáriusokkal, kockázatkezelőkkel, hétfejű jogi osztályokkal és vártam és vártam, majd újrakezdtem másik biztosítónál a heroikus küzdelmet. (Na jó, kicsit túl költői lett ez az utolsó mondat. 🙂 )

Végül felcsillant a fény az alagút végén és végre nem a vonat fényszórója volt az. Már majdnem megkötöttem a szerződést, amikor sikerült szerezni az utolsó pillanatban egy még jobb ajánlatot.

Persze a szokásos köröket itt is le kellett futni, de végül sikerrel jártam.

Így örömmel jelenthetem, hogy a Kiszámoló Egyesület kockázati életbiztosítása megszületett. Csak az csatlakozhat hozzá, aki az egyesület pártoló tagja. A pártoló tag egyetért az egyesület céljaival (pénzügyi kultúra fejlesztése) és fizeti a havi 200 forint tagdíjat. (Ha te is szeretnél pártoló tag lenni, a taggá válás folyamatáról bővebben itt. Kérlek, mindent pont úgy csinálj, ahogy le van írva.)

Emlékeztek még az eredeti árajánlatra, ami annyira tetszett mindenkinek?

Na, nagyjából kétszer olyan jó ajánlatot kaptunk, csak még annál is olcsóbban. Szerintem megérte ennyit várni.

De tanulva abból, hogy kiborult a távközlési szolgáltató a mobilflottánk miatt, csak azért mert írtam róla, a pontos ajánlatot úgy kapod meg automata válaszként, ha írsz egy akár üres e-mailt az egyesulet kukac kiszamolo.hu címre. Ide mást ne írj, mert senki nem olvassa.

(Annyit elárulok, hogy mintegy dupla térítési összegért még ötezer forintot sem kell fizetni és ebben már benne van a 200 forintos tagdíj is. A biztosítás az alábbi esetekben fizet: bármely halál, baleseti halál, közlekedési baleseti halál, baleseti rokkantság, baleseti kórházi ápolás, baleseti műtéti térítés, bármely eredetű 71% feletti rokkantság és kritikus betegségek. Büszke vagyok magamra, na. 🙂 )

Update: a biztosítói ajánlatot itt tudod megtekinteni, az a jelszó kell hozzá, amit kaptál e-mailben.

Hogy ne kelljen neked utánajárni, kiszámoltattam, mennyit kellene fizetned ugyanezért, ha egyedi biztosítást szeretnél kötni. A táblázatban a legolcsóbb lehetőségek vannak összeválogatva. (Köszönöm Szendrei Ádáméknak a sok számolgatást.)

kock

Persze azért kaptunk jó árat, mert egyrészt nagyon sokan vagyunk, másrészt kicsi kockázatot képviselünk az átlaghoz képest.

Erről azonban a biztosító is szeretne meggyőződni, ezért kockázati elbírálás van, ha láncdohányos vagy, nagyivó, esetleg durván elhízott, vagy veszélyes a foglalkozásod, akkor nem ez lesz a te biztosításod. Akkor se, ha már elmúltál 55 éves.

A technikai részleteket, a belépés módját és minden egyéb tudnivalót leírtam ebben a cikkben. Arra kérlek, mindent pontosan úgy csinálj, ahogy le van írva, minden apró részlet számít.

(Hogy ne kelljen más helyett nekem fizetni a havidíjat, kénytelen voltam bevezetni egyhavi kauciót, ami visszajár, ha kilépésnél nincs tartozásod. Ha pedig nem fizeted a havidíjat, ebből kifizetjük és megkezdjük a kiléptetésedet. De ez is le van írva a technikai információknál.)

Mivel bátran bevállaltam sok embert (illene már az első hónapban 500-an lennünk), ezért ajánlgasd a biztosítást az ismerőseidnek. Főleg a karcsú, fiatal és sportos, nem dohányzó, szellemi foglalkozású ismerőseidnek, akik megrögzött antialkoholisták és semmi veszélyes hobbijuk nincs. 🙂

Szóval hajrá, másfél évig én dolgoztam vele, most ti jöttök, lépjetek be minél többen.

Kérdések és válaszok az életbiztosítással kapcsolatban itt.

Share

240 hozzászólás

 • marietta
  A GYED-re a választ láttam,köszi.

  Az egyesület céljait, tevékenységét, Alapszabályát, jogokat, kötelezettségeket hol lehet elolvasni?

  Tag és pártoló tag között van különbség?

  Mi biztosítja, hogy az általam átutalt biztosítási összeg eljut a biztosítóhoz? Ezt az alapszabály tartalmazza? (Nem ellenőriztetném minden hónapban, él-e a biztosítás)

 • Kiszamolo
  tag és pártoló tag: annyi közötte a különbség, hogy a pártoló tagokat nem kötelező minden közgyűlésre elhívni.

  A leírásban benne van, hogyan ellenőrízheted, be van-e fizetve a pénzed.

 • Gábor

  Lehet valaki olyan élethelyzetben 55 évesen is, hogy az életbiztosítás lényeges. Pl.:
  – van egy tonna hitele, és a párja nem keres eleget egyedül annak fizetéséhez
  – vannak eltartandó gyermekei
  – stb.

  Ha én azt tervezem, hogy 70 évig fogok élni, akkor ha 65 évesen meghalok, akkor kapni szeretnék biztosítási juttatást.

  Azt persze megértem, hogy egy 65 éves ember valószínűbben hal meg, mint a 35 éves, ezt a díjban szokták kifejezni.

 • evkee
  Egyet nem értek. A biztosítási feltételek között az van, hogy nem lehet biztosított az a munkavállaló, aki gyesen van. Nincs konkrétabb magyarázat. Én kapok gyest, mert tartós beteg a gyerekem, de a munkaviszonyom 36 órát meghaladó. Tehát nem itthon vagyok, hanem dolgozom. Ilyenkor mi van?
 • Benőke
  A munkaruhás téma érdekes. Mert hogy sok gyár beleveszi a munkaszerződésbe hogy ha szükséges, akkor bizony kivezényelheti az irodistákat a gyárba dolgozni indokolt esetben ha ez a cég működését veszélyeztető helyzet. Persze szépen meg vannak fogalmazva, és ritka, de egy esetben belefutottam már és mi is dolgoztunk keményen, mert a légkondi meghalt és ameddig szerelték 60 fok is volt a csarnokban. Így nem lehet huzamosabb ideig bírni beöltözve. Mindenki ment kivétel nélkül. Megkaptuk a beosztást, a szükséges felszerelést, oktatást és hajrá. Ihattunk, pihenhettünk, de a melónak döcögni kellett hiába volt kutya meleg meg hiába dolgoztunk irodában, és hiába voltak mini áttetsző ruhában a lányok, kaptak bakancsot munkaruhát kobakot, szemüveget… stb és ők is velünk izzadtak 🙂 Nem tudom mit csinált volna a biztosító ha valamilyen baleset lett volna.
 • Kiszamolo
  evkee, az a kitétel a munkaadók-munkavállalók viszonylatban értendő. Mivel itt nem erről van szó, felejtős. Egyébként meg gondolom, ha van munkaviszonyod is, az felülírja a gyes kérdését. De ezt a biztosítótól kell megkérdezni.
 • Isti
  Olyan is köthet biztositást, akinek éppen nincs munkaviszonya ?
 • Kiszamolo
  Isti, persze.
 • Stanlee
  Elnezest a csunya kifejezesert, de leszarom, hogy ki kapja a jutalekot ezert az allomanyert, ha nekem, mint ugyfelnek havonta megtakaritott kb. 10 e HUF-ot. Tudom, hogy az ilyen kerdesek mindig feljonnek, de miert nem vette mas a faradtsagot es hozta letre ezt a lehetoseget.
 • Családfő
  Nagy köszönet Miklós, ez durván jó ajánlat. Elolvasom a biztosítási feltételeket (ezt tudom ajánlani a felesleges kérdések feltevőinek is 🙂 ), majd indítom a papírmunkát. És persze ajánlom egy marék daliás és józan ismerősömnek is.
 • mtoma73
  Köszönöm Miklós a fáradozást, ami úgy látszik meghozta a gyümölcsét. Családi csomag nincs véletlenül? Vagy mindkét szülő kössön egyet?
  Csak így a gyerekek maradnak ki, bár náluk leginkább a baleset vagy valami maradandó károsodás lehet, ami miatt jó lenne ha biztosítottak lehetnének egy családi csomagban.
  Ha van még a régi CIB-es kockázati életbiztosítás, akkor azt fel is lehet mondani vagy azért az összegért (ha jól emlékszem 2990Ft a családi) megéri azt is fizetni?
 • Horák Katalin
  Jelenleg külföldön élek, fizetésnélküli szabadságon vagyok. Van magyar lakcímem és haza is fogok jönni. Érdemes így belekezdeni?
 • V
  Szia. Foldgaztarolast szerinted veszelyes melonak minositenek? Gondolom, h igen, mert olajbanyasz/ energiaterm melo sem lehet.
  Amugy nagyon tetszik, megprobalom, ha szerinted eselyes lehet.
 • Isti
  Az egészségügyi nyilatkozatnál a családi állapotnál ha valaki élettársi viszonyban él mit x-eljen? Házas ?
 • Kiszamolo
  házas.
 • QTT

  Egy újabb kezdeményezés, ami beérett!
  Ebből ugyan kiesek a munka miatt, de remélhetőleg lesznek még a jövőben a csoportnak másfajta kedvezmények.

  Ja BMI-hez egy érdekes kérdés: Ha valaki mondjuk egy 173 cm-es ember, de 100 kg testsúly körül jár, mert edz, akkor az így járt? 🙂

 • rendőr_katona
  Nekem óriási csalódás ez a konstrukció! Szüleimnek szerettem volna kötni már régóta de mindketten elmúltak 60 évesek. Én és a feleségem fegyveres testületnél dolgozunk tehát mi is ki vagyunk “lőve”.
  Sajnálom, hogy “csak” ilyen konstrukciót sikerült kialkudni. 🙁
  Ettől függetlenül maradok a blog lelkes olvasója 🙂
 • Flynn
  Egyéni vállakozóknak, saját céges ügyvezetőknek a havidíj elszámolható költségként vhogy?
  (Mert nem egyesületi esetben általában igen.)
 • Kis János
  Miklós!

  Hálás köszönet a fáradozásaidért! Böngészem a doksikat.
  További sikereket!

 • Csavargó
  Köszönjük a harcot! Szerintem ez elég jó ajánlat. Sajnos nekem nem lehet (ipari alpintechnikával vágok fát amikor éppen nem búvárkodok) de ismerősöknek mindenképpen ajánlani fogom. Köszönjük!
 • merienn

  Izlés szerint. 🙂

 • zoz
  A biztosítási összegekre vonatkozó hivatalos ajánlatot is tegyétek fel légyszíves, mert azt nem tartalmazza a általad linkelt Feltételek.

  Köszi!

 • Medve
  Miklós,

  mint biztosítási üzletkötő azt mondom, hogy a fene vinne el, hogy ilyen jó ár/érték arányú kockázatit raktál, rakattál össze. 😉
  Ha ezzel találkozok a munkám során, akkor esélyem sincs sajátot kötni Nekik. 🙂

  De természetesen Gratulálok a munkádért. 🙂

 • Kiszamolo
  Rendőr, sajnos ennyi pénzért ennyit vállal be a biztosító. A szüleidnek miért kell már biztosítás, ha egyszer titeket már felneveltek?
 • határvadász
  ha egy magyar, Franciaországban élő, elhízott informatikus iszlamista terroristák áldozatává válik, fizet a biztosító?
 • QTT

  “ipari alpintechnikával vágok fát amikor éppen nem búvárkodok”
  A biztosítók gondolom sírva menekülnek ennek hallatán. 🙂

  @rendor_katona
  Rendőröknek/katonáknak/tűzoltóknak a munkahely nem ad alapból életbiztosítást?

 • Kiszamolo
  határvadász, nem. De tízszer nagyobb eséllyel leszel zárlatos karácsonyfaégő áldozata, mint terroristáé. Arra meg fizet.
 • Kiszamolo
  V, próbáld meg, hátha elfogadják.
 • Kiszamolo
  zoz: //kiszamolo.hu/wp-content/uploads/2016/09/ajanlat.pdf

  Ugyanaz a jelszó, mint amit a levélben kaptál.

 • VillámG
  Hát ez nagyszerű hír, köszönjük hogy elintézted!
 • T
  Nem értem, miért akad fenn ennyi ember azon, hogy van korhatár. Előbb-utóbb mindenki meghal, úgyhogy a biztosítónak 60 év felett már kb. 2 milliós díjat kéne szednie, hogy ne menjen csődbe, mivel a várható élettartam 75 év körül van.
 • Yuden
  Kiszamolo, 1-es tipusú cukorbeteg BNO1090 beléphet? ( Normál biztosításoknál csak az ebből eredő szövődményekre nem fizetnek. )
 • Kiszamolo
  Yuden, nem tudom. Írd bele a nyilatkozatba és ha befogadják, jó, ha nem, legalább megpróbáltad.
 • Egy másik Zoltán
  A haláleseti biztosítás akkor is fizet, ha terroristák lelőnek. Az viszont lehet, hogy a biztosító nem minősíti balesetnek, így a baleseti halál összegét már nem kapod meg.
 • Leffe
  Egy korábbi GYED-es kérdésre a következő választ adtad:
  “Alapból ez munkáltatóknak készült, ha GYES-en vagy, akkor nem vagy biztostott a munkáltató által” Ha jól értem, akkor tehát GYED-en lévők is csatlakozhatnak (persze csak, ha nem értettem félre a válaszodat), ugyanakkor nem világos, hogy miért. Ezt ki tudnád fejteni részletesebben is, hogy miért nem gond, ha a feltételekben ettől eltérő leírás található?
 • Kiszamolo
  Kérek állásfoglalást a biztosítótól, hétfőre remélem lesz válasz.
 • Határátkelő
  Tartósan külföldön dolgozó is köthet ilyen biztosítást? Mi történik külföldi halál esetén?
 • Marcsi
  Kedves Miklós!
  Hálásan köszönjük, hogy megvalósítottad álmaink életbiztosítását.
  Ráadásul túlszárnyalva a korábbi ajánlatot. Részünkről 4 kötés biztos, de a többi családtag és barát is értesítve lett.
  További eredményes munkát kívánunk.
  Marcsi és Isti
 • Kiszamolo
  A biztosítás az egész világon érvényes, kivéve a kórházi ápolás és műtéti térítés.
 • Garaputa Mandina
  Pár dolgot nem értek, Miklós kérek világosíts fel:

  – Milyen garanciák vannak arra, hogy a befizetett pénz a biztosítóhoz kerül, és nem egyszerűen lenyúlásra?
  – A biztosító küld majd nekem valamilyen szerződést a biztosításról, a feltételekről, a térítésekről? Vagy a szerződés csak az egyesület és a biztosító között áll fenn, és az egyetlen tájékoztatás, amit kapok az az itteni honlapon megtalálható leírások?
  – Bármilyen jogvita esetén az egyesületnek vagy nekem kell eljárnom a biztosítóval szemben?
  – Ha a szerződés köztem és a biztosító között fog fennállni, akkor miért nem kell a fizetésnél közbeiktatni az egyesületet.

  Komoly aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy egy számomra ismeretlen személynek utaljak havi 5k-t, azért, hogy ő vagy fizeti belőle a biztosításom, vagy nem.

  Ha ez az egész a te irányodba való bizalmon múlik, akkor már elnézést, de miben különbözik ez az egész a Maricska által szedett betétektől? Ott is az emberi bizalom volt az egyetlen garancia. Rendszeresen írsz ilyen és olyan átverésekről, hogy milyen hiszékenyek az emberek, és ismeretlen embereknek odaadják a pénzüket képtelen ígéretekre.

  Emögül az egyesületi csoportos biztosítás mögül minden olyan garancia hiányzik, amit a többi cikkednél megkövetelsz bármilyen befektetéstől/biztosítástól.

  Nem értem, miért nem emeled ki a cikkben a garanciákat, hogy ez nem egy átverés.

 • Zoltán
  Üdvözlöm!

  Forgácsoló műhelyben dolgozom műhelyvezetőként jelenleg.

  Ritkán dolgozom gépen, de a műhelyben töltöm a munkaidőm nagy részét.

  Ez lehet ok arra, hogy elutasítson a biztosító?

 • Kiszamolo
  Garaputa: ha elolvasod figyelmesen, tudod akár havonta ellenőrizni, hogy utánad be lett-e fizetve a pénz. A hivatalos ajánlatra is ott a link. Ennél többet mit kellene tennem, vagy mit tehetnék? Odaírjam azt is még, hogy de beccsszó?

  A szerződést az egyesület kötötte a biztosítóval. Ha nem így lenne, akkor magánbiztosításod lenne, ötször ennyiért.

  Az összes csoportos biztosítás így működik. A nagyon nagy szó ebben, hogy velünk, mint egyesülettel szóba álltak.

  Hidd el, az egész annyira hiányzik nekem, mint egy púp a hátra. De sajnos ez az ára, hogy ilyen díjakat kapjunk a biztosítótól.

 • Kiszamolo
  Zoltán, lehet. Ki kell tölteni öszintén a nyilatkozatot, aztán a biztosító majd eldönti.
 • Laci
  Miklós!

  Szerinted katonaként megpróbálhatok szerződni, vagy teljesen esélytelen?
  Egyébként most is van Uniqa kockázatim, csak jövőre lejár és jó lenne ezt megkötni.

 • Kiszamolo
  Laci, szerintem katonaként esélytelen.
 • Magyar Zoltán
  Összezavarodtam kicsit, ugyanis azt írod, hogy 60 évesen automatikusan megszűnik a biztosítás. Ezzel szemben a feltételek 6. oldalán 65 év szerepel.
  Melyik a valós?
 • Családfő
  Pedig mekkora sztori volna, ha Miklós lelépne a pénzzel! Évekig építette a mestertervet, és most beérik a gyümölcse. 😀 😀 😀 😀 D
 • Kiszamolo
  Magyar Z, az az általános feltételek. Annál szigorúbb sajnos lehet.
 • Kornhoffer Éva
  Laci esetében, kérdés, hogy katonaként mit csinál, végez e fegyveres tevékenységet. amúgy köthet, ahogy írta, az Uniqa-nál, de fegyveres dolgokra továbbra sem terjed ki. az a kockázati már nincs, újabb van.
 • Egy másik Zoltán
  Jól látom, hogy ez 1 évre (2016.10.01-2017.09.30) szóló biztosítás, és a Uniqa jóindulatán múlik, hogy meg lehet-e majd hosszabbítani, és ha igen, milyen feltételekkel és díjakkal?