Mini kölcsön kamatmentesen

Többen kérdeztétek, miért éri meg a Microcredit Zrt.-nek kamatmentesen adni pénzt, hol ebben az üzlet.

Egyrészt ez egy akció, nem tudjuk, meddig fog megmaradni az ajánlat.

Másrészt maximum 300 ezer forintról és maximum 3 hónap futamidőről van szó.

Harmadrészt az üzlet a hosszabbításban van, ha valaki nem tud időben fizetni. A táblázat szerint az első hosszabbítás költsége százezer forintnál 17.800 forint, majd a további fordulónapokon a már visszatörlesztett tőkével arányosan kisebb hasonló díjat kell fizetni.

Vagyis egy hónapra 17,8% a büntetés, ha valaki csúszik a fizetéssel, ami évi 213% akkor is, ha nem kamatos kamattal számolunk.

Ha minden huszadik ügyfél büntetést fizet, már bőven nyereséges a rendszer. (Már ha a költségektől és a veszteségektől eltekintünk.) Már pedig nem azok fognak igénybe venni kis összegű, rövid lejáratú hitelt, akiket felvet a felesleges pénz.

Ennyi csak benne a titok.

Share

32 hozzászólás

 • gaborr
  úgy látom azért a Microcreditnél másról is szó van:
  index.hu/gazdasag/2017/09/29/gyorskolcson_gruziabol/

  Microcredit Zrt tulajdonosa a Hungarian Georgian Investments Co LLC, részletek:
  index.hu/belfold/2016/11/11/rogan_antal_titkos_talalkozoi_videon_kertesz_balazs_rogan-halozat/

 • Laslow
  Ha jól számolom ezzel olyan ezer-párszáz forintot lehet keresni. Ennyiért nem éri meg a papírmunka. Annak lehet jó, aki pl TBSZ-ben utazik, és ezt az összeget még hozzá tudja csapni az idei befizetéséhez, aztán a december 31-én lejáróból meg visszafizeti. Amíg ilyen limitált a felvehető összeg, szerintem működőképes a cég üzleti modellje. Nyerészkedni nem érdemes, aki meg egyéb célból veszi fel, jó eséllyel nem fizet rendesen és így pénzt termel majd a cégnek a büntetőkamatok miatt.
 • Tamas
  Bennem is felmerult, hogy felveszem, beteszem a cetelemhez, visszafizetem, a kamatot meg zsebreteszem.
  Aztan kiszamoltam, hogy a 1.5%-os latraszolo kamattal kb. kemeny 640 forintot nyernek a kamatado utan a 3 honap alatt.
 • Jóska Pista
  Az a szerencsétlen, akit 300 ezer egy hónapra kihúz a pácból, garantáltan meg fog csúszni a visszafizetéssel, és fizeti az óriás kamatot.
 • Györgyi
  Nem mindenki keres annyit, hogy mindig több százezer forint maradjon folyószámláján. Ilyenkor szükség esetén jól jöhet egy ilyen kölcsön, mert nem kell hozzá feltörni a megtakarításokat.
 • vilmos.nagy
  Kicsit off kérdés, de hasonló: ha jól nézem, a diákhitel1-nek most alacsonyabb a kamata, mint amennyit a pmák fizet. Az lehet?
 • szocske
  ha csak azért kell 300ezer Ft, mert 1 hónap múlva járna le egy lekötés, és nem akarod idő előtt feltörni, akkor vegyél hitelkártyával a MÁK-nál 2 hét múlva lejárós DKJ-t, add el és utald ki, januártól tranzakciós illetéktől mentesen.
  Csak aztán nehogy ne sikerüljön a kamatmentes időszakban visszafizetni…
 • Családfő
  veszélyes termék ez, jól fog vele keresni a cég…
 • István
  Szöcske: ezt az illeték-mentes dolgot én is hallottam, de hirdetményben nem láttam. Biztos vagy benne, hogy nem csak pletyka?
 • Pietari
  @Györgyi
  “Nem mindenki keres annyit, hogy mindig több százezer forint maradjon folyószámláján.”

  Ahhoz, hogy _legyen_ több százezer a vésztartalékban, nem is kell annyit keresni, hogy minden hónapban _maradjon_ több százezer. Elég, ha minden hónapban csak több tízezer marad kb egy éven keresztül. Akinek annyi se marad, az meg nagy valószínűseggel nem fogja tudni visszafizetni 3 hónap alatt, vagy ha véletlenül volt kevésbé likvid tartaléka, azt végül úgyis fel kell törnie a visszafizetéshez.

 • belzebub
  Én kipróbáltam kiváncsiságból. Nem volt vészes az ablakos rendszerben kitölteni az adatokat, SZIG és lakcímkártya száma kellett, és a bankszámlám száma. Egy magyar fintech céggel vannak kapcsolatban (Aggreg8.io), volt olyan lehetőség, hogy megadod nekik a netbankod felhasználónevét és jelszavát, és ők pedig kinyerik az adatokat belőle, amit más cégeknek átadhatnak. Én ezzel éltem (előtte azért utánaolvastam a cégnek), a bankszámlámból amúgy olyan sokmindent nem tudnak meg. Munkáltatói igazolásra nem volt szükségem. Tegnap töltöttem ki az adatokat, ma reggel már sms-ben, emailban, és telefonban is tájékoztattak, megkaptam a kölcsönt, ugyan csökkentett összegben, 130.000.-Ft.-ot, a 300.000Ft helyett. Ezt a csökkentett összeget is három egyenlő részletben kell visszafizetni. Még videos azonosítás szükséges, okmányok bemutatása, majd mobilapplikáción szerződés aláírása elektronikusan.
 • kisbolygó
  Ez most komoly?

  “volt olyan lehetőség, hogy megadod nekik a netbankod felhasználónevét és jelszavát,és ők pedig kinyerik az adatokat belőle, amit más cégeknek átadhatnak.”

 • Körtefa
  számomra ott hiteltelen a történet, hogy 130ezret nem lehet három egyenlő részletben visszafizetni. (Just kidding, de amúgy tényleg nem lehet)
 • belzebub
  Nem kell parázni, utalni vagy bármi mást módosítani csak sms-es aláírással lehet, legalábbis az én netbankomban, de a többi netbankban is szerintem már.
 • Bmiklós
  Ez a cég pont jókor indult. A fedezetlen kölcsönök száma es mértéke ujra az egekben. Akik máshol nem kaptak hitelt majd itt kapnak. Öröm lesz olvasni megint a “mocsok bankok” című cikkeket. Sajnalom az embereket, de amúgy nem. Lehetne inkább megtakarítása de neeeem, költsd el ma a penzt raersz holnap fizetni. Ezek a kis kölcsönök úgy hatnak mint a drog.
 • józsenzbazsen
  ,

  Nem, nálam például a partnerlistába felvettek esetén már nem kér a netbank sms megerősítést, illetve a teljesült tranzakciókról sem kapok sms-t külön (nem kértem, nem tudom havi hányszáz forint lenne).

  Mondjuk az igaz, hogy a belépésnél értelemszerűen kéri az sms kódot, szóval a username és a password együtt is kevés, na de mégis, ezt csak úgy megadni valaminek? Már csak azért is furcsa, hiszen a bankszámládból, meg semmi másból se tudnak meg semmit (legfeljebb azt, hogy mi a hobbid ha “pecakirály553” a userneved és “csUKa_11” a jelszavad), hiszen nem tudnak belépni sms nélkül. Akkor meg minek? Fura ez.

 • QTT

  Oké, hogy csak sms aláírással lehet bármit csinálni (amit azért sikerült már kijátszani nem egyszer), na de az azért erős, hogy a banki jelszavad és felhasználóneved birtokában ott bóklásznak a netbankodon. Ez jogszerűnek nem tudom mennyire jogszerű egyáltalán (még a beleegyezésed mellet is), de hogy nem etikus és rohadt gáz az biztos…

  Megnéztem ezt az aggreg8.io oldalt. Hát elég érdekes, gyakorlatilag semmi nincs rajta. Főleg a Contact és az About menüpont alatt. 🙂

  Meglepő, hogy a mai napig az emberek ennyire könnyen adogatják ki a netbank hozzáférésüket. Őszintén, te hol hallottál már ilyenről, hogy úgy gyűjtenek az emberről akár marketing, akár más szempontjából adatot, hogy elkérik a baki, vagy akármelyik másik hozzáférését? 😀

 • QTT

  Nem minden netbank kér belépéskor sms jelszavas megerősítést. Van, ahol alapból nincs beállítva, csak ha kéred. Lehet neki is így van.
 • János

  Általában a netbankos szerződés kifejezetten tiltja, hogy más személynek átadja az ember a saját jelszavát. Még akkor is, ha van sms kód. Tehát nem, hogy elkérdni nem szabadna, de még átadni sem. Ha a bank tudomására jut, akkor elvileg azonnal megszünteti a netbank használati szerződést az ügyféllel.
 • V

  > “volt olyan lehetőség, hogy megadod nekik a netbankod felhasználónevét és jelszavát,és ők pedig kinyerik az adatokat belőle, amit más cégeknek átadhatnak.”
  ez szerintem szigoruan ellentetes a bankkal kotott szerzodeseddel, senkinek semmilyen korulmenyek kozott nem adhatod meg ezen adatokat, sem a bankkartya PIN kodot ilyesmit… ha ez kiderul tuti nem fognak kartalanitani ha csalas aldozata lettel, de szerintem a bank is azonnal felmondja veled a folyoszamla szerzodest ha ez kiderul.
 • Fintech
  Kedves Mindenki!

  Az Agregi8 magyar fintech cég a PSD2-nek köszönhetően adhatja a szolgáltatást. A cég MNB liszenszel rendelkezik, tudjátok az MNB oldalán ellenőrizni. A MInikölcsön oldalába foglalt szolgáltatás nem tud utalást vagy bármi egyéb tranzakciót indítani, sőt, az adatokat is titkosítva adja át a Minikölcsön csapatának. Ez a szofver csak az adatokat tudja kigyűjteni, olyan mintha a számlakivonatról készítene egy összefoglalót…

 • Spurdisznó
  “Egy magyar fintech céggel vannak kapcsolatban (Aggreg8.io), volt olyan lehetőség, hogy megadod nekik a netbankod felhasználónevét és jelszavát, és ők pedig kinyerik az adatokat belőle, amit más cégeknek átadhatnak. Én ezzel éltem”

  Ez viccnek is rossz. Figyi, ha van olyan valaki, akiben nagyon megbízol, családtag vagy hasonló, az ilyen döntések előtt szerintem kérdezd meg a véleményüket.

 • Spurdisznó

  “Kedves Mindenki!
  Az Agregi8 magyar fintech cég a PSD2-nek köszönhetően adhatja a szolgáltatást. A cég MNB liszenszel rendelkezik, tudjátok az MNB oldalán ellenőrizni. A MInikölcsön oldalába foglalt szolgáltatás nem tud utalást vagy bármi egyéb tranzakciót indítani, sőt, az adatokat is titkosítva adja át a Minikölcsön csapatának.”

  Oké, ha jól értem, az adatok máris átkerültek egy másik céghez. Még jó, hogy titkosították :). He-he.

  Nem érzed, hogy itt valami nagyon furcsa? Egyébként mit mondanak, mire használják ezeket? A kölcsönt nem adnak, ha nem megfelelő adatokat találnak a netbankban?

  Most nyilván lehetne mindenféle trükkös kérdést feltenni, amire biztos létezhet valami megnyugtatónak tűnő válasz.

 • Kiszamolo
  Amúgy a PSD2 tényleg kötelezi a bankokat, hogy adjanak hozzáférést az ügyféladatokhoz. Más kérdés, hogy én sem szeretném, ha bárkinek ilyen szintű hozzáférést kellene adnom bárkinek.
 • beni
  akkor nagyjabol egy payday loan-rol beszelunk
 • Ákos

  “Amúgy a PSD2 tényleg kötelezi a bankokat, hogy adjanak hozzáférést az ügyféladatokhoz.”
  Igen, igazad van, de csak API-n keresztül, amihez viszont biztosan nem kell az ügyfél netbankos felhasználóneve és jelszava. És még csak felkészülési időszak van, 2019. szeptemberétől élesedne elvileg, ha nem lenne iszonyat csúszásban.

  Ekkora hülyeséget, hogy valaki kiadja a netbankos hozzáférését másnak…

 • Családfő
  Nem belzebubot reflektorfénybe téve, ha bárki olyan olvassa ezeket a sorokat, aki netbank – vagy egyéb érzékeny – belépési adatokat adna át másnak: ne tegye! Eszébe se jusson! Nincs rá indok, nem lehet rá szüksége semmilyen cégnek.
 • jami
  Bármi, ami a felhasználói nevemet és a jelszót kéri – felejtős. Netbank esetében meg végképp. Most komoly, hogy simán megadja bárki???
 • jami
  Idén 2 hitelbírálatot vittem végig és el nem tudom mondani, mennyire elegem van az ellenőrzés mértékéből. Nem, nem elég a keresetigazolás, kell 3 havi bankszámlakivonat. De nem elég csak a bérjellegű juttatás, hanem a teljes számlaforgalom. A kedvencem az volt, hogy vigyek kormányhivatali igazolást arról, hogy van min. 1 éve Mo-i lakcímem (idén változott a lakcímkártyám). A csúcs meg az, hogy az elektronikus tullapszámlát hitelesíttessem a lokális Földhivatalban. Mondtam, majd, ha fagy, a 1818 megadott egy oldalt és lett a pdf-en +1 epecsét. Rá is csodálkoztak, hogy nahát, ilyet még sosem láttak…
  Szó szerint több kg papírt adtam be 2018-ban, többnyire elektronikus anyagok nyomtatott verzióját ahhoz, hitelképesnek nyilvánítsanak – elektronikusan :DD
  Eddig is az volt a cél, de ezek után főképp, hogy hiteleket 5-10 év alatt vissza és többé semmit. Bürokrácia csúcsra járatva.
 • Lajtha Balázs
  Kamatmentes opció csak 40 napos (a weboldal szerint átlagosan 20) elbírálás esetén érhető el. Ha valaki payday loan-ként akarja használni, az rögtön egy 75.000Ft-os kezelési költséggel indít. Szerencsére a legkiszolgáltatottabbak nem fogják elérni a terméket, mert a háromhavi futamidővel legalább 250e nettót kell keresni a maximális összeg azonnali felvételéhez (a 75.000Ft a havi törlesztőkre oszlik el). És ez feltételezi, hogy más törlesztési kötelezettsége nincs. Ami valószínűtlen a mai világban, amikor kamápnyszerűen tukmálják a plázalátogatókra a hitelkártyákat és a TV-ből is az olcsó fedezet nélküli személyi kölcsön folyik.
 • Gyafi
  Akik szerint nincs olyan, hogy bárkinek megadjuk a netbank belépési adatainkat, az nézzen utána a Sofort fizetési módnak. Nálunk kb. ismeretlen, de német részen teljesen elfogadott.
  Kiszámoló is írt róla 2014-ben. Kb. akkor jelent meg itthon, mondjik azóta sem hallottam róluk.