Mol Mobile tarifák

Új virtuális mobilszolgáltató indult el pár hete, a MOL nevével jelzett Mol Mobile.

A hátteret a T-mobile adja, a feltöltés a MOL kutakon történhet.

A percdíj 40 Ft/perc, perc alapú számlázás mellett. Az előfizetés prepaid, azaz feltöltőkártyás.

Azonban ha rendelkezünk Multipont kártyával (ami a Shell-Mcdonald’s-stb Smart kártyjának MOL-CBA-OTP megfelelője), akkor a pontjaik terhére kedvezményt kaphatunk a percdíjból.

Ha legalább 50 pontot beváltunk a feltöltéskor (ennyi pontot 50 liter üzemanyag (kb. 20 ezer forint), vagy 10 ezer forintnyi CBA-s, vagy ötezer forintos Baumax, vagy Extreme Digital vásárlás után kapunk), akkor a feltöltés összegétől függően 28-32 forintra jön ki egy perc beszélgetés. Az 50 kötelező pontbeváltáson túl is válthatunk be pontokat, 1 pont=1 forint értékben csökkentve a végső árat.

Vigyázzunk, mert huncut módon a NapiNet díjcsomag 195 FT/10 MB áron automatikusan aktiválva van. Ezt mondjuk le azonnal, mert gyorsan leszívja az egyenlegünket. (Ha lemondunk egy másik netcsomagot, akkor is automatikusan újraaktiválják.) Ezt elvileg csak akkor kell fizetni, ha fellépünk a netre, de a mai okostelefonok mellett ez naponta elő fog fordulni, anélkül, hogy akarnánk, vagy tudnánk róla.

Az internetes csomagok átlagosak (100 MB 990 Ft/hó, 500 MB 1990 Ft/hó), de itt jár hozzá 10, illetve 50 SMS is. Sőt, akciósan most dupla adatforgalmat kapunk, ráadásul dupla időre.

Jelenleg a Lidl Blue Mobile-ja 33 Ft-os percdíjat biztosít, mindenféle egyéb feltétel nélkül, a Tesco Mobile pedig 59 Ft-os percdíj mellett egy hónapig tartó bónuszt biztosít, így ha lebeszéljük a feltöltés után a feltöltött összeg felét, akkor 29,5 Ft-ra jön ki egy perc beszélgetés. Az egy hónap után a bónusz érvényét veszti.

Ebben a mezőnyben a MOL ajánlata teljesen átlagos, ha sokat tankolunk a MOL-nál, vagy vásárlunk a CBA-ban, akkor akár 28 forint is lehet a percdíjunk, ekkor ez a nyerő ajánlat a feltöltőkártyások között, ellenkező esetben ez nem a mi díjcsomagunk.

Tarifák itt, ÁSZF itt.

Share

8 hozzászólás

 • Wnprt
  A MOL Mobilnál a percdíj a feltöltött összegtől függ, sztem nagyon kedvező díjszabású szolgáltatás, a bluemobilnál is jobb.
 • davidn
  (az okostelefonok internetre lépésétől annyira azért nem kell tartani:
  ki kell kapcsolni az adatkapcsolatot, akkor egyik alkalmazás se tud kimenni a netre, max wifi-n.)
 • Kiszamolo
  Ja, az addig lesz kikapcsolva, amíg a gyerek kezébe nem kerül a telefon, aki garantáltan be fogja kapcsolni a GPS-sel, a bluetooth-szal és minden mással egyetemben, miközben vadul játszik rajta.
 • Imre
  Az a baj Mol mobile ajánlattal, hogy a nromális percdíjat folyamatos költéshez köti. Nézted pontosabban a szabályzatot? Először is: minden kedvezményes feltöltéshez minimum 50 Multipontot kell fizetni. Ez, ha a MOL-nál szeded össze, akkor 50 l benzin tankolását jelenti (20.000.-); 5.000.- Ft vásárlás a shopban jó magas benzinkutas árakon (és nincs tankolás); CBA-ban 10.000.- Ft vásárlás illetve OTP-kártyával 25.000.- (Ha a CBA nem ad pontot).
  Szóval: ez a “fizess, paraszt!” eszköz szofisztikáltabb változata, mert a jó percdíjért folyamatosan vásárolni kell a partnercégeknél. S ez a mindenféle pontgyűjtő kártyának az értelme a kibocsátó részéről: nagyobb eséllyel fog ott vásárolni az ügyfél és nagyobb lesz a kosárérték. Így több pénzébe fog kerülni az “olcsó” percdíj, ha nekiáll bohóckodni a Multipont kártyájával. Ennél a Lidl feltételek nélküli 33.- Ft-os percdíj-ajánlata magasan jobb.
 • Imre
  Tesco-tarifa: a Duplával az a baj, hogy folyamatos, legalább havi 2.000.- Ft-os feltöltésre készteti az ügyfelet. Mert anélkül meg nem versenyképes az 59.- Ft-os percdíj. Ezért az ügyfélnek gyakorlatilag egy havidíjas előfizetése van; itt is súlyosbítva a Tesco Clubcard által elért magasabb összegű vásárlásokkal és céghezkötéssel.
  A Kedvenc tarifa meg teljesen átlagos, mindenhol kb. ilyen percdíjakon lehet beszélni. De aki sokat beszél (max. havi 3 számmal és max. 300 percet havonta), annak jó ajánlat lehet.
  De: annyi céges és egyéb flotta van, ami nem perc, hanem másodperc alapon számláz, hogy az, aki komolyan gondolja és utánajár egy kicsit biztosan tud szerezni olyan előfizetést, amely 20.- Ft körüli percdíjakon elérhető, mp. alapon, havi párezer forintos előfizetéssel.
  A másodperc alapú percdíj meg azért fontos, mert a perc alapú a számlázás a gyakorlatban + 20-30%-kal többe kerül.
 • Lucifer
  Szerintem a publikus mobil-díjcsomagok nagyon kedvezőtlenek már azoknak is, aki csak mérsékelten használják a mobiltelefonjukat.
  Én szerencsére kb. 1 éve már nem szívatom magam ilyesmivel (és apu sem).
  Igaza van Imrének: én is találtam testhezállóbb díjcsomagot. És ezt tanácsolom másnak is.
 • Petrics András
  Mi a MOL Mobilnak a körzetszáma?
 • szocske
  akinek van multipont kártyája, használja fel a pontokat holnap éjfélig, mert január 1-től lenullázzák, legalábbis egy mol kúton tegnap este ezt állította a pénztáros…