Napi kép: a tv streaming háború jelenlegi állása

A streaming terjedése egyértelműen átalakítja a piacot a tévé és rádióadások kárára. Ma már több streaming tévé előfizetés van az Egyesült Államokban, mint magánszemély, közben a hagyományos tévéelőfizetések száma háztartás-arányosan a 2015-ös 80%-ról 60% alá esett 2020-ra. Az amerikai internetezők 57%-a már elsődlegesen a streaming szolgáltatók kínálatából választ, ha tévézni szeretne.

A viszonylag új játékos, a Disney+ (hamarosan itthon is elérhető lesz), még jó évet zárt, 37%-kal hajszál híján 130 millióra növelte az előfizetői számát. (A Disney+ számaihoz hol hozzáveszik a Disney által megvásárolt Hulu és ESPN számait, hol nem, ezért vannak eltérések a statisztikákban. Ha minden szolgáltatót együtt nézünk, alig van lemaradva a Netflix mögött előfizetői szám alapján.)

Az HBO Max szintén újnak mondható, 2020-ban indult, márciusban érkezik Magyarországra.

A nyugati világban már lassulás látszik az új előfizetők számában, még jellemzően növekszik az előfizetők száma, de már sokkal kevésbé, mint néhány éve.

Az Amazon szokás szerint nem tesz közzé statisztikát, az Apple szintén nem közli az előfizetői számát, ott is csak becslésekre lehet hagyatkozni.

Az összehasonlításokból rendszeresen kimaradnak az ázsiai szolgáltatók, mint a Tencent, Youku és társaik, jellemzően 80-120 millió előfizetői számmal.

Hogy alakult a streaming tévé szolgáltatók előfizetői számai 2021 végén?

Share

37 hozzászólás

 • mad823
  Ennek szerintem idővel konszolidálódnia kell, vagy valamilyen módon meg kell, hogy jelenjenek “aggregátor” szolgáltatók, akik diszkont áron tudják ezeket venni és továbbadni, mivel 4-5 előfizetés együttesen már tetemes díjat jelent.
  Csinálok is asszem egy startupot erre. 🙂
 • Dani21
  Valamelyik szolgáltató (vagy akár több is) be fogja dobni a törülközőt vagy felvásárolják, mert ezt az iszonyatos költekezést nem lehet sokáig csinálni. Jó, a Disney a 33 milliárd dolláros költéssel valószínűleg még nincs bajban, mert elég sok lábon áll, és végtelen hitelre számíthat, “mert ő a Disney”. Ezzel szemben a Netflixnek csak egy szolgáltatása van, kérdéses hogy a 13 milliárdos költése mire lesz elég ebben az őrült versenyben és ezt miből fogja finanszírozni…
 • Peter
  errol mar sajnos lecsusztal. A Roku pont ezt csinalja, 50M active users, 22B market cap.
 • ionez
  Nálunk Netflix/Youtube/Spotify/HBO GO előfizetés van, mindegyik családi csomagban rokonságban szétosztva, így mindenki 1-et fizet elibe és a többit is használhatja. Kényelmesebb, mint letöltögetni de HBO GO régi (5+éves) LG TV-n már nem hajlandó elindulni (pedig az UI nem is változott, nem indokolt) ami elég aljas lépés volt szerintem. A Netflix pedig miután érzékelte, hogy UHD TV-n indult el még +1k HUF-ot elkérne a jobb minőségű streamngért, ami megint egy “kapjátok be a..” mellett nyomtam a “köszönöm nem”-re.
 • LelkesBusinessRajongó
  Nincs új a nap alatt, ez a business is hozza az iparági életciklus mintáit 🙂 : a legnagyobb stake az idejében kezdő vállalatoknál van, a verseny élesedik, a kínálat bővül és a profit margin csökken. Most az is kérdés már, ki a hatékonyabb szervezet, nem véletlen gyárt saját sorikat pl. a Netflix.
  Megspékelve az interneten jellemző piaci kannibalizmussal (egyébként szerintem jelen esetben nem olyan erős hatásával)
  Jo cikk, köszi
 • LelkesBusinessRajongó
  A netflix maga is aggregál: megveszi a sok filmet, ő maga is gyárt és egy platformon eladja.
  Szerintem sokkal valószínűbb, hogy egymás kozött adják-veszik majd a filmeket a szerzőktől (bizonyos esetekben ők maguk is film gyártók) és elkezdik egymást felvásárolni, kihullani, és az győz, aki olcsóbban jut jobb minőségű filmhez. Itt nem látom egy plusz szereplő helyét, ha már eleve nincs az értékláncban hosszú távon. (Pár éves távlatban lehet) Mit gondoltok?
 • Copywriter
  Nekünk van Netflix, HBO Go és YouTube Premium. Szerintem a Disney+ előfizetést sem fogjuk megúszni, mert a gyerek szereti a Disney tartalmakat, és azok máshol igencsak karcsú módon vannak, a Netflixen meg minden angolul. Anyámnak tegnap tettem fel Netflixet mobilra, a családi csomagba bőven belefér, házassági évfordulójukra meg veszek nekik egy tabletet, hogy azon nézzék.

  Ez a normális technikai haladás, ráadásul minél többet térnek át Netflixre, annál kevesebb embert fognak elhülyíteni azzal, hogy egy politikus szerintük Indiába küldené az embereket fogorvoshoz. Digitalizációt mindenkinek, és akkor esetleg be tudjuk részben hozni azt a lemaradást, amit a Matáv monopóliuma miatt az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején elvesztegettünk.

  Ugye volt nekünk egyszer egy iWIW-ünk is, ami a Facebook előtt tarolhatta volna a piacot. Aztán jött a Matáv (Magyar Telekom), és azt is elcseszte.

 • Copywriter
  Off: Most olvastam egy NTF-hírt. Nahát, csak nem egy újabb átb.szás ezen a piacon?

  index.hu/gazdasag/2022/02/14/nft-digitalis-kereskedelem-csalas/

  “A LooksRare felületetén az NFT-piac 27 legdrágább tranzakcióját csupán két fiók között bonyolították, 1,3 milliárd dollár értékben. A másik 100 legértékesebb ügylet pedig 16 piaci szereplő között zajlott le, 2,3 milliárd dollár értékben.

  Az OpeanSea NFT-piacon 13,3 milliárd dollár értékű kriptovaluta cserélt gazdát, de 80 százalékuk „lopott” termék volt. ”

  A klasszikus pool trükk. Összeállunk egy poolba és egymás között adjuk-vesszük a dolgokat, mindig csak egy kicsit drágábban, mint előtte. Az árak felmennek, a mohó balekok megérkeznek, csendben borítani és lelépni.

 • Zabalint

  Mondjuk kérdés azért, ez hogyan aránylik a hagyományos TV előfizetéshez, mivel ezek közül csak 2 is nagyságrendekkel többet ér, mint 150 csatorna, hiszen egy időben sokszor több tartalom közül választhatsz.

  Egyébként én csináltam eddig az HBO Go, Netflix váltogatást, hogy egy ideig csak egyiket, csak másikat fizettem elő, de most az HBO olyan üzletpolitikába kezdett, hogy a Max hazai bevezetésével adnak egy kedvezményt, ami feltehetőleg el fog veszni, ha lemondod, tehát már csak az HBO Max folyamatosan elő van fizetve, és néha Netflix is stratégia fog működni. Mondjuk az HBO Go-nak sokkal jobb a tartalma, a Netflix hiába bővebb, ha sokkal nagyobb a trash aránya.

 • Mankel
  inkább olyat csinálj ami pénzes dijazású minversenyek csinál videójátékokhoz, jutalékért. Mint a póker oldalak csak videójátékkal. Ha milliárdos leszel be feletkezz meg rólam 😉
 • TT

  Már van ilyen aggregátor, úgy hívják: torrent 😀
 • Neville
  mad823: igen, nekem is ez a bajom. Mindegyiken van pár program, ami érdekelne, de ezért tuti nem fogok előfizetni az összesre, az már azért elég húzós, és nem is ér annyit. Múltkor meg néztem egy sorozatot ami menet közben lekerült, és épp sehol se érhető el, szóval ha be akarom fejezni, marad ismét a torrent. Ezért igazán megéri a legális alternatívát keresni, ha utána ugyanaz a vége. 😀
 • nagycsaládos
  1500 Ft-ot nekem meg fog érni az HBO Max.

  Ingyen Netflix-re meg Spotify-ra meg ott a Crypto.com.

  Moziba négy gyerek mellett szerintem még a következő 10-15 évben nem megyünk 😀

 • szintetikus
  Ha hozzávesszük a Spoti/Tidal/Apple music trió egyik tagját és az Xbox, PS now vagy Nvidia előfizetést egész szép összeget lehet kiadni ilyen előfizetésekre.
  De talán érdekesebb, hogy mennyi időt tudnak ezek is elrabolni a hasznos időből. Jelentősen szűrni kell most már a tartalmat.
 • Trumpy
  Én maradok a torrentnél, túl sok a meleg tartalom a netflixen.
  Valamint könnyű elhízni ha az asztal mindig tele van.
 • Tibor55
  Én már másfél éve előfizettem a Netflix-re. Volt HBO is, volt párhuzamosan a kettő. Az már sok. Az én igényem egyszerű: szeretnék esténként megnézni egy mozifilmet lehetőleg 4K-ban. Akár idegen nyelven, akár magyarul. Ha már az ötéves készülékem képes 4K-t. A HBO nem volt képes ilyen felbontásban semmit adni. Kíváncsi leszek a HBO MAX-ra. Megint a képminőség kerül előtérbe. Egy nyomorult filmet naponta tisztességes felbontásban. Ha ezt majd tudja, akkor lehet, hogy váltok. Egy biztos: befejeztem a torrentezést. Utómunkát igényel. Annyi időm azért nincs.
 • Kiszamolo
  Ha leülök tévézni, az esetek háromnegyedében megbánom, hogy időt pocsékoltam rá. S nem azért, mert annyira feszes a napom, hanem mert a filmek 90%-a nem éri meg az időt, amíg az ember megnézi. Béna, klisés forgatókönyv, gyatra színészek.

  Ez nagyon igaz a Netflix filmekre, ahol a mennyiség sokkal fontosabb, mint a minőség.

  Az HBO-n meg nincs soha semmi, éppen le akartam mondani, amikor jött a hír a MAxról. Még azt megvárom, ha lesz minőségi kínálat, akkor marad.

  Az Apple Tv is egy vicc. A tévém mellé adtak 3 hónap Apple+-t ingyen, hát megnéztem.

  Komolyan vagy 20 percig kerestem, hol lehet a többi filmet előcsalogatni a listából, mert nem hittem el, hogy ezen tényleg ennyire kevés film van.

  S bár mondhatnám, hogy kevés film, de az mind ütős, jó film, mert még az sem igaz. Néhány jó van, a többi felejtős. Nagyjából félévente egy-egy hónapra érdemes előfizetni maximum.

 • AdamAnalyst
  Nálunk 11 hónapja van Netflix, és most töltöttük le a watch historyt, és meglepődtem, hogy több mint 1000 résznyi sorozatot néztünk meg. Az napi 3×40 perc átlagosan (a mostani hosszabb sorozatrészekkel), úgyhogy bőven megéri a pénzt, ha az ember napi 1-2 órát is fogyaszt tartalmat. (Persze kérdés, érdemes-e erre pazarolni az időt, de attól még jó).
 • Tibor55
  Igaza van Miklósnak. Nem volt elég karakterem, hogy leírjam: az esti film kiválasztása és indítása között nagyjából 10 perc különbség van. Addig válogatok (!). Az a Netflix javára írható, hogy az értékeléseid alapján megpróbál egy felhasználói profilt kialakítani. Hogy az algoritmus mennyire működik, az már egy más kérdés. Én leginkább európai (lengyel, francia, olasz, német) filmeket nézek. Hogy miért, azt nem kell kifejtenem, ugye? A sorozatokról: egyedül a Feketelista volt, ami a képernyőhöz szögezett. Profi. Etette magát. Azért amikor a HBO MAX elindul, kíváncsi lennék a véleményedre.
 • Hoppárézimi
  Egy időben teljesen lekattantunk a TV-ről. Amióta van Netflix, HBO Go, Youtube (azaz tudja használni a család egyszerűen), azóta megint állandóan megy valami. Épp a minap fakadtam ki, hogy visszavezetem a ScreenTime-ot. Nem kell állandóan bámulni valamit. Mondjuk legalább reklámok nem nagyon vannak, de akkor is. megjegyzése nagyon is ül. Nem kell mindig terített asztal.

  A normál TV-t nem is nézzük, egy idősebb családtag miatt van, egyébként menne a levesbe.

 • jami
  Nálunk a netflix nyelvtanulás miatt van 😀 Néha megtalálok kedvenc filmet, az a bónusz.
 • Prakt
  A pandémia “kitörésekor” fizettem elő először Netflixre, majd HBO Go-ra. Emellett már 3 éve van Spotify előfizetésem.
  A Netflix előnye a mennyiség, mindig találok valamit, amit szívesen megnézek.
  HBO Go nekem kicsit csalódás, de ott vannak olyan mesék amiket szívesen nézünk a gyerekekkel.

  TV előfizetésünk vagy 3 éve nincs, szüleimnél a gyerekek nem értik, hogy miért nem tudom leállítani a mesét, vagy miért nem tudom átléptetni a reklámot 🙂
  Nem is értem az ember miért fizet azért, hogy reklámokat nézzen.

  Torrent a mai napig megy, egy-két sorozattal, régebbi filmekkel, mesékkel. Mivel van NAS-om, telefonról elindítom a letöltést, majd a TV-n tudom gond nélkül nézni.

  Most a kampány tett róla, hogy prémium előfizető legyek a youtube-nál. Családi csomagban.
  Spotify: 1880Ft
  Netflix: 3490Ft
  HBOGO: 1890Ft
  Youtube: 2600Ft

  Összesen: 9860Ft

 • 2022
  “Ha leülök tévézni, az esetek háromnegyedében megbánom, hogy időt pocsékoltam rá. …… mert a filmek 90%-a nem éri meg az időt, amíg az ember megnézi.”

  +1
  Húúúú de nagyon igaz.
  Amivel kiegészíteném : ha viszont beesik egy ütős film, na egy olyan után én nem akarok másnap megint egy olyat.
  Moziba se naponta megy az ember. Szóval majd jövő héten, talán.
  Ezért inkább olvasok.

 • Copywriter
  Miklós igazad van, a Netflixen idegesítően sok a moslék. És erre akkor jössz rá, amikor már elcsesztél 20-30 percet a sorozatra, esetleg 1-2 részt, ha türelmes vagy. Esetleg be lehet írni a Google-be, hogy “filmcím + kritika”, az néha segít. Esetleg beindítani a Kiszámoló Filmklubot, ahol lehetne ajánlani. Mert azért durva, hogy az ember egész nap meló+gyerek után 2-3-4-5 órát tud filmezni (attól függően, hogy elég 8 óra alvás, vagy csak 4-5), erre a felét elcseszi skippelésekre.

  Amit az utóbbi időben néztem és vállalható volt:
  – Időutazók (sorozat)
  – A Jó hely (sor.), épp hogy csak
  – Másnaposok 1-2-3
  – Valami Amerika 3
  – Fekete Tükör 1-5. évad
  – Oxigén
  – Lángelmék
  – Átutazók 1-3 évad, a vége már nem annyira
  – Megmentés 1-2 évad
  – Superstore 1-2 évad épp hogy
  – Rendíthetetlen
  – Csiszolatlan gyémánt
  – Nyerd meg az életed sor.
  – Testőr sor.
  – Hogyan adjunk el drogokat a neten 1-3 évad

 • Rezső
  Agyhalottakat rászoktatnak, mert milyen menő, ha van kedvenc sorozatod, és van miről a melóhelyen beszélgetni. Pont, mint régen a Szomszédokról. Elvesztegetett idő bámulni ezeket, egyik jön a másik után, a zombi meg csak fogyaszt. fogyaszt.
 • naa
  Nálunk netflix (meg spotify) van csak, de szerintem nem rossz a kínálata, igaz, hogy sok jobb filmet csak újranézek, mert láttam már régen.
  Arra tényleg figyelni kell, hogy ne menjen el túl sok idő a válogatásra és hulladék nézésére…

  Hagyományos tévéelőfizetésünk nincsen tizenéve már. Szerencsére Youtube reklámoknak és néhány bevágott részletnek köszönhetően képben vagyok, milyen az egyoldalú állami tájékoztatás a tévékben.

 • Stream barát
  Azért az vicces, hogy kultúrában is mennyire sokan otthon vannak ezen a fórumon, nem csak a pénzügyekben.

  A Netflix és az HBO is többezer órányi valóban minőségi tartalmat kínál filmekben, sorozatokban, ill egyéb műsorokban, csak ismerni kell a lehetőségeket és tudni kell keresni.

  Semmi probléma nincs azzal, hogy a bloggazda vagy bármelyik kommentelő szívesebben csinál mást streamelés helyett, de ez legyen egy egyéni döntés, ne pedig általánosító leszólása a minőségi tévézést esetleg hobbiként művelőknek.

  A stream szolgáltatókon reklámok és egyéb időpazarló tényezők nélkül lehet olyan műsorokat nézni, amelyek színvonalban bőven felveszik a versenyt a kultúrfölényüket hangoztató posztolók legtöbb tevékenységével.

 • Sanyi
  “minőségi tévézést esetleg hobbiként művelőknek” – Ezen hangosan felröhögtem, a hónap vicce.
  Rezső + 1
 • Hoppárézimi
  barát: szerintem is vannak nagyon jó filmek, dokumentumfilmek, stb.., nekem elsősorban a TV-nézéssel van, mennyiségi gondom. Mert jobb lenne helyette sétálni, társasozni, olvasni, legózni, főzni.. Ja, és a TikTok, FB, blogok 🙂 sem az ideális alternatíva. Mondom itt, a blogon.. 😀
  (A sima TV-t nem is értem. Nagyon idegesít. Egyébként úgy rémlik, hogy régen mindőségi műsorok voltak, higgadt, nyugodt hangvétellel, reklámok nélkül. Ezt most valamelyest a streaming tudja megadni, a választott műsor függvényében.)

  Lózung: mérték.

 • Átutazó
  En tavaly, vagy 2 eve probaltam ki eloszor a Netflixet a probaidoszakban, es utana egybol toroltem is. Keves tartalom, es azok is gyenge szinvonaluak. Torrent nyomaba sem erhet, mar ami a kinalatot es a felbontast illeti. Mivel en a tartalomfogyasztasnak ezt a modjat szeretem, ezert folyamatosan hozzajarulok az adott oldal fenntartasi koltsegeihez, ami meg is mutatkozik kulonbozo fejlesztesekben, es nagyban hozzajarul a felhasznaloi elmeny javitasaban. Hazudnek, ha azt mondanam, hogy nem torrenteztem le 1-2 igazan jo Netflixes alkotast az utobbi par evben, de az nagyon keves ahhoz, hogy elofizetojukke tegyenek.
 • CsokisBanán
  A Netflix az igazi agymosoda. Készítettek egy vikingek folytatást vagy mit. Jarl Haakont Caroline Henderson alakítja. Köszi, én nem kérek az ilyen moslékból. Vagy rossz a töri tudásom és négerek voltak a vikingek vezetői….
 • Zabalint

  Én nem panaszkodásként írtam, hogy sok a Netflixen a trash, hanem összevetve az HBO Go-val, utóbbit jobbnak tartom, hiába sokkal kevesebb a tartalom, ha annak mondjuk tippre úgy negyede jó, Netflixen tizede sem. Netflix elsősorban filmekben gyenge, sorozatok vannak ott is jók (mikor megjelent Magyarországon, konkrétan darabra több sorozat volt, mint film, ráadásul a filmek jó része ZS kategóriás). Különösen jobb féle európai filmekben erős az HBO Go, míg a Netflix ezen a téren szinte semmi, de a dokumentumfilmekben is ég és föld a különbség, míg a Netflix tele van trash reality dokumentumfilmekkel, az HBO saját gyártású dokumentumfilmjei érdekesek és színvonalasak.
  Egyetértek, hogy amúgy mindegyiken meg lehet találni, ami jó, és már önmagában a választás lehetősége miatt nyomába sem ér a hagyományos TV adás.
 • Gábor
  Az én igényem kisebb annál, hogy ezekre előfizessek.
  Nekem elég a youtube, indavideo és társai.
  Mert zömmel egyéni túra beszámoló videókat, tudományos előadások, szinházi elöadások felvételeit nézem, filmet elvétve.
  Tv van, mert egy szép táj azon mégiscsak élvezhetöbb.
 • Kicsi a világ
  Melyiken elérhető az 5 klasszikus Star Trek sorozat?
  Köszi
 • Kertész
  ” kényelmesebb, mint letöltögetni de HBO GO régi (5+éves) LG TV-n már nem hajlandó elindulni” ”

  Ugyanez volt nálam is. Így a HBO GOt lemondtuk, lett helyette Netflix.
  És YouTube Prémium.
  Hagyományos TVadásaink is vannak, nem tudnám elképzelni anélkül. Nyilván megválogatom mit nézek.
  Sok ismerősömnél nincs tv, de erre mindenki marha büszke, mintha ez valami intellektuális dolog lenne.

 • sixhundred
  Mi a Netflixet és a HBO GO-t is kipróbáltuk a feleségemmel, de ugyanaz volt mind a kettőnél, hogy nagyon hamar elfogytak a minket érdeklő, lekötő tartalmak és egyre gyakrabban futottunk bele abba, hogy a sorozat 1-2 évad után nézhetetlen lett vagy a szar storyline vagy az erőletett woke agenda miatt,

  Mi is hamar ott végeztük, hogy fél órás válogatás után sem tudtunk jó filmet találni, úh lemondtuk az előfizetést. Maradt a yt, indavideo meg a torrent, ezek legalább ingyen vannak.

 • Neville
  Copywriter:
  Az Időutazókat én már az első évadban kaszáltam, baromira idegesít, mikor politikai agitpropot ennyire látványosan próbálnak nyomni. Elég a woke marhaság a mindennapokban is. Sajnos a Netflixen előbb-utóbb szinte az összes ide fut ki, kb tényleg az európai produkciók, amik még nézhetőek.