Napi kép: a tv streaming háború jelenlegi állása

2022-02-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A streaming terjedése egyértelműen átalakítja a piacot a tévé és rádióadások kárára. Ma már több streaming tévé előfizetés van az Egyesült Államokban, mint magánszemély, közben a hagyományos tévéelőfizetések száma háztartás-arányosan a 2015-ös 80%-ról 60% alá esett 2020-ra. Az amerikai internetezők 57%-a már elsődlegesen a streaming szolgáltatók kínálatából választ, ha tévézni szeretne.

A viszonylag új játékos, a Disney+ (hamarosan itthon is elérhető lesz), még jó évet zárt, 37%-kal hajszál híján 130 millióra növelte az előfizetői számát. (A Disney+ számaihoz hol hozzáveszik a Disney által megvásárolt Hulu és ESPN számait, hol nem, ezért vannak eltérések a statisztikákban. Ha minden szolgáltatót együtt nézünk, alig van lemaradva a Netflix mögött előfizetői szám alapján.)

Az HBO Max szintén újnak mondható, 2020-ban indult, márciusban érkezik Magyarországra.

A nyugati világban már lassulás látszik az új előfizetők számában, még jellemzően növekszik az előfizetők száma, de már sokkal kevésbé, mint néhány éve.

Az Amazon szokás szerint nem tesz közzé statisztikát, az Apple szintén nem közli az előfizetői számát, ott is csak becslésekre lehet hagyatkozni.

Az összehasonlításokból rendszeresen kimaradnak az ázsiai szolgáltatók, mint a Tencent, Youku és társaik, jellemzően 80-120 millió előfizetői számmal.

Hogy alakult a streaming tévé szolgáltatók előfizetői számai 2021 végén?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram