Ne halogasd tovább

2018-04-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Két érdekes eset történt a múlt héten, ami titeket is érdekelhet, vagy akár érinthet is.

Az ügyfél férje a házasság előtt minden pénzügyi terméknél (biztosítás, önkéntes pénztárak) az édesanyját adta meg kedvezményezettnek. A házasságában gyorsan jöttek a gyerekek, de éveken át halogatta, hogy a régi szerződések kedvezményezettjét kijavítsa a feleségére. Egy váratlan halálos baleset miatt erre már nem is maradt lehetősége.

Az anyja idős már, mentálisan sem teljesen volt ép. A fia halála nem segített az állapotán, a menyét vádolja a fia haláláért s nem lehet neki elmagyarázni az ellenkezőjét.

Mivel a halál pillanatában ő volt a kedvezményezett, ezért övé az összes pénz. Bár az özvegynek nagyon nagy szüksége lenne azokra az összegekre (sok tízmillióról van szó), az anyósa hallani sem akar róla.

Meg lehet próbálni megtámadni a bíróság előtt a kialakult helyzetet, mondván, hogy ha a férj élne, most másként rendelkezne a pénzről, de kevés az esély a győzelemre.

A másik esetben az ügyfél a lakásbiztosításának összegét sokallta, kérte, hogy nézzek rá.

Együtt nevettünk azon, mi mindent sóztak rá. Olyan kiegészítő biztosítások voltak hozzákötve a biztosításához, mint szabadon tárolt tárgyak biztosítása, kórházi lopás, gyerekbetegség biztosítás, iskolai lopás, kullancscsípés biztosítás, sírkő sérülés biztosítás, telefonos temetési segítség.

Az éves díja 32 ezer forinttal volt több, mint a mi hasonló lakásbiztosításunk. Ennek oka a rengeteg teljesen felesleges kiegészítő biztosítás volt.

A tanulság? Vedd elő a biztosításaidat, önkéntes nyugdíjpénztáradat és az ehhez hasonló termékeidet. Nézd meg, ki a kedvezményezett (szüleid, volt házastársad, stb.) és ha ideje változtatni, még ma tedd meg, ne halogasd tovább. A vagyonbiztosításaidat pedig nézd meg, tényleg szükséged van-e a sok kiegészítésre. Felesleges minden hülyeség ellen biztosítást kötni, ha 35 évente ellopják a fűnyírót a kertből, inkább fizesd ki zsebből, mintsem évi 30-40 ezret kidobj felesleges biztosításokra.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram