OTP ingyenes devizaváltás

Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizaváltást ajánl a lakossági számlacsomagjaihoz, havi 300 ezer forint összeghatárig. Azonban csak utalásokra és fizikai kártyavásárlásokra él az ajánlat, internetes vásárlásokra nem, s csak a jelentősebb devizákra. Ez egy nagyon fontos kitétel, érdemes rá odafigyelni.

A szolgáltatásnak elvileg van egy 113 forintos havi díja, de ezt akciós jelleggel elengedik február végéig. Utána az is lehet, hogy a középárfolyam is “kedvezményes árfolyam”-má romlik. (De valószínűleg hosszabbítgatják az akciót majd szokás szerint.)

Nem mondom, hogy csak ezért rohanj OTP-s számlát nyitni, de ha már egyébként is van, érdemes lehet aktiválni a szolgáltatást, főleg így a nyaralási szezon előtt. (Aktiválni lehet az internet-bankban, telefonon és a bankfiókokban is.)

Hirdetmény itt.

Bálint küldte át a hírt, ezúton is köszönjük.

Share

78 hozzászólás

 • Nyomd a gazt!
  @Névtelen 1-3 honapra maknal dkj-t veszel es megvagy vele. Ertem, hogy most sokakban megingott a mak iranti bizalom, de 1-3 honap az meg mindig siman vallalhato ott. Szerintem jobbat nem tudnak most ajanlani.
 • Cetelem TSZ vagy MagNet Bank
  @Névtelen
  Cetelem Takarékszámlát tudom jelenleg javasolni, de itt nem kell lekötni sem.
  Online köthető, miután beadtada a papírokat személyesen kimennek hozzád, megnézik az irataidat, aláírsz egy papírt (vagy te mész be Pesten a Nyugati mellett), másnapra kész a számla.
  Ingyenes minden, a kiutalás is.
  Látraszólóan kapsz évi 9%-ot, nem kell lekötni, de ha lekötöd 1 v 2 évre ott már 10-12% a kamat.

  Annyi, hogy beutalni és onnan kiutaltatni csak 1 előre megadott számláról tudsz.
  Pl: K&H-ról átutalod Cetelemre, beérkezéstől napi kamat látra szólóan, amikor kell vissza, akkor visszautalod a K&H-s számládra.

  A Magnetnél láttam még 10-11%-os számlákat magánszemélyeknek, de annak nem ismerem a részleteit.

 • Peter
  A Revolut ingyenes csomagban, ha eléred hónapfordulóként a 350 000 ft-ot, amennyit díjmentesen tudsz hétköznapokon átváltani, akkor afelett 0,5% lesz a díj (hétköznapokon), ez szerintem nem drága és így is jobb lesz az árfolyam másokhoz képest… a készpénzfelvétel drága, amire 2% díj jön rá (de felesleges is felvenni sok készpénzt ezekkel a szolgáltatókkal…)

  Ha évi 5-6 millió forintot váltanál át, akkor érdemes Revolut Premium csomagra előfizetni (akkor hétköznapokon korlátlanul lehet díjmentesen váltani).

 • TomyKa987
  “Off: Van jelenleg olyan bank,ahol magánszemélyként ha lekötöm a pénzem 1-3 hónapra, akkor éves kamat 8-9 % körül van?”

  Ha nem ragazkodsz a lekötéshez:
  Cetelem Takarékszámla látra szóló éves kamata jelenleg 9%

 • -nb-
  bankot nem szerelem alapján választunk 🙂 szerintem. Ismerőseim közül eddig 1-et láttam, akinek megérte az OTP. A családban mindenki jobban járt, aki váltott: havi 1000 – 2000 mindig összejött valahogy, plussz kártyadíj. Ügyintézés esetleges: el kell találnod a hozzáértőt, akkor OK, különben leráznak(tak).
  Hitelkártyát akartam: 2 megjelenés (jó, elsőre semmi nem volt nálam) kellett, mire kiderült, hogy nem is akarom.
  MINDIG fizeted a tranzakciós illetéket. Mindig.
  PUSH üzenetkhez:
  olyat tud valaki, hogy a push az kizárólag hitelesítésre van (SMS fall-back-al), a mobilapp-on SEMMI nem intézhető? Az égvilágon semmi sem. Miért: ha mobilappon lenne átverés, akkor NEKED kell bizonyítani, hogy a bank a hibás – nem fog sikerülni.
 • Janos82
  @nevtelen: allamkincstar nem játszik? Szerintem ott ez elérhető.
 • gondolkodó
  Szép és jó,de számoljunk egy kicsit utána. Havi 300e Ft-ig lehet váltani. Tételezzük fel,hogy 370Ft a középárfolyam,egy jobb váltónál ilyenkor azért max 375ért már lehet venni EUR-t. Ha a 300e Ft-ot elosztom a képzeletbeli 370es középárfolyammal ~811EUR jön ki. 811 x 5Ft töbletköltség ami a képzeletbeli váltónál végrehajtott tranzakciónak,az nálam 4055Ft-re jön ki. Ezt a lehetőséget adja az OTP 113ft havidíjért,tehát nincs nettó havi 4000ft előnye a lehetőségnek,és ki tudja még milyen egyéb költségek merülhetnek fel..pl kártyadíj,utalások díja stb. Azt gondolom,aki ezt az oldalt és annak a bejegyzéseit olvassa,nem erre a havi max elérhető 4000ft előnyre kíván szert tenni. Éves szinten lehet keresni ~48e Ft-ot. Persze egynek jó,sok kicsit sokra megy,de ha vki vállal plusz havi 1-2óra munkát már előbbre van,mintsem hogy ezzel foglalkozzon. Ez csak vélemény volt,a sok közül.
 • Pietro
  “A falvakban élők a WC-re is kocsival járnak.”

  Igen tudom. De ez összesen napi 6 db 5 perces utat jelent. Az agglomerációban élők 2×45 percet ingáznak (értsd: többnyire araszolnak a bevezető utakon), munka után gyerek különórájára, edzésére, kispajtásához stb. mennek. Ezen akkor sem változtatnának, ha a benyó literje 2000 Ft lenne. Aki pedig tényleg rászorulna az autóra, az megszívná.

  Ne higyjük már, hogy az állam egyszerű adóztatással meg tud oldani egy olyan komplex problémát, mint a túlzott motorizáció.

 • Kiszamolo
  gondolkodó, mit akartál ezzel mondani? Hogy évi 48 ezer forintért nem kattintasz be egy pipát az online bankban, hogy ennyit megspórolj?

  Én megtenném, ha otp-s lennék.

 • untermensch4
  régebben az volt a kerékpárutak építése elleni “érv” hogy nem is járnak arra kerékpárosok… ehhez hasonló amikor a napi néhány járattal nem szoknak rá a Zemberek a tömegközlekedésre mert a tömeg az garantált, a közlekedés kevésbé ha a munkahelye nem igazítja a munkaidejét a menetrendhez
 • Gauchos

  Ezt írod: “Ezt a lehetőséget adja az OTP 113ft havidíjért”
  Ez nem igaz, mert jelenleg 0 Ft a havidíja a szolgáltatásnak, azaz ingyenes (300 ezer Ft-ig).
 • Kiszamolo
  Na, épp most hívtak az OTP-től. Mármint egy csaló, aki szerint most utaltam háromszor akármennyi pénzt és erősítsem meg, hogy tényleg én voltam. A kiírt telefonszáma +3612091696

  Mondtam neki, hogy igen.

  Erre lerakta udvariatlanul.

 • Multirevo
  Revonál ha kevés a havi 350kHuf limit, akkor nyiss számlát családtagjaid számára is, akik amúgy nem revoznának. Azonnal kapsz 15.000Ft-ot/fő ha teljesíted velük a feltételeket, és nekik is él a 350-es limit. Egy androidos telón 2 revo app lehet klónozással, szóval idősebb nagyiknak kötött revo-t célszerű saját telóra telepített klónozott app-al hajtani, aki viszont ért a telefonhoz, annak simán csak átküldöd a forintot ő meg visszaküldi eur-ban fél perc alatt le van váltva a pénz, és nem a te 350-es limited pörgött le vele. Annyi még a csavar, hogy az email hitelesítésből kell kattintani a linkre, amivel a revo app nyilik meg, így érdemes arra a telóra forwardolni a levelet, ahol a revo app lesz(klónozott app esetén). És ugye nem csak a 350-es limit sokszorozódik így meg, hanem a kp felvétel limit is.
 • Soha tobbet otp
  Ismerem ezeket ahany ilyen valamit adunk akciojuk volt mindig szarra szedtek magukat belole ha nem mashogy akkor a koltsegek fulon megjelentek random tetelek bankfiokba senki nem tud semmit (szokas szt) parom otps meg londonban sikerult 2honapja olyan jol valtani sima vasarlassal is mintha besetaltam vna a masik lehuzo bagazshoz,az 50edik hasznalatra alkalmatlan teljesen megbizhatatlan approl meg ne is beszeljunk…soha de soha de soha tobbet otp (ismerosok is szabadulnak tole )
 • Kartyabubus
  Nem ertem miert jobb a push?
  Vagy megjon vagy nem (mint az sms) es most meg pl a cib ingyen adja a draga sms-hez képest, de pl a kh most azon dolgozik, hogy implementalja de nem kell orulni ez is fizetos lesz mint az sms…. 🙁
 • OTP-s
  Olvasgatom itt amúgy az OTP-s fújolásokat. Abban igaza van mindenkinek, hogy az OTP arra játszik, hogy a “kedvezményeivel” lehúzza az ügyfeleit. Viszont akkor megkérdezném: melyik bank nem ezt csinálja? Ezeket nem muszáj igénybe venni.
  Pl. én is kaptam az OTP-től olyan ajánlatot, hogy vmi havi 300-ért elengedjük a 20k alatti utalások tranz díját. Végignéztem a kiadásaimat, láttam, hogy kb. 50 forintot spórolnék a 300 forintos “kedvezményükkel” (mivel a legtöbb elkerülhetetlen utalásom 20k felett van), szóval nem kértem. Most viszont írta valaki, hogy már ingyen van, hát akkor miért ne kattintsam be. Majd figyelni fogom, mikortól nem ingyenes, akkor leállítom. Ez nyilván tudatos bankolást kíván meg. Ezért állítottam le az időzített rendszeres utalást is. 30 mp manuálisan elküldeni ezeket, és nem von le érte semmit. Illetve, amit csak lehet, azt kártyás vásárlással, nem utalással fizetni.
 • Kicsi a világ

  Cetelem Takarékszámla látra szóló éves kamata jelenleg 9%

  Nekem is van, ha jól értem az eddigi 15%-os kamatadó kb megduplázódik és 28% lesz.
  Szóval az a 9% a nap végén inkább 6,5% lesz attól tartok.

 • nyman
  A fintech időszak előtt azért volt OTP számlám, mert a számlák közötti atvezetésnel a Raiffeisen után ők váltottak a legjobban. Amikor külföldön dolgoztam, egyszerűbb volt hazautalni a pénzt és ott atvaltani.

  A nagyon szűk réssel dolgozó pénzváltóknal ugyan rosszabb volt az árfolyam, de még mindig versenyképes. Plusz biztonságos volt nagyobb osszegnel.

  Nem voltam soha nagy OTP fan, de ebben tudott versenyképes lenni.

  Amikor pár éve euróért adtam el egy ingatlant és a vevő kp-vel fizetett, akkor is egy OTP fiókban bonyolítottuk le. Nem kellett megszamolnom és ellenőriztem a pénzt 🙂

  Másik számlara az utalás drága lett volna, de kértem egy kártyát, azzal atraktam a Revolutra, onnan pedig a külföldi szamlara. Majd leadtam a kártyát és a kartyadij egyhonapra eső részével ki is merültek a költségek.

 • Névtelen
  Mindenkinek köszönöm a válaszát, segítségét a Cetelem takarékszámla és dkj ajánlása ügyében. Amennyiben dkj-t vennék, azt hol érdemes vásárolni? A K&H-nál ahol van a pénz amit lekötnék vagy direktben nyissak az Államkincstárnál? Továbbá mennyi most a 3 hónapos dkj kamatozása és ott fizetni kell kamatadót és az új szochót?
  “BAL” a K&H-nál privát bankárnál kell jelezni,hogy le akarsz kötni egy nagyobb összeget ami céges és akkor adni fogják ezt az éves 9% körüli öszeget 1 hónapos lekötésnél is. 100 milla felett 10 vagy 11%-ot adnak.
 • Bringó_Baba
  Tapasztalat: Wise.t hasznàlok a kiszàmíthatósàg végett (0,5% vàltàsi díj). Az ECB középàrfolyamot szàzad pontosàggal tartjàk. Revolut tapasztalat/ingyenes vàltàs 350 ezerig/: Valamiért ‘szeretik’ megfejelni a középàrfolyamot 0,2%-0,3%- al , többször is így jàrtam.
  Előfizető csomagban gondolom jobban tartjàk 🙂
 • paff
  @Névtelen
  DKJ-t Államkincstárnál tudsz bankkártyával venni. Számlavezetés ingyenes. Kiutalás saját számlára ingyenes.
  Számlát lehet online is nyitni de nemrég ez kb. 1 hónapba telt! Személyesen megvan azonnal csak ki kell várni a sort.
 • 1st_eve
  Ha már Cetelem, ha most 1-2 évre lekötöm ott a pénzt, akkor ez még mentesül az új +13%-os sarc alól, jól értem?
 • masol

  „Benne van a leírásban, hogy hitelkártya nem játszik.”
  Kösz, nem vettem észre, de így sajnos még kevésbé használom majd

  Ugyanúgy 2024 feb-ig él a kedvezmény, de bármikor tudják módosítani, szóval én (pár)havonta ránézek a netbankban, hogy még ingyenes-e?

  Revolut: ingyenes ügyfél vagyok, de nekem már a havi legelső kis összegből is levon valami költséget váltáskor (0.5%), szóval semennyi nem ingyenes. Valójában nem is azért használom, mert a legjobb az árfolyama, hanem ingyenes deviza számlavezetést ad, bármilyen devizában, és előre le tudom utazáshoz váltani a pénzt amikor épp jó az árfolyam. Pl most amikor 369 az EUR.

 • gondolkodó
  ,,Kiszamolo
  2023-06-07 at 11:33
  gondolkodó, mit akartál ezzel mondani? Hogy évi 48 ezer forintért nem kattintasz be egy pipát az online bankban, hogy ennyit megspórolj?
  Én megtenném, ha otp-s lennék.”

  Ha mindenki csak egy kattintás révén kereshetne csak úgy évi 48e Ft-ot ,akkor 1kg kenyér nem 1000ft lenne hanem 10000….mindegy kicsit elkanyarodtunk a témától.
  Az évi kalkulált 48e Ft nyereség/előny akkor tud egyáltalán létrejönni,ha a számla tulajdonosának egyébként szüksége van EUR-ra,vagy ha nem e célból hanem befektetési célból teszi..akkor is az árfolyamnak úgy kell alakulni hogy a matek kijöjjön. Pl: a 370ért OTPnél vett EUR akkor fog nettó 5ft kézzel fogható nyereséget jelenti az ügyfélnek,ha a Ft gyengül kb pl 380ra,mert ugye a 380as középárfolyamnál a bank nem ad 380at vételre,jó esetben 375öt pénzváltónál. De ahhoz ugye EUR-t kell felvenni a bankból,ami megint nincs ingyen…

 • 404? 440.

  Válassz új nicket, kurtára nem illik hozzád. Ezt a zagyvaságot amit összehordasz egyedül falusi kocsmák fogatlan bentlakóitól lehetett hallani amíg be nem zártak.
 • pusztavacsi

  Push értesítésekkel kapcsolatban azt hiszem az Erstét nem említette még senki: a George app-ban is lehet push értesítéseket kérni (George Web felületen lehet beállítani, az appban nem) 250Ft-os havidíj fejében.

  A kommentek alapján úgy tűnik, ma már inkább az a bank a kivétel, amelyiknek az appja nem képes push értesítéseket küldeni, na meg persze az, amelyik plusz díj felszámolása nélkül küld tranzakciókról push értesítést.

  Érdekes lenne megnézni azt is, hogy a több országban jelenlévő bankok (pl. az Erste) hol számolnak fel díjat a push értesítésekért Mo-in kívül.

 • Tanácstalan
  Idős rokon kérdezte, gondoltam megpendítem itt.
  Hogy lehet a legolcsóbban áttenni a pénzt forintos otp számláról euróba ha készpénzben lenne rá szükség, vagy ha külföldi eurós számlára akarja utalni valaki?

  Nincs semmilyen egyéb számlája, külföldön szeretne eurós számlát, oda kéne átteni a forint alapú számlájáról a.pénzt.
  Ha kiveszi ft ban sok a kivét díjja, majd átváltja annak is van díjja és kiviszi külföldre és beteszi. Ez így dráganak tűnik pár milliónál
  Ötletek?

  Még annyi, hogy se app se semmije nincs max netbankot lehetne neki beállitani, talán az menne.

 • nyman
  Már írtam róla, holnap reggel jeleníti meg.