Pót bankkártya a telefonodban

Kellemetlen eset történt ma velem. Elmentem csomagokat feladni és bevásárolni, de mivel kerékpárral mentem, nem vittem pénztárcát, csak telefont. Azzal bárhol tudok fizetni, hála a beépített NFC chipnek. Ugyanúgy működik, mint az érintéses bankkártya, csak odatartom a terminálhoz, mint egy bankkártyát és már fizettem is.

Két csomagot kellett feladnom automatánál.

Az elsőt gond nélkül feladtam, a másodiknál megmihálylott a bank applikációja. Fizetésnél azt írta, biztonsági okokból netkapcsolat kell neki, ami volt. Minden működött a banki applikációban, egyedül a kártyás fizetés nem. (Hazajöttem, felhívtam a bankot, csak úgy lehetett meggyógyítani, hogy deregisztráltam az egészet és újra beregisztráltam a programot. Előfordulnak még bugok a rendszerben, na. Soha nem jártam még így, pedig nagyon régóta használom, gondolom egy nem tökéletes frissítés okozhatta a program hanyatt esését.)

De az is lehetett volna, hogy leáll a bankom kártyaelfogadása, függetlenül a mobilapptól és akkor sem tudok fizetni még a bankkártyámmal sem.

Ott álltam, kezemben a második feladandó csomaggal és néztem ki a fejemből, hogy ilyenkor mi van.

Ilyen helyzetekre van egy tízezres elrakva a telefon tokjába, csak éppen a csomagautomata nem fogad el készpénzt. Kénytelen voltam szépen mosolyogni* valakire, hogy fizesse ki helyettem a feladás díját, én pedig odaadtam neki készpénzben az összeget.

( * A maszk miatt a szépen mosolygásból semmi nem látszott, ennek ellenére segített az úriember.)

Mivel nem akarok még egyszer így járni, hazajöttem és gondolkodtam, mit lehetne kitalálni az ilyen szituációkra. Először a Curve-ra gondoltam, de eszembe jutott egy egyszerűbb megoldás.

Letöltöttem az OTP Simple alkalmazást. Akkor is tudod használni, ha nem vagy OTP-s, bármilyen bankkártyát elfogad. Pontosabban létrehozol egy virtuális  Simple bankkártyát, amit bármilyen bankkártyával fel tudsz tölteni, havonta maximum 45 ezer forint értékben. (Mindenféle pénzmosási agymenés miatt van ez a korlát, de mivel biztonsági tartalékkártyának kell, együtt tudok élni a korlátozással. Egyébként nagyon zavarna.)

Megadtam az adataimat, berögzítettem a bankkártyámat. Levontak száz forintot, amiről kaptam banki üzenetet, benne egy kóddal, amit be kellett írni a megfelelő helyre. Ezután jóváhagyták a kártyát és gond nélkül feltöltöttem az egyenlegemet. (A százast utána visszautalták, de ezt csak a teljesség kedvéért.)

Igényeltem az NFC-s fizetés lehetőségét és már kész is voltam. Egyszerű volt és könnyen követhető.

Mostantól ha meghal a fő kártyám egy újabb bug vagy banki leállás miatt, lesz nálam egy második tartalékkártya, amivel szintén tudok fizetni. (A pénztárcámban hasonló okból ott egy Revolut kártya tartaléknak, de az ugye nem volt nálam.)

Amire figyelj oda, hogy ha több lehetőség is van a telefonodon NFC fizetésre, be kell állítanod, melyik legyen a fő kártya vagy kézzel kell átraknod, ha változtatni akarsz, mert a szegény telefon nem tudja magától, melyik kártyát kezelje.

A másik a költségek. A Simple nem ingyenes, de évek óta már “akciós jelleggel” ingyen lehet használni, most éppen 2021 februárjáig. De azért figyelni kell, nehogy egyszer drágává váljon. Most jelenleg nem az. (Költségek erre, feltöltési díj 1%, havi zárlati díj 327 Ft, de mindkettő elengedve 2021 február 28-ig. Legalább öt éve hosszabbítják az akciót, de persze ez nem garancia semmire.)

(Tud még a Simple app sok mindent, autópálya, mozijegy, buszbérlet, hűségkártyák és egyéb ficsöröket is, de ez most nem a témánk. Már benne van a QR kódos fizetés is, á lá Alipay, nagyon várom, hogy valamelyik kereskedőnél kipróbálhassam. Sajnos még nem láttam olyan helyet, ahol lenne rá lehetőség, pedig annyira menő és kínai a QR kódos fizetés.)

Ha te is szeretnél egy tartalék virtuális kártyát, szerintem arra tökéletes a Simple.

De ha a gyerek telefonjára akarsz vésztartalék jelleggel pénzt feltölteni a saját bankkártyádról, arra is tökéletes.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

40 millió forintos életbiztosítás havi 5.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Új vagy a blogon? Itt találod a fontosabb írásokat összegyűjtve.

Share

116 hozzászólás

 • Kiszamolo
  TG, nem fér bele.
 • Zee
  , nekem hónap végén még kb 1M mindig van a számlán. Már lassan a piacon is lehet kártyával fizetni, teljesen felesleges kezd lenni a kp. Gyorsabb, tisztább (nálam most ez a prioritás) és olcsóbb kártyával. Egy csomó webshop plusz pénzt kér az utánvétért.
 • kp
  “másrészt a bank küld SMS-t minden vásárlásomról, és abban bizony ott az egyenleg.”

  Ez a szolgáltatás ingyenes vagy nem ingyenes?

 • jurta

  “De nemtom pontosan hogy mennyi. Üres a tank, tankolni kéne. […] nem egyszerűbb belenézni a zsebembe???”

  Az elvedet értem, na de e célból mindig magadnál hordod az *összes* készpénzt?!
  Hó elején aktuális egyenlegemmel ezt a stresszt nem tudnám viselni. (ha több a kp, mint amennyit még nem fájna elveszíteni, akkor “adagolom” a pénztárcába, a többi otthon marad, cserébe ilyenkor gyakran nem tudom, mennyi van).

 • salvia
  Ilyenek sajnos mindig lesznek…
  Évekkel ezelőtt nekem Visa paypass kártyámat az OTP-s terminálok elutasították azzal, hogy nincs fedezet. Nem egyszer jártam így, tök kellemetlen volt, hogy a pénztáros felkiált: Nincs fedezet!
  Az akkori számlavezető bankom azt tanácsolta, hogy ilyenkor próbáltassam meg chippel a fizetést. Láss csodát, így már az OTP termináloknál is működött a kártyám.
 • Guest2
  @Zoli: Jelen helyzetben pont, hogy a telefonomat nem akarom összetaperolni, sem a terminálhoz dugdosni a boltban 🙂 Bankkártya külön, merev tokban (így hordhatod akár farzsebben, pénztárca nélkül), nem is kell kivenni belőle, és a PIN-t beírod a kártya sarkával (egyébként nyilván kesztyűben vásárolok amit utána eldobok).
 • ProZsolt
  Igen a Revolut appban nincsen NFC-s fizetési lehetőség. Nem kell apk-t felrakni, én sem tenném, ezért írtam, hogy csinálj egy olyan másik országban lévő Google fiókot(VPN a barátod), ahol van Google Pay, így hivatalosan le tudod tölteni az play storeból.
 • Kp
  megfelelő mennyiségű készpénzzel lépek ki az utcára, ami az adott nap költségeit várhatóan fedezi. Ha ez nem jön össze akkor -kényszerből- kártyával fizetek, de nem szeretem. Senki ne monitorozza hogy mit és mennyit veszek, senki ne nézegesse a hátam mögött hogy milyen pin kódot írok be, és nekem se kelljen nézegetnem, hogy a terminálon a helyes összeg jelenik-e meg. Az meg egyenesen hajmeresztő, ha a telefonom odaérintése is elegendő a fizetéshez, eleve a paypass is egy irdatlan nagy biztonsági rés. Én aki ritkán fizetek kártyával, már számtalanszor futottam bele kommunikációs hibába, vagy olyan belassulásba hogy apró turkálással együtt is hamarabb fizettem volna a kasszánál kpvel mint kártyával. A számlán levő pénzed egy virtuális valami, amiről nem is vagy mindig up to date hogy mennyi, ami meg a zsebedben van, az feketén fehéren annyi amennyi, vitás esetek & problémák nélkül.
 • Pampalini
  Én nem dobom el a kesztyűt, ha nem volt különösebb mechanikai igénybevételnek kitéve. Egy hétig rohasztom az autóban, aztán újra felhasználom. Nevezheti mindenki sz@rrágásnak, vagy környezetvédelemnek, ízlés szerint.
 • Roland
  IOS-el semmilyen app nem kell, csak regisztralni kell a kartyat es kesz. Nincs semmilyen app, amivel gond lehetne. De igazan az apple watch valt be ahol meg telefon se kell hogy nalam legyen es netkapcsolat sem. Raadasul nap elejen kell egy pin kodot beutni utana semmilyen vasarlasnal nem kell authentikalni hiszen tudja hogy nem vettem le az orat. Strandon ez eleg jol tud jonni 🙂
 • Guest2
  @Pampalini: “Eldobás” alatt én is csak magát a koncepciót értettem, hogy az elkerülni kívánt kontaktus után leveszem (ellentétben sokakkal, akik nem értik a kesztyűhasználat lényegét), de a megfelelő ideig történő pihentetés utáni újrafelhasználás a jelen cél tekintetében szerintem is hasznos ötlet mindkét szempontból.
 • eferix
  mi abban a hajmeresztő, hogy a telefonodat odaérinted és fizetsz? A bankkártyáddal ellentétben a telefonodat csak akkor tudod “érinteni”, ha előtte bekapcsoltad a funkciót, plusz feloldottad a képernyőzárat. Gyakorlatilag extra dupla védelmet kapsz a “csupasz” bankkártyádhoz képest. Pont ezért PIN kód beírása nélkül tudok fizetni az órámmal bármekkora összeget egy gomb megnyomásával, anélkül hogy a zsebembe nyúlnék.

  Értem a logikádat, hogy körülményes megnézni, mennyi pénzed van, nagyon sok banki alkalmazás tényleg fos. De ha bekapcsoltatod a kártyahasználati SMS-t, akkor minden tranzakció után látod, hogy mennyi lóvé van a számlán. Persze 30Ft/sms, de már csak biztonsági okokból is megéri használni. Mellesleg, ha ennyire be vagy osztva hó végéig, akkor érdemes lenne egy költségvetés követő appot használni, pl. Koin, ahol két másodperc alatt látod a havi büdzsédet!

 • BPéter
  Személyi igazolványt kötelező magadnál tartani, és a TAJ kártyát is ajánlott.
  (Biciklizés közben balesetet szenvedhetsz.)
  Biciklihez még egy paprikaspray is ajánlott, 2kiszökött” kutya ellen.
  Én egy pici pénztárcát hordok, személyi, lakcímkártya, TAJ kártya, bankkártya, fegyverviselési engedély, és az obligát tízezres vannak benne.
 • Szőke Kapitány
  A X. kerületi Dunapanda kínai szupermarketben régóra lehet fizetni Alipayjel és Wepayjel is 🙂
 • tumpara
  kp: Nem kell itt nézegetni az egyenlegeket, fejből tudom, mennyi pénz van mindhárom kártyámon, de persze én holdkóros vagyok. 🙂
 • Danhadnagy
  előttem havi egyszer elszoktak vérezni NFC-vel. ne felejtsétek el, hogy nagyon sok kártyatársaság (pl. K&H) nem fizet visszatérítést mobilos vásárlás esetén.
 • kártékony
  Arra azért figyeljetek, hogy a Simple mögött az OTP elképesztően régi (értsd: egy rakás fos) banki rendszere van, ami bizony-bizony sűrűn meg szokta adni magát. Néha leáll néhány órára, néha duplán terhel és könyöröghetsz az ügyfélszolgálatnak, hogy kapd vissza a pénzed… Soha nem bíznám rá még a kártya adataimat sem, nemhogy “vészmegoldásnak” használjam.
 • Xtin
  Nő vagyok, de egy ideje már nem hordok magammal nagy pénztárcát. Van egy kicsi, amibe belefér pár bankkártya, összehajtogatott papírpénz, és némi baksis, buszjegyre. (Amikor elkezdték a bankjegyek lecserélését, abbahagytam a nagyobb címletek tárolását, már szinte csak akkor van nálam kp, ha futárt várok, és nem fizettem ki előre.) Az Apple Pay szinte mindig működik, csak emiatt tartottam meg a régi iPhone SE-met. Az OTP Simple-lel az a gondom, hogy K&H-s és Erste Bankos kártyáimat akkor sem tudom hozzárendelni, ha meggebedek. (A Revolutot még nem használtam, de pár felhasználó horror sztorija – zárolás – nem igazán hozta meg a kedvem a kipróbálásához.) Ha valahol ragaszkodnak a készpénzes vásárláshoz – pl. pékség – inkább átmegyek máshova. A város, ahol élek, amúgy is tele velük, inkább költök ott, ahol lépést tartanak a korral.
 • Tamás
  @bpeter: mégis miért lenne kötelező személyi igazolványt magaddal hordani? Milyen jogszabályban van leírva?
 • Tamas
  : 2021 januar 1-tol mindenhol kotelezo lesz az elektronikus fizetes (bankkartya vagy azonnali utalas) elfogadas. Epp ideje volt. Sarki kp-s peksegben otbol negyszer “elfelejtik” beutni a penztargepbe a vasaroltakat…
 • Jasminite
  Iphoneon simán hozzáadom a bankkártya számait a Wallethez CIB, OTP, Revo es terminalhoz erintve az alapertelmezett jon az eloterbe. Ha masikkal akarok fizetni csak rabokok es kivalasztja.
  Terminalhoz erintve automatikusan elindul a fizetes, ujjlenyomat (ujabbakon arcazonositas) kell a jovahagyashoz.

  Almaek szerintem felhasznalobaratan implementaltak az egeszet. Egyszeru mint a fakocka.

  Miota a kartyaim a telefonon vannak nem is hasznaltam a fizikai kartyakat.
  Legalabb nem megy tonkre a kihordasi ideje alatt.
  A Walletben pedig ott a fizetesi history.

 • Kiszamolo
  Jasminite, ja, már majdnem egy éve van Apple Pay Magyarországon. Előtte semmire nem tudtad használni az Iphone-odat, míg az androidosok vígan fizettek a telefonjukkal. 🙂

  Ha megérkezik a Google Pay is Magyarországra, majd androidos órákkal is ugyanúgy lehet fizetni.

 • Kp
  “Persze 30Ft/sms” na pont itt megy ki a biztosíték. 5 Forintot sem fizetek erre elvből, ameddig a zsebembe ingyen nézhetek bele. De örülök hogy érted a logikámat ezzel kapcsolatban. Azért van beosztva a lóvé a hónapban, mert a havi megtakarításomat a fizu megkapása után maximum másfél perccel kimenekítem a bankszámlámról, ha elhagyom a kártyámat akkor sem fogja a teljes fizumat le paypassolgatni senki.(Még nem volt időm a paypasst letiltani,de egyébként röhej, hogy egy ekkora biztonsági rést hogy tudtak keresztülverni a világon, azon a világon, ahol az informatikai biztonság meg kibervédelem meg satöbbi elvileg kulcsszerepet játszik.A másik nagy kedvencem az internetes fizetés, a kártyán rajta levő kódokkal, az is fincsi téma! 🙂 ) egyébként jelszó+számlaszám+azinosítókódom+visszaigazoló smskód beírás, így tudom megnézni a pénzemet, mit szeressek ezen a zsebembe nyúlás helyett?
 • attila
  én még a mai napig tudok olyan terminált ami elutasítja a visa kártyákat, de az a durva hogy ha az van bedigitalizálva a mobile app-ba azt is elutasítja, így kénytelen voltam digitalizálni egy maestro kártyát is 🙂
 • Isti52
  @kiszámoló :

  Én a SIMPLE-vel már sokszor fizettem QR-kóddal, igaz csak online. Pl. szerencsejatek.hu vagy allianz.hu

  Mindenhol ahol fizetésnél felajánlja a SIMPLE PAY fizetést, ott alapból ugye feljön a kártya-adatok, de fenn mellette van a “fizetés QR-kóddal”, arra kattintok, megjelenik a képernyőn egy QR-kód, a simple-app-ban bemegyek a QR-kód olvasás menübe azonnal megjelenik a képernyőn a fizetési adatok, egy jóváhagyás és kész.

 • Tibor
  belefer a telefon tokjaba a bankkartya is
  bar az kellemetlen ha egyszerre lopjak el
 • Roltii
  kitalálom: KH mobiltárca? én azzal jártam ugyanígy… Van valami nem publikus limit ami után újra kell regelni bele a kártyát… Csak picit kellemetlen…
 • Kiszamolo
  Tibor, ugye abban megállapodhatunk, hogy nem csak egyféle telefontok létezik a világon?

  Lehet, hogy a tiedbe pont befér, de hidd el, az enyémbe nem.

 • Jasminite
  Kiszamolo,
  Ki a francot erdekel, hogy mashol miota van.
  A szavaidbol itelve meg ma is frusztralt embernek kepzellek, de az irasaid jo gondolatebresztok ettol fuggetlenul.
  Orulok neki, hogy regota van ra lehetoseguk az androidosoknak, es mostmar apple oldalon is.
  Miert kelted a flamet a sajat topicodban? Szegyellnem kellene, hogy ilyen gyarto telefonjat hasznalom, ahol csak 1 eve van erre lehetoseg?!

  1 kameras telefonom van nem kapott el a hev, nem is tudom mi olyan extra van most droid oldalon ami nelkulozhetetlen lenne nekem a mindennapokban.

  Miota van apple pay sosem volt bajom vele, az androidos peddig vigan fizet vele. Kiveve mikor epp nem.
  Nem vagyok marka fan, de az apple okoszisztemat elismerem, a walletet szepen, egyszeruen, okosan implementaltak.
  Ne legyenek elsok, csak csinaljak meg jol amit kell. Ebben meg ma is erosek.
  Ahogy a Tesla is.
  De ne keltsd a hangulatot. Hitvita.

 • Nősember
  Én egy másfél éve használom a simple appot.
  Általában jól működik.
  Persze gond hogy én rootolt telón használom, és küzdeni kellett érte, hogy működjön így is.

  De mit tegyek, hogyha a net tele van reklámmal és a kedvenc reklámblokkolóm megköveteli a rootot.

  Én arra várok, hogy a Revolut is kapjon ilyen ficsört, hogy érintéses fizetés. Akkor kb részemről végképp háttérbe szorulna az OTP ökoszisztémája.

 • Vik
  Kisgyermekes anyakent oriasi segitseg az nfc, Apple oramon van a raffis hirelkartya es a revolutos kartyam. Gyereket fogom, kozben egyensulyozok a megvasarolt holmival es az oraval fizetek 🙂 keszpenzt alig hasznalunk. Ja es egy hitelkartyank van a ferjemmel, mindkettonk a telefonrol/orara hasznalja, igy nem kell ket kartya dijat fizetni 🙂
 • Kiszamolo
  Jasmin, nem én tűnök frusztráltnak…

  Nem is vagyok.

  Mindössze annyit mondtam, hogy az nem az Apple sajátja, hanem az Apple Pay sajátja, ami ugyanaz, mint a Google Pay, ami még nincs itthon, ahogy Apple Pay sem volt közel 10 évig.

 • shopping
  Én LIDL-ben jártam úgy, hogy bankkártyával fizettem volna, erre nem fogadta el az unicredit-es bankkártyámat. 2-szer is megpróbáltuk, de elutasítva (pedig zseton is volt rajta és napi limit probléma sem lehetett, ergo vmi rendszerhiba volt). Ekkor elővettem a mobilom, kb. 5 másodperc alatt feltettem a bevásárlás összegét a revolutra (az unicredites bankkártyáról!), és már csippantottam is a terminálon a mobilommal a revolut kártya adatait használva (apple pay). És így bezzeg jó volt…
  Mikor nászúton voltunk (Dubai), kb. mindent mobillal fizettem (revolut számláról) úgy, hogy a fizikai revolut kártya csak nászút után 2 héttel jött meg.
 • Családfő
  Kb. 2-3 éve került egyszer a szemem elé a Simple. Gondoltam, regisztrálok, hasznosnak tűnt. Regisztráció közben átfutva az ÁSZF-et, valami kitétel nagyon nem tetszett, így dobtam. Nem emlékszem már mi volt, valami furára lett volna joguk. Azóta változhatott már ez. Találkozott valaki túlzásnak tűnő feltétellel?

  Kp, szerintem légy nyitottabb. Semmi nehézkes nincs a kártyás vagy mobilos fizetésben. Hosszú ideje csak az előnyét tapasztalom. Pl. Apple Pay és Erste, gyors és ingyenes.

 • V
  ha a forintban kp felvetel volt a cel akkor vehettel volna leharathoz kozeli DKJ-t igy megsporolhattad volna a visszavaltasi koltseget is
 • V
  ”…ekkora biztonsági rést hogy tudtak keresztülverni a világon, azon a világon, ahol az informatikai biztonság meg kibervédelem meg satöbbi elvileg kulcsszerepet játszik”

  itt te magad irod hogy mindenki szembejon az autopalyan csak te vagy helikopter. Ha ertenel hozza tudnad hogy nem biztonsagi res, ezert terjedt el. Vegfelhasznalonak egyebkent is teritenek a teves tranzakciokat ha ez a rendszer sebezhetosegebol ered. Normalis hasznalattal igy nulla kockazat es maximalis kenyelem.

 • Kopter Géza
  mobilnál ki lehet kapcsolni az NFC-t, valamint ha be van kapcsolva, fel kell oldani a mobilt. Ha hosszú ideig van feloldva a képernyő, kérhet azonosítáat, pl. PIN vagy ujjlenyomat. Ha elveszik a telefon, lehet követni, hogy hol van, esetleg távról törölni.Én így Szlovákiában nem is tudom, mikor láttam utoljára a bankkártyámat vagy a cafeteria kártyámat, mert mindkettőt regeltem Google payre.
  Múltkor bringázáskor nem vittem aprót, a vizem elfogyott, havernak meg elfogyott a kajája. Megérkeztünk a Biely Kriz-re, és basszus, a Kis-Kárpátok hegycsúcsánál lévő büfénél is tudtam fizetni mobillal!
  Vagy bringatúránál otthon hagytam a sapkám, nem volt elég készpénzem, de tudtam venni egyet mobillal.
  Jaj, megmértem a bukszám – cca 200g, egy Mavic Mini drón 249g. Ki lehet találni, melyiket hordom magammal. 🙂
 • OFFliner

  2020-07-28 at 17:55

  Én úgy tudom, a PayPass funkciót nem lehet letiltani. Sajnos.

 • Petike
  @kp: remélem a papírpénzt is kerülöd, mert az nagyobb “biztonsági rés” (könnyebb lemásolni, mint feltörni az NFC-t). 🙂 Az fémpénz a tuti. 🙂
 • Kp
  ha elhagyom a bankkártyámat,akkor mennyit tud róla le paypassolgatni a félalkesz sunyigyerek aki megtalálja, ha mondjuk 1 nap múlva veszem eszre hogy hoppá hol a bankkartyám?Persze el fogják kapni meg minden, de ne mondd már nekem hogy ez nem biztonsági rés.
  Egyébként nem megyek szembe azon a bizonyos autópályán,mert bődületesen nagy a készpénzállomány és a kp forgalom az országban.Az ismerősöm hiteligénylős sztorija is jó példa arra,mennyire nem jó ha a bankod és egyéb szervek rálátnak a költéseidre.Legközelebb cigit veszel kártyával,a kormány meg kitalálja hogy a dohányosok fizessenek dupla tb-t,te meg csak nézhetsz ki a fejedből.Utána meg a hétvégi házibulihoz veszel 1 tálca sört kártyával, és nem kapsz hitelt mert alkoholista vagy.(A sportfogadós sztori ami megtörtént eset,kb ugyan ez.)A rendszerhibákat, belassulást, fedezethiányt, elfelejtett napi limitet nem is kell ecsetelni..
 • Jasminite
  Tényleg nem értem mit szeretnél ezzel közölni:
  “Mindössze annyit mondtam, hogy az nem az Apple sajátja, hanem az Apple Pay sajátja, ami ugyanaz, mint a Google Pay, ami még nincs itthon, ahogy Apple Pay sem volt közel 10 évig.”

  Az Apple Pay-t az az Apple fejleszti, a Google Pay-t a Google.
  Mindkettő mélyen integrálva az iOS és Android rendszerekbe.

  Egy előbbi hozzászólásra reagálva:
  “Jasminite, ja, már majdnem egy éve van Apple Pay Magyarországon. Előtte semmire nem tudtad használni az Iphone-odat, míg az androidosok vígan fizettek a telefonjukkal.
  Ha megérkezik a Google Pay is Magyarországra, majd androidos órákkal is ugyanúgy lehet fizetni.”

  Tehát jelenleg az androidos órákat sem tudjuk semmire használni?
  Minden szentnek maga felé hajlik az asztali lámpája, de nem túl felnőttes érvek ezek az oda lökött tüskék egy véleményben: “Előtte semmire nem tudtad használni az Iphone-odat.”

 • Kiszamolo
  Jasminite: Az Apple Pay egy alkalmazás, ami történetesen az Apple telefonokon fut. (Azokon a telefonokon konkrétan más nem is futhat, mert az Apple letilt mindenki mást. Csodálom, hogy még nem büntették szénné ezért a világon mindenütt.)

  A Google Pay is csak egy program, ami most nem elérhető itthon még.

  Jasminite, ez a jel: 🙂 azt jelenti, viccelek.

  Ezt írtam: Előtte semmire nem tudtad használni az Iphone-odat, míg az androidosok vígan fizettek a telefonjukkal. 🙂

  Erre felkaptad a vizet és kitaláltad, hogy én vagyok a frusztrált.

  Megint csak 🙂

 • BPéter

  Ha nincs nálad személyi (vagy jogsi, vagy útlevél), a rendőr az 1994. évi XXXIV. törvény értelmében (33.§ 2. bek a)) jogosult előállítani személyazonosság megállapítása céljából.

  Lehet kuruckodni, hogy dafke nem hordasz magaddal személyit (vagy jogsit, vagy útlevelet), de hidd el nem árt ha nálad van. Ahogy az obligát tízezres is a bankkártya mellett.

 • Bandesz
  azért te sem vagy teljesen elfogulatlan az Apple-lel kapcsolatban

  Egyébként tévesek az információid. Az Apple Pay nem egy alkalmazás hanem a rendszerbe mélyen integrált szoftver. Pontosan azért hogy ne lehessen babrálni vele. Az Android-os is több mint valószínű hasonlóan működik. Az alkalmazás amit letöltesz az csak egy kezelő felület. Egyébként a Google se engedne egy nagy konkurenciát szvsz.

  Ha az NFC-re gondolsz az Apple már rég engedi azokhoz a hozzáférést. Lásd NFC-s YubiKey.

  És ha már ott tartunk hogy csak egy telefont vigyünk magunkkal az Apple-nek már van univerzális megoldása a kocsikulcs kiváltására is. Android-nak is biztos van/lesz.

  Itthon szerintem is érdemes egy kis készpénzt és aprót vinni magunkkal. Én is utálom és szívesen fizetnék például egy italautomatánál az órámmal, de ez itthon még kevés helyen működik. Főleg nem vidéken.

 • Jasminite
  Bizony, hogy frusztráltnak tűnsz, valami miatt,ahogy több hozzászólásodban ez tükröződik.
  A cinizmust egy mosollyal ködbe burkolózva igazán gyermeteg előadni. Ezt tetted az imént.

  Hogy ON legyek:
  Ez a nincs problémád csinálj magadnak.
  Nem is kell, hogy más telefonokon fusson. Ha androidos telefont használnék, akkor a Google Pay-t használnám.
  Miért lenne hasznos, milyen előnnyel jár iPhoneon egy GPay vagy fordítva? (az adatbiztonság egy más terep)
  Ott van még a háttérben a Samsung Pay is, csak Samsung telefonokon, más elven működve, büntessék meg. Butaság.
  Az apple pay nem alkalmazás, a Wallet az alkalmazás az AP a keretrendszer. Az AP hardveresen szinten éri el az NFC-t a zárt rendszernek miatt is, míg a Google Wallet viszont nem, PIN-kódos megoldás, a változó hardverek miatt.

  De ennyire felesleges bele menni, olyan generált vita lenne mint, hogy Mastercard vagy Visa kártya a jobb…eh

 • Kiszamolo
  Jasmanite, a fejedbe vetted, én nem fogok csak azért harcolni, hogy felfogd, hogy nem.

  Kezdtük azzal, hogy frusztrált vagyok, azóta már cinikus is, meg gyerekes, gondolom majd jön a depressziós meg labilis hamarosan, egyre mélyebben belelovalod magad egy félreértésedbe.

  Hidd el, nem zavar, azt gondolsz, amit akarsz a prekoncepcióiddal, nem fogom bizonygatni tovább, hogy tévedsz.

 • Jasminite
  Kiszamolo,
  Ha a megnyilvánulásod azt tükrözi akkor, az nem feltételezés, tényt generáltál.
  A depressziós és labilis nem értem, hogy kerül ide, más (szintet) jelentenek.

  Hogy konstruktív legyen a hozzászólás, mint házigazda, válaszolhattál volna a topic-al kapcsolatos véleményre is!
  Más is reagált neked.
  A szájkaraténk nem érdemel több karaktert a hasznos információknál!

 • Kiszamolo
  Jasmin, azért nincs hari, miután ezt tisztáztuk, igaz?
 • V
  “ha elhagyom a millios kp kotegemet (bankkártyámat),akkor mennyit tud belole elkolteni (róla le paypassolgatni) a félalkesz sunyigyerek aki megtalálja, ha mondjuk 1 nap múlva veszem eszre hogy hoppá hol a hasitasi(bankkartyám)?Persze el fogják kapni meg minden, de ne mondd már nekem hogy ez nem biztonsági rés.”
 • Jasminite
  Bennem nem merült fel harag.
  (Ellen)Véleményt írtam rólad, az állításaidról és a témáról.
  Nem szükséges érzelmeket társítanom mellé.