Raiffeisen Díjnullázó Plusz számlacsomag

A Raiffeisen eléje ment az ingyenes pénzfelvételnek és új díjcsomagot alkotott, ami egész jónak tűnik akkor, ha érkezik 150 ezer a számládra.

– Havi díj nulla forint, ha megérkezik a 150 ezer forint, maximum két tételből. Egyébként 1.999 Ft, ami nem kevés, de ha alkalmazott vagy havi fixszel, kevés eséllyel futsz bele ebbe a díjba.

– Egyelőre kettő, maximum 150 ezer forintos készpénz-felvétel ingyenes bármely automatából, de egy meg nem határozott idő múlva csak a törvényi minimum, az egy felvétel lesz díjmentes, az is csak saját automatából. Ezen túli felvétel saját automatából 0,6%, minimum 249 Ft (ez csak a tranzakciós adó, vagyis a bank szempontjából továbbra is ingyenes a pénzfelvétel, csak az adót számítják fel), idegen automatából 1,2%, minimum 735 forint.

– Ingyenes csoportos beszedési megbízások.

– Ingyenes netes utalás havi 100 ezer forintig, felette 0,15% plusz tranzakciós adó (0,3%, maximum 6.000 forint)

– Figyelem! Az állandó átutalási megbízások itt sem ingyenesek! Minden állandó megbízás 0,15% plusz tranzakciós adó.

– Bankkártyás vásárlás ingyenes.

Persze, azért van trükk a dologban: az ingyenes felvétel és vásárlás csak OneCard bankkártyával érvényes, amelynek éves díja szerény 5.990 Ft akciósan, egyébként 6.490 Ft/év. Kibocsátói díja most nulla forint, egyébként 2.490 Ft.

A vicces az, hogy ugyanezen kártya minden más díjcsomaggal olcsóbb, 5.000 és 5.495 forint között van a nem akciós ára és még kibocsátói árat sem kell fizetni. (Sőt ott választhatsz kétezer forintért is kártyát.)

(Na, valahogy így lesz a többi banknál is kompenzálva az ingyenes pénzfelvétel…)

Tehát nyugodtan mondhatjuk azt, hogy 500 forint a számla havi díja, ha érkezik 150 ezer a számládra, ezért ingyenes kártyát, utalást, csoportos beszedést és pénzfelvételt kapsz. Igaz, mindezek limitált összegig érvényesek, de egyrészt még így is gáláns ajánlat a brutális tranzakciós adók mellett, másrészt szerintem egy átlagembernek bőven elegendőek. Ha mégsem, a további díjak is ügyfélbarátnak minősülnek.

Sőt, ezzel a kártyával mindenféle kedvezményt kapsz a bank partnereinél, mint a CBA, Intersport és a többiek. (Bővebben itt)

Szerintem egy korrekt ajánlat, érdemes megfontolnod. Hirdetmény itt, bankkártya hirdetmény itt.

Share

68 hozzászólás

 • pdw
  Kerdes a tobbi bank mit lep. Valszeg ok is kihoznak hasonlo “erre-arra jo, de ha y-t akarsz a gatyad is ramegy” jellegu csomagokat.
  Szoval en varnek 2-3 honapot.
 • 3D
  Tegyük hozzá továbbá, hogy…
  – nincs netes számlájuk/kártyájuk (mint a CIB-nél),
  – a limiteket ennek ellenére csak telefonon állíthatod darabonként 600 Ft-ért
  – és közben eltelik 5 perc az 50 Ft/perc díjazású telefonszámon (06-40-…, ha mobilról hívod), amíg ügyintézőhöz kapcsol.
  – mindez havi 500 Ft-os díjért, amit nem számla havidíjnak hívnak

  Ha már jó ajánlat, akkor AXA:
  – nincs semmiféle számlakorlát
  – 2000 Ft éves- és 350 Ft havi kártyadíj
  – nincs számla havidíj
  – a kártyás vásárlás ingyenes
  – ingyenes utasbiztosítás az alap MasterCard kártyához
  – MNB-1,75% alapkamat a számla 0,5 millió Ft alatti részére lekötés nélkül
  – a készpénz felvét drága szintén
  – a szerződést neten kitöltöd, kihozza a futár és egy darab aláírást teszel, mielőtt lenne egy számlád.

 • Crimson
  Igen, ez most kifejezeten jó ajánlat. Régebben Raiffeisen ügyfél voltam, aztán altattam azt a számlámat, mert átmentem az UniCredithez. Most viszavittem szinte mindent a Raiffeisenhez, szerintem erre az új helyzetre most ők reagáltak a leggyorsabban, az UC kicsit bealudt.

  Ha valaki nem tudja teljesíteni a 150e-s utalást, érdemes megnéznie az Aktivitás számlacsomagot, OneCard helyett egy sima elektronikus kártyával. Az éves kártyadíj így kb 3000 Ft-tal olcsóbb, ami pont havi 1 db 250 Ft készpénzfelvétel költségével egyezik meg. Budapesten bőven el lehet lenni ennyivel.

  Emellé érdemes egy OneCard HITELkártyát is választani, és mindenhol azt használni vásárlásra. Éves díja nincs, havi díja kb. 500 Ft, amit a visszatérítésekből bőven visszajön (20 ezer Ft elköltve a Tescoban, már ebből visszajön 600 Ft). Minden efölötti öltés már tiszta nyereség. Nem sok, de legalább valamit nyerek.

 • Crimson
  A hitelkártyát természetesen ésszel kell használni, van erről itt egy jó cikk a Kiszámolón is. (Bár úgy emlékszem, Miklós annyira nem szereti a hitelkártyát. Nekem csak jó tapasztalataim vannak, a Citibank Shell kártyájával eddig 80 ezer Ft visszatérístést szedtem össze 2 és fél év alatt. Persze mindig mindent időre visszafizettem. Ha ebből levonom a költségeket, az még mindig szép plusz.)

  Ha valaki az Aktivitás számlát kombinálja hitelkártyával, arra azért figyeljen, hogy a hitelkártyás vásárlás a hitelszámlán terhelődik, azaz nem számít bele az 50 ezres keretbe (az ingyenes számlavezetés feltétele legalább 4 tranzakció, összesen legalább 50 ezer Ft értékben). Ez viszont pár csopotos beszedéssel és az egy db debitkártyás készpénzfelvétellel könnyen teljesíthető.

 • Crimson
  És még valami: egy ilyen új számlacsomag bevezetése nem megy egyik napról a másikra. Már csak abból, hogy reklámfilm is van hozzá, ez több hónapos átfutást igényelt. Ez a számacsomag tutira megvolt már azelőtt, hogy a kormányunk elkezdett izmozni a kötelező ingyenes készpénzfelvétellel. Azaz a bankok maguktól is reagálnak a megváltozott körülményekre, nem kell őket feltétlenül hatalmi szóval kényszeríteni. Persze a “valamit valamiért” elv alapján megy minden, de hát szerintem ez lenne a természetes.
 • Crimson
  pdw : “Szoval en varnek 2-3 honapot.”

  2-3 hónap múlva ugyanezt fogod mondani. 🙂

  Rengetegen gondolkodnak így. De mindig lesz olyan ok, amivel az emberek meg tudják indokolni, hogy miért NE változtassanak. Az információhiány midig egy jó kifogás lesz, mert a megfontoltság benyomását kelti, holott sokszor csak a lustaság vagy a döntésképtelenség van mögötte.

  De soha nem lesz olyan helyzet, hogy miden döntéshez szükséges információnak a birtokában leszünk. Mindig van valamennyi bizonytalanság, de így is döntést kell hozni. Persze az is döntés, hogy nem változtatok, mert nem éri meg.

  Mert végül is mi akadályoz meg abban, hogy ha 2-3 hónap múlva jön egy másik bank egy ennél jobb ajánlattal, akkor meg arra válts? Ha megéri, miért ne?

  (Nem szeretném, ha ez a személyed elleni támadásnak tűnne. Csak túl sokszor hallom ezt pénzügyekkel kapcsolatban, hogy “most még nem, majd később…”)

 • Crimson
  3D megjegyzésére: Nekem ez a webkártya meg limitmódosítgatás túlzott óvatoskodásnak tűnik. Egyébként sem féltem soha a normál bankkártyámat neten használni, amióta meg van PayPal, azóta a webkártyának szerintem végképp nincs értelme.

  Ami a Raiffeisennél engem jobban zavar, az a számlacsomag-módosítási díj, ha lefelé váltanál, annak megkérik az árát. Erre is érdemes figyelni.

  Én pár éve amiatt nem nyitottam AXA számlát, mert ugyan belekezdtem, de egy túlbonyolított, a használhatóság rovására túlbiztosított rendszernek tűnt. Mások a szempontjaink, de nincs ezzel semmi baj.

 • Tamás
  ez valami rafi reklám lenne?
 • Garbo
  Crimson, mint szintén Citibankos: a nyolcvanezres Shell visszatérítésedhez érdemes lenne hozzászámolnod, hogy a Shell mennyivel drágább benzinkút mondjuk egy diszkontkúthoz képest. Ui. én pont ezért nem használom azt a hitelkártyát, mert üzemanyagban és járulékos költségekben. annyival fizetek többet, amennyit majd visszatérít.
 • Zabalint
  “Mert végül is mi akadályoz meg abban, hogy ha 2-3 hónap múlva jön egy másik bank egy ennél jobb ajánlattal, akkor meg arra válts? Ha megéri, miért ne?”

  Leginkább a tranzakciós adó akadályozna meg benne.

 • armogur
  hála a jó istennek nekem még semmiért se kellett eddig fizetnem a kóser és héber banknál (K&H). se havidíjért, se utalásért (az állandóért se), se csoportos beszedésért, se készpénzfelvételért. netbank is ingyenes szolgáltatás. biztos tartalék számlájuk meg egészen jól kamatozik, egész véletlenül annyira jól, hogy pont ne érje meg elvinni a webkincstárba a lóvét 🙂 mert mire visszautalnám/kivenném ugyanott maradnék. majd akkor viszem államhoz, ha az utalásért nem kellesz fizetnem. de mire ez bekövetkezik, úgyérzem addigra teljes államcsőd lesz (ez az én tippem)
 • Kiszamolo
  @Tamás Nem, ez egy új termék, ami olcsó.
 • Garbo
  Armogur: sms-díj? Éves díj? Kártyadíj?
 • Adam
  Sziasztok!

  Edesanyam sok evnyi munkanelkuliseg utan most tudott otthon elhelyezkedni kokemeny 65.000Ft-os nettoert. Milyen szamlacsomagot tudnatok ajanlani a lehetoe legkissebb koltseggel? En a MAgnet-es Csillag-ot neztem de ott nem tudom hogy min mulik az hogy mennyi a havi dija 0 es 1000Ft kozott, erre nem talaltam adatot.

 • Crimson
  Persze, ezt is bele kell számolni, így a tényleges nyereségem ennél kisebb, csak ezt elfelejtettem beírni. Számítottam is rá, hogy ebbe valaki beleköt, mert jogosan teszi. 🙂

  Régebben a tescós Shell kutak az olcsóbbak közé tartoztak, és én úgy érzem, hogy az utóbbi kb egy évben relatíve drágábbak lettek, de még így is az átlagos ár alatt vannak. Budapest ebből a szempontból jobb, mint vidék, itt a nagyobb verseny miatt olcsóbb az üzemanyag. Viszont itt hálózaton belül is hatalmas különbségek lehetnek kutak között, a budaörsi Tesco kútja emlékeim szerint sokkal drágább, mint a pesterzsébeti. Nekem az a szerencsém, hogy közel lakom az egyik legolcsóbb Shell kúthoz.

  400 Ftos üzemanyagárnál a 3%-os visszatérítés 12 Ft a literenkénti különbséget jelent. Az aktuális legolcsóbb kutakhoz való eljutás költségeit és időigényét is beleszámolva nekem még mindig megéri, bár egyre kevésbé.

 • BalageHKK

  ‘Becsuletkassza’ van, vagyis 0, ha azt akarod.
 • Crimson
  “Leginkább a tranzakciós adó akadályozna meg benne.”

  Nem igazán értem, hogy ez miért akadályozza a bankváltást. Tökmindegy, hogy a fizetésedet melyik bank számlájára utalják, nem?

  Ráadásul én azt írtam, hogy akkor váltson, ha megéri. Ebben szerintem benne van minden költség és időráfordítás. Ha a számok azt mondják, hogy megéri váltani egy újra, akkor elvileg mindegy, hogy az a bank, amit éppen használok, azt 10 éve használom vagy 1 hónapja.

  Ezért “okosak” a mobilszolgáltatók. Aláírsz 2 év hűséget, és nem kell vele foglalkoznod, hogy éppen kijött valahol egy jobb ajánlat. Megvan a kész kifogás, hogy miért nem tudsz váltani. Leveszik ezzel a válladról a terhet, hogy foglalkozni kelljen ezzel. Meg lennék lepve, ha a bankok előbb vagy utóbb nem jönnének ki valami hasonlóval.

 • Petike
  @garbo: szerintem neki is a K&H Zéró csomagja van. Nekem is, az tényleg a legjobb most a piacon, de sajnos már nem értékesítik.
 • Adam
  Illetve aki egy kicsit hozzaertobb, mennyire tartja ezt jo csomagnak?
 • Garbo

  Az egyébként miért a lenne legjobb? Amit én tudok: a CitiTopnál 150 ezres határral semmilyen költség nem volt semmire. Nemhogy a domborkártya, de a társkártya is ingyen van. Ez most annyiban változott meg, pártunk és kormányunk áldásos tevékenysége miatt, hogy tranzakciós díj van, de továbbra sincs semmilyen egyéb költség.

  A KHZéró mit tudott ehhez képest? (Komolyan nem tudom.)

 • Janos
  Crimson:

  A legtobb bank mar kitalalta ezt:) Ha fel even belul megszunteted a szamladat, akkor fizetned kell erte. Legalabbis vannak olyan helyek, ahol igy mukodik.

  Amugy en is varnek egy par honapot, amig minden bank reagal a valtozasokara. Pont a fent emlitett osszeg miatt, illetve azert, mert amikor komolyabb valtozasok vannak a szabalyozasban, akkor nehany honapon belul beall egy ujabb nyugalmi helyzet. Addig viszont felesleges valtani. Bar igaz, az elmult 1 evben ez a 3. jelentosebb valtozas…

 • Crimson
  A Zéró számla valóban jó…. volt. Nézz csak utána, most már az utalásnak, csoportos beszedésnek, kártyahasználatnak is van költsége.

  kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/media/dokumentum_gyujtok/szamlavezetesi_hirdetmeny.erv-20131104.pdf

  (szerintem mondjuk a táblázatban a dátumokat elszúrták…)

 • Crimson

  Nézz körül itt, hasznos kis oldal:

  bankracio.hu/bankszamla-osszehasonlito/bankszamlak/1-atlagos-hasznalat

 • Zabalint

  Ha csak arra használod azt a számlát, amire a fizetésedet utalod, hogy minden hónapban elköltsed az egészet / felvegyed készpénzként / átutald egy másik számládra ahol megtakarítasz, akkor valóban mindegy, de én azért tartok a fő számlámon némi biztonsági tartalékot is és a hozzá kapcsolódó értékpapír számlán megtakarításaim is vannak. Legalább a biztonsági tartalékot érdemes ezen számlánkon vagy ahhoz kapcsolódóan tartani, hiszen ha máshol van, akkor vagy ott is fizetni kell a költségeket, vagy ott nincs olyan egyszerű hozzáférhetőség, mert más jellegű számla.

  Igen, írtad, de abban biztos lehetsz, hogy 2-3 havonta nem nagyon éri meg bankot váltani, anyagilag sem és akkor nem beszéltem arról, hogy a bankok munkaidőben vannak nyitva…

 • Zabalint
  Egyébként üdvözlöm azt, hogy a TBSZ-t hamarosan lehet hordozni, ez sokat segít a bankváltás lehetőségén is.
 • Petike
  @garbo: tudom, az a másodlagos bankszámlám. 🙂 Viszont az utalásokra a Zérót használom, mert ott nincs tranzakciós illeték, sőt saját ATM-ből való kp-levételre sincs. Míg a citinél sajnos van, így ebben jobb a Zéró. A Citis TOP-ot már csak arra használom, hogy a Zéróra érkező fizetésemből 150-et átutalok, hogy onnan egyszerűen (gyorsan) tudjam rátenni a Citi Shell hitelkártyára. Ami még gáz, hogy a TOP sem ingyenes sajnos, havi valami 400 Ft körüli összeget felszámol az SMS-ekért.
 • Petike
  @crimson: Ami linket küldtél, ott is azt írják hogy ingyenes az utalás és az első 4 kp-felvét a K&H Zérónak. 🙂
 • plac
  Megnéztem a hivatkozott KH hirdetményt (kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/media/dokumentum_gyujtok/szamlavezetesi_hirdetmeny.erv-20131104.pdf), a Zérót a 24. oldalon meg is találtam, de továbbra sem látok költséget az utalásra, csoportos beszedésre.
 • Deviáns
  Ha zömében OMV-nél tankolsz, SPAR-ban, OBI-ban vásárolsz, és gyűjtöd a Supershop pontokat:
  Erste szupernulla + Erste Supershop bankkártya (NEM hitelkártya)
  Nagyjából visszahozza pontokban a számlához tartozó díjakat.
 • Ricsi
  Sziasztok!
  Lehet már valaki írta előttem, nem olvastam végig a kommenteket, de szerintem ennyit tud a K&H minimum számlacsomag is, ha pedig van 750e megtakarításod a banknál akkor meg ingyenes a számlavezetés, 2 limit nélküli felvétel, 2 utalás, stb.
  Azért nem nyitottam még mert kicsit kivárok, hogy elcsendesedjenek a hullámok aztán meglátjuk melyik bank mit lép.
 • gp
  Ezzel kapcsolatban, szerintetek milyen gyakran érdemes bankot váltani? Ugye spórolok havi pár ezer forintot, cserébe át kell jelentenem a bankszámlaszámom 10-15 helyen, át kell pakolni a rendszeres utalásokat, csoportos beszedésiket, elmegy vele mondjuk egy munkanap.
 • Crimson

  A tranzakciós számla, illetve a megtakarítások/befektetések két teljesen különböző dolog. Egyáltalán nem biztos, hogy az a bank, ahol a folyószámla-feltltelek jók, ott érdemes tartani a megtakarításokat is. Azzal természetesen egyetértek, hogy a tranzakciós adót figyelembe kell venni, amikor az ember arról dönt, hogy mit tart egy banknál, és mit visz át máshová.

  “abban biztos lehetsz, hogy 2-3 havonta nem nagyon éri meg bankot váltani”

  Én nem is ezt mondtam! Én csak annyit mondtam, hogy HA MEGÉRI váltani, akkor válts. A banki feltételek ugyanis mindig változni fognak, ahogy a te helyzeted, életfázisod, lehetőségeid, igényeid is. Szerintem az csak kifogás, hogy X ideig várok, mert addigra letisztul a piac. Hát szerintem soha nem fog letisztulni, mert mindig lesznek új ajánlatok.

 • Crimson

  Amíg volt CitiTop, addig azt valóban nehéz volt felülmúlni. Tudtommal sehol máshol nem volt a kártyás pénzfelvét bármilyen automatából ingyenes. Ha ezt kombináltad egy CitiLife hitelkártyával, az nagyon hatékony páros volt.

  Sajnos már ez a számlacsomag sem igényelhető, az új O Ft-os csomagjuk meg nevetséges. Akinek már van CitiTop, annak szerintem továbbra is érdemes ezt használni, csak kérdés, hogy mikor fogja ezt a Citi teljesen kivezetni.

  Nekem is volt ilyen, nemrég szüntettem meg, a tranzakciós adó miatt nem lehet már kihasználni, hogy az embernek 3 banknál legyen ingyenes a bankolása. Szoros verseny volt, de végül a Raiffeisen lett a befutó és a Citit szüntettem meg. Ebben volt egy nagy adag szubjetív elem is, mert a Citibank nagyon sok mindent elszúrt nekem az utóbbi időben.

 • Amerikai jampec!
  Félig kapcsolódó; egy innovatív bank 2013-ban:amerikaijampec.tumblr.com/post/66600162022/fidor-bank-video-englisch-hey-sergey-brin
 • jurta
  11:24:

  ““Leginkább a tranzakciós adó akadályozna meg benne.”

  Nem igazán értem, hogy ez miért akadályozza a bankváltást. Tökmindegy, hogy a fizetésedet melyik bank számlájára utalják, nem?”

  Azért, mert ha pénze is van a bankban, nemcsak számlája, akkor azt egyszer át is kell raknia a másik bankba valamilyen úton.

 • Sanyika
  Sziasztok!
  Valaki ismeri ezt? Van bnne valami buktató?
  citibank.hu/gcb/Lakossagi_ugyfelek/hungary/Szamlavezetes/0_forintos_dijcsomag.htm?eOfferCode=HUHSLN1
 • Ferke
  Feltételnél ezt a havi x ezer Ft érkező (munkabér) utalást pontosan hogy nézik? Az elég ha kapok rá mondjuk a páromtól 50000-et meg még vkitől 100000-t? Aztán visszautalom ugyanannak, így neki is és nekem is meglesznek a feltételek. Vagy mindenképp kell, hogy szerepeljen benne a munkabér és a cég neve? Vagy ez hogy működik?
 • Morzsi

  Ha már AXA, vajon megmaradnak náluk az ingyenkészpénz után is a fenti feltételek?
  Szerintem ezerszer korrektebb lett volna a kormányzat részéről, ha nem hülyegyerekként kezelnének minket, hanem hagyják, hogy eldöntsük, mit akarunk, inkább készpénzben gondolkodunk, vagy elektronikus műveletekben. Azt is bőven elfogadhatónak tartanám, ha azt kérnék a bankoktól: legyen minimum egy termék ingyen KP felvétellel. És akkor kijöttek volna olyan termékekkel, mint a fent beharangozott, mindenki boldog.
 • tangerine
  2013-11-11 – 11:49

  Szerintem valamit benéztél. Továbbra is ingyenes, csak az SMS-t emelgetik szép lassan. De nekem kb havi 2 jön (mikor kp-t veszek). Fizetni mindig csak a hitelkártyával szoktam (a 2% visszatérítés miatt), de ennél meg ingyen van a SMS.

 • armogur
  igen, k&h zéró számlám van már jó régóta, annakidején még át lehetett rá váltani (eredetileg nem az volt, de idővel meglett a havi min 150ezres ráutalás fizetés címszóval), utána megszűnt nemsokkal. úgy emlékszem van sms díj (ha például értesítést kérsz ráutalásról/terhelésről, stb…), de én nem élek vele. kártyadíj/éves díj nincsen. egyedül a befektetési számlájuk kb. 800 forint negyedévenként, de erről lemondtam, ugyanis nem találtam normális hozamú befektetést náluk, az aranykosaruk (ez az egyik befektetési portfóliójuk, vagy mi, nem értek hozzá annyira 🙂 ) meg már nem hoz olyan jól!
 • Kiszamolo
  egy egész cikket írtam a citi nullás számláról.
 • Zabalint
  :
  Igen, a megtakarítás lehet más helyen, de ha fő számlád, akkor a könnyen hozzáférhető tartalékot (a hosszútávú megtakarítást nem biztos) érdemes ott tartani.

  Ha pedig ennél fogva költséges a bank váltás, akkor lehet érv az, hogy inkább vár valahonnan egy jobb ajánlatot, mert ha átviszi most, és 2-3 hónap múlva meg egy 3. helyre, az költségesebb lehet, mint ha a 2. helyet kihagyja.

 • Crimson
  A Zérót benéztem, elnézést. Akkor erre is az az igaz, ami a CitiTopra, hogy ha ilyened van, akkor örülj, mert újonnan nem lehet igényelni.


  A bankoknl nem fix menüt választok, hanem a la carte. Kis túlzással, persze. 🙂 Összeválogatom, hogy mit kitől veszek igénybe.

  Érdekes, nekem eszembe sem jutott, hogy ha a folyószámlámat mozgatom, akkor a megtakarításaimat is magammal kellene vinnem ugyanoda. Nekem ez két teljesen különálló dolog, másnál meg az az alapértelmezett, hogy minden együtt van. Mindkettő lehet jó megoldás.

 • Crimson

  Bankonként különbözőek a feltételek. Van, ahol érkezhet több részletben, van, ahol egyszeri jóváírásnak kell lenni. Van, ahol munkabérként kell érzeknie, máshol bármilyen jogcímen jöhet. Minden banknál egyedi, ennek utána kell nézni.

  A tranzakciós adó előtt lehetett ezzel játszani, de ma már kétlem, hogy sok értelme lenne ugyanazt a pénzt tologatni ide-oda.

 • pdw
  En tenyleg igy szoktam. Azzal persze egyetertek hogy a tobbseg nem valt mert lusta/buta hozza, de aki nem az az egy ilyesmi volumenu szabalyvaltozas elott sztem jobban jar ha kivarja h melyik bank mit lep.
 • pdw
  bankváltás: Szerintem ha az éves díjsporolás meghaladja az 5-10 ezret. De mérlegelni kell sokmindent: a két bank szolgáltatásait, fiókjainak helyét, bankkártya típusokat, befektetési szolgáltatásokat, ATM helyeket, stb. Szal csak díj alapján nem célszerű dönteni.
 • Lee732
  Gyerekek,

  Nem tudom miről beszélnek itt egyesek, de az év “számlacsomag üzlete” a K@H Zéró-ra való váltás volt év elején. Nem is értem, hogy kiszámoló miért nem hirdette győztesnek anno. Dupla tranzakciós illeték és miegymás után is ingyenes maradt minden!

  Sőt új pénz esetén a kamat a kincstárral is egyenértékű fél évig, ha pedig lejár, akkor ingyen át lehet oda utalni.

 • Kiszamolo
  Volt. Múlt idő. Mivel már rég lezárták, hívjuk inkább történelemnek.
 • Bence
  Tud valaki olyan hitelkártyát, aminek a teljes felhasznált hitelkeretének visszafizetésére más banknál csoportos beszedési megbízást lehet adni? A Citibankos hitelkártyák ilyenek, én azon kívül szeretnék egy másikat.
 • mage
  Akinek nincs fix havi bevétele, de helyette van jelentősebb megtakarítása annak alternatíva lehet a szintén rafis Prémium Gold számla csomag. Ha rendelkezel 8 millió megtakarítással (vagy havi 280e érkezik külső banktól 3. személytől). Vigyázat, ha nem teljesül 10.243* Ft/hó büntetés. Eseti utalás és állandó utalás Direktneten keresztül ingyenes. Elhalálozási rendelkezés ingyenes. Prémium Start OKOSkártya első évben ingyenes, második évben 5650Ft, amit elengednek, ha megelőző évben minimum 500e forint kártyás vásárlás történt. Pénzfelvétel saját atm-ből 249 FT/tranzakció (Rogán jóvoltából ez jövőre kiküszöbölhető). Kártya használat díjmentes.

  kockázatok és mellékhatások: Privat bankig ügyfélé válás ami együtt jár azzal, hogy mindenféle magas jutalékú terméket akarnak ránk sózni (unit linked biztosítás, fundamenta lakáskasza, stb)