Napi 11.10

2013-11-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A kormány szerencsére komolyan aggódik a demográfiai válság miatt, évtizedek óta egyre kevesebb gyerek születik, ami egy időzített bomba a társadalom szempontjából. Ezért jövőre az eddigi gyerekek utáni adókedvezményt kiterjesztik a járulékokra is, vagyis ha nincs annyi adó, amennyiből le lehetne vonni az adókedvezményt, akkor a járulékokból is le lehet azt vonni. A másik döntés a gyes/gyed kiterjesztése, most már munka mellett is jár a gyed, második gyerek születése esetén duplázódik.

Persze egy 18-23 éves projektnél, mint a gyerekvállalás a kiszámítható, belátható jövő, a biztosnak vélt megélhetés sokkal fontosabb, mint a gyed összege az első két évben, de azért örüljünk a kicsinek is. Az origo cikke itt.

******************************

Nem minden alapítvány arra használja a pénzt, amire összegyűjtötte azt. A NAV és a Kehi most két gyerekmentő alapítványt talált gyanúsnak. Az origo cikke itt.

******************************

Van még lejjebb: az év első kilenc hónapjában 37%-kal kevesebb új lakás épült, mint az előtte lévő, szintén nem túl combos évben. A kiskereskedelem 0,3%-kal bővült, de csak azért, mert többet hagytunk a benzinkutakon, élelmiszerre például 0,4%-kal kevesebbet költöttünk.

******************************

Aki még nem ismeri Zsiday kolléga blogját, annak melegen ajánlom a figyelmébe, nagyon jókat szokott írni. Legutóbbi írásában összeveti Magyarország elmúlt néhány évét a környező országok hasonló időszakával. Sok újat nem mutatnak a statisztikák, Magyarország már lassan a balkáni országok mögött is lemarad. Itt tudjátok elolvasni a cikket.

******************************

5%-ra csökken a sertéshús áfája, hogy visszaszorítsák az áfacsalásokat. Mielőtt még örülnél, ez csak az egész és fél sertésre vonatkozik, a feldolgozott, boltban kapható termékek továbbra is a világrekorder 27% alá fognak tartozni.

******************************

Az ország költségvetését idén most nyolcadjára módosítja a kormány, most éppen a takarékszövetkezetek államosítása miatt.

******************************

Új hír az ingyenes pénzfelvétel-komédiában: rájött a kormány, hogy bő hatmillió ember nem tud nyilatkozni banki nyitvatartási időben 25-30 banki munkanap alatt. Ehelyett kitalálták, hogy akkor elektronikusan, az internetbankon keresztül lehessen ezt megtenni. December egytől. Mert ez csak úgy megy, hogy egy banki elektronikus rendszert hipp-hopp átalakítanak két hét alatt, hogy ezentúl ezt is tudja. Elvégre ha a mobilszolgáltatóknak adtak rá három hetet, hogy átalakítsák a számlázásukat az új percalapú adóhoz, akkor ez sem lehetetlen.

*****************************

Az osztrák Hypo Bank az eddigi 3,8 milliárd euró után újabb egymilliárd euró állami segítséget kap, hogy elkerülje az összeomlást. Ez 1,4 billió forint, még szerencse, hogy nem a magyar államnak kellett ennyit kiköhögni, mert akkor nem csak a bank, de az állam is fejre állt volna.

*****************************

Még mindig tudott olcsóbb lenni, a Magyar Telekom 285 forinton zárt. Nekem lassan kezd tetszeni ezen az áron a papír, lehet, hogy veszek belőle egy keveset, hosszú távra.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram