Revolut: jutalékmentes tőzsdei szolgáltatás

A legtöbb sajtóközleményt kitörlöm, amit kapok, mert egyszerű reklámok, amikről szeretnék, hogy az újságírók ingyen írjanak.

Az alábbi azonban a Revoluttól jött és mivel sokan használjátok, hátha hasznos lesz a számotokra. A dologról én sem tudok többet, mint le van írva. Arra azért vigyázz, kire bízod a pénzed.

Jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indít a Revolut, először a Metal kártyatulajdonosok számára

(Update: mostantól bárki számára elérhető a szolgáltatás.)

A Revolut jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatást indít Európában, lehetővé téve ügyfeleinek, hogy 300 az Egyesült Államokban – a New York-i tőzsdén (NYSE) és a NASDAQ-on – jegyzett részvénybe fektethessenek.

A Revolut fokozatosan vezeti be a szolgáltatást, amelyet először a Metal kártya tulajdonosai számára tesz elérhetővé, majd a következő hetekben minden ügyfele számára biztosítja azt.

A Revolut Metal ügyfelek havonta 100 ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, a Premium ügyfelek nyolcat, a Standard ügyfelek pedig hármat.

2019. augusztus 1., London

A Revolut, a londoni székhelyű FintTech vállalkozás, amely több mint hatmillió ügyféllel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Európában, a mai nap során jutalék nélküli tőzsdei kereskedési szolgáltatást indított Európa-szerte, fokozatosan bevezetve azt először meghatározott számú Metal kártyatulajdonosok részére.

Amint elérhetővé válik a szolgáltatás, a Revolut Metal kártyás ügyfelek havonta akár 100 ingyenes azonnali tranzakciót is végrehajthatnak több mint 300 amerikai részvénnyel a New York-i Értéktőzsde és a NASDAQ kínálatából. A tranzakciókat valós idejű árfrissítésekkel és piaci teljesítményadatokkal támogatja a Revolut. Az elérhető cégek listája bővülni fog, a Revolut tervezi, hogy folyamatosan további részvényeket tesz hozzáférhetővé.

A következő hetekben a Revolut a szolgáltatást Standard és Premium kártyatulajdonos ügyfeleinek is megnyitja. A Standard kártyákkal rendelkező Revolut-ügyfelek havonta három ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, míg a Premium-ügyfelek nyolcat. A havi csomagban kínált mennyiségen felüli kereskedések után a Revolut tranzakciónkként 1 fontot (GBP) számít fel, míg az éves letéti díj mindössze 0,01%.

A befektetéshez a Revolut nem állapít meg semmilyen számlalimitet, és lehetőséget biztosít az ügyfeleinek arra, hogy akár 1 dollárért törtrészvényt vásárolhassanak, megnyitva és érthetővé téve ezzel az utat egy teljesen új közönség számára a híresen zárt, drága és összetett tőzsdére.

Az összes devizatranzakció a szokásos módon történik a Revolut egyszerre többféle devizában vezetett számlái segítségével, vagyis bárki, aki befektetni szeretne, átválthatja a szükséges összeget a nemzeti pénznemében vezetett számlájáról amerikai dollárra a Revolut árfolyamának és automatikus konvertálási folyamatának használatával.

A Revolut folyamatosan fejleszti befektetési szolgáltatását olyan tervezett funkciókkal, mint a hozzáférés brit és európai részvényekhez, tőzsdén forgalmazott alapokhoz (ETF), valamint a Stocks and Shares ISA[1] által történő befektetéshez. A terv az, hogy a befektetési szolgáltatást globális szintre emeljék, és a jövőben az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli Revolut-felhasználók is élvezhessék annak minden előnyét.

„Ez újabb hatalmas lépés küldetésünkben, amelynek a célja a pénzügyi szolgáltatások befogadóbbá, innovatívabbá és megfizethetőbbé tétele. A tőzsdei befektetés az egyszerű emberek számára túlságosan sokáig nem volt elérhető, ami komoly problémákat okozott a megtakarításaik hatékony fialtatásánál.” – mondta Nik Storonsky, a Revolut alapító-vezérigazgatója.

„Gondoskodtunk arról, hogy a Revoluton keresztül történő befektetés olcsó, könnyen használható és mindenki számára elérhető legyen, még akkor is, ha csak nagyon kis összeggel szeretnék kipróbálni. Ez csak a kezdet a jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatásunk terén, a közeljövőben ugyanis hozzáférést biztosítunk további piacokhoz és befektetési termékekhez” – tette hozzá Storonsky.

Share

64 hozzászólás

 • gaborr
  hol/hogy nyitottál náluk számlát? magyar adórezidens vagy?
 • gaborr
  nézted már a belga betétvédelmi alap weboldalát?
  protectionfund.be/

  sosem volt, és még most sincs angol oldaluk. évek (ha nem évtizedek) óta az van kint, hogy folyamatban.

  Reméhetőleg beszélsz hollandul vagy franciául, ha szükséged lenne rájuk. 🙁

  én úgy érzem, hogy a questor óta kicsit tévhitben vannak az emberek, hogy mit véd egy betétvédelmi alap. kíváncsi lennék hányan olvasták el a kbc securitiesnél befektetők közül a belga betét védelem részletes tájékoztatóját, hogy mit térít. biztos vagy benne, hogy csalás esetén térít? (kbc-nél, illetve akkoriban k&h-nál volt már csalásra példa – Kulcsár Attila)

 • jozsi
  revolut penznem valtaskor azert nem kozepeb valt. van egy kb 0.1-0.2% kulonbseg a veteli es eladasi ar kozt. hogy ez a koltsegekre eleg-e ki tudja. ez aggasztobb, illetve a putyin kozeli tulaj. siliconrepublic.com/companies/revolut-kremlin-lithuania-banking-license
 • MZ/X
  Kipróbálni a tőzsdét, játszadozni jó.

  De komolyabb összeget nem bíznék rájuk. Az Interactive Brokersnél $2000-al már számlát nyitnak, komoly, több évtizedes múlttal rendelkező tőzsdén jegyzett cég. Az egyszerű részvény tranzakciók pedig $0.005/részvénybe kerülnek, szóval nem sokkal drágább az ingyennél. Cserébe nem kell félni, hogy egyszercsak zárolják a számládat, az ügyfélszolgálat meg nem reagál, mint ahogy sok Revolutos ügyféllel már megtörtént.

 • Viking
  Fiúk/lányok!

  Szeretném megosztani a Revolut kártya “élményemet” veletek. Kb 2-éve van Rev.kártyám. Folyó év május végén váltani szerettem volna a limitált illetékmentes 5000£/hó-nak megfelelõ SEK-át HUF-ra. Biztos ami biztos alapon a Revo.chat felületen rákérdeztem. Ott megerõsítették hogy jól értelmeztem a havi díjtalan váltást. Gondoltam megpróbálom csak 1000£-nak megfelelõ SEK-val. Elindítottam a folyamatot és láss csodát a Revolut kártyámat azonnal zárolták amit még a mai napon sem oldottak föl!! Természetesen a chat felületen (mert ugye csak ott lehet) jeleztem és magyarázatot kértem a zárolás okára. Olyan kódszámot kértek tõlem amit az elküldõ bank (Bank Norwegian) nem tudott biztosítani mondván hogy õk nem ilyen rendszer alapján müködnek. Azóta többször is rákérdezek, de a válasz nagyjából ugyanaz: “Várjuk az eljárás befejezését”!
  Úgyhogy csak óvatosan a Revolutal!

 • Vajk
  Mondjuk én 3 misivel voltam benne a Quaestor-ban és ha a hozmaimat nem is kaptam meg, a betétemet igen. Nem is tudom, egy-másfél éven belül. Szóval csak annak a 4-5 évnek a hozamát csúsztam, amig nem volt nálam a pénz. Reméltem mindenkivel ugyanez a helyzet.
 • Revolut Curve user
  Üzleti úton Dél-Amerikában 2 héten át nem volt szükségem készpénzre, mindenhol elfogadták a kártyáimat. Zsebben Revoluttal vártam, hogy ATM-et látok, aztán meg rájöttem, nincs szükségem kápére. Uber, étterem, kávézó, szuvenirshop, belépő, …. mindenhol ment a kártyás fizetés. Általában Curve-vel fizettem.
  Valamelyik cikk alatt emlegettétek a német bankszámlát. Nekem most volt egy meglepő, negatív tapasztalatom Németországgal kapcsolatban. Úgy alakult, hogy hosszabban kellett volna várakoznom Frankfurtban a csatlakozásra hazafelé, ezért Uberrel elugrottam az egyik helyi élményfürdőbe úszni egyet, lazítani. Nyújtom a kártyát a kártyaolvasóhoz a fürdőpénztárban, erre a mókus közli, hogy VISA, Mastercard nem jó, csak helyi, német kártyákat fogadnak el… Mi vaaan, viccelsz?? (EUR nem volt nálam.)
  9 db VISA/Mastercard volt nálam, hiába. Ejnye németek, lemaradtok… (Megoldottam, úsztam…:)
 • Matetoth

  Kulfoldinek szivas es idegesito, nekik viszont egy olcso rendszer, mert utalas van mogotte, nem a brutal draga MC es Visa…
 • naa
  “a brutal draga MC es Visa”
  De miért kell a kártyás fizetésnek drágának lenni? Valaki tudja, hogy a hallomásom szerinti 2% körüli díjat a VISA/MC vagy a bank húzza le?
  Mivel a bank ad(ott) visszatérítést a hitelkártya költés után, azt gyanítom, inkább a bank.
  Ha viszont a bank, akkor miért nem lép be egy szereplő, aki olcsóbban kínálja a szolgáltatást a kártyaelfogadóknak?
  Pl. a Revolut megtehetné, és ebben akár profit is lehetne, az egyebekkel ellentétben, szerintem.

  Amúgy aki pedig aki kártyaelfogadáson akar spórolni, nyithatna legalább egy Revolut (Business) számlát, és a külföldiek máris tudnának egyszerűen fizetni… Ha látnám valahol kiírva, hogy Revolut fizetés, tuti azzal fizetnék, nem kártyával.

  Én úgy látom, itt van piaci rés (kártyaelfogadás drága), erre miért nem startol rá egy szereplő?
  Szerinem garázsban is össze lehetne hozni erre egy startupot.

 • dodo
  Szia! Adnál egy elérhetőséget. Köszönöm.
 • Matetoth

  Nagyon nem vagyok ott wzen a piacon, par eve lett szabalyozva az MC es a Visa 0,2%-ra, ezen kivul a kartyakibocsatonak es a kartyaelfogadonak is kell elnie valamibol.

  En is nagyon remenykedem egy olcso rendszerben, mert nagyon gaz, h az elekronikus fizetes majdnem annyi, mint a kp-s.

 • George XV
  Nekem eddig szinte csak pozitív tapasztalatom van Revoluttal, úgyhogy örömmel láttam a hírlevelet. Az hogy mennyire tekinthető biztonságosnak illetve az orosz-szál engem is nyugtalanít de ettöl eltekintve a szolgáltatásaik rendben vannak.
  Engem is zároltak korábban de egy szimpla jövedelem igazolással feloldották. Volt hogy egy beérkezö átutalás elakadt de egy igazolással ezt is rendezték. Valutaváltásban verhetetlen, kártyahasználattal még sosem volt gondom pedig bejártam 3 kontinenst.

  Kriptovalutákkal csak kíváncsiságból kezdtem el játszogatni de az elmúlt 3 hónapban sikerült ebből 1500€ pluszt csinálni.. ha a részvényvásárlás is ilyen egyszerűen és logikusan megy az appon keresztül akkor egy újabb nagyszerű szolgáltatásuk lesz.

 • vedini
  Sziasztok,

  Ma vettem fel euronet automatabol fel penzt, teszt gyanant, 40EUR-t, azt hittem ingyenes, erre felszamolt 3.95EUR-t, hogy lehet kiszurni milyen automatabol lehet kulfoldon ingyenesen penzt felvenni? Egyebken Rodoszon tortent az eset.

  Koszi elore is

 • Revolut fan
  @Miklós, ez szerintem megérne egy cikket: ma jött levél Revoluttól, hogy bevezették az ingyenes Business számlát.
  Szerintem ez nagy durranás, én most komolyan gondolkozom, hogy a vállalkozásomnak nyitok, megtartok egy olcsó forintszámlát csak azért, hogy legyen, EUR forgalomnak pedig teljes egészében a Revolutot használnám.

  Viszlát lehúzás a beérkező EUR utalások után, váltás után, viszlát devizautalás jutalék, viszlát tranzakciós illeték.

  Ha csak az Euró utalásaimat nézem, kőkeményen megérné még a régi kisvállalkozói számla is Revolutnál, de ha ingyen is van, pláne…
  Egyetlen dolog aggaszt, a NAV hogyan emészti ezt meg, felesleges köröket inkább nem futnék, de gondolom elfogadják, hiszen van IBAN EUR (meg GBP) számlaszám.

  Örülnék, ha ezzel kapcsolatban lenne egy cikk – akár hozzászólók véleményére is kíváncsi vagyok.