Revolut: megszűntek a magyar számlaszámok

2022-02-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Még egy rossz hír a hétre: megszűnnek április elsejétől a Revolutnál a magyar számlaszámok, így többet nem tudsz helyi utalást fogadni az eddigi revolutos számlaszámodra. Fontos, hogy minél előbb erről tájékoztasd a munkaadódat vagy üzleti partnereidet.

Nem tudom, miért történt vagy mi történt, aki tudja, ossza meg velünk az infót. (A hasonlóan működő wise számlákról még nem jött ilyen infó.)

A Revolut levele a témáról:

"Tájékoztatni szeretnénk, hogy 2022. április 1-jétől a Revolut már nem fér hozzá a helyi HUF fizetési rendszerekhez. Ennek következtében a helyi számlaadatok, amelyeket a helyi HUF pénznemben történő fizetések fogadására használtál, többé nem lesznek elérhetők. Mostantól kezdve a fizetések fogadásához az LT-vel kezdődő IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) számlaszámodat használd, melyet az app kezdőképernyőjén látható „Számlák" menüpontban találsz, ha az egyenleged melletti ország szimbólumra koppintasz.
Annak érdekében, hogy továbbra is fogadhass banki átutalásokat a Revolut-számládra, ezeket az LT-vel kezdődő adatokat kell használnod. 2022. április 1-jétől a helyi HUF számlaadatokra küldött fizetéseket nem írjuk jóvá a számládon, hanem visszakerülnek a feladóhoz.
Ez a visszaküldési folyamat automatizált, így neked semmit sem kell tenned, és akár 5 munkanapot is igénybe vehet. Ha a pénz 5 munkanapon belül sem érkezik vissza a feladóhoz, akkor a feladónak fel kell vennie a kapcsolatot a bankjával.
Továbbra is a szokásos módon küldhetsz banki átutalásokat, és tölthetsz pénzt a Revolut-számládra a kártyád használatával.
A Revolut-számlára kapod a munkabéredet?
Ha a munkabéredet jelenleg a Revolut-számládra küldik a helyi HUF számlaadataid használatával, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy egyes munkáltatók nem támogatják, hogy a munkabéred a LT-vel kezdődő IBAN-számládra érkezzen. Ilyen esetben egy másik helyi számla adatait kell megadnod a munkáltatódnak, hogy megkapd a munkabéredet. Mivel a helyi HUF számlaadatok használatával küldött fizetéseket 2022. április 1-jétől nem tudjuk jóváírni a számládon, ettől a naptól kezdve nem fogod megkapni a munkabéredet, ha a munkáltatód ezeket az adatokat használja. Ezért nagyon fontos, hogy azonnal tájékoztasd a munkáltatódat az új számlaadatokról, hogy biztosan megkapd a fizetésedet.
Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT-átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ."

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram