Revolut: megszűntek a magyar számlaszámok

Még egy rossz hír a hétre: megszűnnek április elsejétől a Revolutnál a magyar számlaszámok, így többet nem tudsz helyi utalást fogadni az eddigi revolutos számlaszámodra. Fontos, hogy minél előbb erről tájékoztasd a munkaadódat vagy üzleti partnereidet.

Nem tudom, miért történt vagy mi történt, aki tudja, ossza meg velünk az infót. (A hasonlóan működő wise számlákról még nem jött ilyen infó.)

A Revolut levele a témáról:

“Tájékoztatni szeretnénk, hogy 2022. április 1-jétől a Revolut már nem fér hozzá a helyi HUF fizetési rendszerekhez. Ennek következtében a helyi számlaadatok, amelyeket a helyi HUF pénznemben történő fizetések fogadására használtál, többé nem lesznek elérhetők. Mostantól kezdve a fizetések fogadásához az LT-vel kezdődő IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) számlaszámodat használd, melyet az app kezdőképernyőjén látható „Számlák” menüpontban találsz, ha az egyenleged melletti ország szimbólumra koppintasz.
Annak érdekében, hogy továbbra is fogadhass banki átutalásokat a Revolut-számládra, ezeket az LT-vel kezdődő adatokat kell használnod. 2022. április 1-jétől a helyi HUF számlaadatokra küldött fizetéseket nem írjuk jóvá a számládon, hanem visszakerülnek a feladóhoz.
Ez a visszaküldési folyamat automatizált, így neked semmit sem kell tenned, és akár 5 munkanapot is igénybe vehet. Ha a pénz 5 munkanapon belül sem érkezik vissza a feladóhoz, akkor a feladónak fel kell vennie a kapcsolatot a bankjával.
Továbbra is a szokásos módon küldhetsz banki átutalásokat, és tölthetsz pénzt a Revolut-számládra a kártyád használatával.
A Revolut-számlára kapod a munkabéredet?
Ha a munkabéredet jelenleg a Revolut-számládra küldik a helyi HUF számlaadataid használatával, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy egyes munkáltatók nem támogatják, hogy a munkabéred a LT-vel kezdődő IBAN-számládra érkezzen. Ilyen esetben egy másik helyi számla adatait kell megadnod a munkáltatódnak, hogy megkapd a munkabéredet. Mivel a helyi HUF számlaadatok használatával küldött fizetéseket 2022. április 1-jétől nem tudjuk jóváírni a számládon, ettől a naptól kezdve nem fogod megkapni a munkabéredet, ha a munkáltatód ezeket az adatokat használja. Ezért nagyon fontos, hogy azonnal tájékoztasd a munkáltatódat az új számlaadatokról, hogy biztosan megkapd a fizetésedet.
Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT-átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ.”
Share

66 hozzászólás

 • Tamás
  Azért érthetetlen, mert nemrég nevezték ki a Revolut magyarországi vezetőjét….
 • Volfszkin
  Sziasztok!

  Érdemes a Revolut számlán lévő Eurót átutalni a Wise számlára?
  Esetleg érdemes a számla megszüntetésén gondolkodni ezek után?
  Köszönöm.

 • István
  Van egy olyan gyanúm hogy nemsokára jön a wise hír is
 • Bandi
  Nekem is most küldte a Revolut. Gondoltam idejövök egyből, mert itt biztos tudja valaki, hogy ez azokra is vonatkozik-e akik “Revolut bank”-osok. Jól gondoltam ? 🙂
  Mellesleg én a “Revolut bank” dolgot sem értem. A Revolut az nem egy bank amúgyis? Mi a pro és kontra?
 • Lunin
  Én nem kaptam értesítést. Annak idején váltottam a bankra
 • Józsi
  A magyar Revolut bankban vagyok és nem kaptam erről értesítést.
 • Szergej szergejevics alias Dimitrij
  Az ukrán konflikt miatt Moszkva helyett Budapesten veri le a port a nagy Júesszéjj. Swift banned in Hungary
 • Bezzegénmegmondtam
  Ismét egy frankó Revolut-meglepetés.
  De biztos most is jönnek majd az okosok, akik megmagyarázzák, hogy miért jó mégis Revolutozni.
  Átláthatatlan, csaló cég volt ez az első pillanattól fogva, csak idő kérdése volt, hogy mikor ér véget a jó világ. Mert ez még csak a kezdet, abban biztos vagyok.
 • Heeeee
  Wise hír nem hiszem, hogy jön, elég más a két cég üzleti modellje, szemben a revoluttal profittal üzemelnek.
  Én speciel már mindenre használom, céges kártya Ft egyenleggel az alkalmazottaknak, hogy ha kell vásárolni, tankolás stb, de szerintem tavaly probléma nélkül utaltam vele 200m Ft körül összesen.

  Privátban pedig sokkal jobban tudom követni a költéseimet, mert nagyon jó az app, nem kell foglalkozni pénzváltással külföldön, androiddal eddig, de most apple payyel is tökéletesen működik. Netes fizetés meg nem visz sírba mint a CIB rendsze, ahol minden második fizetésem sikertelen

  Revoluttal én soha nem mertem volna céges pénzt utalni, mert olvastam random tiltásokat.
  TW-vel egyszer volt problémám az elején, akkor is a fogadó bank nem fogadta el az összeg beérkezését vagy már nem tudom mi volt.

 • tok8
  forbes.hu/penz/mnb-revolut-betetbiztositas-befektetes-oba/
 • Sannyer
  Szerintem az állhat a háttérben, hogy az MNB benyújtotta az igényét arra, hogy ők lesznek a Revolut bank felügyelőszerve. Ők erre azt válaszolták, hogy köszi, jó lesz nekünk a litván nemzeti bank. Erre a válasz, hogy akkor ti itt nem vagytok bank.
  hwsw.hu/daralo/63802/revolut-bank-mnb-szabalyozas-kozlemeny.html
 • Sikhulye
  Most csak akkor annyi van, hogy IBAN-t kell használni.
  Forint alapú számlán megmarad ugyan úgy? Csak utalás lett más?
 • Kiszamolo
  A számla megmarad, de a magyar számlaszám nem.
 • András
  “Netes fizetés meg nem visz sírba mint a CIB rendsze, ahol minden második fizetésem sikertelen”

  Ott lehet, hogy nálad van a hiba, mert nekem a havi 150-200 db netes utalásom maximum néhány elakadással szokott menni. Esetleg egy app újratelepítés megoldhatja a gondot, ha ezt még nem próbáltad.

 • Bandi
  Ha esetleg valakit érdekel: most próbáltam kártyás feltöltést. Erste hitelkártyáról az összeg hiánytalanul megérkezett.
 • Tekintetes úr
  Igen, elvileg ennyi a különbség, viszont a legtöbb magyar bank egész más költségeket számol fel egy belföldi, GIRO számlaszámra utaláskor, illetve egy litván IBAN-ra utaláskor.
 • tumpara
  Nem véletlen, hogy inkább maradtam a kicsikét drágább Wise-nál. A biztonság, kiszámíthatóság mindenek felett.

  Sikhulye: az “ugyanúgy” egy szó. Egyben is mondod. Tényleg nem értem.

 • szocske
  Többen írják, hogy aki belépett a revolut bankba nem kapott ilyen mailt.
  Ebben nekem az a fura, hogy ha ilyen egyszerű volna a megoldás, akkor miért azt írták a hírlevélben, hogy keresik a megoldást, miért nem azt, hogy ha meg akarod tartani a magyar számlára befizetési lehetőséget, akkor lépj be a bankba?
 • szocske
  azért annyira nem jó hír ez így sem, mert magyar bankból forintot utalni a külföldi számlára drága lesz, akkor is, ha az HUF alapú.
  Bankkártyával persze lehet befizetni, de egyes bankok – úgy tudom – készpénz felvételnek minősítik a revolut számla bankkártyás felöltését.
 • Revolutos
  Persze, hogy megszüntetik az olcsó “rá-utalást”, mert egyre népszerűbb. És gondolom nem azért lett népszerű, mert rosszul járnak vele, akik használják. Ez csak matek, de vannak extra “okosok” (nem is bank, nem is termel profitot), akik nem veszik a fáradtságot számolgatással, csak harsogják, amit bizonyos érdekek elhintenek a neten.
  A pénzügyi hatalom (akár hazai vagy nemzetközi) nem szereti, ha nem rendelkeznek feletted és a pénzed felett, hanem olyas valakinél van a pénzed, akit Ők még nem tettek a befolyásuk alá.
 • János
  A Revolut eddig nem adott neked egyedi HUF-os számlaszámot. Az app-ban szereplő 12001008-es kezdetű számlaszám egy Raiffeisen-es gyűjtőszámla, csak feltöltésre … ha lehet egy tippem ez a Rafi-s szerződés ér véget.
  A Wise a 12600016-es kezdetű számlái már a Wise saját jogon biztosított számlaszámai, hasonlóan a többi magyar bank szalmaszámaihoz. Az sem zárható ki, hogy hasonlót szeretne a Revolut is.
  bankkereso.eu/
 • Flameboom
  Most csak a HUF szűnik meg? Vagy ez miert rossz konkretan? Én csak havi egy 10est tettem rá. Nekem mindegy, hogy euroban vagy Hufban van a pénzem. Netflixet és Microsoft vásárlásokat vont csak le a revolut. Ha meg IBAN-t kell használni de marad huf akkor miért rosszabb ez nekünk?
 • Bandibá
  Én a Revolutot szinte csak internetes vásáslásra használom. Épp most gondolkodtam rajta, hogy Revolut-on keresztül utalnék be euro-t az Államkincstárhoz. Erre jobb lenne a Wise?
 • csak EUR valtasra, jo marad?
  Ha csak bankkartyas feltoltessel hasznalom, tehat HUF feltolt, HUF–>EUR, EUR tovabb utal, akkor erint ez engem, fog valtozni valami?
 • Nagy Péter
  KÁRTYÁS feltöltéseket ez NEM érinti.

  Ami változik: Magyar számlaszámot nem tudsz ezután megadni másoknak UTALÁS FOGADÁSHOZ.

  Forint utalást tudsz fogadni, csak egy litván IBAN-ra. Ezt néhány/sok belföldi cég nem engedi utalás célszámla megadásnál. Aki ilyet fogadott eddig (pl fizetes magyar cégtől) azokat érinti.

 • Kovács Géza
  Nálunk a családban van 3 Revolut számla is, de egyikünk se lépett be még a bankba. Eddig csak az egyikünk kapott ilyen levelet.
  Én is csak bankkártyával töltöttem fel a számlát ha kellett. Az pedig vásárlásnak minősül. Szerintem annak pedig mindegy, hogy hol fizetek Ft-ot. Aki utalt annak lesz rosszabb, mert hiába Ft-ot utal, azt nem magyar bankhoz fogja, hanem egy litvánhoz, aminek gondolom más a költsége.
  Remélem azért majd megszólal valaki a Revoluttól is és elmagyarázza érthetően, hogy ez mit is jelent nekünk. 🙂
 • Peter
  Én sem kaptam még emailt. De vártam már, hogy mikor fognak belekavarni a Revolut vagy Wise szolgáltatásba Magyarországon.
  Logikus, hogy egy idő után az állam nem fogja elnézni azt, hogy ezekről a szolgáltatóknál 0,3% állami tranzakciós illeték mentesen lehet utalgatni, logikus, hogy sokan a Revolut számlára bankkártyával töltik fel a fizetésük egy részét ingyen, költenek, utalgatnak ingyen vagy hogy cégek a Wise Business számla használatával egy csomót spórolnak és egyre többen kezdik el azt is használni céges számlának…
  Persze nevetséges az is, hogy kereskedelmi bankok éves bankkártyadíjakat vesznek le, vannak appok, de tranzakciók után fizess az sms-ért és app értesítés meg nincs, netbankos forint utalásnál is fizetni kell a tranzakciós illeték mellett még a banknak is stb. és ha a fizetésed hozzájuk érkezik, akkor kedvesen elengedik a számlavezetés havidíját vagy csak egy részét..
 • Warrior
  Ez vajon azt is jelenti, hogy a revolut HUF számláról indított utalások hazai számlára már nem belföldi utalásnak minősülnek? Az csúnya lenne, mert akkor elveszik az ingyenes utalás belföldön és minden utalás swiftnek minősül.
 • Tothger
  Nekem Revolut számlám van, utobbi időben mindig azzal kezdödött az ap, hogy akarok-e a magyar bankba belépni. (azért a revolutot választottam mert NEM akarom magyar bankba tartani a pénzem, és nem akarom hogy az MNB vigyázó szeme örizze – ahogy a nyugdijamat is megörizték.)
  Ezek szerint ezen üzenetek elmaradnak. 🙂
  Azért durva hogy egy Európa túloldalán lévő pár éve még nem is létezett csak online létező pénzintézetben több bizalmam van mint az MNB – be. De szerintem nem csak nekem.
 • testemen a jel

  “Sikhulye: az “ugyanúgy” egy szó. Egyben is mondod. Tényleg nem értem”

  Kiveve, ha nagyon-nagyon hangsulyozva mondod magadban, minden egyes reszet kulon megnyomva. 🙂

  Ugyan
  ugy,

  mintha azt mondanad,

  rend
  ki
  vul. 🙂

 • Moltiszanti
  Ez mar a második laszti rövid időn belül.

  https://kiszamolo.hu/a-revolut-dijat-szamol-fel-a-wise-os-feltoltesnel-is/

  Mióta is volt magyar számlaszám amelyre be lehetett utalni forintot?
  Egy éve vagy egy kicsit több?
  Azután korlátoztak az alapcsomagban a díjmentes váltás összeghatárat.
  Penzboseg vége, veszteséges cég, hektikus és kiszámíthatatlan lasztik…
  Én csak kb. ezer euróval “játszok” időnként rajta de aki nagyobb összeget tart ott, annak talán most kellene figyelnie az MNB intő szavaira, hogy baj esetén levelezhet litvaniaval!
  És ne legyen igazam, szóljon csak az egész történet arról, hogy nyereségesse kívánják tenni a céget!

 • Elégedett Revolutos
  És ez miért probléma? Kártyával ugyanúgy fel lehet tölteni, a kártyás fizetés mindenkinek ingyenes, szemben az átutalással, amiért sokan azért fizetnek legalább 0.3%-os tranzakciós jutalékot a másik bankjuknak.

  Nagyobb összegeket több részletben, mondjuk milliónként tölts fel Revolutra kártyával, hogy ne akadjon fel valami automatikus ellenőrzésen, amivel tényleg lehet szívni – de ez sem fordul elő, ha fokozatosan emeled az összegeket.

  A napokban utaltam pénzt egy USA clearing house-hoz, de kiderült, hogy nem fogad Revolut és Wise számláról. (Fura, hiszen pont erre lennének ezek jók, hiszen gyorsan helyi utalásként ott lenne a pénz – Currency Fair-t elfogadná.)
  Későn vettem észre, az átutalás után írtam a Revolut chat-nek, hogy szeretném megállítani. Hamar élő emberhez kerültem, mondta nem garantálja, hogy sikerül, de megállítják. 2-3 nap után 0 költséglevonással visszakerült a pénz..

 • Elégedett Revolutos
  Ja bocs, látom, hogy ez nem a feltöltés miatt volt hasznos, hanem ha valaki helyi utalást fogadott volna Revoluton, hogy az nem megy Így már értem.

  Erre szerintem jó megoldás a Wise, legyen egy Wise számlád is, fogadj utalást arra.
  A Wise-nak amúgy is előnye, hogy az utalások azonnal ott vannak róla, szemben a Revolut 1-2 napos késleltetésével. Cserében van egy kis fix költsége, 85 Ft.

  Már csak azért is érdemes tartani Revolutot, Wise-t, Curve-öt is, mert a limitek, pl. ingyenes kápéfelvétel, stb. így összeadódnak az ingyenes csomagokban is, és mindegyiknek megvan a maga előnye.

 • kocsi
  A Revolut visszautasította, hogy az MNB (nem kötelező) kívánalmai szerint működjön Magyraországon. Valószínűleg az MNB kitalált valami gazemberséget a megszorongatásukra.
 • Konteós
  Magyar bankból HUF utalás Wise-ra, majd Wise kártyával Revolut HUF feltöltés működhet…
 • Csigaboly
  Most már csak az appot és az account-ot kell törölnöm. Kártyát egy baki miatt letiltottam. Kb 3000 forintom bánta. Ezek után folyamatosan próbálták terhelni. Revolut nem használt kétfaktoros vásárlást.
  Most már nem hiányzik.
  Esetleg valakinke van ötlete lakossági bankkártya összehasonlításra? OTPről váltanék.
 • Bandi
  Kérdeztétek többen is, hogy ez most miért rossz? Hát röviden: drágább. Nekem pl. a forint számlámról minden belföldi utalás ingyenes. Kipróbáltam milyen ha erre az új számra utalok: a bank úgy tippelte, hogy kb 3000 forintba fog kerülni kb 1000 Ft küldése (szerencsére nem kellett küldjek ahhoz, hogy ez kiderüljön).
 • PV
  Szerintem ennek kb. zéró jelentősége van. Megnéztem a CIB kondíciókat (fapados ECO számla): pontosan ugyanannyiba fáj az EGT-n belüli utalás, mint bármilyen belföldi GIRO utalás. Ez logikusnak is tűnik, hiszen az EGT-n belül nem számíthatnak fel más összeget, hiszen az piackorlátozás lenne (vagyis: nem lehet a ‘nemzethy’ kereskedelmi bankokba történő utaláshoz kedvezményesebb kondíciókat szabni). Szóval szerintem egy fillérrel sem lesz drágább a forintutalás sem, mint eddig volt, sőt, egyszerűbb is, hiszen végre saját számlaszámom lesz, nem kell a közös Raiffaisenes számlára utalni (hogy aztán a közlemény rovatban szereplő szerződésszám alapján allokálják az utalt összeget a számlámra). Tehát lesz egy HUF számlám Litvániában az eddigi EUR és USD mellé. Utalni a Revolutról továbbra is ingyen lehet EGT-n belül (ahogyan eddig is az LT-s számlákról).

  De szóljatok, ha tévedek

 • Háromlábú
  Gondolom már ki is rúgták az illetőt páros lábbal..
  napi.hu/magyar-gazdasag/rossz-hirt-kaptak-a-revolut-felhasznalok.745998.html

  Ha miatta nem kapott a Revolut banklicencet..

 • Albert
  “Azért durva hogy egy Európa túloldalán lévő pár éve még nem is létezett csak online létező pénzintézetben több bizalmam van mint az MNB – be. De szerintem nem csak nekem.”

  Ja, vannak ostobák bőven rajtad kívül is….

 • STOM
  A gyűjtőszámla is meg fog szünni?
 • Okostojas
  netes fizetes ≠ netes utalás. Utalassal ritkán van bajom, fizetes viszont 95%-ban sikertelen, arra mar nem is hasznalom a cib-es kártyámat. 3dsecure kód neha napján erkezik meg, van hogy megjön de masnap reggel…

  wise zseniális, csak ajanlani tudom. Es a magyarorszagi netbank fejlesztoknek is (de főleg a dönteshozoknak) hogy kell egy bankolos app-nak működnie, mi is az a user experience. Mondom ezt ugy, hogy otp-s kártyán kívül minden magyar nagyobb banknal volt/van kártyám munkámból eredendően.

 • Isti98

  Annyiban tévedsz, hogy az EU-s szabályozás szerint a belföldi forint utalásnak egy árban kell lennie, az EGT-n belüli határon átnyúló EUR SEPA utalással. Ha te forintot, dollárt, zlotyit utalsz másik országba vagy eurót belföldre az drága lesz. Konkrétan a CIB ECO számla esetében: 0,569%, min. 22,06 USD, max. 634,06 USD .
  A 9. oldal alján lesz ennél a pontnál: DEVIZA ÉS VALUTA TRANZAKCIÓK, FORINTÁTUTALÁS KÜLFÖLDRE
  (forint- vagy devizaszámláról)
  Bankközi átutalás
  Sajnos nem piac korlátozás, mert csak az eurózónán belül vannak ennyire szigorú szabályok. De pl. ott is hallottam olyat, hogy egy ír cég egy ír munkavállalónak előírta ír számlanyitását, pedig elvileg nem tehette volna meg.
  Érdekesség, hogy az eurózónából eurót ugyanúgy, sok esetben ingyen, tudsz utalni Magyarországra, mintha benne lennénk az eurózónában a SEPA utalás segítségével. folyt. köv.

 • Isti98
  Folyt.

  És furcsálom azt is, hogy a belföldi EUR utalások nem lettek szabályozva. Továbbá érdemes lett volna a devizaszámlákra kiterjeszteni, mert ma a legtöbb esetben csak a forintszámlákról “olcsó” indítani külföldi SEPA euró utalást, mert csak ezekre vonatkozik a szabályozás. Pl.: a legtöbb hazai euró devizaszámláról még mindig nagyon drága alacsony utalási összegnél az utalás. (általában a min. díj 3-10€)

 • zero1
  a revolut egy kártyavár
 • Bugris Miska
  Nyilván vmi költség van a háttérben. Éljen a konvertábilis forint…
  Ha a Wise jön ezek után, akkor szipka van.

  Péter leírta a tutit. Nálam az tette be a kaput, hogy a netes virtuális kártya díját levonták a netes számláról. Hö? Bementem. Mondom, édes egy komám, ha a netes számlám mínuszba mehet, akkor mégis mi értelme van az egésznek?

  Az már csak hab a tortán, hogy még késedelmi kamatot is levontak utána! Bankárisztán…

 • Gabesz
  Az osztrák Lidl nem fogadta a Revolut kártyámat – pedig volt rajta bőven fedezet – ugyanakkor itthon tudtam az Interneten vásárolni vele. Ennek vajon mi lehet az oka ?
 • Gergő
  Ha nem ide kapod a fizetésed, akkor én se látok hátrányt. Kell mellé egy rendes bankszámla. Nekem most járt le a cib 2 éves, le is húztak rendesen. Bankmonitor ajánlással most unicredit 3 évig ingyenes. 2 nap alatt megvolt, ajánlást másnapra visszaigazolták, teljesen online megynyitottam fél óra alatt. De Németországba revolutról utalok, külföldön revolutozok. Hitelkártyát viszont csak normál bankból tudom visszatölteni.
 • Valamirandom

  Márpedig jogos kívánalom, hogy Magyarországon _minden_ pénzügyi intézet a Magyar Nemzeti Bank figyelő szemei előtt működjön. Aki az MNB kéréseit ilyen szinten tolja telibe, annak valami vaj van a fején. De mindenki úgy hazárdírozik a pénzével, ahogy akar.
 • Németh Marcell
  Sok helyen olcsóbb itthonról a SEPA EU-n belüli utalást indítani, mint egy sima belföldi átutalást. Szóval ez nem igazán rossz dolog. Így legalább senki nem érzi hogy “jobb lenne” magyar számlaszámra utalni, mert olcsóbb biztosan mint külföldre. Miközben nem. Amúgy szerintem ennek köze lehet ahhoz hogy az MNB elkezdte pedzegetni hogy nem jó a magyar ügyfeleknek hogy nincs OBA biztosítása a Revolutnak. Szerintem ez olyan menekülés hogy szokjanak el a magyarok az itthoni számlaszámtól, mert lehet egyik napról a másikra betiltja az MNB a gyűjtőszámlát.