Revolut: megszűntek a magyar számlaszámok

Még egy rossz hír a hétre: megszűnnek április elsejétől a Revolutnál a magyar számlaszámok, így többet nem tudsz helyi utalást fogadni az eddigi revolutos számlaszámodra. Fontos, hogy minél előbb erről tájékoztasd a munkaadódat vagy üzleti partnereidet.

Nem tudom, miért történt vagy mi történt, aki tudja, ossza meg velünk az infót. (A hasonlóan működő wise számlákról még nem jött ilyen infó.)

A Revolut levele a témáról:

“Tájékoztatni szeretnénk, hogy 2022. április 1-jétől a Revolut már nem fér hozzá a helyi HUF fizetési rendszerekhez. Ennek következtében a helyi számlaadatok, amelyeket a helyi HUF pénznemben történő fizetések fogadására használtál, többé nem lesznek elérhetők. Mostantól kezdve a fizetések fogadásához az LT-vel kezdődő IBAN (nemzetközi bankszámlaszám) számlaszámodat használd, melyet az app kezdőképernyőjén látható „Számlák” menüpontban találsz, ha az egyenleged melletti ország szimbólumra koppintasz.
Annak érdekében, hogy továbbra is fogadhass banki átutalásokat a Revolut-számládra, ezeket az LT-vel kezdődő adatokat kell használnod. 2022. április 1-jétől a helyi HUF számlaadatokra küldött fizetéseket nem írjuk jóvá a számládon, hanem visszakerülnek a feladóhoz.
Ez a visszaküldési folyamat automatizált, így neked semmit sem kell tenned, és akár 5 munkanapot is igénybe vehet. Ha a pénz 5 munkanapon belül sem érkezik vissza a feladóhoz, akkor a feladónak fel kell vennie a kapcsolatot a bankjával.
Továbbra is a szokásos módon küldhetsz banki átutalásokat, és tölthetsz pénzt a Revolut-számládra a kártyád használatával.
A Revolut-számlára kapod a munkabéredet?
Ha a munkabéredet jelenleg a Revolut-számládra küldik a helyi HUF számlaadataid használatával, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy egyes munkáltatók nem támogatják, hogy a munkabéred a LT-vel kezdődő IBAN-számládra érkezzen. Ilyen esetben egy másik helyi számla adatait kell megadnod a munkáltatódnak, hogy megkapd a munkabéredet. Mivel a helyi HUF számlaadatok használatával küldött fizetéseket 2022. április 1-jétől nem tudjuk jóváírni a számládon, ettől a naptól kezdve nem fogod megkapni a munkabéredet, ha a munkáltatód ezeket az adatokat használja. Ezért nagyon fontos, hogy azonnal tájékoztasd a munkáltatódat az új számlaadatokról, hogy biztosan megkapd a fizetésedet.
Nem számítunk fel díjat a LT-vel kezdődő számlaadatokkal történő fizetésekért. A kifizetést végző bank, amely ezt külföldi vagy SWIFT-átutalásnak tekintheti, vagy a fizetési láncban részt vevő más bankok azonban díjakat számíthatnak fel. Az esetleges díjak és a fizetés teljesülésének ideje a pénznemtől, a küldő fél tartózkodási helyétől és a többi érintett banktól függ.”
Share

66 hozzászólás

 • András

  “3dsecure kód neha napján erkezik meg, van hogy megjön de masnap reggel…”

  A CIB-nél a netes fizetéssel eddig 0, azaz nulla % gondom volt. Elindítom, az app azonnal jelez, ujjlenyomattal jóváhagyom, kész. 100-ból 100-szor.

  Nem akarom védeni a CIB-et, mert ez is csak egy bank, de ilyen bajom soha nem volt velük.

 • Gépész

  Az érintéses fizetés limitált, az appban lehet nullazni. Esetleg emiatt lehetett.
  A terminalba bedugva nekem eddig (2 éve), még mindig működött.
 • Isti98

  Most a Revolut a forint gyűjtőszámlához tartozó magyar számlaszámot megszünteti és helyette egy litvánt fog bevezetni.

  Tudnál mutatni olyan magyar számlacsomagot, ahol olcsóbb a külföldre irányuló SEPA utalás, mint a belföldi forint? Mert jelenleg a legtöbb banknál EU-s szabályozás miatt egy árban vannak, én még nem láttam, hogy olcsóbb lett volna a SEPA, mint a belföldi forint.
  Fogalmilag a SEPA utalás euró utalást jelent a SEPA zónán belülre. Jelen esetben, ha valaki forintot akar majd utalni a Revolutos forint alapú számlájára, akkor külföldre irányuló forint utalást kell kezdeményezniea bankjánál, nem SEPA-t. A külföldre irányuló forint utalás általában egy kategóriába esik a legtöbb banknál a bankon kívüli devizautalásokkal (ide nem értve a SEPA utalásokat). Aminek legtöbbször nagyon magas minimum díja van. Szóval sajnos rosszabb lesz az embereknek, akik utaltak.

 • Okostojas
  Nem is gondolnám, hogy védenéd, miért is tennéd. De rettentően csodalkozom, hogy lehet h neked semmi bajod vele hiszen pont a CIB megbizhatatlansaga miatt lett anno Revolut-om. Es a PlayStore 3.1-es ertekelese es azon belul sokan, pont azt mondjak amit én. De örülök ha semmi gondod vele, tenyleg. Nagy mazlista lehetsz hogy sosem nyulsz bele 🙂 Alap, hogy az lenne a működésük lenyege hogy mindenkor működik.
 • PV
  Isti98

  Kösz, értem. Mindebból nekem az következik, hogy ha utalok Revolutra, akkor EUR-ban kell, és kész, ott vagyok pontosan, ahol eddig. Mondjuk én eddig soha nem utaltam rá. Nekem Revolutra jön a fiizetésem, nagy részét HUF-ra váltom és költöm Revolut kártyával. Ha összejön egy nagyobb felhalmozás, akkor azt elutalom a feleségem magyar bankszámlájára (nekem nincs is már magyar számlám), mert azért nagy összeget nem akarnék Revoluton tartani. Ezt a folyamatot egyáltalán nem változtatja meg a magyar számlaszám eltűnése.

 • csgary
  Az történt hogy nyilván egy magyar bank volt a köztes szolgáltató akin keresztül a magyar számlaszámra érkező összegek utaztak a Revolutnak, nekik pedig odaszólt az MNB hogy ezt érdemes lenne megszüntetni. Így aztán van is EU-s szolgáltatások határon átnyúló engedélyezése meg nincs is. Szerintem fel kéne nyomniuk az EKB-nál az egész bagázst, de lehet valami vaj a Revolut füle mögött mert nem teszik.
 • Hintalow
  Most kivételesen nem az MNB tett keresztbe, nemrég ugyanezt csinálta a Revolut a cseheknél is. (Csak persze annak nem nagyon volt hírértéke Magyarországon)
  A bankká alakulásához van köze, nem igazán ez a szakterületem, de bankként kötelező névre szóló számlavezetést nyújtaniuk, ami a jövőben fog megvalósulni, és ezt egyszerűbb nekik onnan, ahol be vannak jegyezve.
  Az meg kivitelezhetetlen, hogy meghagynak országonként egy helyi gyűjtőszámlát, DE csak az utalhat rá, aki nem lépett át a banki szolgáltatásba, ez káoszba fulladna.
  Szóval a helyi gyűjtőszámlákat szüntetgetik meg.
 • Cydark
  A hazai bakoknak versenyhátrányt jelent, hogy eleget kell tenni az MNB megkötéseinek. Egy ma még veszteséges de feltörekvő cég próbál betörni a piacukra és kedvezőbb díjakkal szipkázza el az ügyfeleket. Nyilván nem nézik ezt jó szemmel és igyekeznek nyomást gyakorolni azzal, hogy ily módon próbálják növelni a versenytársak költségeit. Ha a utalásokat bonyolultabba teszik csökkentik a kliensek átpártolásának kockázatát.
 • János
  Miért hasonlítja ezt mindenki össze a Wise-val? A Wise rendesen hozzáfér a GIRO rendszerhez, közvetlenül, mindenkinek saját, egyedi giro számlaszámot adnak.

  A revolutnál ilyen nem volt eddig.

 • Hintalow
  Most kivételesen nem az MNB tett keresztbe, nemrég ugyanezt csinálta a Revolut a cseheknél is. (Csak persze annak nem nagyon volt hírértéke Magyarországon)
  A bankká alakulásához van köze, nem igazán ez a szakterületem, de bankként kötelező névre szóló számlavezetést nyújtaniuk, ami a jövőben fog megvalósulni, és ezt egyszerűbb nekik onnan, ahol be vannak jegyezve.
  Az meg kivitelezhetetlen, hogy meghagynak országonként egy helyi gyűjtőszámlát, DE csak az utalhat rá, aki nem lépett át a banki szolgáltatásba, ez káoszba fulladna.
  Szóval a helyi gyűjtőszámlákat szüntetgetik meg.
 • Tamás
  Lehet furcsa kérdés… a REVOLUT litván számláját nem látták a hazai követeléskezelők/végrehajtók, csak a magyar bankszámlák jelennek meg náluk a “radaron”.

  Gondolkodom hogy nyitok egy WISE-os számlát (annyit dícséritek), most hogy április 1-től nem tudok a gyűjtőszámlán keresztül pénzt tenni a Revolutosra.

  1.) A WISE-nál ez megoldott hasonló módon? (nem szeretnék hazai bankszámlát és kártyát a feltöltéshez)

  2.) Olvasom az oldalukon az alsó harmadban a “Lefedettség – Juss hozzá ezekhez a helyi számlaadatokhoz” részben hogy adnak egy magyar bankszámlaszámot. Ezt vajon látják a végrehajtók a hazai számlaszámok között amire rá tudják tenni a kezüket inkasszó formájában? Vagy valami “virtuális” számlaszám ez?
  Köszönöm a válaszokat!

 • Alfa
  fintechzone.hu/7-pontban-a-revolut-huf-szamlaszam-megszuneserol-mit-jelent-ez-a-gyakorlatban/
 • Tamás
  Kiderült, ki tett keresztbe a Revolutnak Magyarországon
  2022.02.15. 14:53
  index.hu/gazdasag/2022/02/15/revolut-raiffeisen-mnb/

  “Az Index értesülései szerint a Raiffeisen mondhatta fel a Revoluttal kötött megállapodást, amelynek köszönhetően a litván cég hozzáfért a helyi forintfizetési rendszerekhez. A bank múlt héten kezdte meg az ügyfelek tájékoztatását. Aki eddig ezt a számlaszámot aktívan használta, annak mielőbb lépnie kell, ugyanis áprilistól már nem élnek ezek. Virág Barnabás, a jegybank alelnöke az Indexnek adott interjúban kiemelte, hogy ezen a téren is a biztonság az első.

  A Revolut magyarországi számlavezető bankja – azaz a Raiffeisen – saját kockázatértékelése alapján döntött az üzleti kapcsolat megszüntetéséről a kettejük között létrejött szerződés által biztosított felmondási események alapján – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB)” (…)

 • Alfa
  : Ez is mennyire magyar…
  Jön egy cég, ami lehetőséget kínál kilépni az ügyfeleket rommá adóztató szabályozó állam és az elavult, versenyhátrányba kerülő bankok szorításából.
  Erre azon örömködsz hogy most jól megszívják akik használták, meg “csaló cégről” beszélsz.
  A hír lényegét és hatását mondjuk nem sikerült megértened, de ez mind1 is…
 • csuma
  Kövessétek a témában a fintech.hu-t. Már azelőtt megírták, hogy a Raiffeisen bontott szerződést, mielőtt az Index lehozta volna:

  fintech.hu/megszunnek-a-revolut-magyar-forintszamlai/

  fintech.hu/oszladozik-a-kod-a-revolut-magyar-forintszamlai-korul/

 • HalaszZsolt
  /OFF, de Revolut, másnak is kényszerű fizikai kártyacserét akar a Revolut? Még 2 évig érvényes mastercardomra jött az értesítés, hogy a szolgáltatás minőségének javítása érdekében új fizikai kártyát kell rendelni. Miért?