Revolut trükk: forint feltöltés

A Revolut valóban forradalmi lehetőség lenne a bankkártyás vásárlások gyakran komoly devizaváltási költségeinek elkerülésére, ha fel lehetne tölteni forintos bankkártyával is. De mivel még mindig nem lehet a számos eddigi beharangozás ellenére sem, itthonról nincs sok értelme használni.

Zoltán küldött egy trükköt, ami lehetővé teszi a forintos feltöltést.

Le kell tölteni az OTP Simple alkalmazást az androidos telefonra, hozzá kell rendelni két kártyát, egy forintosat és a Revolut kártyát. A forintosról fel kell tölteni a Simple-t, majd kérni kell a visszavezetést, de már a Revolutra. Így díjmentesen kerülhet forint a Revolut kártyára és boldogan használhatod.

Mielőtt még szaladnál néhány milliót átváltani Simple alkalmazáson keresztül, maximum csak 65 ezer forintot lehet feltölteni a Simple-re (bár azt nem írja, hogy havonta hányszor, csak a vásárlási limitnél van hónapos időkorlát) és két nap, mire rákerül a Revolut számládra a pénz.

S csak addig működik az egész, amíg akciós jelleggel eltekintenek az 1%-os feltöltési és az 1%-os visszavezetési díjtól. (Ha használod a Simple-t egyébként is, érdemes megismerkednek a díjakkal is, amiktől most akciós jelleggel tekint el a bank.)

Szóval milliókat így nem fogsz átmozgatni, de kisebb költésekhez azért jól jöhet.

Köszönjük Zoltánnak a hírt.

Share

59 hozzászólás

 • Kobe
  hmmmm….valami nekem nem kerek. Gondolom ez csak a forintos revolut számlára való feltöltésnél hoz bármit a konyhára, ha valakinek eur / usd rev accountja van akkor már nem éri meg.
  Vagy a revolut kártyára a forint jóváírás milyen árfolyamon megy ? Gondolom nem a kedvezményes revolutos rátával csinálnak a hufból eurót.
 • Kiszamolo
  Kobe, akkor jó, ha csak forinttal tudnád feltölteni a Revolutot. Ha neked egyébként is van eurós, vagy akármilyen támogatott bankkártyád, akkor ezzel nincs dolgod.
 • Kobe
  Miklós: forintos szamlam, forintos kartyam van, eddig direktbe euroval toltottem fel es hagytam hogy a bank valtsa at deviza eladasin az osszeget (fokepp atutalasokhoz kellett, igy arfolyamnyeresegem nem, de sepa ingyenessegem legalabb volt rajta)

  Na most ha nekem van egy revolut kartyam, szinten euros, akkor ha a simplebol a forintot rakom ra, akkor mar a revolut sajat kozeparfolyaman valtja at eurora es aszerint irja jova a szamlan?

  Mert igy mukodhet a dolog, kiveve persze ha visszatolteskor a forint osszeget nem valami otp s devizaarfolyammal tolja tovabb a simple

 • Kiszamolo
  Kobe, forintot tol fel a Revolutra a Simple. Ha deviza átváltásin töltöd fel a Revolutot, az egyetlen komoly előnyét veszíti el, a devizaváltási költséget.

  Elvileg talán már lehet forintot utalni a Revolutra, de az is nemzetközi utalás lesz, annak megfelelő költséggel.

 • Meister
  Vagy b. megoldásként Trabsferwize-zal utalsz rá mondjuk a Revolut EUR számlaszámra.
 • Petuk
  A visszavezetési díj az 1%, min 205 Ft. Szóval az nem ingyenes.
 • headset
  A cikkben szereplő kondíciós lista május 25 óta nem érvényes.

  Van egy újabb ( confirm.simple.hu/upload/om/ng/prepaidEula05.html ), ami sem IE-ben, sem Firefox-ban Sem Operában nem működik rendesen.
  Egyes pontok, köztük olyanok is, amiben változások vannak, nem nyithatók meg.
  Nem tudom, hogy ezt hogy képzeli az OTP.

  Változások (nem teljes körben):
  – lopás egyéb visszaélés esetén kötelező rendőrségi feljelentést is tenni
  – a letiltás továbbra is kötelező, de többé nem ingyenes
  – adatkezeléssel kapcsolatos változások

  És érdemes mindenkinek ügyelni rá, hogy a kártya havi díja 307 Ft, a feltöltés díja 1% (min 205 Ft), amik csak akciósan vannak elengedve.

  Az akció jövő év február végéig tart, de a bank bármikor visszavonhatja és erről elég, ha a honlapján értesíti az ügyfeleket.
  Vagyis gyakorlatilag nem értesít senkit. 🙁

 • tomi
  OFF: Amikor vásárol az ember devizáért pl.: eBayen és be van állítva, az itt is javasolt a kártyatársaság végezze a konverziót ne a paypal, akkor azt hol tudom megnézni a bankom (CIB ECO) kondíciós listájában, hogy a VISA koverziós költségére mennyit tesz rá?

  A VISA oldala szerinti exchange rateel nem jön ki a matek így biztosan rakódik még valami kis plusz költség..

 • headset

  “…maximum csak 65 ezer forintot lehet feltölteni a Simple-re (bár azt nem írja, hogy havonta hányszor, csak a vásárlási limitnél van hónapos időkorlát)…”

  Én azt olvasom ki a kondíciókból, hogy akárhányszor lehet feltölteni, de a számlán nem lehet egyszerre több 65 ezer forintnál.

  És a visszautalást nem veszik le azonnal, csak zárolják, ezért kb. 2 naponta lehet eljátszani a mókát. Ha pl. 2% egy forintos (magyar) kártya devizaváltási költsége, egy feltöltés 1300 Ft spórolást jelent. Feltéve, hogy az OTP nem mondja fel a simple-t visszaélés miatt. 🙂

  Öt-hat-tíz feltöltéssel neki lehet vágni a nyaralásnak. ( Persze kell egy tartalék kártya is, mert volt már itt olyan komment, hogy zárolták a Revolutot.

 • Kobe
  En kicsit belezavarodtam, de nem latom hogy technikailag es anyagilag miert erne meg barmi ilyen trukkel szivni 🙂 HUFos szamlat nyilvan nem revoluton tart az ember, mert minek. Ha HUF al fizetek, es azt a revolut eur vagy usd szamlamra akarom rakni, a kovetkezokepp alakul az arfolyam:
  HUF ot kuldok simplebol EUR revo accra: 333.33-as arfolyamon valtja majd a revolutos
  HUF-os kartyaval toltom fel banki arfolyamon akkor 329.18-as arfolyamon valtja at a sajat bankom, es kerul az Eur revolut szamlamra

  Vagyis nemhogy elonyom nem lesz belole, hanem megszivatom magam 4ft /huffal rosszabb arfolyamon

  Ugyanez a helyzet ha huf revokut szamlara kuldom es rakom at eur vagy usd revolut accra onnan

  Szerintem ez a trukk nem keruli meg az alapproblemat, vagyis hogy kozeparfolyamon valts, ahhoz szerintem majd a huf kartyas funkcio bekapcsolasa kell majd… Vmikor a tavoli jovoben

 • Zoarden
  Simple-hez NFC-s mobil kell
 • Kiszamolo
  Tomi, volt már erről is cikk. A kérdés az, hogy a bankod a kártyatársasággal váltatja a pénzt, vagy saját árfolyamot használ. Ez utóbbi jellemzően sokkal rosszabb.
 • Kiszamolo
  Petuk a lista szerint így van, de akik próbálták, azt mondják, az is ingyenes. Én is észrevettem a kondíciós listában, hogy ott nincs kis egyes mellette.
 • promo921
  Írja, havonta 65000

  simple.hu/szolgaltatasok/Simple-kartya-Mobilfizetes/
  Vásárlási és egyenlegfeltöltési limit: törvényi szabályozás okán egy naptári hónapban legfeljebb 65.000 forintot tölthetsz fel Simple kártyádra és a havi vásárlási limit is megegyezik ezzel az összeggel.

 • László
  A Revolut accounthoz adott IBAN számmal vigyázni kell, nem teljes értékű, hanem valami virtuális IBAN.
  Szerettem volna EURt mozgatni a crypto számlám/bróker számláim között a Revoluton keresztül, de mind visszapattant.
  A Revolut valami saját központ technikai számlát használ az átutalásoknál (ide érkezik, innen indul minden revolut számlatulajdonos pénze), a bróker/cryptowallet visszautasítja a tranzakciót a pénzmosási szabályora hivatkozva, mivel a számlatulajdonos neve nem egyezik meg a küldő és a fogadó oldalon…
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Én Transferwise-zal töltöttem a Revolutot, visszatérítős hitelkártyát forintban terhelve, eddig két alkalommal. Először egy vasárnap este indítottam, a célszámla a Revolut közös számlaszáma volt, közleményben a kívánt azonosító. Ezt kedd reggel írták jóvá. Másodszorra aktiváltam a saját revolutos IBANt, akkor a vasárnap esti indítás után hétfő reggel már meg is érkezett a pénz. Az átváltás majdnem pontosan az mnb.hu-n visszanézhető hétfői euróárfolyamon történt, TW a meghívó miatt költséget nem számított, 2% visszatérítés jött a hitelkártyán.
 • S1M0N
  OFF:
  Magnet banknál nyitnék számlát, van az 5e Ft-os meghívós akció, ahol mindkét fél jól jár. Ha van itt magnetes, pls. dobjon már egy mailt a ‘juliux90’ gmail címre a részleteket megbeszélni! 🙂

  ON:
  Épp most igényeltem TW Borderless EUR kártyát. A banki oldalon fizetendő ktg felett (tranzakciós adó) nincs semmi költség, ingyen utalok rá forintot, amit aztán a belső számláim között ha jól értem úgy váltok a kedvezményes TW árfolyamon + jutalékon, ahogy akarok.

  Hétköznapi felhasználásra (tehát relative kis összegek mellett – külföldi nyaraláskor kártyás fizetések / kp felvét, online rendelés külföldről) van valami érdemi különbség a két betéti kártya között? Saját utánajárással arra jutottam, a hagyományos bankkártyám költségeihez képest a két fintech között gombokban mérhető a különbség. Milyen érv szólhatna az én felhasználási módom esetén a Revolut mellett?

 • Meister
  : aktiválni kell a névreszóló IBAN számot, az plusz egy mozdulat.EUR-hoz és GBP-hez engedi, az jelenik meg egy “local” fül alatt. Arra már lehet utalni bárhonnan.
 • Meister
  : milyen hitelkártya ez? Nekem Erste készpénzfelvételnek könyvelte, elkezdett kamatot számítani attól a naptól. 🙁
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @meister: K&H Mastercard (nem World). Külföldi vásárlásnak könyvelte.
 • Ági
  : Ha Visa kártyával fizetsz, akkor a Visa először átváltja a saját árfolyamán euróra az összeget (ha nem euróban van alapból), majd ezt átváltja a CIB a saját árfolyamán forintra. Tehát ha nem euróban fizetsz, akkor dupla konverzió van. Ez van a kondíciós listában (ha jól emlékszem, a bankkártya kondíciók között tudod megnézni), és beszéltem erről egy ügyfélszolgálatossal is, aki ezt megerősítette. Ez az elmélet 🙂 Viszont nekem még soha nem sikerült reprodukálni ezek alapján sem, hogy miért pont az az átváltási árfolyam jött ki, ami…
 • LSV
  Az érv lehet hogy a revolut (alap és nem prémium) visa, a tranferwise mastercard? Én emiatt (is) nyitottam mindkettőnél.
 • iOS
  Jól látom, hogy ez sajnos csak androidon működik?
 • Névtelen
  , igen, aktiváltam a saját IBAN-t, és azzal volt a fent leírt problémám.
  Másik egy IBAN számlára/számláról fogsz tudni utalni.
  A gond a bróker/wallet/forex/igaming/stb szolgáltatókkal lesz, akik nem bankok, de a pénzmosás ellenes törvények előírják számukra, hogy csak az ügyfél nevére szóló számlára/számláról mozgathatnak pénzt.
  Nem értem a banktechnikai hátteret, de gondolom, hogy mikor az IBAN rendszeren keresztül próbálják ellenőrizni a Revolut által Neked adott IBAN szám tulajdonosát, a Revolut neve jelenik meg, nem a Te neved.
  (Gondolom, ez azért van, mert a Revolut-nak nincs banki engedélye.)
 • netelek
  Ez a módszer tökéletesen működik (ameddig ingyenes a simle feltöltése és visszatöltése) ! Semmilyen költsége sincs ! A visszatöltött forint pontosan megérkezik hiánytalanul a revolut-os HUF “fiókba” Pont pénteken próbáltam, ma reggelre érkezett meg a revolut-ra ! Nem kell NFC-s telefon hozzá, csak igényelni kell egy simple kártyát az alkalmazásból, utána hozzáadod a meglévő forint és a revolut-os kártyádat, innen már csak fel kell tölteni a forintosról a siple-t, majd rögtön kérni a visszatöltést a revolut-osra… várni 2 napot és kész is a költségmentes forint feltöltés a revolut-ra. Most van 500 Ft jóváírás a simple feltöltésre ! (én azt is átküldtem) Ja csinál próbaterhelést 100Ft értékben a forintos és a revolut-os kártyára (utána ezeket is visszautalja…Arra kell figyelni, hogy az egész csak addig jó ameddig ingyenes a fel és visszatöltés (legkésöbb 2019-02 ill. visszavonásig)
 • Revolut
  Itt egy kis video hogy hogyan lehet a Revolutot összebarátkoztatni a Coinbase-zel: youtu.be/_cUXovbKZsk
 • nyman
  Forintos feltoltessel meg nem hasznaltam, de Eurral, Euros kartyaval igen. Igy nem kell trukkozni. Szerencsere van ingyenes Euro szamlam is, eves dij nelkuli kartyaval.

  Most kertem egy honapra az OTP-nel devizazakartyat, mert igy olcsobb Revoluttal volt kulfoldre utalni annak az Euronak egy reszet, amit ingatlaneladas miatt kaptam. A masik opcio az lett volna, hogy be az Allamkincstarba, es onnan 3 ezreleker, max 6-ezerert tovabb ment volna. A bankoknal nehany tizezer forint lett volna.

  Egyebkent erdekesek a tapasztalataim.

  Itt nyitottam egy topikot ezzel kapcsolatban. forum.index.hu/Article/showArticle?t=9238220

 • Tudatos ügyfél
  Ha devizát kell váltanom, akkor a Random Brokernél szoktam, ott 0,1Ft a spread, a vételi-eladási árf közti különbség, továbbá olcsón lehet folyószámlára is visszautalni.
 • Norbi
  Hú, ez a Simple nagyon sok sebből vérzik. Van egy kondíciós listájuk, amiről azt írják, hogy már nem érvényes, de az aktuális verzióra mutató link mögött egy olyan hibás lap van, amin nem lehet megnézni a költségeket csak a forráskód böngészésével. De nem baj, szerencsére az OTP van mögötte, és náluk valamivel követhetőbb formátumban (lementhető pdf-ben) is megvan a kondíciós lista a Simple kártyához (www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya/Hirdetmenyek), de itt is csak az állítólag már nem érvényes márciusi verzió van fenn.

  Emellett meg valakik azt állítják, hogy a visszavezetés valami hiba folytán díjmentes, amire ha rájönnek, simán felszámolhatják visszamenőleg. Ja, és egyébként úgy volt, hogy idén március 1-től már lesz havidíj és feltöltési díj, de március közepén kijöttek egy visszamenőlegesen érvényes hirdetménnyel, amiben meghosszabbították az akciós időszakot.

 • headset
  ügyfél
  “Ha devizát kell váltanom, akkor a Random Brokernél szoktam, ott 0,1Ft a spread, a vételi-eladási árf közti különbség, továbbá olcsón lehet folyószámlára is visszautalni.”

  A Random Capital-ra gondolsz? Ott valóban kicsi a spread, de hozzá jön még 0,3% (min. 5 EUR vagy USD) konverziós díj is. Azt neked nem számolták fel?

  A deviza utalás 0,1 % min. 15 €, max. 80 €. Külföldre 0,2% min. 5.000 Ft.

  Viszont van konverziós utalás is: 0,13 % minimum: 20 €, max. 80 €.
  Vajon emellett felszámolnak még konverziós díjat is vagy nem? Félek tőle, hogy igen.

 • mgpx

  A TW üzleti modellje olcsó nemzetközi átutalásokra épít. Ehhez a világ legtöbb országában helyi számlákat tart fenn, a pénzmozgás (befizetés, kifizetés) ezeken keresztül helyi utalással történik. A váltásért némi jutalékot számol fel (pl. HUF-EUR irányban 0.4%). Azoknak nyerő, akiknek kisebb országok devizáiban keletkeznek a bevételei, illetőleg akik utalni akarják a pénzt.

  A Revolut központi számláján biztosít (többségében) jutalékmentes váltást devizaszámlák között. Helyi számlákon keresztüli feltöltés/hozzáférés korlátozottabb, mint a TW-nél. EUR zónán kívülre SWIFT nemzetközi átutalással utal, közvetítő és fogadó banki díjak élnek. Azoknak optimális, akinek a bevételei az EUR zónában vagy GBP-ben keletkeznek, illetőleg akik gyakran akarnak devizák között váltani.

 • naa
  Úgy érzem, néhány hozzászólónak még nem teljesen világos, hogy ha Revolut számlád/kártyád van, akkor teljesen mindegy, hogy milyen deviza éri el a Revolutot, hiszen amint megjelent, piaci (~közép) árfolyamon olyanba váltod, amilyenbe akarod, akkor, amikor akarod. A jó árfolyam akkor érvényes, amikor nyitva van a devizapiac, vagyis hétközben – nyilván hétvégén az árfolyamkockázat miatt rosszabb az árfolyam náluk is.

  Röviden, ha hét közben költesz a kártyáddal, akkor mindegy, melyik devizában mennyi a R egyenleged, úgyis átkonvertál amennyit kell. De ha hétvégén költesz, akkor még pénteken gondoskodj arról, hogy legyen kellő egyenleg a hétvégi költésekre a megfelelő devizában, különben rosszabb árfolyamon konvertál majd szombat/vasárnap…

  A Simple forint visszatérítést valami miatt elfogadja ezek szerint (ezért működik a trükk), de egy forint bankkártyát egyelőre nem enged megterhelni.

 • Kobe
  Gyerekek, valaki arulja el nekem legyszi, hogy forintos revolut szamla tartasanak mi ertelme van? Belfoldre nem kell, van rendes hazai szamla.

  Ha arra tartom hogy forintba toltsek fel, es mondjuk euroban vasaroljak belole kulfoldon, szarabbul jarok mintha a sima banki fizikai kartyammal tennem.
  Ha azert van hogy hufos revo szamlarol rakjak at eur revo szamlara, megint csak szarabbul valtja a revolut mint a bank

  Vegugneztem tobbszor az arfolyamokat de eddig messze a legkenyelmesebb es legolcsobb metodusnak az jott ki hogy Eur revo szamlara siman a forintos kartyarol toltok fel, es hagyom hogy a bankom konvertalja at az osszeget

 • Kobe
  errol van valami hivatalos GTC vagy fAQ revolut reszerol?

  Csak azert kerdezem mert 2mperce leptem ki az appbol es nekem az alabbi arfolyamokat mutatja (nyilvan ezeket is fogja hasznalni atvaltaskor) :

  HUF -> EUR – 0.003 vagyis 333.33 ert kapod az ojrot

  EUR – > HUF 323.x, mpercenkent ingadozik x erteke kocsit, de ez valoban a kozep

  Szoval egyelore ugy nez ki a kozeparfolyamos valtas csak egy iranyba igaz, pont abba amire tobbsegunknek nincs szuksegunk 🙂

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  OFF: bankmonitoron keresztül nyitott CIB ECO számlán egy évig minden ingyenes. bankmonitor.hu/cib-eco-igazi-0-ft-os-szamla/
 • Dan

  Nekem 0.0031 vagyis 322 vissza pedig 325.

  Negy tizedesjegyig nezd

 • Meister
  : ha alulra beírod a HUF->EUR-nál, hogy egy EUR kell neked pontosan, akkor kiderül, hogy 325,21 Ft-ért adja most. EUR->HUF irányban ha felülre írod az 1 EUR-t, akkor 324.89

  Igen kicsi a marzs, de van. Tényleg nem középárfolyam.

 • Kobe
  : ezzel az a problema hogy tok mas mint ami az alkalmazas “Rates” szekciojaban van (ott 333at mutat)
  Emiatt nekem ketseges hogy ez bug vagy feature 🙂 illetve tenyleges tranzakvional melyiket fogja hasznalni mert most ket kulonbozo erteket tartanak nyilvan ugyanarra
 • Kobe
  Sracok vakuljak meg, itt nezem 4 tizedesjegyig, de nekem 0.0030at mutat 🙂
  Ha valaki nem hiszi lovok screenshotot

  Mondjuk fura hogy nekem a Huf – > Eur arfolyam nem mozog, a tobbi masodpercenkent. Mintha fix erteken beragadt volna… 🙂

 • S1M0N

  Engem nem az izgat, hogy “eredetileg” milyen felhasználásra jöttek létre a cégek. Hiába találták ki a TW-t eredetileg a külföldi deviza jövedelem hazautalására, ha azóta létrehozták a Borderless számlát + hozzá tartozó MC kártyát, ami megfelel a Revolut tudásának kb. Én ezt a kettőt szeretném összehasonlítani átlag magyar szemmel (HUF jövedelem, EUR, USD kiadások nyaralás + online vásárlás alkalmával).

  A MC vs. VISA az különbség lehet, bár őszintén szólva nekem mindegy. A különbség a költségekben nem jelentkezik, amúgy meg kb. elfogadják mindenhol mindkettőt ahol eddig vásároltam.

  OFF: a Magnet bankot sikerült intézni, több levelet már kérlek ne küldjetek. 🙂
  Köszi szépen minden jelentkezőnek, de főleg a végül “nyertes” ajánlónak!

 • naa
  , ne a kijelzett árfolyamot nézd mert ott valszeg kerekít, hanem nézd meg mennyi a piaci árfolyam, és írj be 1000 EUR-nyi forintot, és nézd meg mennyi eurót ad érte.
  Én megnéztem, a forex accountomon most este kilenckor mennyi az EURHUF vételi, ezt beírtam 1000-rel felszorozva és 999.72 meg 1000.04 meg ilyen mennyiségű EUR-t adott volna érte a Revolut (általában picivel 1000 alatt azért, de az a pár eurócent belefér…), nyilván ahogy az árfolyam fluktuált. Vagyis kb. azon az árfolyamon adja, mint a forex platform, ami kb. közép + 13 fillér most éppen… Szóval ennél jobbat nehéz elérni, na.

  Ettől a 0.003 stb. árfolyamtól az agyam eldobom amúgy – a paypal, amazon stb. is persze hogy ezt írja ki, és nem a fordított értéket, amit egy ember értelmezni is tud… Nyilván, hogy számológép nélkül f1ngod ne legyen milyen árfolyamon is váltott neked :))

 • mgpx

  Mindkét kártya használata ingyenes vásárlásra, és kismennyiségű KP felvételre. Az R-nél van kártyakibocsátási díj, TW-nél ilyen nincs. A költségek a feltöltés oldalán jelentkeznek.
  TW kártya: HUF-fal tölthető (a) belföldi banki átutalással vagy (b) belföldi bankkártyáról (+0.4% jutalék). A HUF-EUR átváltás jutaléka jelenleg 0.35%
  R kártya: alapesetben EUR-ral tölthető (a) banki deviza átutalással, (b) TW (vagy CF) átutalással, (c) bankkártyáról. Egyéb trükkös töltési opciókat ld. a cikkben.

  Ha az R kártyát EUR-ral töltöd, akkor a HUF-EUR váltás költsége már előbb megjelenik nálad. Egyéb lehetőség hiányában erre az R (b) a legolcsóbb opció, ami viszont megegyezik a TW feltöltés árával. Azaz alaphelyzetben pont ugyanannyi lesz a költséged TW és R kártyával is.

 • mgpx
  Hogy megéri-e, az attól is függ, hogy milyen banki kondíciókkal tudsz utalni és vásárolni. Igazi nullaforintos bankszámla esetén csak a TW váltás 0.35-0.4% díja terhel. Ha saját bankkártyával vásárolva pl. 1.5%-kal a középárfolyam felett váltana a bankod, akkor minden elköltött 100e HUF-nyi deviza után 1200 Ft-tal lesz kisebb a költséged.

  Drágább bankszámlánál pl. 0.3% utalási díj + 0.3% adó + 0.35% váltási jutalék = 0.95% a TW/R költsége, ekkor már csak 550Ft-tal kisebb a költséged minden 100e HUF vásárlás után.

  Ha visszatérítős hitelkártyával költenél: pl. Erste Max esetén 2.5% körüli a váltási költség, viszont 4% a visszatérítés választott kategóriákban, az eredő költség -1.5% . Ezen kategóriákban a TW/R használata nettó ráfizetés lenne.

 • S1M0N

  Köszi szépen, ez korrekt válasz volt. Kb. hasonlóra jutottam saját utánajárás alapján én is, így, hogy nincs külföldről érkező deviza jövedelmem, felesleges a Revoluttal szórakoznom. Anyagilag max a cikkben szereplőhöz hasonló trükközésekkel jönnék ki pár forinttal jobban, akkor meg már maradok az eleve megbízhatóbb TW-nál.

  Apropó, EUR jövedelem: NAV szempontból ezek a “játszós” számlák egyébként minek számítanak?

 • naa
  Másik tipp, akinek nincs deviza jövedelme, az nyithat egy jó külföldi bef számlát, ahova beutalhat forintot és piaci árfolyamon tud átváltani és a devizát visszautalni másik saját számlára (pl. Revolut IBAN-ra, vagy egy devizaszámlára amihez van kártya)

  Nem mellesleg a külföldi számláján éppenséggel be is fektethet külföldi papírokba, ETF-ekbe, akármibe, az itthoninál sokkal kisebb költségekkel, lehet, hogy azon többet megtakarít, mint a nyaralásokon, internetes vásárlásokon a Revoluttal pusztán az árfolyamon…

  Ami még nem hangzott el fent és szintén a Revolut erénye, hogy utalni is lehet róla ingyen, nemcsak kártyával fizetgetni. Devizát is, forintot is.

 • Eper11

  Tudnál ajánlani egy jó külföldi bef számlát az általad említett célokra?
 • senkifia
  “Másik tipp, akinek nincs deviza jövedelme, az nyithat egy jó külföldi bef számlát, ahova beutalhat forintot és piaci árfolyamon tud átváltani és a devizát visszautalni másik saját számlára (pl. Revolut IBAN-ra, vagy egy devizaszámlára amihez van kártya)”

  Ez legalabb 6000huf utalasonkent.Interactive Brokernel allitolag az identol lesz debit kartya, amivel kifele lehetne koltsegek nelkul rakni Revolutra elvileg.

 • crash
  Azt érdemes lenne megemlíteni hogy a refundok miatt nagy valószínűséggel zárolják a felhasználót, amíg nem tisztázódik a refundok oka. Ez kb 1 nap, így érdemes belekalkulálni mielőtt mindenki beleveti magát… (Az eddigi tapasztalatok alapján 2 refund után kb 5 órán belül zárolják, gondolom amikor a scriptjük eljut a forgalom ellenőrzésééig)
 • naa
  Eper11, pl. a senkifia altal emlitett Interaktiv Brokers, van 5-10-20e USD minimum egyenleg szamlatiustol fuggoen, nezz utana.

  senkifia, havonta 1 utalas, barmekkora, teljesen ingyenes, max. utana van 6000 fix dij, gondolom h ne folyoszamlanak hasznalja valaki azert.
  Az europai kartyat mar en is varom.

 • senkifia

  “senkifia, havonta 1 utalas, barmekkora, teljesen ingyenes, max. utana van 6000 fix dij, gondolom h ne folyoszamlanak hasznalja valaki azert.”

  Oda beutalasert csak kell fizetned a bankodnak.