S már a 420 forintos euróár is megvolt

Negatív rekord negatív rekord hátán, a 13%-ra emelt magyar alapkamat után ma a 420 forintot is átvitte az euró árfolyama. (Egy kis ideig a 422 423 424 forint is megvolt.)

Csak összehasonlításul:

Egy éve 359 forint volt egy euró (17%-os romlás), három éve 330 forint (27%-os romlás), öt éve 311 forint, 12 éve 274 forint (53,3%-os romlás)

Válság van?

Cseh koronában egy éve 25,5 korona volt egy euró, ma már csak 24,65 korona. 12 éve 24,61 korona volt egy euró, vagyis kemény 0,04 koronával kell többet adni egy euróért, mint 12 éve.

Lengyel zloty egy év alatt 3,9%-ot romlott az euróhoz képest, 12 év alatt pedig 20,9%-ot.

Román lej semmit nem romlott egy év alatt és 15,4%-ot romlott 12 év alatt.

A bolgár leva semmit nem romlott se egy év, se 12 év alatt az euróhoz képest. A horvát kuna 0,04%-ot romlott egy év alatt és 3,3%-ot 12 év alatt.

Magyarország jobban teljesít, előre megyünk, nem hátra, kinek mit intézett a kormánya. 🙂

Share

344 hozzászólás

 • Csinolina
  400-nál a múlt héten olyan szépen váltottam, mintha nem lett volna holnap.. és pár napja usdhuf téren tényleg, mintha nem lenne
 • HIppi
  Kedves Kiszámoló!
  Megnéztem a videót, beszél benne OV bizalmi válságról, munkanélküliségről, adócsökkentésről, bürokráciacsökkentésről, növekedési programról, korrupcióról, mint okokról. Én nem látom igazán az akkor helyzet és a mai közti hasonlóságot. Van egy 2008 óta rendbe nem rakott világgazdaság, volt egy covid helyzet, van a világpolitikában egy egyre mélyülő törésvonal a nagyhatalmak közt, ami egyre inkább kihat a globális ellátóláncokra, van egy háború, vannak a szankciók. Vannak belpolitikai problémák, de a nagy összefüggések országhatárokon túlmutatnak. Az Unió által visszatartott forrás, ami megtámaszthatná a forintot. A kormányzat támogatottsága erős, nem valószínű, hogy megbukik. Én őszintén mondom, hogy nem tudom, hogy miért gyengül a forint ennyire és a videót megnézve sem értem, ezért kérdeztem.
 • tumpara
  Marbella: a havi/negyedéves/féléves megtakarításból mindig vegyél eurót, usd-t, chf-et (SP500-at, World ETF-et), így lesz egy szép átlagod, illetve ezt a meglévő forintos vagyonoddal is megteheted ugyanezen időtávokon (pl. oszd fel 12 részre és havonta válts). Ha nem ásod bele magad az aktív tőzsdézésbe, kb. ennyit tudsz tenni. Aki most kezdi el, hát… olvasott volna több Kiszámolót. 🙂 Illetőleg ha szigorúan racionálisan gondolkodunk, helye van az állampapíroknak, a portfólió felét rakhatod ebbe, mert mi van, ha a forint hosszú távon erősödni fog. A fundamentumok szerint esélytelen, de 5 év hosszú idő, simán tévedhet az ember, így megint csak lesz egy szép átlaga. Persze a hangsúly itt is a racionalitáson van, ez az ország viszont irracionális (mondjuk a világ is, de ez kivételesen), úgyhogy az irracionális félelmeim valójában teljesen jogosak, fussatok, bolondok!
 • BTM
  “egybitesek”, “beszűkült elmerokkantak”, “agyhalottak”, stb.
  Aki ismer tudja, hogy nem vagyok narancssárga párti. De ezek a kifejezések kezdenek zavarni. Ha mi “libernyákok” kikérjük a hasonló szóhasználatot magunknak, akkor adjuk is meg a tiszteletet a vitapartnernek, az ellenkező oldalon állónak, de elsősorban a másik embernek. Azért is, hogy értelmes és civilizált véleményütköztetés tudjon kialakulni, ha egyáltalán van még rá esély.
 • mazzola
  a kiszámolós megélhetési zugblogger tényekkel hergeli a lakosságot. ezt nem engedhetjük.
  STOP KISZÁMOLÓ
 • Zoliahegyrol
  Latszik h nem figyeltetek a mai kormanyinfon: gulyasgeri ” ha az usd esik az eurohoz kepest akkor a forint is esik az eurhoz kepest ez van most is.” Ennyi s a kerdes le van tudva. Szeintem ha a ma reggeli es jelenlegi arfolyamokat leirnank egy 6osztalyos gimi felvetelinel megallapitanak h ez az allitas nem igaz. De lehet mar a 8osztalyos gimis felvetelizok kozul a jobb matekosok is 10evesen ugyanide jutnanak! Mondjuk en euroban szamlazom en nem banom! Csakafidesz! Nyomjuk 430-440ig de johet a 450is 😉
 • HIppi
  Kedves Kiszámoló!
  Megnéztem a videót, beszél benne OV bizalmi válságról, munkanélküliségről, adócsökkentésről, bürokráciacsökkentésről, növekedési programról, korrupcióról, mint okokról. Én nem látom igazán az akkori helyzet és a mai közti hasonlóságot. Van egy 2008 óta rendbe nem rakott világgazdaság, van/volt egy covid helyzet, van a világpolitikában egy egyre mélyülő törésvonal a nagyhatalmak közt, ami egyre inkább kihat a globális ellátóláncokra, van egy háború, vannak a szankciók. Vannak belpolitikai problémák, de a nagy összefüggések országhatárokon túlmutatnak. Az Unió által visszatartott forrás megtámaszthatná a forintot. A kormányzat támogatottsága itthon erős, nem valószínű, hogy megbukik. Én őszintén mondom, hogy nem tudom, hogy miért gyengül a forint ennyire , ezért tettem fel a kérdést. Az itteni hozzászólások alapján, ennek kizárólag magyarországi okai vannak.
 • AAA
  A webkincstár meg közben szép csendben összekhakkantotta magát…
 • Moltiszanti
  Matolcsy: Vége a kamatemelésnek.
  Kamatemelés: Ki az a Matolcsy?
  Közben azt írják, hogy a webkincstar lefagyott a nagy érdeklődés miatt!-;)))
  Az emberek rohannak venni 10+ százalékos kamatos papirost mert az fogja majd a pénzüket megvédeni az inflaciotol, amely 30+ százalék lesz 450+ os devizaárfolyamoknal és amelyből majd az inflációkövető papir kifizetésénel elhazudnak úgy 15-20%-kot. Ha nem hazudnak el akkor pedig osszedolne ez a birkaakol amit Magyarországnak csufolnak.
  Szürreális!
 • TTT
  Hát ilyen ha kanyarban előznek… LOL 🙂
 • jami
  Ezen a héten igen sokszor meghallgattam ezt a számot (az angol változata is jó):

  youtube.com/watch?v=S_a7saHMtZc

  A kormány tevékenységére már nincs szavam, pedig az aktív szókincsem jóval meghaladja az átlagot.

  Részemről minden hónapban váltok euróba és tanulok. A lányom ne egy olyan országban legyen majd felnőtt, ahol folyton presszió van “a nők szüljenek” témával. És a fiúk sem ott, ahol a lakosság jelentős részének szimpatikus egy kis háború és több pont jár egyetemi felvitelinél tartalékos katonaságra, mint nyelvvizsgára.

  Hétvégén végignéztem a háztartást, ami nem kell, hirdetem.

 • tumpara
  BTM: teljesen igazad van, csakhogy én már nem akarok a vitapartnerük lenni. Egyrészt nem vagyok (ellenzéki) politikus, hogy meggyőzzem őket, nekem nem célom, hogy támogassanak, nekem nem ez a dolgom, én csak elmondom a véleményemet, bizony, róluk is. Másrészt odáig rohasztották a társadalmat ezzel a propagandával, hogy még ha kész tényekkel is bizonyítod, hogy fake news-okat puffogtatnak, akkor sem látják be (kognitív disszonancia). Teljesen fölösleges érvelni, itt már átléptük a rubikont, nincs esély párbeszédre. Sokmindent készséggel eltűrök, libernyákozhatnak kedvükre, de tönkretették ezt az országot, és most engem is húznak le a mocsárba. Nekik jobban fog fájni, de én is itt élek, nekem sincs rendes egészségügy, oktatás, értéktartó forint, szóval elmondom a tényeket, hogy ezek agyhalottak. Mert tényleg azok. Hogy ettől nem oldódik meg semmi? Itt úgysem fog.
 • tjhooker

  Ez az egy hónap alatt 10% USD-ben ferdítés, mert valójában bő 1.5 hét elég volt. Múlt hét hétfőn volt 395 körül az USD (tudom, mert néztem vételre de még kicsit lentebb vártam volna) és ma 436 is. Az 10%.

  Nemrég én is úgy álltam hozzá, hogy ekkora HUF infla és HUF kötvénykamatok mellett kettős a dolog: jó lenne HUF-ból menekülni, de ha nincs államcsőd (és az még sose volt) akkor több éves távon szinte mindig a HUF hozam győzött. (Ez az utóbbi hetekben itt is a legnagyobb dilemma, a hozamot nézők nem látják, hogy a menekülők kockázatot csökkentenének, nem hozamot maximalizálnak. És a kockázat az amit nem látunk/láttunk még soha. De ettől létezik, jöhet, máshol már láttuk.)
  De most nézzünk meg egy ilyen kört. És ez nem az első 5-10%-os kör az utóbbi 2 hónapban. Őszintén: számlán parkoltatva 1-2 ilyen kör után röhögnék az infláción meg a 12-15%-os hozamokon.
  És ki nem?

 • dsadsaf
  Bár jómagam nem kommunikálok az általad említett módon, egyszerűen nem szokásom, de nehéz tiszteletről beszélni egy olyan pozícióban, ahol úgy gyakorolják a hatalmat, hogy meg sem hallgatnak, nincs kompromisszum vagy gesztus, és csak azért is módon még abban is kicsesznek veled, aminek a kisceszésen kívül az ég világon semmi értelme.

  Ebből a pozícióból adj tiszteletet és kommunikálj eltartott kisujjal. A hierarchikus elnyomó viszonyrendszer önmagában nem tiszteleten alapul.

  A bántalmazott nőnek sem mondod, hogy beszéljen szépen az urával, mert különben nem fog rendeződni a viszonyuk.

  Aztán tudod a felső pozícióból libernyákozni lényegesen kicsinyesebb, mert ott megtehetnéd könnyen, hogy eljátszod a tisztelettel viselkedőt, de ehhez már nincsen kultúra. Sőt, egyenesen a heccelés megy.

  Mondom annak ellenére, hogy én alapból nem szoktam így kommunikálni.

 • къырымтатар
  “Aki ismer tudja, hogy nem vagyok narancssárga párti. De ezek a kifejezések kezdenek zavarni. Ha mi “libernyákok” kikérjük a hasonló szóhasználatot”

  Itt én abban látom a különbséget, hogy amíg a narancsos oldal szerint mindenki libernyák, aki nem velük van, addig sajnos tényleg nincs jobb kifejezés, mint “agyhalott” azokra, akik a jelenlegi helyzetet Gyurcsányra, Sorosra, Brüsszelre, meg a gyíkemberekre fogják, továbbá tövig benne van a nyelvük Putyin rektumában, mindezek mellett egyetlen egy racionális érvet sem képesek kinyögni a gazdasági-világpolitikai dolgokkal kapcsolatban.

 • Moltiszanti
  Ha nem tudod miért gyengül most a Forint elszakadva régiós devizaktol is akkor olvassal! Surányi, Zsidai, Bod Péter és mások, keress rájuk!
  Az elmúlt 12 évben szándékosan gyengítették a Forintot, hogy a magyar összeszerelő üzem gazdasági csoda minél vonzóbb legyen a multiknak!
  Ha emlékszel akkor nagypofaval, a Jegybanknak nincs árfolyamcélja, mondták!
  Mindeközben folyamatosan lejtőn lefelé ment a gyorsítás, szórtak kifelé a penzt, kamattámogatott hitelek… babám f…
  És akkor jöttek a problémák, ahogy írod is. Covid, lezárások, ellátási láncok, háború. Valószínűleg most már lenne a nagypofajuaknak árfolyamcélja, de kicsit mintha elkéstek volna vele.
  Szóval röviden, van amiről nem tehetnek és nagyon sok minden amiről vastagon.
  2008-al tényleg nem lehet összehasonlítani, más helyzet volt. Például gyurcsányi bakasznak nem volt 10 évfolyamatosvilággazdaságifelívelés és ennyi uniosoil
 • Salamanca
  Eddig röhögtem a markomba, mert az összes pénzem EUR-ban van, de most már irigykedve nézem a USD-ban megtakarítókat.

  Amíg nem jön a segílyke Brüsszelből, addig a HUF ereje, mint egy lepkefing. Márpedig, az nemigen fog jönni.

 • Attecte
  a civilizált véleménynyilvánítást és hangnemet megölte 12 év megaláztatás.

  Mindig megkérdezem de választ sose kaptam: miért legyek ÉN könyörületes velük ezentúl? Nem azt kéne visszaadnunk nekik amit mi kaptunk tőlük? Ha megbocsátunk és illedelmesek vagyunk, nem szúrnak hátba továbbra is?

  For the record, én ennyire liberális azért nem vagyok, nem is áltatom magam.

 • tumpara
  Egyébként csak nézzük meg ezt a topicot. Miklós leírta, hogy itt a 420-as euró, rámutatott, hogy mennyire elszakadt a forint a régiótól. Ez logikailag csak akkor lehetséges, ha ITT valamit nagyon elrontottak. Erre jön a nagyokos és ilyen bolgár levás ostobaságokkal terel, mert egy jó féligazsággal remekül meg lehet győzni a…. a kiket is? Igen, az agyhalottakat. Itt persze ez kevésbé jön be, de nem véletlenül csinálja, ebben az országban erre van igény. Ilyen a közbeszéd, féligazságok tárháza, és ez nem fog változni, mert aki felszólalna ellene, már az is kezd belefáradni és a végén közömbös lesz (mint most én). Kár érte.
 • Moltiszanti
  Ha már említettem, akkor egészen friss.
  Gondolom az is biztosan jót tesz a Forint árfolyamának, hogy az elemzők is csak találgatják, hogy mivan és mit is akarnak.
  Félő, hogy Viktor már Hszi Csi Pingnek képzeli magát és azt hallucinalja, hogy sikeresen megvalósította a kínai tervgazdasagot. A táncos szemű meg kicsit odébb Szingapúrban érzi magát és a japán-magyar kisdedek popojan elemzi a felkelo nap jelét.
  Akárhogy is, ott vannak a szeren!
  Aki nem vett meg az állampapírokbol az ne keslekedjen, aki kimarad az lemarad!

  444.hu/2022/09/29/bod-peter-akos-itt-valami-filmszakadas-van

 • Elszúrtuk
  HIppi, ez a poszt pont arról szólt, hogy nem a világ omlik össze, hanem Magyarország. A kérdésedre a válasz az elmúlt 12 évben keresendő. Ft el lett engedve, a gazdaságpolitika kimerült annyiban, hogy legyen minél több, minél jobban (4-6-szorosára, úgyis a haverok zsebébe megy) dráguló soha meg nem térülő látványberuházás, mert az olyan jól mutat a GDP-ben, mert attól úgy fog tűnni, hogy nem szállt el az államadósság. Közben az egészségügy és oktatás már összeomlott (a fővárosban is 6-8 órás átlagos várakozási idő a SÜRGŐSSÉGIN, kezdő tanárok 6 év egyetem után minimálbért kapnak, sok iskolában 1 hónappal a tanítás kezdete után sincs még rendes órarend a tanárhiány miatt), a vállalkozások pedig sorra fognak csődbe menni, a lakosságról nem is beszélve, 75% már a COVID előtt is az Eus szegénységi küszöb alatt élt, kevesebb, mint 2 hónap tartalékkal. Na, ezt kezdték el beárazni.
 • TG
  Ez a kifizetés stop vagy minek is nevezték, mintha részleges fizetésképtelenség lenne, propagandába csomagolva.. nem ezt kezdik beárazni?
 • Kitantorgott
  – USA-ban a rendorsegi kod a fuvezesre a 420, innen ette be magat a kifejezes eloszor a rapszovegekbe, onnan pedig tovabb.

  – tobb helyen is arrol olvasok, hogy csodkozeli jeleket mutat a magyar gazdasag, illetve most ez a kormanyzati kifizetesi stop is bejott a kepbe, ezekrol tudnal irni?

  Kulfoldon elek, de egy telket (most kb 60-70m) es 10-15m allampapirt tartok egy januarban lejaro TBSZ szamlan, es nagyon gondolkodom, hogy szepen kiszallok mindenbol es a kulfoldi labat erositem.

 • csizkek
  “Azért is, hogy értelmes és civilizált véleményütköztetés tudjon kialakulni”
  Ilyenkor azert megfogalmazodik bennem hogy hol elsz?:) Evekig kertem ki magamnak a libernyakolast, meg az elvtarsasozast.. Mi valtozott. Mi tortenik ner oldalon? Tisztan es egyre eldurvultabban csak es kizarolag karaktergyilkolaszas, demagog propaganda. Az orszag egyik fele egy vallasi tudatszukuletben el es csung az allami propagandan. Csaladom egy resze is beleertve. Keptelenseg barmilyen kommunicaio mert ervek nem hatnak a propagandaval szemben. Dolgozik a kognitiv disszonancia, amugy is funkcionalis analfabetak ebben az uj vilagban, el vannak veszve.. Ebbol mar semilyen kommunikacio nem lesz. Inflacio miatt ehen hal es megfagy az orszag fele. Masik fele majd elmagyarazza hogy a gyurcsany miatt.. Ez van, ezen csak a pufi a varban tudna segiteni. O meg nem fog:)
 • Csinolina
  komoly volt a kérdés??
 • Csupakosz
  „A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”
 • Békön
  Butákok vagytok.
  Az van, hogy a nemváltó óvodások összefogtak Sorossal és megérték Gyurcsányt hogy döntse be a forintot. Feri erre migráncsokat küldött az MNB-be és a Pénzügyminisztériumba, akik megfenyegették a döntéshozókat, hogy ha nem folytatnak dilettáns monetáris és fiskális politikát, akkor megerőszakolják az egész családjukat és elveszik a munkájukat. Ez történt.
 • Bank
  BTM: nincs rá esély. nézd meg kik vannak a “másik oldalon”……… eleve szóba se áll veled ~senki, de ha mondjuk diskurzusba is kerülnétek, mi a “másik” oldali álláspont? hogy a 420-nál már csak a 440 lesz jobb? nem, annyit kapsz majd, hogy “hazaáruló libernyák” 🙂

  (szoktam állni standon, ahol diskurzusra is volna lehetőség… de szerintem fél éve már sehol, semmi nem alakult. és belátom, nincs is többé realitása….)

 • Skipgeri
  Még mindig nincs válság ?
  Amennyiben nincs akkor milyen lesz, ha már lesz?
  Remélem azért V.iktornak álmatlan éjszakái vannak már. Nincs olyan forgatókönyv, hogy ez a f*shalom nem szakad rá (ránk) valamikor a közeljövőben.
  De remélem azért a szállodaláncai kedvezményesen kapják már a gázt.
  Az utolsó nyomja majd le a villanyt. Jah bocs már nem fog világítani
 • o1g
  Kíváncsian árom, mennyi az az euró határ, amikor ez a buta nép felgyújtja a parlamentet.
  Tippem szerint még messze van, de hitem szerint egy nap megtörténik.
 • Kill Bill párttitkárka

  “De ezek a kifejezések kezdenek zavarni. Ha mi “libernyákok” kikérjük a hasonló szóhasználatot magunknak” -> nem kérjük ki, nyugodtan mondják csak. Aki a rossz döntéseivel az én életem is tönkreteszi, de legalábbis rontja, azt hadd lehessen már annak hívni aminek akarom.
  “értelmes és civilizált véleményütköztetés tudjon kialakulni, ha egyáltalán van még rá esély.” -> nincs esély, a kormány abuzáló szülőként viselkedik, és feltüzeli a “gyerekeit” mindenki más ellen.
 • H.Péter
  Legszomorúbb az, hogy nem tudok mit csinálni. Ilyen árfolyamon nem veszek több eurot / dollárt. Csak állok a pocsolyában a forintommal, átváltani öngyilkosság.
 • 404? 440.
  “adjuk meg a tiszteletet”
  Majd ha megadod a tiszteletet az erőszaktevőnek aki betört hozzátok.
  Tönkretették az országot a hülyeségükkel, benne a mi jövőnket és életünket, de jaj, cúna jelzőkkel meg ne bántsuk az érzékeny kis szivüket.
  Lószart mama.
  Történelmi léptékű károkozas az országban nem érdemel finomkodást.
 • bobesbobek
  Tizenkét évig hallgattuk hogy azért kellene a Fideszre szavazni, mert nagyon jól irányítják a gazdaságot, olyan nagyon értenek hozzá. Most ez a mese elég szépen megdőlt. Elég egyértelmű hogy erről szó sincs. Az a helyzet hogy ha a világgazdaság jól megy akkor magyarországon is jó a gazdasági helyzet, ha pedig gazdasági válság van a világon akkor magyarországon is az van. Nem meglepő mondjuk, nem tudom hogy ki hitte el hogy a lepkefing méretű, népességű és gazdasági erejű magyarország majd ellenáll a nemzetközi trendeknek.
 • Gary
  Egy előre is nagyon látványosan jó beszálló volt január bármikor, ill. március vége.

  Egyszerűen nem volt olyan forgatókönyv, ami onnantől erősödő, vagy akár csak stagnáló forintot vetített volna előre.

  Rengeteg devizát vettem, forintot shortoltam, BUX-ot shortoltam, aztán hadd szóljon. Volt 35000 likvid forint a számlámon, hátha SOS kell a hétvégén valami, kövi héten úgyis fizu. Nem kicsit jártam jól.

  @vidékről jött ember:
  Ez egy csöppet se retrospektív, hanem igenis egy előre látható, ölembe pottyanó nyereség.


  Nem bántásból, de ezzel kicsit megkéstél.
  Rossz beszálló mint olyan szerintem továbbra sincs, minden jel szerint messze még a vége. A jó hogy hol van senki nem tudja.
  A Kiszámoló Akadémiát idézve: mondd meg fillérre pontosan, hogy holnap reggel (még csak nem is két vagy három hónap múlva) mennyi lesz az árfolyam és mindkettőnket milliárdossá teszlek.

 • Kiszamolo
  bobek, a legnagyobb gáz, hogy csak itthon van komoly probléma.

  A valódi válság még el sem kezdődött a világban. De ezek az észlények 12 évig pisiltek széllel szemben és csinálták, amiről mindenki mondta, hogy nem kellene csinálni.

  Aztán most pislognak, mint hal a szatyorban és halvány fogalmuk sincs, hogy most mit lehetne tenni.

  https://kiszamolo.hu/valsag-van/

  https://kiszamolo.hu/mennyire-haborus-ez-az-inflacio/

 • Bandee
  Fék nyúz, az origon semmi ilyenről nem írnak sőt azt írták ma délben, hogy lassul az infláció. Amúgy meg van egy vodafonunk, szóval kezünkben az ász. Ha baj lesz, akkor a nemzeti nagytőkések úgy sem hagynak minket az út szélén. Szóval KUSS, ha vége az m1 félnyolcas híradónak akkor alvás mert 5:30kor vár a gyár.
 • Kiszamolo
  bandee, tényleg. A sok csöcs és brüsszelezés közé nem fért be egy ilyen lényegtelen hír az origon.

  Még a “Pénz” rovatba se.

  Mikor lett pornóoldal az origoból? Igaz, már régen prostituált lett az egész oldal politikailag, igazából teljesen passzol hozzá a sok soft pornó kép.

 • Belavoltam
  Pont ez az en dilemmam is. Nem sokara jon a kovetkezo havi fizetes, amibol az adott havi megtakaritast Wise-on keresztul valtom EUR-ra, amibol pemap-ot veszek. Legalabbis eddig ez volt a terv. De ez a 420-as arfolyam kegyetlen. Viszont nem latom, hogy mitol fog a forint a kozeljovoben erosodni, mert minden ellene van: a FED kamat emelese, a brusszeli forrasok zomenek visszatartasa, a mellettunk dulo haboru, az energiavalsag, es persze a hiteltelen o1g (bocs, @btm).
 • tumpara
  Ha hiányoljuk a vitát, a vitakultúrát, nézzük meg a mostani fő üzenetet: Brüsszel rossz szankciókat hozott. Mondja ezt az, aki fél évvel korábban “Brüsszel” tagjaként megszavazta. Szerintem helyesen, de most nem a politikai vetülete a kérdés, mert arról akár tényleg vitázhatnánk is, hanem, hogy az elvakult szavazóban ez az egyértelmű, tiszta logikai baki fel sem merül. Hogy állhat olyan vezető mellé, aki tehet azokról a csúnya, rossz szankciókról? Ha felvetjük neki, félredobja. Akkor ő most agysebész, vagy agyhalott? Kimondhatjuk? Köszönöm. Mondhatnánk úgy is, én csak egy bizonyos szint felett, míg a kormány csak egy bizonyos szint alatt hajlandó kommunikálni. Már sosem fogunk találkozni.
 • testemen a jel
  Vajon egy ilyen újabb, kiugró történelmi mélypontján a forintnak nem lenne értelme gyorsan forintra váltani egy jókora mennyiségű, devizában tartott megtakarítást? Pl. egy Prémium Revolut segítségével. Ha jól számoltam néhány hónapja, évi kb. 5 millió ft-nak megfelelő összeg átváltásától felfele (tehát pl. most 2.5m forint vétel, valamivel később 2,5m forint eladás) hozza be az éves árát. Ennél a példánál maradva: ha az euro a jelenlegi 420 környékéről visszamegy 405 környékére, az közel 4% változás, ami a példában szereplő 2.5m-s összegnél 100eFt, ebből lejön a Premium eves díja, marad 70eFt haszon + egy évnyi ingyenes Premium. Vajon visszajön 405-ig az euro? Vagy még van hely felfelé?
 • Csizkek
  „ Egyszerűen nem volt olyan forgatókönyv, ami onnantől erősödő, vagy akár csak stagnáló forintot vetített volna előre.“
  Jol csinaltad! En naiv voltam. Biztam abban higy ez mar faj a ner-nek es tenyleg csinalnak vmit. Huf 390 ala kerul, kamatok meg gyorsan fel..
  Ez van. Igazabol nekem a vagyon tobbsege eur-ban es eurban keresek.
 • VB.
  A törzsszavazókat nem fogja zavarni a 420-a árfolyam (a 450 se, hamarosan) mert 10 éve se tudtak már külföldre menni vagy bármi értékes importcikket venni és 10 év múlva se fognak tudni, ők jól elvannak a sezlonyon ücsörögve azzal a tudattal hogy étolajat se tudnának már önerőből venni ha nem segítené meg őket Kádár elvtárs reinkarnációja.
 • Gary

  Ha a fel-le pattanásokat tudni véled és nyerni akarsz rajta, akkor short/long certikkel csináld, de vigyázz, mert veszélyes játék. Keményvalutát nem váltanék vissza forintra, az biztos. Hány rekordot láttunk 2022. január 1. óta megdőlni, hány korábban elképzelhetetlennek tartott szint lett az új normális?


  Cserébe forintba kapom a fizumat és azóta nem léptem a jó beszállóknál. 🙁


  Nekem is ez volt az első spontán gondolatom, amikor a hírt olvastam. Nincs fizetésképtelenség, de nem fizetünk. A haverja meg “nem háború, de megszállunk egy országot”.
  Mondjuk simán belefér a NER mentalitásába, lehet, hogy tényleg semmi extra.
  2020. elején akarták csak részben kifizetni az egészségügyi beszállítókat, hibátlan teljesítés UTÁN. (Persze jött a covid és a terv kútba esett.)

 • Laci
  Sziasztok, szükségem lenne euróra kpban. Hol érdemes váltani?
 • John Smith

  Kösz, ez a szám nagyon tetszik!

  Tisztelet/vitapartner/értelmes és civilizált véleményütköztetés?! Ha ezt komolyan gondolod, van egy rossz hírem. A narancsosok abban csak különböznek az állatoktól, hogy ösztön helyett a propaganda irányítja őket.
  Esély? Azt már rég eljátszotta a magyar nép.

 • Karl
  Dehogy fáj a NER-nek, még a szerbeknek is adunk 100 millió eurót.
  index.hu/kulfold/2022/09/29/orban-viktor-videouzenet-milorad-dodik-boszniai-szerb-koztarsasag-valasztasok/

  Ekkora tróger banda még nem volt kormányon ebben az országban, pedig anno Gyurcsányról azt gondoltam, hogy az a legalja.

 • jami
  Alapesetben a tiszteletet először megelőlegezzük. Aztán, ha visszaélnek vele, akkor a következő alkalomra (amikor adnánk) ki kell érdemelni.
  Nos, a visszaélésen már nagyon sokszorosan túl vagyunk, kiérdemlésen viszont erősen innen.

  Az is igaz, hogy nem szabad, magunk miatt, egy szint alá menni. Viszont sokszor amikor a (saját) határunkon táncolunk már, az nem protokoll felrúgása miatt van, hanem a teljes elkeseredést vezetjük le vele. Jelenleg a mi és a gyerekeink jövőjét, az anyagi biztonságtól a közbeszéd, vitakultúra, kultúra, tudomány, stb. – kb. minden területen a pusztítást látni csak. Amit jól csináltak (pl. gazdfehérítés) azt is kivágták idén az ablakon. Egyértelműen nem tudnak leállni, nem tudnak újítani, a valósághoz semmi közük. De mi naponta érezzük ennek a hatását. Ilyenkor az, hogy a hülyékre azt mondjuk, hogy hülyék – hát, nem meglepő.

 • menyus
  Azert valljuk be, ilyen szitubol, mint amibe betette magat a kormany, nehez szabadulni. Nagy mozgastere nincs, ha hirtelen elengednenek mindent, oltari gebasz lenne (kamarok, arstopok, emergiaarak). Ebbol csak fokozatosan lehet kihatralni, mar amennyire fokozatos a szivatasok adagolasa
 • NaMaKiVoltASoros?
  Magyarorszag jobban teljesit! Hajrá Vácratót!