A kamarai tagdíjat új helyre kell utalni

A kamarai hozzájárulást, amit minden vállalkozónak fizetnie kell és ezért cserébe azt kapja, hogy a kamara nem hajtja be ezt az összeget plusz a büntetéseket a NAV-on keresztül rajta, vagyis ezért az összegért cserébe a kamara megvédi a vállalkozókat saját magától, eddig a területileg illetékes kamarához kellett elutalni.

Viszont idéntől egy másik számlaszámra kell utalnod. Íme a közlemény:

“A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk.

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.”

Illúziód azért ne legyen, ezzel az adók módjára behajtott pénzzel továbbra sem fog senki elszámolni, a vállalkozóknak semmi köze nem lesz hozzá továbbra sem, mire ment el az évi ötmilliárd forint körüli összeg. Akik kapják, köszönik szépen, majd szétosztják maguk között.

Köszönjük Idegennek a hírt.

Share

43 hozzászólás

 • Belavoltam
  Tudom, hogy egy remenyteli kormanyvaltas eseten millio ennel is fontosabb dolog van, amit be kell gyogyitani, pl. oktatas, egeszsegugy, stb. De nagyon remelem, hogy ezeket az iparkamaras parazitakat is helyre teszik, es eltorlik ezt a kotelezo vedelmi penzt, ami csak arra jo, hogy az ex-csempearust, meg a haszontalan apparatus vizfejet hizlaljak.
 • AAA
  Ha már bankot vett ez a tehetséges ifjú titán, csatornázzunk arra egy kis gubát.
 • dívány
  annyira jó, hogy már elutaltam a régi helyre. ilyenkor mit lehet vajon tenni?
 • László

  Én is elutaltam 3-án, tegnap küldték a pdf-et a sikeres regisztrációról. Persze majd lehet fél év múlva elővesznek, hogy valami mégse jó.
 • Bence
  én is elutaltam már a régi helyre, még január 1-jén. De meg is kaptam már azóta a visszaigazolást, hogy rendben van, megkapták. Lépj be a kamreg.hu oldalon, kattintgasd végig a Tovább gombbal az adatokat, és a végén lesz egy táblázat. Abban szerepel, hogy adott évekre megfizetted-e az 5000 Ft-ot. Ha adott évre megfizetted, akkor a táblázatból le tudod tölteni a PDF igazolást az adott évekre, azt mentsd el. Jelen esetben a 2022-es sorban lévő igazolás kell neked. Lehetséges, hogy emailben nem küldenek semmit, hanem csak innen, a kamreg.hu oldalról tudod letölteni az igazolást.
 • dívány
  update: felhívtam a PMKIK-et. ha valaki elcseszte mint én, továbbutalják a megfelelő helyre, de “jövőre jobban figyeljünk oda”. 😀
 • F.Timi
  Én is így jártam, mert voltam annyira stréber, hogy december végén utaltam. Nálam látszik, hogy lekönyvelték, letölthető az igazolás. Szerintem nem fogom elutalni újra. Az is megérne egy misét, hogy erről pl. az illetékes kamara miért nem képes tájékoztatni, csak a semmire sem jó fizetős rendezvényekről. A BKIK oldalán erről semmi infó nincs. A kérdés részben költői, gondolom hirtelen jött az ötlet a fiúknak…
 • alvering
  Eddig itt fizettem: hbkik.hu/kategoria/kamarai-hozzajarulas/
  SimplePay/kártyás. Semmi jele a változásnak:)
  Akkor innen megoldják már ők ugye?
 • Norbert
  Lehet, hogy sokaknak ellenszenves, hogy kötelezően fizetni kell 5000 Ft-ot. Szerintem egy vállalkozásnak ez még aprópénz se kellene, hogy legyen. Én pl. az utóbbi időben több általuk szervezett webináriumon vettem részt. Már csak emiatt is simán megérte az 5000 Ft-ot. Persze tudom, az a legjobb ha minden is ingyen van.

  Két dolog a baj: kötelező és hogy rohadtul nem számolnak el a pénzzel, hogy ki mire költi. Ha adó módján hajtják be, akkor kötelező lenne elszámolni vele. Volt ismerősöm a kamarában, mesélte a floridai “szakmai utakat”, a bennfentesek megbízását kamu munkákkal meg a többit, amire elmegy a pénz. Évi közel ötmilliárdnak csapnak a fenekére teljes kontroll nélkül.

  Majd ha valaki úgy találja, hogy neki megéri, akkor majd előfizet náluk. Lehetne évi 50 ezer is, ha nem kötelező lenne. S ha nem lenne kötelező, az sem érdekelne, hogy ki hogyan lopja ki a pénzt. Mert nem az ötezer forint fáj senkinek, hidd el.

 • hopkinsz
  Nekem még mindig a termékdíj a kedvenc adóm. A cég ahol dolgozom csak pár ezer forintot kell hogy vizessen évente, ennek kb a tízszerese megy el az adminisztrációra és könyvelőre aki a termékdíjat rendezi.
 • VTamás74
  “a bennfentesek megbízását kamu munkákkal meg a többit”
  például “általuk szervezett webináriumok” 🙂
 • Marbella
  Miért nem egyből egy marbellai számlára utaljunk? Ellenszolgáltatást úgy sem kapunk…
 • Richmond
  Tudom, hogy csak 5000 forint, de minden évben felb****k vele. Ez számomra egy szimbólum, kb Hasek Koldusügyi Főhivatalát szimbolizálja (akik a csöviknek szánt adományokból egy táblát adtak a lakástulajoknak, hogy “Koldusok ne zavarjanak, adományomat megváltottam!”)
 • Belavoltam
  “Persze tudom, az a legjobb ha minden is ingyen van.”

  Sikerult a 2 szarva kozott elkapni a togyet. Ha neked bejottek a webinariumaik, jo neked, akkor fizess erte. De engem nem erdekelnek, en semmit nem kaptam toluk. Ahogy Kiszamolo is irta, a nevetseges gondolatmeneteddel ellentetben nem az az 5000 Ft vag foldhoz, hanem az a baj, hogy ez a csillioszor 5000 HUF zomeben a parragh nevu semmirekello politikai kalandort gyarapitja. Ez az o zsak krumplija a husegeert. A legtobb vallalkozo szamara az iparkamara egy haszontalan gittegylet.

 • Norbert
  Én a vállalkozásom költségeit a válallkozás szempontjából nézem. Kaptam 5000 Ft-ért olyan szolgáltatást ami ennél jóval többe kerülne, ha máshol veszem igényben. Ez így a cégemnek bőven megéri. Hogy közben valakik floridába mentek “üzleti útra”, vagy egy bennfentes adta elő nekem az okosságot a webináriumot az az én vállalkozásomat hol érinti? Biztos nem az én cégem pénzéből utazgattak, mert azt ledolgozták. Aki meg elfogadta, hogy csak befizeti és nem jár utána, hogy mit kap cserébe, az ne csodálkozzon, ha a vakon betolt pénzét elszórják.
  Nem azt mondom, hogy én örömmel fizetek bármit és bármennyit ami kötelező, de ha már adott ez a helyzet, akkor problémázás helyett inkább megpróbálom kihozni belőle amit lehet.
 • Moltiszanti
  Aki elutalta már az kérem, hogy utalja el újra az új számlaszámra is!
  “Tudjuk pedig, hogy aki szűken vett, szűken is arat és aki bőven vet, bőven is arat!
  A jókedvű adakozot pedig szereti az isten!” 2Kor
  Kedves nyajam!
  Azon szerencsés kétszer utalok között akiket kisorsolunk, vidám vasárnap cd-ket fogunk szétosztani Németh Sándor újévi gondolataival és a Tiborcz család ünnepi fotójával!
  Köszönjük!
 • értetlen
  ezt nem márc 15 ig kell utalni?
 • KommentElek
  Artisjus ugyanez pepitában.
  Fizeted a jogdíjat pendrive, memóriakártya után, miközben azon saját doksijaid, fotóid vannakm
 • KommentElek
  Ingyenélők társasága.
 • köszi Norbert
  , ha neked ennyire nem számít ez az 5 rugó a semmiért, akkor privátban elküldöm a 10 éve alvó cégem adószámát és kérlek rendezd az én lehúzásomat is. előre is köszi!

  (egyébként alkalmazottként dolgozom egy multinál, de ha már van, miért szüntessem meg a céget, elég szívás a sok szar bevallás, mérleg stb., erre még ez a tetű parragh is élősködik rajtam)

 • Dunántúli
  Úgy tudom, volt valami feszkó az országos “Parragh-kamara” és a megyei kamarák között. Ezzel most megmutatják, hogy ki az úr a házban.
 • TT

  Éppen csak azért néztem vissza ide, hogy megjelent-e már valaki, aki ezt a lenyúlást is megvédi, és lám egyből a te kommentedbe futottam.
  Amúgy én és még itt sokan mások nem vettünk részt ezeken, így ha tehát tulajdonképpen a tiédet is mi fizettük.
  Másképpen: ha te úgy érzed, hogy 5000-nél többet ért, akkor te azért jártál jól, mert mások akaratuk ellenére kifizették a maradékot, tehát a “Persze tudom, az a legjobb ha minden is ingyen van” epés megjegyzést magadra is vonatkoztathatod.
 • Pocakos Zöldséges
  Remek hír! Köszönjük!
  Még az idén az Aldi, Penny, Tesco, Auchan stb áruházláncoknál is várhatóak némi apró változások.
  Időben tájékoztatok majd mindenkit.
 • Copywriter
  Norbert ez pont jól jelzi a magyarok többségének hozzáállását. Mindenki csak azt nézi, hogy “az egyénnek” mi a jó, és nem azt, hogy a közösségnek mi számít. A mellettünk lévő tónál 1 sáv van járható út, mellette fél méteres kátyúk, mégis mindig beparkol valami baltaarcú a bejárathoz, hogy neki 1 méterrel kevesebbet kelljen gyalogolni, míg a többi kerülhet a sáros kátyúkon bukdácsolva. És ha megkérdi valaki, hogy nem látja-e, hogy elállta az egyetlen átjárót, arra mindig jön, hogy neki joga van oda parkolni. Kb. 100x láttam.

  De ugyanez az ingyenes dolgokkal is, baltásék használják, majd dzsuvásan visszarakják, mert nekik már nem kell, más meg le van szarva. Aztán ott a sok füstölő autó, ahol nehogy már 30ezerért kisszervízre kelljen vinni, ha elmegy úgy is. A város lakossága meg fulladjon meg a füstben, meg legyen sok rákos a megpimpelt katalizátorok miatt.

 • örök körök

  Én meg azért az évi 5e forintért cserébe kaptam évi több milliós büntiadót, a kamara (víz)fejének ajánlásával (3m feletti KATA-s szopatás).

  Nagyon örülök a webináriumjaidnak, de nekem ez a “szolgáltatás” ingyen se kellett volna, köszönöm.

 • Pató Pálné
  Eddig kétszer kapott állami tőkét, plusz egy csomó állami és MNB Alapítványt ott parkoltattak. Nyilván a “segítség” további módozatai is oda mennek most a vásárlás után. Amúgy a semmiből lett vezérigazgató vajon mitől volt az ország legbefolyásosabb nője?
 • Pató Pálné
  Vajon visszakapom a régi számlára már befizetett összeget, vagy dupláznom kell?
 • Makula
  Dehogy fogják eltörölni, ez egy kitűnő pénzszivattyú lesz a következő rezsimnek is (ha lesz). Miért szüntetnék meg, te tényleg azt gondolok, h a ballibek majd rendet tennének korrupció/pénzlenyúlás ügyekben? 🙂 Gyurcsányék? :)) Te kis naiv.
 • KommentElek
  Ingyenélő banda.
 • emiholvagy
  Keresem, de nem találom a bank pr ügynökségét itt a lommentek alatt, pedig olyan ügyesen szoktak mindig beírni! Nekem a 10 éve megszüntetett egyéni vállalkozásomtól is követelik rendszeresen.
 • jami
  Hát nahát. Átgondolt vásárlás, átgondolt döntés.
  De most tényleg: minden normál vállalkozó/cég éves tervekkel megy, amik NEM folyóév 5-én születnek. Még egy átlag család is jobban megtervezi az évét, mint a kormányunk szakértői a gazdaságot. Monetáris politikát az mnb. Szaktársák (már ami még van) a jogszabályokat.

  Egy zsák veszett majom is ügyesebb…

 • Pickpepe
  Copywriter
  Ez az eset Ausztriában van?
  Vagy még mindig itthon vagy? Ne csináld!
  Mostanában nem is számoltál be róla, hogy mikor költöztök Ausztriába!
 • TT
  Úgy látszik, a kamara is olvasta a cikket, mert ma reggel a Pest megyei kamara küldött egy tájékoztató emailt.
 • Logotek
  Jami: semmivel nem rosszabbak, mint pl. USA. Nézd már meg, mi lett ott az évek óta tartó pénzszórás eredménye… Szomorú, hogy rögtön a hazádat sajnálod le, miközben tömegével vannak rosszabb példák külföldön…
 • jami

  A hazámat hol írtam?? Mondjuk a legtöbben egyszerre egy országban lakunk, engem nem tud nagyon vigsztalni, hogy máshol is hülye a gazdasági vezetés.

  Komolyan, mi a fene van itt kiadták a levelezőtagozatnak a nyomulást és mosdatást. A politikusok sorra piactorzító, versenykorlátozó intézkedéseket hoznak; ráadásul népjólétinek hazudva. Pl. a rezsi ármaximuma tankönyvi példa lehet már mikróból. Az MNB és a kormányzati polika okoz egy halom cunamit, amit aztán olyan szépségtapasszal próbálnak lenyomni az emberek torkán, mint a benziármax.

  Mintha a megyei szemétteletep kapujára raknának egy fenyő illatú illatosítót…

 • KLaca
  Okosabb maffiózó a Parragh annál, hogy az 5000Ft.-ot befizetők számonkérhessék. Ahhoz igazi kamarai tagnak kellene lenni nagyságrenddel nagyobb befizetési tétellel. Az 5000Ft.-os díj, az regisztrációs díj néven van lesápolva a vállalkozásokról.
  És valóban csikkpénznek használják.
 • Husz János Puszita
  Illatosító a szeméttelep kapuján. 😀 Nagyon tálaló és szellemes hasonlat.
 • emberfia
  Norbert: “Biztos nem az én cégem pénzéből utazgattak, mert azt ledolgozták. Aki meg elfogadta, hogy csak befizeti és nem jár utána, hogy mit kap cserébe, az ne csodálkozzon, ha a vakon betolt pénzét elszórják.”

  Hát ez gyönyörű. Az elszámolás és ellenőrizhetőség már meg is van, ha “utánajársz” 🙂 Próbáld meg!

 • Szorgos Zoli
  Üdv. Kedves vállalkozók!
  Kamarai tagság volt, van, és lessz, amig mi fejhető dolgos maszekok, fő, vagy másod, harmad állásosok megpróbálunk a megalázóan alacsony fizetéseinkből megélni. Személy szerint Én már 1989-ben is csak úgy lehettem mellék foglalkozású vállalkozó, ha kötelezően kamarai tag lettem. Addig ki sem adták az engedélyt. A bosszantó csak az, hogy ennyi idő alatt semmi hasznosat, érdemben felhasználható tályékoztatást soha sem kaptam a kamarátol, kivéve a fiztési felszólítást, adó behajtás terhe mellett. Elszámolás, kimutatás, haha.
 • törzsmókus
  off, csak nyelvészeti érdeklődés: miért írod nagy betűvel az „én”-t?
 • Nem mindenki fizeti aki vállalkozó
  Az ügyvédek és orvosok már évekkel ezelőtt kiharcolták azt, hogy nekik ezt ne kelljen fizetniük. Elég csak a saját kamarájuk felé. Azaz a MOK és az Ügyvédi Kamara felé. Szóval vannak kivételek, akiknek nem kötelező a tagság.
 • de, mindenki fizeti
  az orvosok számára is kötelező az iparkamarai tagdíj fizetése, úgy, hogy a MOK felé is fizetünk.
  évekig küldte az iparkamara a fizetési felszólításokat, de azért sem utaltam. néhány hónapja fenyegetőbbé vált a hangnem, így rendeztem több éves “elmaradásomat”.
 • gaborr
  kamreg.hu oldal továbbra is a régi bankszámlaszámot mutatja, és hogy oda kell utalni a 2022-es tagdíjat. most kinek higgyen az ember? biztos nem volt idő/pénz ezt jól megszervezni. végül is nem sok embert érint.