Sitetalk részvénykibocsátás

A Sitetalk nevű cég nagy karriert futott be, ha másban nem, hát az emberek pénzének a befogadásában. A következő Facebook-ként aposztrofált vállalkozás MLM rendszerben gyűjtötte a befektetőket.

Sok ezren fizették be a 2.000 euró, vagy ennek többszörösét, hogy majd részvényesként szénné keressék magukat.

A belső, virtuális Sitetalk részvények után az ígéretnek megfelelően bár talán komoly csúszással, de megjött a levél a részvényeseknek, hogy de most aztán tényleg, meglesz a valódi részvénykibocsátás, így most már pénzzé tehető a befektetésért kapott részvénycsomag.

Ehhez csak be kell fizetni egy jelképesnek mondható újabb 30 vagy 50 eurót (attól függően hogyan akarják birtokolni a részvényeket) és már jóvá is írják a részvényeket a számlájukon.

Tamás keresett meg, hogy már befizettek közel négyszázezer forintot, vajon nem újabb átverés-e ez a pénzkérés, utána tudok-e nézni, lesz-e valóban tőzsdei kibocsátás.

Mivel Cipruson bocsátják ki a részvényeket, írtunk a ciprusi tőzsdének, tudnak-e bármilyen kibocsátásról.

A levelükben azt írták, hogy a Sitetalk semmilyen részvényt nem bocsátott ki, azonban egy cseles, úgynevezett fordított felvásárlással, vagy akvizicióval a “Global Digital Service Plc.” nevű cég bocsátott ki részvényeket a ciprusi tőzsde feltörekvő cégek kategóriájában, majd utána ez a cég a Sitetalk tulajdonába került.

Ezt a “fordított felvásárlást” akkor alkalmazzák, ha az eredeti cég meg akarja úszni, vagy spórolni a nyilvános kibocsátással járó átvilágítást és adatszolgáltatási kötelezettséget. Ilyenkor egy kamu cég végzi a valódi kibocsátást és mivel egy üres cégről van szó, az átvilágítás gyors és fájdalommentes lesz, majd ezt 100%-osan felvásárolja az a cég, amelyik kerülni akarta a nyilvánosságot, jobb esetben csak a procedúrát akarta elkerülni. Az amerikai tőzsdefelügyelet figyelmeztetését az így pályára lépő cégekről itt találod.

Az erről szóló hír a ciprusi tőzsde honlapján itt található, a részvény kibocsátási prospektusa itt. Ez utóbbiban a 4.1 pontban látod, milyen fényes a cég jelene, mennyi veszteséget termel várhatóan idén. A teljes idei tervezett bevétel 4 millió euró, ennek fele az új belépőktől fog jönni, a másik fele az aukciókból.

Az is kiderül, hogy a cég a baljósan csengő Kajmán-szigeteken van bejegyezve és a részvények fele egy Virgin-szigeteki céghez kerül, a másik fele egy ciprusihoz.

1.525.000.000 darab részvényt bocsátottak ki, egy eurócent (3 forint) névértéken. Ehhez a becsült jövő évi bevételeket diszkontálták egészen 2015-ig és ebből az előre tervezett cash-flowból gondolták úgy, hogy a cég ér 15 millió eurót. Vagyis ez nem a cég jelenlegi vagyona, hanem csak a remélt bevételek jelenértéke. A cég remélt nettó eszközértéke az év végére csak 1,8 millió euró lesz (ez is csak előrejelzés), vagyis ez alapján tízszeres áron bocsátották ki a részvényeket. Így lett 0,01 euró darabja…

Nagy cégeknél gyakori, hogy a kibocsátott részvény névértéke nulla, vagy közel nulla, de ettől a mögötte lévő érték alapján be lehet árazni a részvény kibocsátási árát. Például az Apple is 0,00001 dolláros névértéken bocsátotta ki a részvényét, ez alapján a cég teljes értéke 9.704 dollár lenne. Nyilván nem erről van szó, hiszen a cég mérlegéből kiderül, hogy sokkal többet ért már kibocsátáskor is.

A Facebook is ugyanezt a trükköt játszotta, 0,000006 dolláros névértéket határozott meg (gyakorlatilag nullát) egy részvényre. Azonban a kibocsátáskor kötelező vállalatértékelés alapján a cég egy részvényre eső értéke 28 és 35 dollár közé lett meghatározva, a piaci ára is jelenleg 50 dollár/részvény.

A Sitetalknál a részvény névértéke 0,01 euró lett, a cég valódi értékét a fentebb belinkelt kibocsátási prospektus igen pozitív vállalatértékelése is csak 15,6 millió euróra tette (“the fair market value of SiteTalk Community Inc. is reasonably represented as Euros 15,674,970 as at April 30, 2013.).

Ezt elosztva a másfél milliárd kibocsátott részvénnyel, azt kapjuk, hogy itt nem csak a “kamu” névérték, de a valódi cégérték is csak 0,01 euró részvényenként, illetve ennek a tizede, ha eszközalapon értékeljük a céget és nem a várható cash flow alapján. Vagyis itt szó sincs arról, amit az Apple és Facebook kategóriájú cégeknél jelent a részvény nullás névértéke.

(Egyébként a Facebook részvény névértékét furcsa mód 0,006 dollárnak hívják a Sitetalknál, ami majdnem annyi, mint a Sitetalk saját névértéke. Látjátok, mennyi volt és mennyi lett? Sajnos a valóság az, hogy 0,000006 dollár a Facebook részvények névértéke, itt található a Facebook hivatalos kibocsátási prospektusa. Vajon miért van ez a tudatos ferdítés?)

Tamásék a pénzükért cserébe 893 részvény tulajdonosai lettek, vagyis névértéken majdnem 9 eurót ér a részvény, amiért négyszázezer forintot fizettek.

A részvény ISIN kódja MT0000730102

A ciprusi stockwatch tanulsága szerint utoljára egy hónapja kereskedtek a részvénnyel, akkor a lélegzetelállító két eurócentért adták-vették a részvényeket. Előtte egy héttel volt a mélyponton a részvény, 1,2 eurócenten mozgott. Az átlagos forgalom elérte a szédítő 30 eurót is. (Itt tudod megnézni)

A fentiek fényében én erősen elgondolkodnék, hogy kifizessek-e újabb 50 eurót, hogy birtokolhassam az utoljára 18 eurót érő részvénycsomagomat. Főleg, ha abba is belegondolok, hogy a ciprusi tőzsdén egy eladási megbízás megadása is legalább 15 euró lehet és nyilván fizetni kell az értékpapír-számla fenntartásáért is. De persze a remény hal meg utoljára. Ha nagyon keressük, talán találunk olyan cégeket, amelyeknek részvényárfolyama az évek múlásával elérte a kibocsátási ár 2-300-szorosát (ekkor lennének Tamásék a nullán), de az ilyen cégeket nem fordított akvizicióval bocsátották ki egy offshore cégekről elhíresült tőzsde futottak még cégkategóriájában és nem havonta egyszer kereskedtek velük. (Jó, tudom, a ciprusi cégek nem offshore cégek a szó eredeti értelmében.)

(Persze lehet, hogy a következő nagy dobás az lesz, hogy a cég ül a kibocsátott részvények nagyobb részén és ha a hype megdobja a részvényárakat, akkor gyorsan túlad rajtuk magas áron, sok tízmillió euró hasznot elkönyvelve.)

Akik nem tudják, mi az a Sitetalk, azoknak két cikk itt és itt.

A Sitetalk nagyszerűségéről és fényes jövőjéről nem kívánok vitatkozni, a cikk arról szól, létezik-e részvénye a cégnek és az mennyit ér.

Share

181 hozzászólás

 • Attila
  Nagyon nincs is miről vitatkozni…
 • Dani Alves
  “egy kamu cég végzi a valódi kibocsátást (…) majd ezt 100%-osan felvásárolja az a cég, amelyik kerülni akarta a nyilvánosságot”

  A kamu cég végzi a kibocsátást, de nem őt vásárolják fel, hanem ő veszi meg a másik céget, amiben aztán kisebbségi tulajdonos marad, ettől “reverse”, nem?

 • AAA
  Ahol azt ígérik, hogy könnyen, gyorsan sok pénzhez juttatnak, ott hazudnak, ez mindenre igaz, ilyen egyszerű.

  Persze a kapzsiságra mindig megéri építeni.

 • Matthew
  Tamásnak üzenem, hogy én évi 30%-ot adok a pénzére, keressen meg.
  Megérdemli, már elnézést.
  Jók ezek az irások, legalább mindenki (újra és újra) tanul belőle.
 • Kiszamolo
  Kértem már, hogy ne fikázzátok azokat, akikről szó van, mert ők is olvassák és utána rám fognak haragudni és nem rátok.
 • Gyula
  Pedig saját magukra kellene csak haragudniuk.
  Nem Te döntöttél heyettük.
  Szerintem…
 • Darkosia
  Nekem konkrétan a nevezett Tamással nincs bajom.
  Viszont megnéztem a linkelt pcworld-ös cikket hogy tudjam miről van szó, no meg alatta a hozzászólásokat…
  Ugye az nagy különbség, hogy Tamás csak naív volt, hiszékeny, stb., de ők konkrétan a szemét rosszindulatú bepalizós kategória(Kivéve persze 1-2 embert aki nem a sitetalk hatalmasságáról ömlengett.).
  Minő meglepő, a profiljukon virít valami a sitetalk-ról. Rohadékok.
 • Biildi
  Engem is megpróbáltak behúzni. Először nagyon érdekesnek gondoltam, meg ez relatív nem is sok pénz az átlag befektetésekhez képest. Felhívtam egy pénzügyes ismerősömet, aki azonnal mondta, hogy igen, már hallott róla több ügyfelétől is, utánanézett, és semmiképp sem javasolja, átverés lesz ez. Így hát letettem róla… Most már tényleg örülök neki. De több ismerősöm is belement, amin nem csodálkozom, mert az értékesítőik nagyon profin adták elő magukat.
 • hopkinsz
  Főleg azért nem kéne leszólni Tamást, mert legalább neki volt annyi esze, hogy tanácsot kérjen mikor már gyanús lett, hogy valami baj van. Sokan fizetnek tovább és nem tudják beismerni, hogy becsapták őket.
  Az is külön becsülendő Tamásban, hogy megengedte Kiszámolónak, hogy kitegye a történetét ide tanulságul nekünk, pedig tudta, hogy a hozzászólók egy része szeret beszólogatni azoknak akik valaha is rossz döntést hoztak a pénzügyeikkel kapcsolatban.
 • Péter
  A belinkelt cikkekből ítélve nem egyedül Tamást ugrasztották be… Részvétem.
 • Happy
  Akik nálam jártak unaicos/sitetalkos értékesítők is jól adták elő magukat, de amint rákérdeztem, hogyha itt részvénybefektetésről van szó, akkor ugyan mondják már meg, hogy a 2.000 euróért cserébe mekkora tulajdonrészt kapok és mekkora profitot termel ez a cég. Persze fogalmuk sem volt és hárítottak, hogy nem kell ilyen fölösleges adatokkal foglalkozni, elég ha megnézem milyen sok felhasználójuk van és stb. Ostoba, aki ilyennek bedől…
 • Én
  Szerencsére(?) a 90 -es években nem volt elherdálni való pénzem, akkoriban kezdődtek nálunk a nagyüzemi csalások: Globex, autómatrica. Akkor azért nem tudtak átverni, mert nem volt pénzem, most meg azért mert az okos ember más kárából tanul. Befektetés miatt látogatom az oldalt, de itt nem nagyon olvastam 10-20% -os kamatokról, mert ennyit nem lehet kitermelni, illetve ha igen bármelyik bank boldogan ad kölcsönt kevesebbért is. El nem tudom képzelni ki hiszi el, hogy ennyit kaphat? És van ilyen. Ismerősöm is belefutott egy lehetőségbe, X oldalra kell befizetni amennyit akar, de persze minél többet, annál “többet keres”. Hirdetéseket kellett feladni és várni a pénzt. A hirdetést és a hirdetési felületet is az oldal adta, 20-30% hasznot garantált. Többen alig tudtuk lebeszélni, hogy ilyen nincs, 2 hét múlva megszűnt az oldal. Pedig nem buta ember, mégis elhitte, mert el akarta hinni.
 • eeee
  sajnálatos hogy ma Magyarországon azok az emberek akik félnek még a saját árnyékuktól is azok a másikat is megpróbálják visszahúzni a gödörbe. Nehogy ő meglássa a fényt és esetleg jobb legyen neki.Az a legjobb ha velem együtt itt marad a sz@rszban!
  Gratulálok a cikk írójának! Ha szeretne még ilyen butaságokat írni akkor szívesen tudok ajánlani több mlm céget is. Mindenkiről ki lehet találni valótlan dolgokat.
  Inkább azon dolgoznál te idióta hogy legyen értéke mert akkor te is jól jársz!
  De hát te csak egy buta, irigy magyar vagy! Maradj is az!
 • questions
  ahhoz képest nagyon akarnak valamit ha a most pesti birkózó világbajnokság főtámogatói lettek…
  wrestling2013.com/hu/
 • Kiszamolo
  Ezt csak azért engedtem ki, hogy lássátok, a tények mennyire befolyásolják a sitetalkos embereket.

  Nem a király meztelen, hanem mindenki irigy és buta, aki ezt szóvá meri tenni.

 • Kiszamolo
  Na és az mennyibe került? 10 millióba? 20 millióba?

  Viszont legalizálják a nevüket, mert mégiscsak komoly cég lehet, ha támogat egy világbajnokságot és még részvényt is bocsátott ki.

  20 új belépő és már busásan megtérült a támogatás.

 • Megmondóember
  Öcsém két lehetőség van:
  1. Buta, hiszékeny ember vagy
  2. Gátlástalan, hazug ember vagy
  Sorold be magad!
 • Janos
  Azert az is sokat elmond, hogy a sitetalkosok nem a fenti szamokkal vagy adatokkal vitatkoznak, hanem azzal jonnek, hogy a ceg tamogat valamit:)

  No mindegy, nemsokara megjelennek majd azok is, akik mar lattak nemi penzt:) Nyilvan sok van beloluk.

  Ezt a cikket amugy hogyhogy lehoztad? Nem ugy dontottel, hogy az atveresekrol nem irsz tobbet nevvel?

 • Kiszamolo
  Igen, de itt szó sincs csalásról, amit le kellene leplezni.

  Csak megírtam, hogyan bocsátották ki a részvényeket és azok mennyit érnek.

  A többivel nem foglalkozom.

 • gab
  Mindig sokat elmond egy cégről, ha másnap már meg is jelennek anyázva a védelmezői. Ezek szerint valami nagyon betalált. Szerintem a blognak már van akkora látogatottsága, hogy képes lehet érdemben lassítani, sőt megállítani egy kibontakozó átveréshullámot, kicsi ez az ország, gyorsan terjednek a hírek. Ha most kezdenek el szponzorálni egy rendezvényt, akkor az igazán nagy lóvét még csak ezután tervezik bekaszálni.

  Én pl. nem hallottam még erről a cégről, de a cikknek hála most már tudni fogom, mi ez, ha valahol olvasnék róla,.

 • Gold Member
  Köszönöm, kedves Kiszámoló, a cikkedet, és legfőképp azt, hogy figyelemmel fogod kísérni a Sitetalk részvények sorsát. A cikked nekem két dolgot árul el: egyrészt még te sem értesz mindent a világ tőzsdei folyamataiból (ne félj, én sem, de szakembereink folyamatosan elmagyarázzák, miért úgy történnek a dolgok, ahogy történnek), másrészt -mivel te és még sokan valami miatt “kimaradtak a buliból”- az irigység elhatalmasodott rajtad.
  Semmit nem értesz az egészből, és ezt a semmit szakértőként igyekszel eladni. Szomorú!
  Üdvözlettel:
  egy Sitetalk résztulajdonos, aki 4 év alatt egyszer sem csalódott a cégben, és 4 éve azért dolgozik, hogy a cége sikeres legyen
 • Szilvi
  Igen, csak az a gond, hogy sokan nem tudják, hogy ilyenkor mit kell kérdezni, mire kell figyelni, hanem elhiszik az illetőnek amit mond. Sőt, könnyen lehet, hogy mivel mlm-es rendszer, az ügynököt ugyanúgy behúzták, ugyanúgy nem értette meg a kockázatot, és most nagyot bukik. Elszomorítóak az ilyen sztorik. Sokkal több pénzügyi alapismeretre lenn szükségük az embereknek ahhoz, hogy az ilyet elkerüljék.
 • Gold Member
  sportfm.hu/birkozo-vb-ahol-emberek-talalkoznak-emberekkel/
 • Kiszamolo
  Egy újabb gyöngszem 🙂

  Tényleg tökre irigy vagyok, hogy nem vehettem 2000 euróért egy 18 eurot érőt részvénycsomagot és nem szállhattam be a piramis aljára.

 • Tim
  Engem a nyár elején megkeresett ebből a cégcsoportból egy ügynök, és elsőre szimpatikusnak is tűnt. Nem mellesleg volt kisebb belépési csomag is, kb. 3-500 euro körül, amit egy befektetésre nem sajnálnék, még ha el is úszik, mert kockázat nélkül nincs siker. Viszont az egyik itt hallott törvény miatt(amit nem értesz, abba ne szállj be) kérdezősködtem arról mi a valódi termék, kik használják?, stb. Mert ugye a sitetalkot egy ismerősömtől se hallottam hogy használná pedig az informatika területén mozgok. Erre nem kaptam kielégítő választ, plusz későbbi utánolvasások se győztek meg.
  Mindenesetre csábító volt, pl. milyen jó lett volna Facebook részesedést venni még az IPO előtt.
 • Kiszamolo
  Ez most mi? Belinkeltél egy fizetett hirdetést a cégről, hogy mindenkinek leessen az álla?

  Mint amikor a Botanoo hirdetett a HVG-ben két oldalas cikkben, majd kitakarták a hirdetés feliratot és azzal kampányoltak, hogy lám már a HVG is elismerően írt rólunk.

 • gab
  Még két gondolat, ami eszembe jutott:
  1. Engem megdöbbent, hogy Mo.-n ilyen sok embernek 2000 euró (600 ezer forint) játékpénznek számít, amit bedob egy ilyen “üzletbe”. Persze a valós befizetők számát valszeg sose tudjuk meg, de nagyon érdekelne.
  2. A logikát sem értem, ilyen startup vállalkozásokat kockázati tőkések szokták finanszírozni, (nem laikusoktól összekalapozni rá) és még ők sem adnak mindenre pénzt. Egy új közösségi oldal? Óriási ötlet, a Google sem tudja befogni a Facebookot, pedig nekik aztán van rá pénzük plusz agykapacitásuk.
 • Zabalint
  Bár nyilván nem ismerem Tamásék anyagi helyzetét, de még szerény anyagi helyzetet figyelembe véve is azt kell mondjam, ez a 400 ezer Forint tanulópénznek éppen megfelelő, elég sok ahhoz, hogy az ember ne csak legyintsen egyet, hanem tanuljon belőle, de elég kevés ahhoz, hogy az életüket ne tegye tönkre.
 • Zabalint
  Az egészről, ahogy jönnek az ilyen “befektetést” védő emberek, az jut eszembe, mikor Stocklandyard fórumon volt egy arc, aki a Quantum XXL lufi kidurranása előtt 1 hónappal figyelmeztette a népet, hogy baj van, elég durva dolgokat vágtak a fejéhez, azzal vádolták, hogy pánikot akar kelteni, hogy kidurranjon (ami önmagában ellentmondás, mert ha nem úgy működik, ahogy, nem mennék bele a részletekbe, a pánik nem tudná kidurrantani), meg volt ott irigy prolizós szöveg is rendesen, majd mikor kipukkadt, még azután is őt fikázták, mint ha ő tehetett volna az egészről.
 • GabenHUN
  Léccci-léccci-léccci egy árva adatot cáfolj meg hitelt érdemlően és máris sok-sok ügyfele lesz eme szűziesen angyali cégnak!
 • Megnéztem újra a cikkbe belinkelt prospektust és észrevettem, hogy mellékeltek hozzá egy Dubai értékelő által készített értékbecslést is.

  Ebből kiderül, hogy nemcsak a névérték 3 Ft részvényenként, hanem a cég becsült értéke is! A SiteTalk Community INC vezetői által felkért értékbecslő 4,5-4,7 milliárd Ft-ra értékelte a sitetalkot, ami részvényenként ugyancsak 3 Ft-ot jelent.

  A félreértések elkerülése végett mondom, hogy ebben az értékben már figyelembe lett véve, hogy a sitetalk bevételei dinamikusan fognak nőni a következő években és veszteségből nyereségbe fordul a cég működése. Tehát abban az esetben ér ennyit egy részvény, ha a cég valóban hozza az ambíciózus terveit. Ha nem így lesz, akkor még 3 Ft-nál is kevesebbet ér! Mennyit is fizetett Tamás egy részvényért? 450 Ft-ot? Poor guy

 • G.P.
  Kacag a májam! A buta emberek végre megint azt kapták, amit érdemelnek! LOL
 • Mogo
  Te jó ég!! És van ember a földön aki ezt a demagógiát megeszi? Tényleg nem értem embertársaimat… No és aki ENNEK a blognak fórumába egy ILYEN bejegyzést beír… Semmi érv, semmi konkrétum, csak vagdalkozás és mutogatás a “szakértőkre”, akik majd jól megmondják…

  A butaságra építő MLM-esek miért mindig ugyanazzal a három mondattal próbálnak rávenni embereket arra, hogy váljanak meg a pézüktől…? Ha ezek a mondatok elhangzanak, mindenki elkezdhet gyanakodni!
  “Ha most nem lépsz be, kimaradsz a buliból, én szóltam..!”
  “Ott van a nagyguru level XXLMC fokozattal, ő már Mercedessel jár és 10.000 Eurót keres naponta”
  “Nemsokára nyit a Szlovák piac/jön a részvénykibocsátás/megnyílik a kánaán, és akkor dőlni fog a lé”

 • Mogo
  Engem érdekelnének azok az mlm cégek, és Kiszámoló “butaságai”.
 • Senseye
  A Sitetalk egy okosan megkonstruált pilóta játék. És mint minden ilyenben az újonnan belépők pénzéből fizetik ki a régebb óta bent lévők jutalékát. A rendszer addig működik amíg vannak új belépők, és azok többet fizetnek be mint amit szét kell osztani. Ha az ember kellően alacsony erkölcsi korlátokkal rendelkezik és az elején lép be akkor igen is lehet vele sok pénzt keresni. Az más kérdés, hogy mekkora az ez mellé vállalt kockázat hiszen a cég olyan mint egy időzített bomba, egyszer fel fog robbanni…
  Az hogy ez az elmúlt 4 évben nem történt meg, és hogy most épp a birkózó VB-t támogatja még nem azt jelenti, hogy nem történhet meg a dolog akár holnap.

  Aki pedig annyira szeretné védeni a ST-ot az legyen kedves árulja el nekem, hogy mi az a fenomenális szolgáltatás ami megér 400e Ft -ot?

 • Dvid
  Nagyon köszönöm ezt a cikket kiszámoló! Abszolút hiánypótló. Nekem közeli rokonaim kb. másfél éve vettek “jövőbeni részvényopciókat” nem kevés pénzért, és később amikor nekem beszéltek erről próbáltam lecsekkolni az oldalt, meg hogy miket írogatnak róla a neten. Kb ez jött le nekem is amit itt írtál, hogy egy működő közösségi oldal köntösébe ágyazott világméretű piramisjáték, de akkor már benn volt a pénz. Ráadásul egyik külföldi oldalon azt találtam hogy a vezetőket Pakisztánban körözik is. Utánanéztünk hogy nem lehet-e jogi útra terelni a dolgot, de arra jutottunk hogy nem lehet megfogni őket. Mindig puccos szállodákban hülyítik a népet pl. Hilton és a Facebookhoz és a Linkedinhez hasonlítják magukat. Szerintük nem baj ha 1 eurócent lesz a részvény árfolyama, mert a Linkedin is 10 centről 100 dollárra ment fel 10 év alatt, tehát ezt nyilván ők is hozni fogják. 😀
 • Dvid
  Ja és állítólag egy éve ki akartak menni a Londoni tőzsdére a GXG market brókercégen keresztül, de végül nem sikerült, mert a brókercéget annyi Sitetalkos kereste fel személyesen is! 🙂 hogy már nem bírták szusszal és inkább nem vállalták. Ezt személyesen egy magyarországi Sitetalk vezető mondta nekem. LOL :). Nyilván így történt.
 • westfuvar
  Ne röhögtesd már ki magad!Én is benne vagyok ebben a bizniszben 3 éve,de azon kívül,hogy a jro-kat el lehetett adni,meg pár balekot behoztunk az üzletbe és abból kivettük a jutalékot,nem volt semmi másból bevételünk!Ezzel a gagyi birkózó vb-vel meg ne is példálózz,mert ez egy rakás szar,reklám értéke nulla,hiszen a nézettsége is nulla!Gratulálok neked is,magamnak is,hogy hagytuk magunkat átbaszni anno!Én tavaly május óta tudom,hogy úszott a pénzem,te mikor fogod belátni?Kapálózhattok ezerrel,hozhatjátok prezire az újabb balekokat,ennek akkor is a bíróságon lesz vége!
 • westfuvar
  Te is egy jó nagy ökör vagy öcsém,hogy ilyeneket írsz ide!Irigység?Érdekes módon a sitetalk miatt engem még senki nem irigyelt!pedig 3 éve ott áll a pénzem,nem is kevés!Csak én veled ellentétben belátom,hogy buktuk a lét!Neked is átmosták az agyad holmi alkoholista,csaló Kőrös Attila és társaik?
 • westfuvar
  A sitetalk összes úgymond ötletgazdája el volt már ítélve csalásért…Minimum 1 millió ember fizetett be 2000 eurót,de tudok konkrétan olyan emberekről is,akik 100 ezer euró felett tettek bele!!!A 4,6,10,14,20 ezer eurós befizetések alap dolgok!!!Szerinted?
 • westfuvar
  400 ezer forint az nekem sehogy nem jön ki!Anno egy “előnycsomag” 500 és 2000 euróba került,tehát kb.150 ezer Ft-ba vagy kb.600 ezerbe.Mindegy a lényeg úgyis az,hogy nagyon sokan befizették ezeket a pénzeket.Volt direkt jutalék,ami 10%volt azonnal,3 órán belül a befizetett összegből.Aztán volt a bináris jutalék,ugyancsak 10% az aktuális héten a rövidebb láb forgalma után.Ez azt jelenti,hogy ha valaki behozott mondjuk 2 embert,egyenként 2-2 ezer eurós csomaggal,akkor azonnal kapott utánuk 400 euró direktet,majd a hétvégén újabb 200 euró binárist.Ez 600 euró.Ennek nagy részét kivehette kp-ben,egy bizonyos százalékáért pedig részvényopciókat kellett vásárolni!Hogy tudta kivenni valaki a készpénzt?Úgy,hogy beléptetett valakit vagy ő maga,vagy a felső vonala.
 • Egy másik Zoltán
  Nem tudom miért, de a Carbon Credit ugrott be.
 • Én
  Kénytelen voltam RSS -en előfizetni az oldalt, mert nagyon megváltozott a profil pozitív irányba :-).

  Az említett hirdetési oldal is így működött, nem volt teljesen alaptalan az ismerősöm belépési szándéka. Neki volt olyan partnere, aki 100k -t fektetett a “cégbe” és fél év alatt közel 600k -t vett ki. Napi fél órás munka volt 10-20 hirdetést feladni, már azon gondolkodott hogy visszaforgatja a pénzt és kilép a munkahelyéről, elvégre ha ilyen könnyen is lehet pénzt keresni minek dolgozzon? Én persze azon gondolkodtam mi a hozzá adott érték? Felveszek valaki(ke)t hogy 8 órában adjanak fel hirdetéseket és nem kell nekik 20-30% részesedést kifizetnem, hanem csak X összeget, mert ezt a “munkát” kis túlzással egy idomított gorilla is el tudná végezni. Tehát itt Happy end lett a vége, az eredeti beszálló keresett pénzt, persze amit az oldalon tartott forgótőkének az elúszott.

 • Nagyon korrekt és összeszedett, semleges írás! Egyet nem értek:

  Miért fáj az bárkinek ha “A” pénzt szerez “B”től? Nem mindegy hogy “B” mire költi a pénzét? Tv-re ami másnap a felét sem éri, autóra ami szintén vagy almás termékre, ami még drágább és még hamarabb értéktelenedik?
  Egy telefonon látni az amortizációt, mindig jön újabb amire semmi szükséged de vágysz rá és úgy dobod el a régit hogy a negyedét sem használtad de már értéktelen.

  A sitetatlkosok, a reményt veszik meg, az nem amortizálódik mert belekerülnek egy olyan körbe hogy már maguk is elhiszik az hogy egyszer bejön (vagy éppen nem merik elhinni hogy átverték őket és azért görcsösen hisznek…) így hétről hétre, hónapról hónapra él bennük a remény. Mindig ugyan az.

  Az meg hogy 300 vagy 2000 euró … ebből is látszik hogy nincs válság. Ugyanis válságban élnek csak igazán ezek a “cégek”. A mohóság mindenkinek előhozza a pénzét amit bankba tenni nem mert mert a bank (az utca végén) a sátán mert felszámol egy kis kamatot és pénzkezelési díjat, de egy világvégén levő lenyomozhatatlan cég, csak mert van pár jó csaj a weboldalon és a fiatal “hozzáértő” szomszéd srác is benne van, az már csábító.

  Senkinek eszébe se jusson sajnálni a reménykedőket. Azért nem írom hogy károsultakat mert simán lehet hogy 30év múlva bejön nekik…

  (“Hajdubét”, “gódájmond…” dettó.) Nagy pénzt akart mindenki gyorsan miért baj ez? A baj, hogy nem én találom ezeket ki! 🙁 És nem a világ másik felén röhögve olvasom ezt a cikke miközben Bélabácsi éppen Zilibácsinak mesélné milyen jó is ha most odaadja neki azt a ~500Eurót…

 • T T
  A linkelt PCWorld cikkről nekem az volt az első gondolatom, hogy a cikkíró jól körüljárta a témát, az oldal forgalmi adatait mutató grafikon már önmagában mindent elárul. Erre látom, hogy az ottani kommentelők egyből nekiestek, pert emlegetnek, és közben csak a birkózó VB-re tudnak hivatkozni. Röhögnék is rajtuk, de inkább szomorú, hogy mennyi ember életét lehet tönkretenni így. Az még hagyján, hogy egy csomó pénzt elveszítenek (bár sokakat már ez is egy életre hitelcsapdába lökhet), de az emberi kapcsolataikat is teljesen tönkreteszik. Vagy azért mert berángatják a rokonokat vagy azért mert azok nem hagyják magukat berángatni.
  Sajnos aki ebbe pénzt ölt, az az utolsó pillanatig reménykedik és ha egyszer hivatalosan is bedől, akkor önérzetességből nem fogja belátni, hogy hibázott.
  Tamásnak gratulálok, hogy ő már most felismerte (jobb később, mint soha) és remélem hogy sokan követik még.
 • DrHorvath
  Tisztelt Szerkesztő Úr,
  Tisztelt Hozzászólók!
  Jogászként elhihetik, folyamatosan nyomon követtem az eseményeket, a cég soha nem kommunikált olyat, hogy a “befektetett pénzért cserébe adott JRO-k” biztosan részvényere lesznek konvertálva (ez mégis megtörtént), mint ahogy arra sem található 3 évre visszamenőleg hivatalos céges kommunikáció, miszerint garantáltak volna bármilyen árfolyamot is a majdan piacra kerülő részvényekre.
  Ha valaki tehát a céges hivatalos üzletszabályzat megismerése nélkül, “befektetési” célból fizette be a pénzét az elmúlt években, ezért csak az marasztalható el a jog előtt, aki “megtévesztette” a pénzt átadó személyt.
  A befizetésre került 500 vagy 2000 Eurókról ugyanis minden esetben számlát állított ki a cég, és a számla egyértelműen nem részvény-bizonylatok megvásárlásáról szólt.
  Én tehát, mint jogász úgy gondolom, a cég minden tekintetben korrektül járt el.
 • CFS
  PcWorldos cikk alatti kommentek igazán elképesztők, pláne úgy, hogy több kommentelő egyetemet vagy főiskolát végzet…
  Egyébként ezt legális meglehet csinálni?
 • Janos
  Jol irtad. A sitetalkosok a remenyt veszik meg. Nempedig egy lehetoseget:)
  Ugyanis az ilyen uzletekbol soha semmilyen lehetoseg nem lesz. Sok olyan csalas van, ami evekig mukodik, mert ugy van osszeteve, hogy akar hosszabb ideig is megmaradhat. Kelloen alacsony, nem rendszeres visszaosztas.

  Amugy a baj az, hogy az emberek tobbnyire nem latjak a tenyleges kockazatokat a remeny mellett. Es ezek az ugynokok gyakran elkeseredett, nehez helyzetben levo embereket hajszolnak bele egy ujabb hitelbe vagy kolcsonbe, amibol befizethetik a beugrot… No, ez itt a gond… Ilyet, vagy ehez hasonlot barmelyikunk ki tudna talalni egy kis irodalomkutatas es gondolkodas utan.

 • Soros Gyuri
  Na és a Fortress-ről mit tudtok? Egyre többet hallom. Nekem ismerőseim beszéltek róla, hogy tuti kifizetik a havi 6-7-8-9%-ot! És ki is fizették utalva vagy cash. Bár a sztori nekem tipikusan “high-yield investment program” csalás szagú. Igaz kisebb összeggel is be lehet szállni. Hiába mondom, hogy túl gyanús és túl szép, hogy igaz legyen. Quantum XXL, Baumag, Zeek, Organic Mission vagy legutóbb ezek a színészektől és celebektől 5,5 milliárdot összeharácsolt “brókerarcok”, akik 20-30%-ot ígértek per hó. Ott is kifizették egy ideig, aztán meg nem. Ugyanaz a forgatókönyv mindig. De komolyan Fortress-ről tudtok valamit? Mert szeretnék érvelni, hogy ne tegyék oda az összes megtakarításukat, csak azért mert eddig oké volt, de kevés hiteles infó elérhető róluk. Köszi
 • Janos
  Szia,

  en mar regota keresek egy szerzodest toluk. Ha tudsz, akkor scanneld be, tedd fel valahova ahonnan letolthetem.

  Roviden a magyarorszagi cegrol:
  PSzaF nem tud rol semmit. ( Se feketelista, se feher )Amikor irtam nekik, akkor azt mondtak, hogy a ceg nem vegez magyarorszagon befektetesi tevekenyseget az oldala szerint, igy nem foglalkoznak vele.
  Az e-cegjegyzek szerint letezik a ceg, de reklamiroda, illetve hosszasan soroljak a tevekenysegeiket, de en penzugyire nem emlekszem.
  Ha a cegjegyzekszamra keresel ra, akkor talalsz egy PszAFos hatarozatot, amiben az eljarast megszuntetik.

  Roviden ennyi. En nem biznam rajuk a penzemet.