Sberbank üzemszünet Magyarországon

Nem csak az orosz, hanem az európai Sberbank is gondban van, ezért az MNB kétnapos üzemszünetet rendelt el a magyarországi fiókoknál.

A rossz hír, hogy a beérkező pénzek megérkeznek, ami nem túl szerencsés a számodra, ha csődöt jelent a bank. Ha még teheted, minden odaérkező utalást fordítass vissza.

Kártyával tudsz vásárolni, az talán még egy kis segítség, hogy valamivel kevesebb pénzed ragadjon be.

Share

76 hozzászólás

 • Rose
  Sziasztok! OTP-ről mi a véleményetek, ez a bank mennyire veszélyeztetett? Vagy innen is jobb elutalni a pénzt vagy legalábbis több felé szedni? Kártyával hogy/hol lehet állampapírt venni?
 • Lütyő
  nem is kérdés. Kártyás vásárlási limitet töröld és azonnal vegyél rajta DKJ-et… főleg, hogy 100.000 EUR-ig OBA biztosított egy számla.
 • AAA
  penzcentrum.hu/gazdasag/20220301/mi-var-a-sberbank-ugyfeleire-holnaptol-megszolalt-az-mnb-1122484

  Az MNB a hitelintézet biztonságos működésének fenntartása érdekében március 2-től 30 napra ügyfelenként 7 millió forintban limitálta a magyarországi Sberbank által kifizethető betétek és más visszafizetendő források összegét. Február 28-ától a jegybank felügyeleti biztost is kiküldött a hitelintézethez.

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában 2022. március 2-től 30 napra 7 millió forint értékben maximálta az egy ügyfél által a Sberbank Magyarország Zrt.-től felvehető forint és ennek megfelelő összegű deviza betétek, illetve egyéb források összegét. Ezen összeghatáron belül – ha igénylik – nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez.

  De fel kell tárni a tényket: ma beszlek a kapcsolat tartómmal.

 • Oktar
  vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/03/hetmillios-betetkifizetesi-korlat-a-magyar-sberbanknal
 • Bobo (az igazi)
  Szia! Remélem, valami jól kamatozó befektetési alapban vannak az összegek, mert állampapírban havi 230.000 Ft-ot hozna havonta nagyjából, kincstárnál ingyenes számlavezetéssel.
 • Sokasebi
  Szia, nem. Annyi felesleges vitát generált, hogy nem volt rá szükésg.
 • stones
  A CIB újra működik, de tetű lassú.
  A CIB nyersanyag bef.részalap szárnyal, a fejlett részvénypiaci is magához tért (attól függ, ki mikor vásárolt bele)
 • stones
  ha az OTP bedőlne, akkor már minden mindegy, irány Dél-Amerika vagy Ausztrália
 • Gábor
  Sziasztok!

  Más bankoknál is tapasztaltok átmeneti szolgáltatás akadozásokat?

 • porthosz
  Az túlzás mondani hogy a CIB újra müködik, mire megjön a kód eltimoutol az ablak, szóval nyugodtan hívhatjuk használhatatlannak…

  Szidhatjuk a wise-t, de én már lassan 3 napja nem tudok belépni a cibbe (igaz, legalább utalás sem ragad be 🙂 )

 • pinky
  Sziasztok, szerintetek a hitelekkel mi lesz?
  Személyi kölcsön van náluk, mert nagyon jó fix kamattal adták 4 éve, már nincs belőle sok idő meg a hitelösszeg se túl sok szerencsére, ha nagyon muszáj kifizetem valahogy. Ilyenkor mi van, eladják a hiteleket és akkor ha mázli van megy tovább a fix kamat vagy tuti mindenki rosszabbul jár? Hiszen új bankkal kötsz szerződést.Köszi.
 • tangerine
  “a kártyás vásárlási limitet töröld”
  Pont ez nem (sem) lehet tudja/tudjuk most megtenni.
 • SzaboZ

  “ha az OTP bedőlne, akkor már minden mindegy, irány Dél-Amerika vagy Ausztrália”

  Ja, és mi a retket csinálsz ott??
  Kezdve azzal, hogy Ausztráliába vízum kell.. meg egy repülő, ami odavisz.
  Dél-Amerikában voltam több országban is, nem vágyom annyira oda.
  Az Argentin államcsődről hallottál?

 • T.
  Én ha Sperbank ügyfél lennék, és még működne a kártyám, a következőket tenném:
  1. Kártya kp felvét limit erejéig kp felvét minden nap olyan automatából, amelyiknek nem kell bedugni a kártyát, csak érinteni(sok OTP-s és ERSTE-s automata már ilyen), nehogy úgy járj minst Sándor, hogy benyeli.
  2. Kártyás vásárlás limit erejéig minden nap vásárolnék a következőkből:
  a. webkincstarban állampapírt.
  b. Wise feltöltés
  c. Amazon gift card, amit majd vagy levásárolok, vagy eladok ebay-en/itt-ott, nyugaton elég likvid van amikor többet adnak érte a névértékénél
  d. Ha dominós vagy, akkor egyenlegfeltöltés, majd elköltöm autópályamatricára, színházba, ide-oda.
  e. Ha a közműszolgáltatód engedi akkor előre kifizetnék egy pár havi/éves számlát szintén kártyával
  f. stb, a lényeg, hogy vagy likvid legyen, vagy egyébként is megvennéd.
  folyt. köv
 • Péter
  Sikerült eladnom a vidéki ingatlanomat, jövő héten írnánk alá a szerződést.
  Először is, nem tudom hol nyissak számlát, hova utaltassam az ingatlan értékét (20 m Ft)? Erste banknál van hitelkártyám valamint az elsődleges számlám, ide jön a munkabérem.

  Továbbá előbb-utóbb bp-i ingatlant szeretnék venni, de kérdéses, hogy mikor találok megfelelőt. Lehet néhány hónap, de előfordulhat akár 1 év is. Kérdésem, hogy ilyen bizonytalan időtávra érdemes állampapírt venni? S ha igen, melyiket és milyen banknál nyissak számlát?

 • T.
  (folytatás)
  3. Nem tudom, hogy a csoportos beszedésik működnek-e a Sperbanknál. Ha igen, és van másik hitelkártyád, amit Sperbankos számládról csoportos beszedésivel törlesztettél idáig, akkor azzal is ki tudsz húzni egy adag pénzt a beszedési megbízás limitjének mértékéig. Viszont figyelj oda, mert
  1. ha nem megy a csoportos beszedési, akkor a hitelkártyádon lévő tartozást máshonnan kell törlesztened, ha minden pénzed a Sperbanknál volt, akkor könnyen likviditási problémáid lehetnek.
  2. éppen ezért a fizetés határidő napján mindenképpen nézd meg, hogy beszedte-e magát, ha nem törlessz máshonnan, különben csúnya bünti kamatokat kaphatsz a nyakadba.
  folyt köv
 • T.
  Az OBA valszeg fizetni fog, de nem egyik-napról a másikra, tehát ha minden pénzem ott lenne, én menekülnék a fenti módszerekkel, és nem érdekelnének a tranzakciós költségek, kézpénzfelvétel díja, meg egyéb hasonló kis tételek.
  A hitelesek helyében én nem építenék arra, hogy ezzel megúszom a hitelt, ha bebuknak, valószínűleg valaki majd átveszi, és neki kell tovább törlesztened.

  Akinek benyelte a kártyáját az ATM: ha megvannak a kártyaadatok, online még tudod használni, lásd 2-es pont. Ha Curve mögött bent volt, akkor Curve mögül tudod használni. Ha el volt mentve amazonon, akkor tudsz gift cardot venni, vagy nem kér semmit, vagy csak a security kódot kéri, amit már valszeg annyiszor megadtál, hogy arra talán még emlékszel. Illetve próbálj meg visszamlékezni, hogy hol lehetett még elmentve, és abból mit tudsz élelmesen kihzoni (booking.com, simplePay, esetleg jelszókezelőd, stb)

 • Szabolcs

  Számold ki, érdemes-e, de semmiképpen nem banknál nyitnék a helyedben. Hanem értelemszerűen a Kincstárban.
  Vméirt úgy rémlik, hogy aki régebben számolgatta, azt hozta ki, hogy ha fél évig tartod bent, amár akkor is jobb, mintha a 0 kamatos bankban tartanád.

 • Kriptódeviza
  Nemsokára azok a hülye kriptók micsoda reflektor fénybe kerülnek a jó kis FIAT-okkal szemben…

  Kezdődik….

 • Okoska2
  Egy tipp. A pénzváltóknál lehet bankkártyával fizetni. Én a netbankomban be tudom állítani h számlaegyenleg erejéig lehessen használni. Tuti eurót meg dollárt vennék, nem érdekelne az árfolyam, csak nálam legyen, készpénzben.
 • Re "Kriptodeviza"
  Re “Kriptódeviza”: bizonyára azért szakadt rögtön a BTC árfolyama, amikor kitört a háború. Ahelyett, hogy emelkedett volna.. De további jó reménykedést. (Amúgy miért nem tartod titokban? Ha akkora üzlet, én tuti nem mondanám el ismeretlen embereknek fórumokon, inne látszik, hogy ponzi séma, kell nektem minden áron az új belépő aki tovább vinné fel az árat).
 • CIB user, de ha így megy, nem sokáig
  A CIB-nél rászoktattak a szutyok CIB mobilappjukra, ami tényleg rengetegszer használhatatlan!! Ma délelőtt is kb. 40 percig tartott, míg sikerült belépni és hajlandó legyen withKey-t adni, hogy átutalhassak a sokkal kényelmesebb desktop-os CIB internet bankból. Korábban a hardveres token egy gombnyomásra megadta a withKey-t. A CIB így sorozatoson félórákat pazarol el az ember idejéből (már lassan gyorsabb lesz a személyes bankfelkeresés…), de nem láttam sehol kiírva, hogy sajnálják, hogy rengetegszer használhatatlan a rendszerük!! És nem a mobilhálózattal van a gond, mert stabil wifi-s hálózatra kapcsolódva sem működik. Ez a túlzott digitalizálás már nagyon kiszolgáltatottá teszi az embert, nem teljesen jó irány.
 • Arobi
  @Péter

  Dollár, font, euro, házi miniszéf.
  Vagy midi?

 • Csuhás
  Köszi mindenkinek a válaszokat.


  Sajnos csak simán a számlán hevert a pénz. Most leveszik a maximális 7 milliót, aztán kezdődhet a fejtörés, hogy mibe tegyék a maradékot, ha visszakapják…

 • tangerine
  origo.hu/itthon/20220302-vegelszamolas-indul-a-magyar-sberbanknal.html

  Már írtam róla, de azért köszi.

 • Osztrak szamlanyitas negativ info
  Sziasztok! Az Erste osztrak anyavallalatanal dolgozom. Lementem tegnap a fiokba megkerdezni, hogy lehet-e szamlat nyitni osztrak lakcim nelkul, pl magyarorszagi lakosoknak, mert többen erdeklödtetek ilyesmiröl mostanaban es en is kivancsi voltam. A valasz az volt, hogy a szamlanyitas elofeltetele vagy osztrak lakcim (lehet allando es ideiglenes lakcim is), vagy osztrak munkvalallaloi szerzodes. Ez mondjuk nem az a valasz volt, amiben remenykedtem, de gondoltam megosztom veletek.