SZÉP kártya sikerek

Megjelent egy sajtóközlemény, miszerint a cafeteria teljes beszántása nem meglepő módon az egyedüli túlélő, a SZÉP kártya malmára hajtotta a vizet.

A költések a másfélszeresére, a feltöltések a duplájára emelkedtek 2018-hoz képest, a belföldi szálláshelyek bevételeinek közel negyedét SZÉP kártyával fizették ki.

Ez meg is látszott az árakon és a zsúfoltságon. Egy ismerős család kedvéért (akik természetesen SZÉP kártyán kapják a cafeteriát) kényszerből belföldön nyaraltunk néhány napot egy belföldi hotelben, félpanzióval. Alig volt drágább, mint egy török tengerparti hotel teljes ellátással, repülőjeggyel együtt. (A négycsillagos hotelt ők választották, s mivel nekik az ár mindegy volt a kártya miatt, mi így jártunk.)

Akartunk helyet foglalni pár napot valamikor augusztusban Mórahalmon, nem találtak egész hónapban egy üres szobát sem három napra, hiába akartunk még  júliusban foglalni, annyira tele voltak.

Ez van, aki nem kap SZÉP kártyát, majd jár külföldre nyaralni sokkal olcsóbban.

A külföldiek is kevesebben jönnek, a gyenge forint ellenére is 4,5%-kal csökkent a számuk.

Mivel a feltöltés értéke a duplájára nőtt, a költés csak a másfélszeresére, ez azt vetíti előre, hogy az árak még jobban el fognak szállni jövőre, hiszen egy komoly keretet még nem használtak fel a kártyatulajdonosok. Ezt érdemes figyelembe venni a jövő évi nyaralás tervezésekor.

Share

152 hozzászólás

 • Kuttor Kutya

  Ezekre lennék kíváncsi!
 • Lapocska

  Én egyet ismerek Debrecenben: Kedvenc Szakbolt Kishatár út 34. A weboldaluk szerint más városban is vannak.
  Próbálj ott kérdezősködni, ahol meleg ételt is készítenek és árulnak. Valamint úgy hallottam, hogy minden reálban elfogadják, de még sosem próbáltam.
 • Bélaőrnagy
  Amikor elkezdtek jönni a hírek, hogy beszántják a cafeteria kedvezményes adózó részt, csak a SZÉP kártya marad, már mondogattam, hogy az embereket a turizmus és a pénzköltés felé akarják terelni. Utána el is indult a hotelek felvásárlása a nyaraló helyeken a haverok által.
  Nem értem, hogy miért nem a nyugdíj és egészségpénztár maradt meg csak. Legalább az emberek egy része segítene a közelgő nyugdíj problémán önkéntelenül (és persze magán is segítene)
  Persze ebben az országban a látszat ellenére szinte semmi sem azért történik, mert az emberek azzal jól járnak
 • jami
  A Balatont gyerekként imádtam, szülőként téptem a hajam, hogy kb. minden_egyes_akármi fizetős és habosított “látványosság”. A kajaárak meg az egekben, a minőség lutri; a víz meg hol milyen, de elégé szemetes. És akkor most erre lett ráengedve a pajtik SZÉP kártyás hotelhálózatának az egekbe menő ára…Mer’ úgy is csak kapja a játékpénzt a dolgozó.
 • Gary
  @joy: Az a 10% is 10%-kal több a kelleténél. Meg az a bizonyos kör sokkal jobban nyer rajta mint gondolnád (az megvan, hogy a m@ki is már nekik hajtja a hasznot).


  Én meg annak örülnék a legjobban, ha a h.g.st hotels (igen, a kedvenc gázszerelömé) úgy ahogy van tönkremenne, a társaival együtt. És ezt tisztán hazaszeretetből mondom. A szép kártya csak arról gondoskodik, hogy nekik extra profitjuk legyen. Innentől kezdve inkább ártalmas. Egy normális ország lakói megmondanák, hogy nysgm lölö, nysgm tiborcz, és tudatosan nem adna nekik egy extra fillért se. Avagy, klasszikusokat idézve: “Ezért tart itt ez az ország.” Meg ezért fog itt se.

  Amúgy ne felejtsük el annak a 2-3 banknak az extraprofitját se, akinél kamatmentesen parkolnak tízmilliárdok és akik 2 év után költség címén elkezdhetik lecsipegetni az egészet.

 • BalageHKK
  Ahol az állam nekilát támogatni valamit, az perceken belül beépül az árba.
  Vagyis azok járnak jól vele, akik az adott szolgáltatást nyújtják, ami jellemzően tartalmaz egy csókos réteget.
  A többi parasztvakítás.
  Persze, ha már muszáj így legyen, használom a Szép kártyát, kizárólag cityfoodra, munkahelyi ebédhez. Ez 1000 forint szinte pontosan, számomra vállalható.
  Nálunk a cégnél természetesen bekerülési költség van, ha nem tetszik a cafeteria, váltom bérre a kicsit nagyobb adósávval. Mondjuk ez egy alapvetően értelmes cég 🙂
 • Dani

  Sosem értettem ezt az érvelést, hogy akkor legalább itthon adom oda a pénzem nem egy kinti random akárkinek és akkor majd jól megerősítem a magyar gazdaságot. Alapjaiban az elgondolás jó lenne, pont mint a kommunizmus,h az is alapjaiban jó volt, csak a megvalósítás volt rossz, ahogy itthon is a megvalósítás rossz.
  Számomra sokkal felháborítóbb, hogy a magyar lopja ki a szememet azáltal,h a legtöbb szálloda érdekeltség NER kötődésű és úgy alakítják a törvényi feltételeket és a jogszabályokat, hogy szinte kikerülhetetlenül náluk költsd el a pénzed.
  Ebben mi a hazafiasság?Mitől annyival jobb, hogy a saját fajtánk veszi el a pénzt tőlünk?Hiszen elveszi, mert óriasi mértékű vagyongyarapodások vannak a felső 1%-ban, ergo ezek a pénzek nem a gazdaság egészét erősítik, hanem egy nagyon szűk, jól meghatározható kört. Ergo, te és én és Mo legnagyobb része SEMMIT nem profitál.
 • Dani

  “ez a “pénz” mindenképp itthon marad.” -> Igen, csak nem számodra hanem egy szű kör számára, ergo ez a pénz számodra és számomra ( ahogy a gazdaságnak is ) láthatatlan marad. Pont semmit nem nyertünk vele.
 • Spur
  További ötlet szép kártyához, hogy lehet hozzá kérni társkártyát. Tőlem például szüleim kaptak egyet. Ők minden évben mennek valahova az országhatáron belül nyaralni egy hétre, amit elköltenek róla azt pedig kp-ban megkapom.
 • Zabalint

  Szerintem meg nem jó az az irány ,hogy dupla árra fújjuk a cafeteriával a vendéglátást a hasonló árszínvonalú országokéhoz képest, ez hosszútávon totálisan versenyképtelenné teszi a hazai vendéglátást.
 • QTT
  Bírom a cafeteriában, hogy gyakorlatilag nincs olyan év, hogy valamit ne variálnának rajta (legviccesebb az 1 évet élt örzsébet kártya volt). Most eljutottunk oda, hogy mindent kinyírtak és a SZÉP kártyát nyomják le az ember torkán. Én pénzkidobásnak érzem, hogy csak azért egyek drágábban menüt. Alapanyagokat akarok venni.
  Örülök is, hogy olvastam a hozzászólások között, hogy van hentes aki elfogadja és van vegyesbolt is elvileg. Meg fogom ezt próbálni.

  Az meg, hogy menjenek nyaralni az emberek, meg regenerálódni… Biztos nagy regenerálódás az, hogy boldog-boldogtalan all inclusive szállodába, meg welness hétvégére megy, ahol 300 másik emberrel van összezárva. Bár nyilván ez személyiség kérdése. Én, akinek csak az a regenerálódás, ha minél kevesebb nyaraló/telelő van a közelemben (az emberek maximális száma kb 5-10, mindegy, hogy tengerparti öböl, vagy egy hegycsúcs) nyilván nem opció.

 • Cinikus
  Én is ismerek egy hentest, ahol lehet venni ebédidőben sült kolbászt, virslit szép kártyára, ebből persze az lett, hogy a húst is árulta szép kártyára. Úgy megbüntették, hogy azóta vért és epét hány, ha valaki meg meri kérdezni húsvásárláskor, hogy szép kártyára mehet-e. Szóval ez nem szabály, inkább a kivétel.
 • Peet
  +1 a kajálásra. Alapból is menzán/étteremben/kifőzdében eszem munkanapokon az ebédet, de hétvégén is szoktunk a párommal rendelni ezt-azt. A munkáltatóm pofátlanul magas cafeteriát ad (a bérekhez képest), így ha az egész keretet étkezés zsebre hívom le (idéntől már ugye ezt is lehet, és le sem jár az érvényesség), akkor kb egész évben abból ebédelek.
 • Névtelen
  Nekem is pofátlanul magas a cafeteria keretem, mégis csak 12.500-at tudok belőle havonta kivenni meleg étkezésre, hol kajálsz te abból egy évig ?
 • Nacionalista
  No azért (még) nem minden a Lölöé ám. Mi rendszeresen szállunk meg belföldön, és többnyire kis magánkézben levő panziókban ahol találkozol a tulajjal. Nem csak Hungest van Mo-n.

  Értem én hogy idegesíti az embereket a magyar oligarchák pumpálása (engem is), de 25 millió másik lehetőséged van elkölteni a SZÉP pénzedet, nem csak a gázsszerelőnél lehet.

  Továbbra is tartom, hogy mindenkinek (és a környezetnek is!) az a legjobb, ha itt, egymástól vesszük meg a cuccokat. Te megveszed a paradicsomom, én meg megszállok a panziódban. Nyilván ezt sok dologgal lehetetlen ma már megcsinálni a termékek komplexitása miatt (nincs értelme autót gyártani pld. egy 10 milliós piacra), de a turizmusnál pont meglehet.

 • Melasz
  Kösz SZÉP-en az alábbi élményt, kedves Kártya (ahogy valaki fentebb emlegette, hogy mennyi bunkó jár SZÉP kártyával “pihenni”). Tavaly télen Szilvásváradon voltunk, ahol az étteremben a szomszéd asztalnál az Úrhölgy megfésülködött, befonta a haját, a bal lábát pedig a jobb combja alá rakva ült a széken. Sült pisztángot rendelt, amit körömmel szedett le a gerincről, majd komótosan a szájába helyezett. Sült krumplival, mintha a Balatonon enné a túlárazott hekket. Természetesen végig nyomkodta a telefonját. Amikor a pincér megkérdezte, hogy finom volt-e az étel, annyit mondott: “A hal nem volt elég karakteres”. Az asszony háttal ült neki, semmit nem látott belőle, csak azt, hogy a produkciója végéhez érvén majdnem lefordultam a székről.
 • KLaca
  Ez a Munchausen-terv része, hogy saját hajánál fogva húzza ki magát a hazai gazdaság a gödörből.
  Kezdünk a venezuelai modell szerint befelé forduló gazdasággá válni.
  Ott is hogy bejött a dolog.
 • Joy
  @gary: én azt írtam a cikk alapján, hogy a költés 10%-a történik 4-5 csillagos szálláson. Ebből számomra nem derül ki, mennyi marad körön belül. Te sugalltad, hogy mind.

  @dani: a nagybank SZÉP-kártya keresője azt dobja, hogy az országban 14256 helyen fizethesz vele szállásért, 27073 helyen vendéglátásért, és 20182 helyen szabadidős tevékenységért.
  Ebben a “szűk” hatvanezres körben csak elköltöttünk szeptemberig csupán(!) a fenti kibocsátó kártyájával 100+ milliárd forintot… Szerintem ez már látható összeg.

 • Szabolcs
  “Sajtos Makaróni
  2019-09-24 at 21:25

  Szerintem jó a szépkártya.
  Kajára kértem az összeset a magasabb adó mellett is.
  Igazából 3 szor ennyit is el tudnék zabálni, főzni meg úgysincs idő.”

  ennyi, hacsak nem milliós a kerete évente, akkor a kajával el fog fogyni. Ha meg utaznál belőle itthon, a kajazseb arra is jó (hogy a zsebezés miért jó, azt mondjuk nem értem, mert a kaja mindenre, akkor minek a többi, hátha vki elcseszi?)

 • Lala
  Nagyon menőnek képzelik magukat, akik arra akarnak felvágni, hogy ők kűfődön nyaralnak meg ócsobban. Utána meg rinyálnak, hogy az 2 fillérrel rosszabb árfolyamon váltották nekik a jurót. Van egy csomó értelmes nyaralási célpont az országon belül is és mi például nem szívesen vállalunk be hosszabb utazásokat és nem zavar, ha a lölőnek fizetek. Érdekel?
  Én emlékszem, hogy még nem is volt szép kártya vagy nem volt ennyire elterjedve, de már ment a rinyálás, hogy állandóan tele vannak a wellness szállodák a 4 napos hosszú hétvégékén.
  Azt akarom csak mondani, hogy nem a szép kártya egyedi hatása, hogy többen pihennek. Az meg, hogy kinek mi a pihenés, döntsék el maguk.
  Amikor az azóta kiebrudalt francia kajajegyet adták, akkor volt olyan, aki eladta ár alatt mert neki telefon kellett és persze szidta a rohadt kormányt, hogy neki megmondja, hogy mire költse a pénzét. Mindig van egy nagyokos.
 • Krusty

  Mivel az egészségpénztár adóvonzata egyezik a munkabérével (persze kérdés jövőre mivel kavarnak), jobban jársz, ha kp-ben kéred és azt egyéni befizetésként tolod az egészségpénztárba, mert kapsz rá 20% jóváírást az adódból a következő évben.
  Csak a minimális tagdíjat érdemes cafeteriából tolni, hogy egyáltalán megmaradjon az egészségpénztári számla.
  (Köszönjük hogy kivégezték, pedig abból aztán lenne mire költeni – sajnos)
 • Anikó
  Minden évben nagyon sok pénz ragad benne a SZÉP kártyán, mert sokaknak annyi azért nem jár, hogy abból el tudná vinni a párját vagy családját nyaralni vagy vacsorázni, esetleg nem tesz ki egy családi vagy páros belépőt valamilyen szabadtéri programra, színházra. Ahhoz, hogy elköltse, hozzá kell tennie, ki kell egészítenie, ezt a kényszerű kiegészítést pedig sokan veszteségként élik meg, inkább nem költik el.
 • Peet
  @Névtelen Hát nekem azért 12500 Ft-nál jóval magasabb a keretem, konkrétan többszöröse. Amit te kapsz az nem magas, teljesen megszokott egy átlag multinál.
 • Nagy Vonalakban

  “.. A tényleg szép környezetben lévő szállásért meg rohadt sok pénzt elkérnek…”

  És ha ráadásul azért a rohadt sok pénzért
  még nem is azt kapod,
  mint amit elvársz…

  Parádsasváron volt (van) egy elegáns szálloda,
  ahova egyidőben elég sokat jártunk a nejemmel…
  aztán beszabadultak az Erzsébet-utalvànyosok,
  és az egész helynek a lényege szűnt meg, amikor a vendégek egy része papucsban és mackóalsóban jelent meg az étteremben
  a gyertyafényes vacsorán….

  Azóta le is lett fokozva a hely,
  elveszítette mind az öt csillagot.

  Ennyit a kártyákról….

 • Tsh

  Munkáltatói befizetésre is ugyanúgy jár a 20% mióta ugyanúgy adózik, mint a munkabér.
 • Tsh
  Nem értem hogy kértek ti mindent vendéglátásra? Én a maxot kérem szabadidőre és vendéglátásra is, és még így is marad pár ezer a szállásra.

  Amúgy én örülök, hogy kapok. Valahogy kevésbé fáj ezt költeni. Ha kp lenne helyette azt úgyis csak félreraknánk. Így meg kicsit szórakozunk legalább.

 • Pettyeslille
  Lehet szidni a szep kartyat, valoban feltolja az arakat. De egy elonye van. Ha szep kartyaval fizetnek, annak hivatalos, adozott bevetelnek kell lennie. Sok helyen egyebkent nem adnanak szamlat. Igy meg muszaj.
 • Hozamgorbe
  Az átlagnak beragadt a lemez. Hogy itt minden a lölőt gazdagitja, eszem megáll h egy penzugyi blogon is ennyi a full buta idiota.

  100 milliard költés jut durván 100 ezer elfogadóhelyre (a bankok oldalán nem minden partner kérhető le), azaz 9 hónap alatt egy helyre jut 1 millió forint! Na bassz, ebből fog minden éttermes meg szállodás új ferrárit venni meg a lölő is! Ha lölőt akarják gazdagitani majd adnak neki eu penzt, amennyit akarnak.

  A belföldi turizmus élénkítése minden ország prioritása. Az osztrák turizmus a belföldi turistákra épül, igy nem viszik ki a pénzt az országból.

  Az állam pártoktól fuggetlenul érdekelt abban is h a nép elmenjen nyaralni, pihenni, szórakozni, kulonben a többség megkattan. Mivel ezt a pénzt nem lehet másra költeni, kénytelenek igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat, még alacsonyabb kereset mellett is. Legalább némileg kevesebb kattant lesz idehaza.

 • tgwh

  Nem szűk 60 ezer, mert átfedések is vannak. Ahol van szállás, ott nagyrészt van kaja is.
  Bőven lehet ez szűk 40-50 ezer is, de akár 20-30 ezer is.


  Van. Az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb arányaiban a legmagasabb körökből kerül ki. Így születnek olyan kijelentések, hogy a napelem azé nem jó, mert éjjel nem süt a Nap, vagy hogy Mo lényegében nem felelős a felmelegedésért, vagy hogy akinek nincs X millió vagyona, az annyit is ér.
  Mennyivel kevesebb nagyokos osztaná itt az észt, ha csak 200 nagyokost ki lehetne kapni a rendszerből egyik napról a másikra.
  Zárom soraim egy idézettel; ,,Szeretem a választások előtti időszakokat. Olyan jó látni, hogy minden lámpaoszlopon lóg egy politikus.”

 • Kezdő Olvasó
  Teljesen off: egy cikket, kibeszélőt ez is megérne.

  bric-investment.com/hu/brosurak/BRIC_The_Coral_Loft_Apartmanok_Intro.pdf

  Most kaptam a hirdetést, hogy fektessek ingatlanba, Brazíliában, mert most ez a tuti biznisz.

 • Névtelen
  : maximálisan egyet értek.
 • Henriksen
  : maximálisan egyet értek: nincs kultúrája ennek sem. Ráadásul, ahogy is írta, pl. szállodai vagy étkezési kultúránk sincs.
 • Henriksen
  : nagyon fontosat írtál: “almát az almával” hasonlítsunk össze! Aki járt már törököknél, tudja, az ottani 4* alatta van a magyar 4*-nak!
 • Henriksen

  “Igen, ez a hivatalos narratíva.
  Az igazi meg az, hogy így csatornázzák a nem NER-ben keletkező jövedelmek egy részét a NER-be. ”
  Mire gondolsz?
 • Henriksen
  Igen, hála Istennek én is azt tapasztalom, hogy van egy rétege a külföldinek, aki szívesen túllép a “Budapest-romkocsma- végighányom a folyosót” “szentháromságon”. Minden értelmes szakmabeli látja ezt és arra halad(na), hogy inkább egy fizetőképesebb, magasabban képzett, magára és környezetére is igényes külföldi turista lepje el az országot. Hogy ez milyen időtávban lehetséges, egyáltalán mennyire lehetséges, én szkeptikus vagyok az elkövetkezendő évtizedekre vonatkozóan, de mindenképpen támogatom, ha tudok, teszek is érte.
 • Henriksen
  Azért azt ne felejtsd el, csak egy részét (jóval kisebbik részét!) kapod a “fizetésednek” SZÉP-kártyán. A nagyobbik résszel azt teszel, amit akarsz. Felnőtt lehetsz! 🙂
 • Pickpepe
  A pénz egyik fontos funkciója, hogy felhalmozási eszköz szerepet is betölthet, ez eleve sérül a szép kártyára adott juttatással, mivel következő év májusban lejár. Arról szól az egész, hogy a fizetésed egy részéről lemondasz, azért hogy egy kicsivel nagyobb (kisebb adóterhelés miatt) korlátozottan felhasználható összeget jóváírjanak a szép kártyádon. Bravó. Elköltése ráadásul erősen korlátozott nem csak időben, hanem elfogadóhelyek tekintetében is. Régen én is kaptam szép kártyát, a tököm tele volt vele, hogy a sz*r kaját (ócska minőség, magas ár) előállító vendéglátós elfogadta, ahol meg finom és jó kaja volt ott meg nem tudtam vele fizetni.
  Tehát akkor vegyek sz*rt és drágán? Kinek éri ez meg?? Nekem nem, az tuti. Aztán rohadt sok időm ment el azzal, hogy értelmes elfogadóhelyet keressek (pl. szállás), vicc az egész.
 • Henriksen
  “…, inkább bért adjunk, arra költhető amire akarja / amire kell.”

  Általánosságban egyet értek ezzel, de nem ez a magyar valóság jelenleg.

  1. “…Viszont a cikkben említett nyaralás már más kérdés ugye, ha külföldön olcsóbban kijössz kp-ból, mint itt SZÉP-pel, már jobb ha kp-t kap a nép.”

  Ez egy olyan toposz, melyre lehet sok példát hozni pro és kontra is! Én azt mondom, általában, ugyanazt a szolgáltatást nem kapod meg olcsóbban Törökországban sem, még úgy sem, hogy nem számolod az utazási költségeket, persze vannak akciók!
  2. “Azért költik “rezsire, kiflire, a mindennapokra” mert talán fontosabb az életben maradáshoz mint a wellness…”
  Én is így látom a mai helyzetet, ebben nincs vitánk!

 • Henriksen
  “Látahatóan a költések nagy többsége nem ott történik, hanem a kis szállásoknál, 4-5 csillagos hotelbe alig 10% megy belőle.”
  Megerősítem,én is ezt olvastam!
 • Baltazár
  “Ez van, aki nem kap SZÉP kártyát, majd jár külföldre nyaralni sokkal olcsóbban.”
  Jól hangzik kár, hogy nem igaz. 9 nap Magyarországon Júliusban reggeli vacsi 4 csillag wellnes 2 felnőtt 1 gyerek 350 e Ft

  Horvátország, faház ellátás nélkül 9 nap 700 e Ft. Olaszország Bibione szintén, Spanyolország szintén. Görög mire minden végig van kattintva szintél 500 e Ft ellátásnélkül egy apartman házban.

  Hagyjuk már a hülyítést. 4 hónapot keresgéltem.

 • Baltazár
  Rendszeresen Szegeden töltjük az Augusztus 20. hosszúhétvégét nagy családi körben 10 fő. Szép kártya, olcsó panzió reggelivel, kirándulás, strandolás élmények. 6 felnőtt 4 gyerek 3 éjj kb 120 a szállás és másik 100 a költőpénz.

  Ki tudja nekem levezetni, hogy ez hogyan kerül Mészáros Lőrinchez és hol tudnánk olcsóbban ünnepelni külföldön ilyen színvonalon?

 • mitel hentes
  A gyereknek nagyon mindegy, hogy hívják a tavat. Lehet az Balaton, Velencei-tó, de a szomszédos bányató is. Úgyis csak odáig megy be a vízbe, ahol még leér a lába. És legyen vízicsúszda, ami sekély vízbe csobban.
  Szintén mindegy a gyereknek, hogy honnan indulunk reggel a vizes helyre: otthonról, vagy Fonyódról, vagy épp Baden-Württemberg alsóról. A nyaralásaink egy része ezért egynapos túra otthonról. Ma a kalandpark a cél, holnap a vízpart, holnapután az állatkert. Ha rossz az idő, aznap nem megyünk sehova.

  Kastély, üldögélős wellness medence, múzeum, szép táj, lélegzetelállító hegyek, csodás vízpart kb. 10 percre kötik le a gyereket, úgyhogy nem ez alapján választunk. Így a csókosok kezébe került hotelek elszállt árai minket nem érintenek.

 • Henriksen
  “Január-július között a Közép-kelet-európai régióban vizsgált 5 főváros –Bécs, Budapest, Prága,Pozsony, Varsó –között Budapest a nettó REVPAR mutató tekintetében 66,3€-val a 3.helyet érte el Bécs(79,7€) és Prága(69,5€)mögött, Pozsony (54,9€)és Varsó (53,4€) előtt.” – idézet a szállodaszövetség trendriportjából.
  Ezek alapján van még hova nőni az áraknak nemhogy a Világhoz viszonyítva, de csak a környező országok közötti versenyben is. 🙂
 • Karl
  Joy, te hol élsz?
  Minden média megírta (kivéve az agymosó pártállami) hogy a fél Balaton már az övék. Pont ezért maradt meg valószínűleg a Szép.
  Nagyon szuper tényleg, hogy aki menne a Balatonra (ahogy más is írta) alsóhangon 50-70 ezer/éj árakkal találkozik,mert brutál módon túlárazódott.
  Itt sincs verseny az államnak köszönhetően. Ugyanígy torz árak vannak pl. ingatlanok, mobilszolgáltatás téren. Milyen érdekes ez is, hogy utóbbinál elmeszelték a Digit, pont annak a tenyomornak a javaslatával, amibe az állam beszállna, így az viheti a frekit, aki pedig végre évtizedek után versenyt csinált volna, azt kiszorítják.
 • Karl
  A Szép tolása mellett megszüntetik az egészségpénztárt cafeteriában, de beszélhetünk az ltp-ről is, ami az öngondoskodás felé terelte az embereket.
  Amíg itt 300 Ft-os, 10 kg krumplival szavazatokat lehet venni, nagy változásra nem kell számolni.
 • Janos82
  Mi iden vettuk eszre, hogy az arak nagyon elszaltak, es kozben a szinvonal inkabb csokkent, mint stagnal. Velencen voltunk tavasszal, es erzesre 30-50%al volt dragabb a ket evvel korabbihoz kepest, ugy, hogy kozben a 3nap 2 ejszaka 2 napra degradalodott ( kicsekkolas utan mar nem lehetett hasznalni a medenceket, mig 2 evvel korabban zaroraig hasznalhattad a szoba nelkul)
 • Kiszamolo
  Baltazár, akkor csak a te kedvedért leírom újra: konkrét árakról beszélek, nem csak úgy általánosságban.

  Egyébként a hotel 105 ezer volt egy éjszakára két gyerekkel és ebbe még az sem fért bele, hogy egy nyomorult pohár vizet kapj a vacsorához, vegyél limonádét 1500 forintért plusz 300 forint szervizdíjért.

  A török út 7 éjszaka lett volna 650 ezer tokkal-vonóval ugyanakkor, négy főnek. Teljes ellátással, repülőjeggyel. Akciósan, de mindig van akciós ár.

  Egyébként meg majd mindjárt megmondják neked, ki mennyiért nyaralt Horvátországban meg Olaszországban faházban.

 • Kiszamolo
  Henriksen, az sem igaz alapból, hogy a magyar 4 csillag tuti több, mint a török vagy az egyiptomi. Van ellenpélda is szépen, a 120 éves lepukkant négycsillagos magyar hotel, ehetetlen kajával is játszik azért rendesen, miközben Törökországban annyi kaja volt, hogy kevés volt az egy hét végigkóstolni.

  Vacak szállodát drágán itthon is találsz szép számmal.

  Csak egy példa:

  24.hu/fn/gazdasag/2019/07/23/horrorfilm-club-aliga-ehezes/

  De egy másik random hotel (Ez volt az első találat a Google-ben):

  tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g274887-d276366-Reviews-Hotel_Budapest-Budapest_Central_Hungary.html

  Értékelése a combos 3/5

  De találsz még dögivel ilyen hoteleket, csak keresni kell.

  tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g274887-d1529795-Reviews-Actor_Hotel-Budapest_Central_Hungary.html

  S akkor nézd meg a hurghadai négycsillagos hotelokat:

  tripadvisor.co.hu/Hotels-g297549-zff10-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai-Hotels.html

  Itt is van jó és rossz is, az átlag ugyanolyan.

 • Kiszamolo
  Kezdő, róluk szól ez a cikk: https://kiszamolo.hu/ingatlanvasarlas-kulfoldon/
 • Ildikó70
  Pont emiatt kértük a kajás zsebre az összeset. Van 2 húsbolt, aki elfogadja így simán le tudjuk vásárolni. Nekem meg ilyen úri huncutságot nem adnak, eü-ben ez ritka, mint a fehér holló. Igaz idén a belföldi szállást és a strandot is ezzel fizettük. Ezt már januárban lefoglaltuk, ha ezt áprilisban vagy utána tesszük kb. 50%-al lett volna drágább a szállásunk.