Raiffeisen: megszűnnek a régi számlacsomagok

Györgytől kaptuk a hírt, hogy a Raiffeisen több régi számlacsomagot megszüntet, a még abban lévőknek választaniuk kell a mostani csomagokból, vagy más banknál nézhetnek maguknak másik számlacsomagot.

Akit érint, figyelje a bank értesítéseit.

Share

40 hozzászólás

 • -nb-
  Hát az itteni hirdetményből nem nagyon látszik a megszűnés. Persze lehet, hogy benéztem?

  raiffeisen.hu/documents/10423/1475706/Bankszamla_kondicios_lista_20191118.pdf/4ad346f2-b38d-a56a-fb9d-68f6ddceabd4

  Raiffeisen bankszámla, elektronikus szolgáltatások
  Kondíciós Lista
  Érvényben: 2019. november 18-tól visszavonásig
  Meghirdetve: 2019. szeptember 17-én

 • Tamás74
  Esetleg valami forrás, hirdetmény? Valami, amiből további infó nyerhető?
 • promontor
  Április 10-től szűnnek meg, a hirdetmények odáig még “nem látnak el”…
 • Orbán János
  Akkor sirathatom a premium goldomat? Sniff-sniff
 • GGABI87
  Sziasztok!

  Engem 2018 végén keresett meg a bank telefonon és levélben is, hogy megszűnnek bizonyos számlacsomag típusok és amennyiben most váltok, kapok 5000Ft jóváírást (ha pedig nem váltok, akkor majd értesítenek a számlacsomag megszűnése-kori teendőimről, aminek a dátumát nem írták le sehol). Váltottam, mert a prémium ajánlat jobb volt és lépéskényszerben éreztem magam, de az a csomag, amiben akkor voltam még mindig nem szűnt meg (Aktivitás, ami gyakorlatilag szinte 0Ft költségű volt). Lehet, hogy ez csak nyomásgyakorlás, hogy kilépjenek az emberek a bank számára kedvezőtlen csomagokból?

 • Gyuri
  Pedig ott van az:
  raiffeisen.hu/maganszemely/bankszamlak/csomagvaltas
 • Csigabiga
  Nagyo sajnálatos hír és sajnos én is beleestem. Aktivitás 1.0 számalcsomagom van náluk és az évi 4000 forintos kártyadíjon kívül nem fizetek semmit, ami korlátlan utalást jelent, és havi két kp. felvétel 150e-ig bármilyen ATM-ből. Ebből főleg a korlátlan utalást nem találom, sehol illetve, hogy 4000 forintos az éves költség egy darab kártyára. Azóta nyitottam egyébként náluk másikat is amin a likvid megtakarítás van és egyfajta pufferként szolgál. Erre küldik a feleségem fizetését, így az is ingyenes de átvezetni szoktam a mindennapi számlára. Nem igazán tudom mire váltsak, premium gold 2.0 jó lenne de 15000 forint híján nincs meg a havi 400e munkabér. Arra gondoltam bemegyek hozzájuk és elsírom magam, hogy most mi legyen. Tudnak-e ilyen kondíciókat biztosítani vagy vigyem máshova a pénzem. Nem tudom lesz-e eredménye.
 • Nősember
  Nekem is ősrégi Aktivitás számlám van.
  0 Ft a netes utalás bárhová összeghatár nélkül, 0 Ft a csoportos beszédés. A havi 150eFt kp felvétel törvényileg ingyenes kettőben.

  Ajánlott a bank új csomagot, de mind sokkal rosszabb.
  Egyenlőre én a kivárásra játszok.
  Max a lakáshitel miatt marad ott egy bázis számla, és minden mást meg migrálok egy akciós csomagba (ha nincs megkötés, hogy a hitel X%-kal emelkedik, ha nem jön oda fiuz).
  Érdekes módon erre nem tudott a bank választ adni, hogy az én szerződésemben van-e ilyen megkötés/kedvezmény?

 • Venom
  Csigabiga: Prémium Gold 2.0 egyik feltétele, hogy max. 3 db külső jóváírásból érkezzen be összesen 400e HUF. Kérj meg valakit, hogy utaljon be neked 15e HUF-t, te ingyen utald vissza neki.
 • kulup
  A Raiffeisen Bank az alábbi számlacsomagokat megszünteti:
  Raiffeisen DíjNullázó Számlacsomag
  Raiffeisen Aktivitás Számlacsomag
  Raiffeisen Mindennapok Számlacsomag
  Raiffeisen Lendület Számlacsomag
  Raiffeisen Bázis Számlacsomag
 • OM617
  Prémium Gold 2.0-nál nem játszik a Cetelem ki-be utalás?
  Jó volt az a DíjNullázó… Évente kifizettem a régebben saját fotós Credit+Debit kártyát és ennyi volt az éves költség :/
  Csöppet sem dobták be a törülközőt.
 • Tamás74
  @gyuri: ezen nem jön be semmi, engem visszairányít a főoldalra.
  @venom: ezt elvileg nem szabad, ha kiszúrják, szólnak érte.
  @kulup: köszi!! (szerencsére – ezek szerint – engem ez nem érint)
 • yimshagin
  Kollegak, en ugy tudom, hogy csak ceges bejovot (EV-t nem ideertve!) fogadnak el 400e Ft-ba! Tehat oda-vissza utalas nem jatszik.
 • Bubi
  Premium Gold 2.0 esetében hamarosan egy összegben kérik a 400E-t. Jelenleg könnyített feltételként fogadják el 3 tételből.
 • -nb-
  Nahát, ahogy itt is írtátok:
  raiffeisen.hu/maganszemely/bankszamlak/csomagvaltas

  Azt írja az írás, hogy meg fogok szűnni, és a felmondás a számlakivanaton látszik.
  Nem látszik. Mind1, hétfőn kérek írásbali tájékoztatást, úgyis ott járok.
  Kapcsolt lakáshitel van, ebből még kerekedik 1 kis ugri-bugri – ejj-hajj 😀

 • András György
  Én nem könyörögnék nekik:

  bankmonitor.hu/bankszamla/cib-eco-igazi-0-ft-os-szamla/

 • Moltiszanti
  CIB Eco bankszámlám van bankmonitoron keresztül nyitottam.
  2 évig full ingyenes (a kartyadijban bizonytalan vagyok), korlatlan utalás ki be stb.
  Egyetlen feltétel van, a minimalbernek megfelelő összegnek kell havonta érkeznie rá.
  Cetelemrol utalgatom oda és vissza.-;)
  Január környékén lesz 1 éves.
  Év végén szoktak akciozni, esetleg figyeljetek
 • Matetoth
  Ezt a hany tetelbol 400at nrzzr meg valaki, mert hanuarban meg majus volt a hatar, en mar egy osszegbent tudok….
 • szocske
  Lehet, hogy hivatalosan nem, de a gyakorlatban elfogadják a saját utalást külső bankból.
  Persze a Premium Gold 10ezres havi számlavezetési díjával nem lesz kellemes szembesülni, ha egyszer változik ez a gyakorlat…
 • Venom
  “tárgyhónapban az Ügyfél bankszámlájára (i) bankon kívülről VAGY (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól legfeljebb három részletben összesen minimum 400 ezer Ft”

  Ez szerintem annyit jelent, hogy bankon kívülről bárhonnan jöhet a pénz, de Raiffeisen bankos számláról csak akkor, ha pénzforgalmi (=céges) számláról érkezik.

 • A
  Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Premium Gold/Gold2.0/Select számlacsomag díjmentességhez szükséges feltétel vizsgálatakor Bankunk a következő tranzakciókat veszi figyelembe az érvényes kondíciós lista alapján:

  Bankon belülről érkező jóváírások esetén:
  jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól érkező jóváírások

  Bankon kívülről érkező jóváírások esetén:
  magánszemélytől, jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól érkező jóváírások

  Alternatíva hogy produkálsz 8miós egyenleget.

 • AZsolt
  Egy ismerősöm utaltatja egy lakossági számláról a kiegészítést a premium gold 2.0 hoz. Számíthat arra, hogy felszámítják a számlavezetési díjat?
 • matetoth
  “Ügyfél bankszámlájára (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól egyösszegben
  összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza jóváírásérkezik a Bank által jegyzett devizában. A tárgyhónapra vonatkozó díjterhelés során vizsgált időszak: tárgyhónapot megelőző hónap 27. napjától a tárgyhónap utolsó munkanapjáig terjedő időszak.

  a hónap utolsó munkanapján az Ügyfél Raiffeisen Banknál meglévő megtakarításainak összesített egyenlege minimum 8 millió”.

  Tehát, ha bankon kívülről érkezik, akkor mindegy, hogy honnan, DE

  EGYÖSSZEGBEN kell már a 400k.

 • matetoth
  na bakker, ott van alatta, hogy dec. 31-ig

  HÁROM RÉSZLET is ok a rafi goldnál…

 • Lántib

  premiumbanking.raiffeisen.hu/-/tajekoztato-premium-banking-jovairasi-feltetelekrol
  Bankon belülről valóban csak cégtől jöhet, viszont ha bankon kívülről érkezik a jóváírás, akkor magánszemélytől is, akár saját számláról is. Én is így intézem.
 • tbd82

  A
  raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking
  és a
  raiffeisen.hu/documents/10423/1475706/Premium_kondicios_lista_20191118.pdf/cf2f3ae1-bde8-eb71-d9f6-5869a874a013 (5. oldal)
  alapján egyéni vállalkozótól is elfogadják.

  “Ügyfél bankszámlájára (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező
  gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól…”

 • Névtelen
  Igen ahogy sajnos Bubi is írja csak év végéig játszik a három részlet. Nem is kellene külső utalás, mert akkor oda jönne a nejem fizuja is amivel bőven felül vagyunk a limiten, de az ugye két részlet. Dec 31 után viszont muszáj lenne 1 részletben. 3 opciót látok magam előtt.

  1. fizetés emelést kérek banki problémákra hivatkozva
  2. Megmondom a banknak, hogy ha nem tekintenek el a küszöbtől és adnak nekem premium gold 2.0-át, akkor elköltözöm onnan
  3. CIB ECO két évig, de ott a harmadik évtől nem tudom mi lesz.

 • yimshagin
  Köszi mindenkinek a korrigálást és utánajárást (engem nem érintett ennyire részletesen, mert 400k+ bért ide utalja munkáltató), mindenesetre az a biztos a jövőre vonatkozóan, ahogy többen írják, ha egyösszegben és cégtől jön az utalás (azaz kellően magas munkabéred ide érkezik). Azért is rémlett az, hogy csak céges a nyerő, mert anno, amíg nem voltam prémium ügyfél, díjnullázó vagy milyen számlát nyitottam és volt valami akciójuk, hogy adnak ezt-azt, ha idejön a bér és hiába utaltam át kintről munkabér közleménnyel (akkori munkáltatóm nem volt hajlandó az akció kedvéért nyitott számlámra utalni a bért…), nem fogadták el, mert nem céges számláról jött vagy valami ilyesmi volt az indok és emiatt nem kaptam meg a “várt ajándékot”.
 • Stanlee
  Nekem is megszunik a regi Aktivitas csomagom, jelen pillanatban ilyen feltetelekkel nincs masik csomagja a Raiffeisennek, a meglevok meg nem tul erdekesek. Korbeneztem, valoszinuleg a Granit Banknal fogok szamlat nyitni, az a par utalas onnan sem fog tul sokba kerulni.

  Mondjuk az ertesito mailben nyugodtan beleirhattak volna, hogy meg honapokig hasznalhatja az ember a meglevo csomagjat, a level szovegezese alapjan meg ha nem megy be oktober 11-ig es valt, akkor vilagvege lesz. Innentol nem is nagyon erdekel, hogy valtok toluk.

 • Raiffeisen
  Nekem is megszűnik az Aktivitás, de nem volt az értesítő e-mailban olyen, hogy október 11-ig váltani kell. Korrekten közlik, hogy 2020. április 10-én fog megszűnni, sőt utána még 1-2 hónapig él a felmondási idő miatt a régi számlacsomag.

  A síróknak-rívóknak: minimálisan változnak az adott kedvezmények, jóformán csak a számlacsomag teljesítési határok emelkednek.

 • Szabolcs
  “Tamás74
  2019-09-24 at 20:40

  @venom: ezt elvileg nem szabad, ha kiszúrják, szólnak érte.”

  Sima gold van ismerősnek, évek óta. Ezt játszák, és sosem szóltak érte…

 • Venom
  Szerintem a 3 részlet, csak a dec. 31 után váltókra vonatkozik. Aki addig lép, annak marad a 3 részlet.
  (A hirdetményben még a régi 280e HUF jóváírással szereplő prémiumosok is szerepelnek.)
 • Trottyos
  Gyanítom, hogy azért szüntetnek meg bizonyos számlacsomagokat mert fejmosást kaptak..
  “Tájékoztatjuk, hogy a Kúria felülvizsgálta a Magyar Nemzeti Bank tranzakciós illeték áthárítása tárgyában hozott H-FH-I-B-35/2014 számú határozatát és kötelezte a Raiffeisen Bankot egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére.”
  Nekem ~10.000ft-ot utaltak vissza, úgy hogy szinte alig használom a fizetős tételeket. (Csak kártyás vásárlás és ingyenes pénzfelvétel)
  Gondolom most kivezetik a régi “díjmentes” szerződéseket és bevezetik az újat amiben legalizálják azt amiért most megvágták őket.
 • Síró-rívó

  “A síróknak-rívóknak: minimálisan változnak az adott kedvezmények, jóformán csak a számlacsomag teljesítési határok emelkednek.”

  OK, akkor ajánlanál valamit a megszűnő Aktivitás helyett?

  A Gold és a Premium Select nyílban kiesik.

  Az Aktivitás 3-nál ugyan meglenne a minimálisan elvárt tranzakciós összeg, viszont ni-ni, mind a csopbesz, mint az utalás már fizetős!

  Szóval nem kell a kamu, itt bizony zsebbe kell majd nyúlni, vagy bankot váltani.

 • headset

  “Szerintem a 3 részlet, csak a dec. 31 után váltókra vonatkozik. Aki addig lép, annak marad a 3 részlet.”

  A 3 részlet egy meghatározott határidőig szóló kedvezmény. Minden ÁFSZ módosításban így szerepel. Ezért senki nem szerzett jogot arra, hogy december 31 után járjon neki. Addig minden Gold számlásra érvényes, utána senkire.

  Hacsak meg nem hosszabbítják. Amit egyszer már megtettek, májusban. Hátha most is megtörténik.

 • bobo
  Szintén Rafis vagyok, most én is alternatívát keresek az eddigi ingyenes számla helyett (csak kártyadíj volt). Eddig egyetlen egyszer nem teljesítettem az ingyenes számlavezetés feltételeit, de jó tanulság volt. Ha maradnak a jelenlegi ajánlatok (jutalék átutalás ÉS csop. beszedés esetén is, magas fizetési elvárások), biztos váltanom kell bankot.
  Melyik bank teljesíti az államkincstár felé ingyenes utalást? Úgy tudom, nem mindegyik, pedig ez fontos lenne. Az is felmerült, ha 20.000 Ft-ig ingyenes az átutalás, mennyire sóherség akár 20 munkanapra széthúzni a hitelkártya feltöltést? Mert persze itt csak a bankkártyám van, a hitelkártya máshol. Vagy fel is vehetem ingyen kp-ban, szerencsére nem nagy a hitelkeretem, de pont hogy nem akarok postára rohangálni a csekkekkel utána minden hónapban. Majdnem itt lett a hitelkárya is, de sajnos az addigi kedvező visszatérítéseket jól megnyírbálták.
 • Szakértő
  Remélem, hogy az Erste nem szünteti meg a Top plus csomagomat. Abban tényleg 0 ft szinte minden ! A számlavezetés, a bankkártya éves díja, nincs tranzakciós díj, az utalás, a kártyapótlás az összes hazai ATM-ből a kp felvét akárhányszor, külföldön havonta 1. Ezért cserébe csak annyit kell teljesítenem, hogy havi 150 ezer forint érkezzen be max 3 részletben. Jogcím mindegy.
  Aki most szeretne váltani annak sajnos ez nem segítség, mert már nem lehet Top plus számlát nyitni, már csak a Citiből átvett szerencsétlen ügyfelek miatt van. Csak a nagyon jó kondíciók miatt vagyok még Erstés. Ha egyszer mégis megszüntetik, vagy megnyirbálják a kedvezményeket, akkor valszleg lépek. A Rafinál is akkor szüntettem meg a hitelkártyám, amikor megnyirbálták a visszatérítést.
 • -nb-
  Premium Gold ( régi, 280(?) ezres) -re aztmondta a referens, hogy nem szűnik meg.

  A dijnullázóról (ami hitelhez van kapcsolva) azt mondta, hogy megszűnik, de rövid beszélgetés után kiderült, hogy halvány gőze nincs róla,
  ebből arra követleztetek, hogy a Gold-ról sem ért (de az nincsen benne a listában amúgy sem)

 • Lucilius
  Engem kétszer hívtak telefonon, először tavaly decemberben, majd most valamikor késő tavasszal hogy meg fog szűnni a Díjnullázó és váltsak egy másik csomagra. Azt viszont nem tudták megmondani hogy pontosan mikor szűnnek meg a régi csomagok. Mondtam nekik hogy küldjék el írásban is a megszűnésről szóló információkat a pontos dátumokkal és akkor majd az utolsó nap váltani fogok (nekem ugyanis okés a PrémiumGold 2.0 is).

  Nos azóta is várom az írásbeli értesítést. Most hogy páran kaptatok értesítést direkt végig szántottam az emailjeimet és a netbank felületemet de sehol semmi hivatalos. Szóval kíváncsi vagyok h mikor jutnak el újra hozzám.

 • -nb-
  Jártam személyesen a bankban:
  semmi info, papagály üzemmód:
  a kedves hölgy (tényleg kedves volt egyébként) azt a lemezt játszotta, hogy nem változik meg a számlaszám, ha áttérek másik csomagra, emiatt a jelzálogszerződést sem kell módosítani. Én erre azt játszottam a második körtől, hogy márpedig én nem térek át, mondják föl, ha nem tetszik, de akkor nyilván nem lesz szerződés, tehát a jelzáloghitel szerződéssel kell valamit kezdeni
  kb. 5 kör után lesett, hogy nem megyünk sehová, ezért aztán kibökte, hogy hétfőn kapták az értesítést, tényleg megszűnik a díjnullázó, többet nem tud, várjam meg az értesítést.
  És most várok….