Újabb Fundamenta akció

Újabb akciót hirdetett a Fundamenta, most éppen 40 ezer forintot jóváírnak a futamidő végén, ha 8 vagy 10 éves szerződést kötsz, havi 20 ezer forintosat.

Mivel egy 10 éves szerződés nyitási díja 82.500 forint és azt nem engedik el, így mondhatnánk, hogy a nyitási díj felét elengedik, ha végig fizeted a 8 vagy 10 évet. De ez nem lenne igaz, mert azt tudjuk, hogy a 10 év múlva megkapott 40 ezer forint csak 29.784 mai forintot ér még egy szerény 3%-os éves infláció mellett is. Tehát azt mondhatjuk, hogy most a nyitási díj 36,1%-át utólag jóváírják, ha 10 évig rendületlenül fizetjük a szerződést.

Azt már bő hét éve tudjuk, hogy lakástakarékot rövid futamidőre éri meg kötni:

Lakástakarék-pénztár, az évszázad üzlete?

(Figyelem, a fenti cikk több mint hét éves, az akkori hitel és betéti kamatokkal. De a lényeg benne van, hogy az évek számával rohamosan csökken a lakástakarékon elérhető hozam.)

Ezért legalábbis elgondolkodtató, mennyire jó akció a mostani. (Érdemes megnézned a másik három lakástakarékpénztárat, gyakran vannak ott is jó akciók.)

Share

45 hozzászólás

 • Garbo
  Amint megláttam, sejtettem, hogy megírod 😀
 • MZ/X
  Sokakban a fundamentális (bocs :D) tévedés ott van, hogy ezt csak lejárat után lehet felhasználni, pedig a 10 éves lakástakarékot 4 és fél év után már bármikor fel lehet bontani és fel lehet használni. Bár gondolom ilyen esetben az ajándékot is visszakérik.
 • Doki
  Ha előbb felbontod nincs ajándék!
 • honaljkutya
  Az OTP-nél volt akció márciusban, amit hosszabbítottak aprilisra, hogy 14 éven aluli gyerekre kötve nincs nyitási díj. Egyből nyitottam 2 db 4 éveset.
 • Hitel
  Honaljkutya..azt mondják a fundát kivéve az összes szolgáltató kér gyámhivatali hozzájárulást ha kiskorúét szeretnénk használni ( hacsak nincs tul.része az ingatlanban) a fundánál csak nyilatkozol a saját nevedben helyette és kész.
 • Hitel
  Ja és a funda is kérhet elvileg…de nem kér. Azt próbáltam már.
 • Falconnn55
  Viszont ha 2000Ft-ért szerződést módosítasz 4 éves futamidőre, akkor elvileg szintén jár a bónusz. Legalábbis tavaly még így volt.
 • Apuka
  Az Aegon Lakástkakaréknál elengedik a számla nyitási díjat, ha van náluk lakásbiztosításod, aminek az éves díja minimum 25.000 Ft, és a lakástakarékot min. 5 évre kötöd. Az Aegon Önkéntes nyugdíjpénztárral is nullázható a számla nyitási díj.
  Ha egyik sincs akkor is felezhető, ha megadod a telefonszámodat és az email címedet.
 • barna
  Ha megkötöm és az utolsó évben megosztom a szerződést és csinálok belőle 10-et, akkor 10×40 jár vissza? 🙂

  Elvileg a megosztott szerződés az eredeti szerződés minden tulajdonságát “megörökli”…

 • Ztrox
  Nem kérnek gyámhivatal hozzájárulást. Te leszel a szerződő, gyermeked a kedvezményezett!
 • honaljkutya
  @Hitel: az ügyintéző azt mondta, már ők se kérnek. Ha lejáratkor még ott dolgozik és kell mégis gyámhivatal, megvan a neve, száma…
 • Kiszamolo
  2014-ben változott a törvény, azóta (állítólag) nem kér senki gyámügyi nyilatkozatot.
 • Zsolt
  OTP, Erste sem kér gyámhivatali hozzájárulást. Ráadásul komoly előnyük a fundamentával szemben, hogy elszámolhatod a “saját” munkádat is amit beépítettél az ingatlanba. OTP-vel ez utóbbit teszteltem, az apóssal közösen épített teraszt és a részben általunk részben számla nélkül fizetett asztalossal épített kerítést is beszámolták. Semmilyen számla nem kellett hozzá, csak egy műszaki ellenőr akit Ők küldtek, de mi is hozhattunk volna, ha ismerünk ilyent. Nagyon rugalmasak. Ellenben a fundamenta erre a kérdésre csak azt válaszolta hogy náluk csak számlára lehet mindent elszámolni de mégis piacvezetők. Legdrágábbak, legrugalmatlanabbak már 6 lakástakarékot kötöttem 3 cégnél, csak a fundamentánál nem engedték el a nyitási díjjat máshol mindig van valami akció…
 • Gábor
  Amennyire tudtam, körbejártam a lakástakarékok ajánlatait. Hiába ad a másik három pénztár akciót, ilyen-olyan utalványokat, de a befizetéseidre felvehető hitel kamata jóval magasabb, mint a fundáé, tehát 2-3xosan fizeti vissza az ember a kamat formájában, mint amennyivel elengedik a nyitási díjat, feltéve, ha hitelt is szeretne az illető hozzá felvenni. Bár az egyéb rejtett költségeket nem ismerem.
 • Átlagmagyar
  Teljesen felesleges LTP-zni, mert a piac lenyeli a hasznot.
  Nem gondoltam volna, hogy ennyit mennek még a lakásárak. Gyerekek. Az elmúlt 1 évben, Bp-en még mentek az árak +30-35%-ot fölfelé. Ez saját adat, konkrét ingatlanokkal. Most már tényleg nem látom a végét. MJV-ben is + 50-55%-kall beljebb vagyunk a 2008-as csúcsárakhoz képest… Tényleg ennyire jó és kívánatos itt élni?

  Reális a portfólió cikke?
  portfolio.hu/ingatlan/lakas/mekkora-lakast-kapunk-20-millio-forintbol-a-regio-fovarosaiban.243514.html

 • Családfő
  Átlagmagyar, ha nem ltp-zel, akkor az állami támogatástól is elesel. Szóval okosabb csinálni, ha van lakáscél vagy futó hitel.
 • Kiszamolo
  Átlagmagyar, a szokásos hibát követi el a Portfolio: nem nézi a jövedelmeket gondolom.

  Írtam róla 4 éve is, meg talán egy éve is, hogy már 2014-ben is drágák voltak a budapesti lakások. Akkor kétszer annyit kellett dolgoznia egy magyarnak, mint egy németnek ugyanazért a lakásért. Bécsben egy éve kétszer olyan drágák voltak a lakások és a bérleti díj, de háromszor annyit kerestek. Pozsonyban 22%-kal volt drágább, de 50%-kal kerestek többet, stb.

 • Nagypetercar
  Én kizárólag a kedvező kamatú hitel lehetősége miatt kötöttem ilyen hosszú távú szerződést náluk. Az áthidaló kölcsönnel pedig lényegében bármikor felvehető előre a támogatás.
 • Zabalint
  @Családfő
  Csalóka ez az állami támogatás dolog. Ugyanis amikor elindítod az LTP-t, azért valasztod, mert az állami támogatással kiemelt a hizama. Amikor viszont a pénz kell, akkor hajlandó vagy kompromisszumokra, pl. meghosszabítod a szerződést, vagy gyorsított kiutalást kérsz, amivel nem csak a 3%-ot bukod, hanem akár simán 1 évnyi állami tamogatást (tapasztalat), esetleg lemaradsz egy jó vételről a rendszer rugalmatlansága miatt, utólag kiszámolva meg már sok esetben nem éri meg annyira, ha meg belevesszük az ügyintézőkkel, bürokráciával való harcot is, akkor már biztosan nem. Plusz ugye ha emelkedik a kamatkörnyezet, akkor ennyire már nem éri meg, mint most.
 • Átlagmagyar
  @Kiszámoló, de nézte és táblázatba is foglalta Bp. a cikk írásakor középen volt a régió fővárosaihoz képest.. Ha 2014-ben drágák voltak, akkor most mit mondjunk???

  Jelenleg 440.000. Ft./nm egy nyomorult lepukkant panel a XV. kerületben.. De Békáson sem olcsóbb..
  Beszéltem egy ingatlanbefektetővel.. Azt mondta, hogy itt már nagy áresésre ne számítsak, (3-4 évig) hisz a várakozásoknak megfelelően alakult a politikai helyzet, és különben is el tudom-e képzelni, hogy aki most vesz 15 millióért 34 nm-es panelt, az majd 2 év múlva odaadja 10-ért, mert mondjuk nem 90-100 + rezsiért tudja kiadni, hanem csak 75-80-ért, ha úgy alakulna a piaci helyzet, ami egyáltalán nem valószínű?

  Hivatkozott még arra is, hogy megjelentek az orosz/kínai vásárlók is, nekik pedig még mindig olcsók vagyunk.. És hogy a brókerbotrányok/alacsony kamatok miatt a magyarok áttették a megtakarításaikat ingatlanba..

 • Átlagmagyar
  @Csaladfő, csak osztani tudom Zabalint véleményét..
  Én arra gondoltam amúgy, hogy akinek van pénze most (vagy 2-3 éve volt) ingatlant venni, akkor jobban jár/járt ha akkor vett, mert annyira megemelkedtek az árak, hogy elképesztő.. Sőt, én nagyon hitelellenes vagyok, de aki 2-3 éve vett fel hitelt budapesti lakásra, az jobban járt mint aki inkább elhalasztotta a vásárlást és fizette tovább az LTP-jét.. A legdurvább az, hogy az állam valójában az egyik kezével ad, a másikkal elvesz.. Az államnak persze mindig jó biznisz lesz az LTP.. Nekünk nem mindig, főleg ezekkel a fékekkel amiket beletesznek.. A másik dolog a CSOK.. Borzasztó ártalmasnak gondolom.. És az a baj, hogy nem hogy nem fog megszűnni, de még elérhetőbbé teszik, kibővítik.. Az árak pedig pont +10 millával szálltak el azóta, és így esély sincs a következő 4 de inkább 8-12 évben, hisz döntött az ország merre menjünk. 🙂
 • Családfő
  Zabalint, ezekkel természetesen tisztában vagyok, és valós veszélyek. Ugyanakkor, ha ezeket kikerülve, kvázi okosan él vele az ember – főleg több szerződéssel -, akkor bőven megéri. Szóval nem “teljesen felesleges”, ahogy Átlagmagyar gondolta. Nehogy alapból elriasszunk ltp-ben újonc embereket.

  A témáról sok cikk van itt az oldalon, mélyebben most nem mennék bele, aki bizonytalan, olvasgathat.

 • Átlagmagyar
  Én csak annyit mondanék, hogy jelen piaci körülmények között érdemes átgondolni az LTP-t, szóval nem felesleges, nekem is van 2 sajnos több mint 5 éve ülök benne.. 🙂
  Viszont kérdeznék valamit.. Kiszámoló az írja, hogy Budapesten drágák a lakások.. Oké, de akkor mennyi lenne szerintetek egy elfogadható négyzetméter ár a jelenlegi fizukhoz viszonyítva? 200-250? Annyi nem lehet, hisz Pécsett pont 7.5 millió most 29 nm-es szuper beosztású, jó helyen lévő emeleti panel.. A főváros mindenképp drágább kell legyen, ugyanakkor érdekes, hogy 2012 októberében csiszre egyformák voltak a négyzetméterárak Péccsel.. Na de akkor “helyzet” volt.. Mit gondoltok?
 • Matetoth
  Atlagmagyar: valaki mondja mar meg, h hany millio lett a csokra koltve, mert szerintem ez a pont 10 millioval nott az epitkezes ara nem a csok miatt van. Hany haz epul es hany csok-os?
  Egyszeruen a gazdasagi kornyezet porog, alacsonyak a kamatok, aki akar, most vesz fel hitelt es vesz lakast. Persze, h dragul. Viszont egy ingatlanbefeketo csak nem fogja azt mondani, h vege a szarnyalasnak, viszont ha 10 evig stagnal 7%os kamat mellett, akkor kb megfelezte a penzet…

  Az ltp pedig nem epitkezeshez, vagy vetelhez, hanem felujitashoz jo igazan.

 • jami
  Nálunk simán emelkedtek a használtak 30%-t 2014-2015 óta. Az újak 2016-hoz képest 35-40 (!)%-t és ez nem a jobb energetikai épületek, azok még min. 15% (összesen az már min. 50%). Nem, nem nőttek ennyivel a fizetések, főleg nem átlagban.
  1 éve kötöttünk előszerződést arra a házra, amiben már lakunk, 10 m-val többért elég hamar el tudnám most adni. Venni most csak nagyon-nagyon a város szélén.
 • Ákos
  Átlagmagyar
  2018-04-20 at 07:22
  Teljesen felesleges LTP-zni

  Átlagmagyar
  2018-04-20 at 11:02
  Én csak annyit mondanék … nem felesleges

  No comment.

 • Átlagmagyar
  Ákos! Igen, vártam már! 😉 Látod, ennyire vagyok bizonytalan mint a piac jelenleg.. Pont mint egy átlag magyar aki nem tudja mit tegyen ebben az abszurd helyzetben!Tulajdonképpen nem lennék most pénzügyi tanácsadó.. Kiszámoló kitart amellett, hogy óriási ez a lufi és “nem lesz sokáig kari” az ingatlan befektetésre játszóknak.. Ha meg kitekintünk a környező országokra akkor egy emelkedő tendencia látszik.. Végül is stabil a politikai/gazdasági helyzet.. A fizuk csak csak emelkednek.. Jobban élünk mint 4 éve.. Mondják az itteni sok lakással bíró háziurak..

  Ugyanakkor “gazdagpapa” okoskönyve ilyenkor azt mondja eladni kell, hisz égben az árak.. Ügyvéd szerint is, hisz tele a város darukkal..

  Szívesen olvasnék pro/kontra infókat olyanoktól akik “láttak már ilyet”.. Hiszen biztos volt már ilyen akár Mo-n akár bárhol, nem igaz? A történelem pedig ismétli önmagát.
  Állítólag. 🙂

 • Kobe
  Az utóbbi évek, hónapok folyamatait figyelve nekem lassan hiperinflációs helyzetnek tűnik az egész ingatlanpiac, és ezért is vagyok tanácstalan.
  Egyrészt az árszínvonalakat lehet indokolni, illetve táptalajt keresni a további növekedésre, de aki rendszeresne böngészi a hirdetéseket, látja, hogy a magas árakhoz _borzasztóan rossz_ ingatlanállomány tartozik. Nincs olyan ház, lakás, amire ne lehetne zokszó nélkül még 4-5-6 milliót ránézésre rákölteni, kérdés hogy megéri-e. Ez kb az ingatlan értékének egy 15-20%-os “rejtett” költsége is lehet, szóval a valós árszínvonal az nem az ingatlan.com on visszaköszönő ár…

  Tényleg van olyan potenciál országban, gazdaságban, hogy átlagember átlagfizuból 28-30 millás panelt vegyen és még 3-5 milliót verjen el rá? hogy 30-40 közötti összegért legyen egy majdnem 40 éves lakása?

  A bérlés már nem igazán elkerülő út, mert ugyanolyan állapotúakat adnak ki

 • jami
  Kobe, nálunk (egyetemváros) az “épphogy nem dől össze” és a tényleg luxus albikig mindenféle van. De pont a hallgatók miatt, amit a szentlélek aktív jelenléte tart csak egyben, az sem olcsó, csak a luxus mellett.
  Itt a hitelek és a csok pörgeti a házakat, a befektetés/kiadás a lakásokat. Összességében sokaknak elérhetetlen lett ezek miatt a saját lakhatás. Mert az, hogy amiben épp lakik valaki, sokat ér, csak örökléskor előny.
 • Átlagmagyar
  Kobe! Ezt hogy érted? Szerintem ez nem hiperinfláció.. Max. lufi, hisz a forint stabilnak tűnik és jól állunk a minősítőknél is.. A lufi érv mellett én azt látom, hogy a kp-s magyar vásárlók kifutottak, viszont brutális mértékben elkezdtek hitelre vásárolni, hisz most tényleg megéri.. Saját tapasztalat, hogy most is van egy brutális jó vétel kp-ra az ingatlan.com-on, de 2 hónapja nem tudják eladni, mert nem hitelezhető! 3-4 millióval a piaci ár alatt kínálják és nem tudják eladni. Ja és természetesen LTP sem tolható rá.. 😉 Arról van szó, hogy át kell minősíteni az alapító okiratát a lakásnak, mert a 4 emeletes panelre húztak egy 5.-et és ez nem egyszerű.. Ugyanakkor a migránsválság miatt kialakult helyzet okán sok külföldi (izraeli, orosz, kínai, de már ny-európaiak is) szeretne itt vásárolni és nekik meg még mindig olcsók vagyunk.. Hozzánk hasonló országokban mi a helyzet?
 • Agent
  Mi történik akkor, ha megkötöm de 4 év múlva a lejáratkor nem tudom/akarom felhasználni? És hitelt sem akarok felvenni?
 • Matetoth
  Agent:

  Szivas, a hozam rohamosan romlik…

 • Családfő
  Agent, az évekre vetített hozam csökken. Egyébként a 10. év végéig is adják az állami támogatást, szóval addig legalább fizetheted – közben bármikor felveheted.
 • Robi
  Mivel most elég sokan vesznek ingatlant hitelre, így a legegyszerűbb módja az LTP felhasználásnak, hogy elő vagy végtörlesszük vele a hitelt. Szerintem ezzel van a legkevesebb macera, jelenleg talan a legjobb felhasznalasi mód. Legalábbis addig amíg ilyen alacsonak a kamatok.
  Nekünk is van 8 LTP, mindegyik menni fog majd előtörlesztésbe.
 • Pöcök
  Kiszámoló: A lakásárakat mindig az aktuális fizetésekhez méred, holott egy lakásra/házra nem 1-2 évig, hanem 10-20-30 évig gyűjt az átlag (vagy fizeti ennyi ideig a hitelt). Semmi sem garantálja, h ezek a mai “magas” bérek maradnak hosszútávon, a hitel viszont nem fog eltűnni.. Fel szoktad hívni a figyelmet, h tervezzék be az emberek a hosszútávú tervekbe az esetleges fizu-csökkenést, de nekem kicsit könnyelműnek tűnik az a magyarázat, h mivel fél éve +nettó 100-at kapok, ezért normális h 20 millával drágább a ház, amit 2 éve kinéztem… vagy én értek félre valamit?
 • iphone
  Ez milyen?
  raiffeisen.hu/-/fundamenta-lakasszamla
 • zseketto88
  Persze, megszuntek a chf hitelek. Azoknal a forintgyengules volt a szopoag.

  Most szinte csak forinthitelek vannak. Ebbol pedig hatalmas ontokonszuras lesz.

  Kamatotemel a fejlett vilag – Magyarorszag koveti (ki adna 2%-ot a magyar kotvenyert, ha 2%-ert USA/nemet/japant kap?) hogy erdekes tudjon maradni a befektetok elott.

  Az emelkedo alapkamat rant magaval mindent. Igy a hiteleket is. Kivancsi vagyok, h milyen kedvvel fognak torlesztgetni a nepek 4-5%os alapkamaton (7-9% banki hitelkamat mellett)

  Itt van a nyakunkon a buli, az emberek meg siman azt hiszik, hogy a fak az egig ernek.

  Pest azert porog mert olcso es viszonylag migransmentes ezert rengeteg expat jott at elni.

  Pl. egy 13.ik keruleti top penthouse kozel a Lehelhez 590k huf-ert berelheto. Sok? Nem, mert ROI alapon 800-900k lenne a realis elvaras, de igy sem veszik…Buli indul hamarosan!

 • Vass Barbara
  Igen, valószínűleg eljön.. Egyszer. És akkor igazad lesz. A kérdés, hogy mikor. Szerintem nem mostanában! A másik, hogy az állítólagos 2008-as csúcson, Pécsen 6.2 millióért 47 négyzetméteres 4/4 lift nélküli, de nagyon jó beosztású panelt lehetett venni. A legdurvább válságidőszakban is simán megvették volna 5.1 millióért. Most 10-et ér. Gondolom nagyobb válság nem lesz mit ezelőtt, de hát akkor is csak 20%-kal ért kevesebbet. A mostani 2-3x árak is max. 20%-ot mennek vissza, ha esetleg feltámad a szél.. Ha!

  Akkora bedőlés, mint anno a devizahitellel képtelenség, hisz nincsenek már 0-10%-os “önerők”, és a felügyeleti szervek is komolyodtak. Az a baj, hogy erről nem ír senki. Aki tényleg azt hiszi, hogy “nem lesz sokáig karácsony” az el tud képzelni egy akkora bedőlést, hogy felére, harmadára visszamenjenek az árak? Ahhoz háborús konfliktus, esetleg paksi katasztrófa kéne.

 • Vass Barbara
  “Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzőjének kommentárja szerint a testület a döntés után kiadott közleményében megerősítette a bank előrejelzését, 2019 végéig nem várható a 0,90 százalékos alapkamat változtatása. ” (Piac és profit)

  MIT GONDOLTOK?

 • Gábor
  zseketto88: egyetértek veled, 1 szúrja a szemem : “13.ik keruleti” :((

  Vass B:Igen,akkora bedőlés az képtelenség.Azon el lehet gondolkodni,hogy 1% alapkamat emelés 100.000ft-os hitel esetében mekkora törlesztőemelkedést von maga után.
  Kíváncsi lennék, hogy a hitelt felvevők ? %-a kötött 5 vagy 10 évre fix kamatozású hitelt magasabb %-ú kamattal. Őket nem érinti a jegybanki alapkamat megemelése.
  Továbbá, akik még fizetik a forintosított devizahitelüket, őket is éri majd meglepetés, ha megemelkedik az alapkamat….mert csalóka, hogy kicsivel vagy némely esetben jóval kevesebbet kell fizetni, de ennek nem a korrekt forintosítás volt az oka, hanem az alapkamat csökkentése (nem célom a devizahitelek megtárgyalása, csak tényeket közölnék, köszi )

  Láttam már karón varjút : háborús konfliktus stb kellene hozzá….hmmm. 2008-ban mondtak ilyet a bankban a mi lesz, ha 200 felett lesz a CHF.. :))

 • Question
  2012.-ben kötöttem 2 db. 621-es fundát, mai nap 3.750.000. ft. az egyenlegem.Tavaly a 4 millió hitelembe nem a fundát raktam bele, hanem kp-t, hisz ez 3%-ot + 14.000. Ft államit fial továbbra is ami kb 20e/hó nyereség, és szeretnék majd lakást belőle..

  Ebben az 1-2%-os kamatkörnyezetben akkor ugye nem érvényes az “LTP-t csak 4 évre” szabály?

  Lassan szeretném felhasználni, gondolkodom a megosztáson.. Azt a megszüntetés előtt praktikus gondolom.. Ennek milyen kockázatai vannak? Kell hogy az illető Mo-n éljen akinek a nevére akarom nyitni? Mármint az állandó lakcímére gondolok. Kell, hogy magyar cím legyen? Mi tulajdonképpen ez a megosztás? Egyenértékű azzal, hogy nyitok egy új szerződést, csak így megspórolom a nyitási díjat? Maradna a 3% hozam is? Mert akkor még lehet lakást sem kéne venni és 3%-os betétnek is használhatnám, nem? Hisz töréskor lemondok az államiról, de a 3%-ot megkapom.

 • szocske
  @Question: megosztásnál a szerződéskötési díjat nem feltétlenül tudod megspórolni, mert ha túl kicsi lenne a szerződéses összeg a megosztás után, akkro előtte a nyitási díjjal azonos összegért fel kell emelned (+2000 módosítási díj)
  Az előnye viszont, hogy
  – új szerződésként már nem létezik 3% betéti kamatozású módozat, megosztással viszont nyitható
  – az új szerződés nyitási dátuma azonos a régivel, így ha már min 4 éve nyitottad a régit, akkor tetszés szerinti időpontban felmondhatod az újat is, és jár az állami támogatás (persze ha van lakáscél).
  – 3%-os betétnek is jó, de túl kis összeggel nem éri meg, mert a nyitási díj és a 150Ft havi számlavezetés elviszi a haszon egy részét, valamint MÁK-nál is kaphatsz ennyit
  – továbbra is a 4 éves éri meg, hiba volt a hitelbe kpt tolni, előtte kellett volna megosztani és a régi szerződést a htielbe, a kpt az új szerződésbe tenni szerintem.
 • ZX71
  Utolsó törtév állami támogatása?

  Sziasztok, valamit nem értek az LTP-kben. Ha nem januárban kötöd, hanem valamikor év közben, akkor bukó az utolsó törtév állami támogatása?

  Ha mondjuk holnap kötsz 4 éves LTP-t, amit lejár ~2022 áprilisban, kiutalják ~2022 júliusban, akkor a 2022 január-áprilisi betétekre már nem kapsz 30% állami támogatást?

  (Ha ez így van, akkor az év második felében kb értelmetlen LTP-t kötni. Vagy valamit félreértek.) Köszi!

 • MeAn

  Nem, természetesen minden hónapra jár az állami támogatás, függetlenül attól, hogy melyik hónapban kötötted és mikor jár le.

  Sőt, ha nem120 hónapja fizeted a megtakarítást, akkor a felmondás után a kiutalási időszakban befizetett összegre is. (Ez úgy történhet, hogy csoportos beszedési megbízással fizeted és még nem szüntetted meg.)

  A betéti kamat, -ami most már sajnos 0,1-1,5 % közötti- pedig napi kamatozású.

 • MeAn
  Elnézést, a betéti kamat mértékénél kimaradt egy egyes. A helyes kamat: 0,1-1,15%