KBC Equitas akció

Régi kedvenc brókercégünknél tavaszi akció van, 50 dollár jutalékkedvezményt kapnak az amerikai tőzsdén jegyzett papírok vételi költségéből a most csatlakozók.

Ha már régóta szerettél volna számlát nyitni a KBC-nél, ez az akció most segíthet, hogy lépj is. A nagyobb K&H fiókokban is tudsz számlát nyitni, csak hangsúlyozd, hogy KBC-s számlát szeretnél, nem K&H értékpapírszámlát. (Ugyanaz a tulajdonosa a két pénzintézetnek.)

Az akció április végéig tart, részletek erre.

Köszönjük Norbinak a hírt.

Share

57 hozzászólás

 • ügyvéd
  Anno a Buda Cash, Capital Partner vagy mi stb (isten nyugosztalja hasonló kóklerájok) telefonos felhajtói próbáltak rábírni, hogy kereskedjek náluk.
  Sosem gondoltam volna, hogy a KBC valaha ide “süllyed”, de mégis pár hónapja megtörtént…
  ( Soha, mondom SOHA ne üzletelj telefonos felhajtóval. )
 • noname
  Ez a nyitás biztos így van? Valóban lehet KBC-s ügyet intézni a nagyobb fiókokban, de az intézhető ügyek száma nagyon korlátozott. Nekem azt mondták, hogy csak DigiPass-szal kapcsolatban tudnak segíteni, meg még pár apróság. Én például kiutaláshoz szerettem volna számlaszámot felvetetni, de erre sem volt lehetőség.
 • Kiszamolo
  noname, én csak a nyitásról írtam, hogy megy nagyobb bankfiókokban.
 • goodniel
  Egyébként nem akar/fog kivonulni az Equitas? Azt írták, hogy bele fog olvadni a bankba, megkérdeztem a budapesti fiókjukban és azt mondták ők sem tudnak többet csak annyit, amennyi a közleményben szerepelt.
 • SharkRider
  Webes portalon szeretek mindent intezni. Nemreg irtam ala a papirokat a debreceni K&H bankfiokban, az ugyintezonek ez volt az elso KBC szamlanyitasa, nehanyszor kiment hogy a masik kollegat hivja segitsegul, ugy hogy en interneten elore kitoltottem mindent.
 • kridli
  csak a kijelölt fiókokban lehet, itt a lista:
  kbcequitas.hu/kh_fiokok
  Szerintem csak azok a fiókok jók, ahol van prémium bankár.
 • naa
  Én akkor voltam utoljára KBC-nál személyesen, amikor a a régi digipass-t adták, sok éve. Az újra cserélés már mobil app letöltésével ment… TBSZ-eket online csináltam. Ez a jó, amikor nem kell bemenni sose… Elégedett vagyok velük, kis külföldi papírokat is lehet venni, olcsó, online megvan az összes kimutatás időben, ami kell.
 • Alfa
  Ez lókaki.
  Mindig ilyen hülyítő akcióik vannak.
  A devizaváltásnál lenyúlnak:
  “A vételi és eladási árfolyam különbsége (spread) nem állandó, időponttól és piaci viszonyoktól függően a középárfolyamhoz képest +/- 1 és +/- 3 százalék között mozoghat.”.
  Ki akarod venni a pénzed, megint lehúznak:
  “Deviza összeg utalása más banknál
  vezetett, saját névre szóló számlára […] 0,15%, min. 5000 Ft, max. 60 000 Ft”
  Példa: Befizetsz $10K-nak megfelelő Ft-ot, átváltod dollárra, máris buktál min. 100 dolcsit.
  Kiutalsz $10K-t, máris buktál 20 dolcsit. Ha visszaváltod, akkor 100-at.
  Itt az EU-ban inkább eurója van a legtöbb embernek.
  Minek kereskednél dollárban és váltogatnál devizát, ha Frankfurtban mindent megkapsz euróban nominálva?
  Kapsz 50 dolcsit, ha 2 hét alatt minimum $14K trade-et nyomsz 0,35% jutiért, hát a hülyének is megéri…
  + esetleg a bukó ha kényszerből veszel valamit amihez nem értesz.
 • Alfa
  Offtopic: nem tudja valaki, hol érdemes bank/értékpapír számlán lévő nagyobb euró összeget (€10K nagyságrend) forintra váltani?
 • haywood
  Vicces, hogy a költségek csökkentésével reklámozzák az akciót, miközben pár hónapja emelték meg a számlavezetési díjat olyan módon, hogy már nem csak az értékpapír-állományra, de a készpénzállományra is vonatkozik. Ez azért elég barátságtalan lépés volt.
 • rm
  Hát, én 2 éve próbáltam nyitni kbc számlát kh bankban. Volt ahol kerek szemekkel néztek rám. Volt, ahova 3x kellett visszamennem ügyintézni, nem emlékszem már milyen indokkal, és végül a Lechneren kötöttem ki a kbc sec. ügyfélszolgálatán. Még az ottani kh bankból is átzavartak, hogy ők ilyesmivel nem foglalkoznak, menjek csak szépen a kbc-hez.
  Nem tudom, hogy azóta javult-e az ügyintézési morál, de akinek amúgy is útba esik a Lechner, sok tortúrától kímélheti meg magát, ha ott kezd. Szerintem.
 • almastaska
  Én még új vagyok a KBC-nél, de a következőket tudom elmondani:
  – kb 2 hónappal ezelőtt nyitottam számlát, elektronikusan, minden könnyedén és gyorsan ment, a folyamat jól van kitalálva, végig “kézen fogva vezet”. A bankfiókban kb 10 percet töltöttem, amibe a várakozást is beleszámolom (kb több volt mint a konkrét papírozás 😛

  – ha már egyszer beregisztráltál, akkor a webbrokeren keresztül nagyon sokmindent meg lehet csinálni

  – a digipass helyett jól használható az androidos mobil app

  Részlet a webbroker felületéről:

  Hogyan tudok más bankszámlaszámokat megadni?
  Banki átutalással: utaljon a KBCS ügyfélszámlájára egy a saját nevén lévő bankszámláról.

  Személyesen: a központi ügyfélszolgálaton (1095 Bp, Lechner Ödön fasor 10.), mutassa be a bankszámlaszámot igazoló dokumentumot (pl.: szerződés, számlakivonat).

  A beutalásokat tapasztalatom szerint piszok gyorsan jóváírják…

 • almastaska
  Szóval azt lehet tenni, hogy beutalsz pénzt, akkor meglesz a bankszámlaszám a webbrokerben, majd ettől fogva már ki is lehet utalni erre a számlaszámra. Igen a beutalásnak lehet költsége, de azt a néhány 100 HUF-ot szerintem simán megéri minthogy személyesen kelljen berohangálni a fiókba.

  Ez egyébként szerintem direkt az ügyfél védelemre van, hogy még véletlenül se tudd nem a te saját számládra kiutalni a pénzt (pl.: 1 karakteres elírás…).

  A KBC-nek az az üzleti modellje, hogy a fiókban csak azt intézd amihez feltétlenül kell ember, a többi felnőtt módjára magadnak intézd webbrokeren keresztül. Ez nekem nagyon tetszik. Ezért a fiókban sokszor azt se tudják miről van szó, mert csak az adott feladatra vannak betanítva. Ez nem is baj. Belépsz, intézed magadnak.

 • Én is akarok kommentelni...
  @naa: maradjunk annyiban, hogy a KBC mocskos drága. Esetleg vannak nála drágábbak is, de attól még nem olcsó.
  Én ahová átköltöztem, ott havidíj nincs, és részvényenként 1 cent a költségem összesen kötésenként (minimum 3$).
  Ezzel szemben a KBC-nél arany fokozatban 0,25%, de minimum 7$. Nos, 10 millió forintért veszel amazon részvényt, az a KBC-nél , 25000 forint, míg ahol most vagyok 3$ (750 forint). És ez már aranyként. Normál esetben 0,35% lenne a költség: 35000 vs. 750 forint.
  “olcsó”
  Jah, és fizetni kell azért, hogy ne a késleltetett adatokat lássam?? Ami kb. mindenhol ingyen elérhető (csilliárd mobil app vagy webes oldal), azért itt fizess havonta több ezer forintot!?
  Ráadásul a webes felületük is elavult, 10+ éves. Viszont könnyen kezelhető és lassú.
 • Lui
  Nem értem ezt a KBC-s őrületet, szerintem rohadt drága egy pénzintézet. Én is voltam ügyfelük, de átnyergeltem a randomhoz. Az a legolcsóbb. Ráadásul ez az akció egy kalap kaka, ezer másik helyen fognak levenni. Ugyanilyen a sima bankszámla nyitási akció néhány banknál, hogy majd jóváírnak a számlán 10-20e forintot. És? Majd visszafizeted többszörösen más formában. De úgy látszik a magyart még mindig lehet és kell is hülyíteni, mert igényli.

  Az emberek a saját pénzüknek az ellenségei?

 • Kiszamolo
  Lui, van aki nem viszi a pénzét a sarki brókerhez, főleg a Budacash, Quaestor, Hungária és rengeteg másik csőd után (kilencvenes évek vége megvan még, hány brókercégről derült ki, hogy nem tudnak elszámolni az ügyfelek pénzeivel?). Akkor se viszi oda, ha olcsóbb.

  Az, hogy a nyitási akció önmagában még nem indok, abban egyetértünk.

 • Lui
  @Kiszámoló:
  Azért mióta az MNB-nek jelentenek és magad is meg tudod nézni az értékpapírszámlád állását, valljuk be, kicsi az esély a buktára.. illetve ha jól tudom, a dematerializált értékpapírok megmaradnak csőd esetén is, már ha történt valós vásárlás a bróker részéről.. vagy tévedek?
 • adhie
  És mikor érdemes elkezdeni, mekkora tőkénél? Mennyivel? (Csak nagyságrendileg.) Mire figyeljünk portfólió összerakásnál? Voltam az akadémián, de már nem emlékszem.
 • r1tch
  Interactive Brokers nem sarki bróker, de sokkal olcsóbb, magyar bankszámlára / -ról tudsz utalni. Egyetlent (orbitális) hátránya: nincs TBSZ 🙁

  Ja, és ha valakinek az kell, magyar tőzsdén magyar papírokkal is lehet már kereskedni egy ideje 🙂

 • Én is akarok kommentelni...
  adhie:
  Én 3,2 millióval kezdtem tavaly télen. A gond ilyen alacsony szintű tőkénél, hogy nem tudod diverzidikálni a portfóliódat, mert a KBC-nél pl. fél millió alatti befektetésnél a magas minimum díjak miatt magas lesz százalékosan a költséged.
 • almastaska
  @adhie:
  Talán nem rám kéne hallgatnod mert én nagyon kisbefektető vagyok. Kemény 80e ft-al kezdtem, most van bent 130e ft-om. Inkább csak játékként és tanulópénzként tekintek erre. Ilyen kis összegben ne a reál hozamra törekedj, mert a minimum díjak ténleg sokat elvisznek a hozamból. Arra viszont törekedhetsz hogy százalékosan kialakíts egy jó stratégiát és azt teszteld, hogy mennnyire tudod tartani magad ahhoz. Kis pénzből a 100e ft is sok pénz és tud fájni úgy, mint másnak a 3millió (ha más arányaiban annyival többet keres). Nekem az a tervem, ha már beletanultam, tőkeemelést hajtok végre és elkezdem majd nagyobb tételekben is játszani. Ha a stratégiát tudom tartani, akkor a jutalékok elkezdenek majd arányosan lemenni és egyre többet termelni reál értéken. Addig egyrészt gyűjtök hogy legyen mivel játszani, másrészt szokom az esés életérzését, amikor minden piros, és semmi nem jön be 😛
 • almastaska
  Ja igen, én csak BÉT-en tőzsdézem leginkább csak a bluechip-ekkel mert csak a BÉT-en kisebb a jutalék, összes többin a minimál díj is olyan sok, hogy milliók alatt ténleg nem éri meg. 100e ft-ből rengeteget kéne emelkednie, hogy a kétszer 6-7 USD jutalék felett még hozzon mondjuk 3%-ot. A BÉT-el meg persze az a baj, hogy nagyon kicsi (gyakorlatilag kb 10 részvényből válogathatsz), és nagyon a politika meg a napi hangulat mozgatja. Ettől függetlenül ha más nem, arra jó hogy a tőzsdézés technikai dolgait megtanuld, tapasztald.
 • VAG

  Csak közben eljátszod az időt, amíg szaladnak a dolgok és tudnál keresni. 1-2 év múlva lehet, hogy nem lesz minden részvény zsíroskenyér.
 • Eltévelyedés
  Oké, azt már tudjuk, hogy a KBC drága. De hol nyisson az egyszeri polgár akkor? Elsősorban a BÉT a tét, az érdekel, minden másra ott van az interactive brokers.
 • naa
  @Én is akarok: valóban van olcsóbb KBC-nél, talán a Random-ra gondolsz? Már én is gondoltam rá, hogy azt meg kellene nézni.
  KBC-nél a banki háttér azért nem hátrány, és hosszú távon tartott papíroknál egy határ alatt nem annyira érdekel, mennyi a jutalék, de fontos, hogy TBSZ legyen.
  Külföldön van sok sokkal olcsóbb számla (nem TBSZ-en – bár lehet, hogy meg lehetne oldani), díjérzékeny kereskedést meg lehet oldani ott is. Devizaváltás díja szintén nem annyira gáz, ha ritkán kell csinálni, és mindig az adott devizát fekteted be újra…
  De egyetértek, hogy van olcsóbb – viszont érdemes mindig TBSZ-t hasonlítani TBSZ-szel.
 • gnorb
  engem az ingyenesen elérhető, nem késleltetett árfolyamok is érdekelnének. zöldfülűként nem biztos mindent megtalálok, amit mások már kitapasztaltak. BÉT is elég lenne.
  köszi
 • senkifia
  @VAG:

  “Csak közben eljátszod az időt, amíg szaladnak a dolgok és tudnál keresni. 1-2 év múlva lehet, hogy nem lesz minden részvény zsíroskenyér.”

  Hoppá, egy látnok! 🙂

 • senkifia
  @r1tch:

  van TBSZ IB-nel es barmilyen kulfoldi brokernel: youtube.com/watch?v=bVXDZYDkCUM&t=2s

 • Hites
  Degiro is van olyan jó, KBC-nél sajnos semmi fejlesztés nincs, a kedvezmény miatt nem fogok túlárazott amerikai papírokat venni.
 • almastaska
  @VAG: igen ez így van, de mégis mit csináljak ezzel? Egyrészt ennyi pénzem van tőzsdézni, másrészt ezt is meg kell tanulni. Inkább jobb kicsiben megtanulni és esetleg kevesebbet nyerni és bukni mint nagy tételben tolni aztán bukni egy számomra jelentősebb összeget. Az jobb ha most el sem kezdem, hanem majd csak akkor ha ténleg telik rá? A kenyérre valót pedig tilos tőzsdére vinni, hiába megy. Ha lemaradok a mostaniról, hát lemaradok. Lemaradtam már jópár korábbi emelkedési ciklusról, meg lakásbusiness-ről, ez van. Ilyen az élet. Aki korán kel, álmos 😛
  Nekem bankbetéten szocializálódott kispógárnak már akkor is gyomorgörcsöm van, ha -3-4%-on áll a cucc…. ezt is szokni kell. Néhány ezer ft-nál még jobban elviselem, de akkor is szokni kell.
 • kridli

  “Ki akarod venni a pénzed, megint lehúznak:”
  A megoldás, kicsit macerás, de nagyobb összegnél megérheti. Nyitni kell a kh-nál egy devizaszámlát, hozzá kérni bankkártyát. Erre a saját kh-s bankszámlára ingyen átvezetik. A kh-s bankszámláról bankszámláról bankkártyás feltöltéssel rátolni revolut-ra, ott középárfolyamon átváltani forintra, és ingyen átutalni oda ahova akarod.
  Ha a revolut beváltja az ígéretét, és lesz hamarosan forint számlájuk amin keresztül fel lehet tölteni, akkor a forint –> deviza irány is működhet azon keresztül.
  Én a héten teszteltem olyat, hogy feltöltöttem bankkártyával revolut-ra, majd utaltam eurót a kbc-s számlámra, gond nélkül megjött.
 • Lui
  Nekem Randomnál van számlám több éve.. ők nem fejlesztettek már évek óta, de a rendszerükkel nem szokott gond lenni, gyors. Mobilalkalmazásuk van (vagy inkább csak volt), de az nagyon gagyi. Van asztali pécés progi is, az egész jó. Az árai viszont verhetetlenek, a realtime adat 900 HUF-tól van, van DT, TDT. Régebben én is paráztam, mert olyan marika néni irodája szaga van, főleg a telefonos ügyfélszolgálatuknak. Ez nem reklám, mindenki nézze meg magának és döntsön.
 • VAG

  Azért nem volt egyértelmű, hogy ennyi van, vagy csak nem akarsz többet betenni, amíg “bele nem tanultál”. Mondjuk ha a mínusz 3-4% elviselését akarod gyakorolni, akkor azt nem bikában kell csinálni. ))
 • almastaska

  Elhiszem én hogy most baromira bika van, de ehhez képest nekem minden tartósan piros, pedig azt hittem milyen okos vagyok, hogy a leszálló ág aljánál szálltam be. Na onnan esett még egy szépet kb minden amit bevásároltam 😛 Ez a másik, hogy a dolgok dinamikáját is meg kell tanulni. Nem olyan ütemben történnek a dolgok mint az ember képzeli. Plusz meló helyen nem igazán tudom csinálni, így inkább csak esténként itthonról. Külön mókás amikor jön az email a tranzakció végrehajtásáról, a bet.hu-n a grafikon meg még a 15 perccel korábbi értékeket mutatja 😛

  Ha nagyon akarnék bele tudnék tenni többet, de akkor éppen a Miklós féle szokásos mantrákkal mennék szembe. Épp portfólió építésben vagyok benne (6 havi vésztartalék, egészségpénztár önjáró tudjon lenni, biztonsági nyugdíj alap MÁK-ban, stb…). És ezek most még fontosabb célok mint a tőzsde.

 • Hites
  A brókercégek hazai forgalma alapján a Random már veri a KBC-t, ráadásul sokkal jobb a kereskedési felületük és olcsóbb. A KBC egy brüsszelből irányított fióktelep, a hazai igényeket nem veszik figyelembe, nem fejlesztenek annak megfelelően, a KBC Group bevételeinek jelentős része nem brókerszolgáltatásokból származik, ezért nem is ez van náluk középpontban, épp ezért jobbak a nem banki hátterű brókercégek. A Random már 10 éve a pályán van ráadásul ez a tulajdonosi kör alapította az Equitast is, amely csak 2007 óta KBC Equitas, azelőtt Equitas Broker volt banki háttér nélkül.
 • Hites
  Tisztelt Kiszámoló, ne vedd egy kalap alá a nem banki hátterű brókereket, ne általánosítsd őket, tisztában kell lenned vele, h a Random Capital 1. vezérigazgatója aki jelenleg is tulajdonos a társaságban az OTP Alapkezelő Igazgatóságának a tagja, továbbá a Random 35mrd-os forgalmat bonyolít a BÉT-en, a határidős BUX piacán pedig piacvezető.
  Az MNB-nél meg lehet tekinteni az értékpapírállományt, mindenünk megvan ott, maximálisan elégedettek vagyunk vele. A Random az egyetlen olyan brókercég, amely az ügyféligényeknek megfelelően fejleszt, aki tudja ki Virág Ferenc és személyesen is ismeri az Equitas alapítóit, az tisztában van vele h ő mindig a kisbefektetők oldalán állt, aki pedig az elmúlt évben néhány millió Ft-al, vagy akár 10 milliókkal akart elkezdeni tőzsdézni, annak a Random volt a legideálisabb.
 • Hites
  A brókercégek forgalma: bet.hu/Kereskedesi-adatok/Adatletoltes/Forgalmi-Statisztika
 • Németh Marcell
  Még így is nagyon drága. Talán DEGIRO tűnik legjobbnak alacsony tőkéhez. Aránylag olcsó, és magyar törvények alatt van ellenben egy külföldi brókerrel mint az ID.
  Aki alacsony tőkével akar tőzsdén játszani az inkább kriptovalutával tegye. Ott gyakorlatilag 0 a költség.
 • Németh Marcell
  Bár ne felejtsük el, hogy DEGIRO meg az olcsó brókerek mint IB is nem küldi ki közvetlen tőzsdére a megbízást, hanem megpróbálja házon belül párosítani illetve partner marketeken keresztül elintézni. Ez nem feltétlen rossz, de ez esetben nem piaci áron és nem azonnal teljesül.
 • Summer
  Esetleg akkor tudtok olyat ajanlani a KBC helyett ahol lehet TBSZ szamlat nyitni, de viszonylag megbizhatoak?

  Erstet neztem meg de kb ugyanannak tunik mint a KBC, bar nekik legalabb van normalis webes feluletuk.

  Ahogy neztem eleg borsos az ara, az erstenel 350ft / ho / tbsz, es 0.01% / ho, plusz az osztalekbol meg levonnak 5 eurot, ami valoszinuleg egy kisbefektetonek teljesen elviszi a profitjat. A veteli/eladasi jutalek ehhez meg hozzaadva, szinte el se kezdd nehany millio alatt.

 • Kiszamolo
  Hites és a Budacash vajon hányadik volt a BÉT-en, amíg ki nem derült, hogy legalább 15 éve lopják az ügyfelek pénzét?

  A Quaestor mekkora volt, míg ki nem derült, hogy évtizedek óta pilótajátékot folytatnak plusz szatyorban hordják haza a száz-kétszáz milliókat?

  A Hungária hányadik volt a sorrendben?

  A kilencvenes évek végén hány maszek brókercég húzta le a rólót az ügyfelek pénzével együtt?

  Én nem bízom olyan cégre a pénzem, ahol nincs egy külső kontroll, mint egy nagybanki háttér, százéves múlt alatt kialakult belső ellenőrzéssel és hasonlóak. Inkább fizetek többet, de alszok nyugodtabban.

  De mindenki azt csinál, amit akar és nem azt mondom, hogy bármelyik mai brókercég csalna. De azt sem tudom mondani, hogy biztos nem.

 • Én is akarok kommentelni...
  @naa:
  Nem a Randomra gondoltam. Én a zackstrade pont com oldalon keresztül működök egy ideje. A Nasdaq és a SEC ajánlásával. Normál halandó kisbefektetők számára elég jó kis cég, nem csak ezzel foglalkozik természetesen. A webes felületük és a mobilos alkalmazásuk 10/10-es, a supportjuk a legbénább kérdésemre is válaszol gyorsan emailben és telefonon is. Összehasonlításul KBC webes felület: 5/10, mobilos alkalmazás: 0/10 (2018-ban még nincs nekik!), support 5/10 (egy hét alatt válaszolnak emailre, míg telefonon keresztül viszont türelmesek és segítőkészek).
  Ki lehet próbálni a zacks kereskedői felületét, 30 napos próbaverziót adnak 1 millió dolláros játékpénzzel. Ijesztő elsőre, mert 1000x többet tud mint a KBC-s, de bele lehet tanulni. A leírásuk jó viszont.
  Havi szinten bő 100 ezer forintot spórolok velük a brókeri díjon a KBC-hez képest.
 • headset
  “…Budacash…Quaestor…Hungária…”

  A biztonság sokat javult mióta a hazai értékpapírszámlavezetők (anonim módon) havonta átküldik az MNB-nek az egyéni számlák tartalmát. Bárki leellenőrizheti, hogy megvan-e mindene.

  Ebben a rendszerben ezek a cégek hónapokon belül megbuktak volna.

  Szerintem a Random a mai körülmények között bőven biztonságosnak tekinthető.

 • Gábor
  Én is egy ideje a KBC Equitasnál kereskedem, az tény, hogy vételenként és eladásonként 7 USD nem kevés, de az Ersténél még mindig jóval kedvezőbb. Sajnos tényleg fontos a megfelelő háttér, mert ahhoz, hogy érdemi tőkét fel lehessen halmozni ahhoz az évről-évre stabil profit szükséges – kamatos-kamat hatás ugye -. A stabil háttér nélkül egy jól működő, ügyfelekkel korrekt brókercég is bedőlhet, ha jön egy nem várt esemény. Egyébként 2017 január 1 óta külföldi szolgáltatónál is van lehetőség TBSZ számlát nyitni. A számlanyitást követő 30 napon belül bejelentést kell tenni a NAVnak, melynek tartalmaznia kell a befizető nevét, adóazonosító jelét, a befizetett pénzösszeget, az átutalt pénzügyi eszközöket, valamint a pénzösszeg értékét. A bejelentésen túl rendelkezned kell a pénzintézettől kapott olyan igazolással, amelyből megállapítható a TBSZ-en keletkezett jövedelem.
 • senkifia
  @Gábor:

  “A stabil háttér nélkül egy jól működő, ügyfelekkel korrekt brókercég is bedőlhet, ha jön egy nem várt esemény. ”

  Normális brókercégnél a te neveden vannak a értékpapírok, ha a cég be is dől, megmaradnak a papírjaid.

 • Hites
  A Random Capital vezérigazgatóját az MNB tulajdonában álló BÉT is gyakran meghívja BÉT Akadémiára, megbízhatatlan társaságot nem hívnának el, ezek az értékpapírok pedig megvannak, az MNB-nél leellenőriztem, sőt a közgyűlésekre is el tudtam menni. Ne általánosítsunk, néhány hazai brókercég korrupciója miatt hiba általánosítani, a Random egy transzparensen működő társaság.
  Kiszámoló, a társaságirányítás személyi kérdéseken múlik, a Random számos rendezvényt, évente 2-3-t szervez meg ügyfelei részére ahol Virág úr tart előadást, ezt eddig melyik brókercég tette meg? Többen beszéltünk már vele, pozitívan a benyomások, a magyar Forbes magazinban is szerepelt, ahogy te is. Megtehette volna h a KBC Securitiesnél marad vezetőként és már nem tulajként mikor eladták az Equitast, de ő inkább azt az utat választotta h legyen mozgástere. Nekem az a meggyőződésem h ő mindig a lakossági kisbefektetők.
 • Hites
  Tehát ő mindig is a lakossági kisbefektetőket akarta elérni, a hazai befektetői tudatosság szintjén javítani. Ebben pedig van potenciál, a lakosság akkor járna a legjobban ha Kulcs-Soft és ANY osztalékpapírokba fektetne, nem pedig agyonreklámozott állampapírokba.
 • Lóci
  nincs túlreagálva ez a banki háttér? vezessétek már le nekem mit nyerünk ezzel OBA/BEVA mellett?
  Random vs KBC vs Degiro
 • Second Wave
  Lóci,
  volt már példa arra is, hogy egy banki brókernek sikerült megborítania egy több száz éves bankot (Barings csőd). De azért az elmúlt 20 évből inkább a független brókercégek bukásáról lehetett olvasni.

  Amikor ez megtörténik, akkor a károsultak hirtelen egy szakértői csapattal állnak szemben, akik még azt is meg tudják magyarázni, hogy a károsultak közül ki az, aki jogosult kártérítésre, és ki az aki nem (Q).

  Természetesen ezek csak kockázatok.
  Nem mondom, hogy egy Panamában bejegyzett bróker biztosan el fog tűnni a pénzzel, a tulajoknak a lopás lenne az álmuk. Csak a tulajdonosok számoltak a legrosszabb lehetőséggel, és az nem az lesz, hogy ők mennek a híd alá, az ügyfélnek meg utalják a lét.
  Egy független brókernél is csak a kockázat nagyobb, a jó szándék megvan.

  Ez csak akkor érdekes, ha egy élet munkáját utalja át nekik az ember. Ha játékpénzről van szó, akkor nem kell aggódni.

 • naa
  Wave: “ha egy élet munkáját utalja át nekik az ember” – és ilyet miért tennék? Többfelé kell bontani, több brókerhez vinni és kész, nem bonyi.

  , köszi a linket – tényleg egyszerűnek tűnik a külföldi számla TBSZ-esítése, ezek után én is megteszem, már azért megéri, hogy ne kelljen számolgatni évente a nyereség/veszteséget a bevalláshoz… Csinált már itt ilyen külföldi TBSZ számlát valaki? Van bármilyen ellenvélemény? Nem olvastam végig a jogi részt még, meglevő számlát is be lehet jelenteni, vagy csak újonnan nyitottat?
  Ezek után valóban nem sok értelme magyar szolgáltatónál tartani külföldi papírokat. Arra kell egy jó külföldi szolgáltató (pl. az IB, degiro, ilyenek), már havi néhány tranzakciónál is komoly a különbség.
  @Én is akarok… Mondjuk gondolom havi 100KHUF díjat nem csinálnál magyar szolgáltatónál mert kevesebbet trédelnél a tranzakciós díjak miatt.