Unicredit Partner Aktív Zéró számlacsomag

Bobo kommentelte be az Unicredit Partner Aktív Zéró számlacsomagot, amit olyan Eon lakossági ügyfelek igényelhetnek, akiknek nincs vagy nem volt a megelőző egy évben az Unicreditnél lakossági számlacsomagjuk.

A gond az, hogy a leírás alapján csak az igényelheti, akinek a nevére az Eon számla érkezik, szó szerint véve még a házastársa sem kérheti. Hogy ezt mennyire veszik komolyan, nem tudom, de elég ostobaság.

Ha legalább 75 ezer forint érkezik a számlára havonta utalásból (akármilyen utalásból, vagyis mondjuk a saját Cetelem számlád közötti havi pingpongozás ér, de a pénztári befizetés a saját számládra nem), akkor nincs havi díja.

Az utalás költségmentes mobilalkalmazásból és ami ritka, hogy a bankkártya is.

Apróbetűs rész, hogy a díjmentesség visszavonásig érvényes, de ez nem jelent semmit, csak a biztonság kedvéért írja bele a bank minden kondíciós listájába. Ettől függetlenül még ott van.

Elég jónak tűnik, s miután az Eon piaci részesedése 40% feletti és áram minden háztartásban van, elég sokak számára elérhető a lehetőség. Kondíciós lista erre.

Share

68 hozzászólás

 • Andras
  Sosem ertettem hogy mi haszna szarmazik egy szolgaltatonak ha tole (latszolag) fuggetlen felteteleket szab? Jelent esetben hogy eon ugyfel legyen a szerzodo. Az eon jattol es valojaban ok fizetik a cehhet a hatterben es igy majd a bankszamla miatt nem akar aramszolgaltatot valtani az ugyfeluk?
 • Imre
  Tényleg így van. én az UCB-nél dolgozom és már tisztáztam ezt a kérdést: csak akinek a nevére a számla szól, az igényelheti. Az is szerepel még a kondilistában, hogy a Bank havonta ellenőrzi a jogosultságot, hogy még mindig EON-ügyfél-e az ügyfél, erre költözéskor érdemes gondolni.
 • Laney
  OFF: Miklos, kuldtem at emailben ket resznyi Akademias begepelt szoveget a feliratozashoz, ill. uton van egy harmadik is (2. eloadas 1. es 2. resz, ill. a 6. eloadas keszul). Az emailben kerdeztem, de akkor megkerdezem itt is, hogy van meg szukseg segitsegre vagy mar megvagytok ezzel? Csak mert ha akkor nem csinalom meg ujra. 🙂
 • Juhika
  Ez akkor lesz nagyon izgi, ha az ELMű-Émász ügyfelek is EOn számlát kapnak majd 2020 júniustól, ha lezajlik az átvétel
 • Unemployed
  Én érteni vélem az E.ON-t, hogy próbál ügyfeleket megtartani, mert saját tapasztalataim alapján nem egészen normális, aki nem jön el tőlük.

  A nejemnek most kapcsolták ki a mérőóráját egy olyan tartozás miatt, amely még a tulajdonszerzése előtt keletkezett (mellesleg már ki is fizették) és hiába bizonygatta, azt mondták vagy fizet 17.800-at, vagy leszerelik az óráját. Ma küldtem el a panaszt, de esélyes, hogy a fogyasztóvédelem is hamarosan jön.

  Nálam egy éve hasonló sztori: a bérbeadott lakásnál korábban én voltam az előfizető, elektronikus számla, aztán a bérlő, amikor visszaköltöztünk, próbáltam visszaíratni (több dokumentumot kértek, mint egy bíróság a tulajdonomban álló ingatlanra az előfizetés visszavételére) és hogy jöjjön az első számla megint elektronikusan a régi elektronikus regisztráció alapján. FOLYT…

 • Unemployed
  FOLYT…
  Ja azt nem lehet, az első csak postán jöhet és azt kell regisztrálnom megint online felületen. Nem jött meg, csak a felszólító, persze az analfabéta ügyintéző még a címemet sem tudta jól leírni a lakcímkártyámról.
  Le is írtam nekik előtte online, hogy az lesz a vége, hogy nem fogom megkapni a számlát és a végén még ki is kapcsolnak, még szerencse, hogy a postás legalább a fizetési felszólítót már ki tudta kézbesíteni a rossz címzés ellenére.
  Egyébként hasonló esetben nem is lehet online újra regisztrálni, be kell menni és ücsörögni két órát+szenvedni az analfabéta ügyintézőkkel.

  Aztán a díjnet-en 2 perc alatt átregisztráltam az NKM-hez, kijöttek szerződést kötni (!!), még tulajdoni lapot sem kértek és semmit mást sem és azóta alkalmazáson keresztül küldök mérőállást és másnap jön a számla.

  EON: 30 évvel lemaradt, ügyfélszívató, primitív, agresszív szolgáltató. El kell jönni.

 • Szakértő
  Az Unicredit bank nálam már eljátszotta a bizalmat. Amikor bejöttek Magyarországra és megnyitották az első bankfiókjukat, akkor volt egy teljesen ingyenesnek hirdetett bankszámlacsomagjuk. Megnyitottam. Néhány hónap után bevezettek egy “jelképes” 200 forintos havidíjat, amit azután szépen lassan de alattomosan elkezdtek emelgetni és további díjakat is kezdtek bevezetni. Hamar elegem lett belőle, hogy fejőstehénnek néznek és lezártam a számlát.
  A múlt ismerete előre vetíti a jövőt. A bizalom egy nagyon fontos tényező bankválasztáskor. Mindenki jól gondolja át hogy melyik bankot választja. Az Unit én biztosan nem fogom újra a bizalmamba fogadni és másnak se fogom ajánlani.
 • Sandor
  Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a szakszervezetek nyújtotta kedvezményeket.
  ligapenzugyiportal.hu/

  Pl. Sok hasonló lehetőség van.

 • pirike

  A pék sem süt ingyen kenyeret…:)

 • Mugler
  Létezik még olyan ingyenes bankszámlavezetés, ahol X forint számlán parkoltatásáért jár a kedvezmény?
 • Szabolcs
  “pirike
  2020-01-09 at 13:06”
  Szerintem nagyon félreértesz vmit.
  Amúgy akinek nincs 0-ás ktsgű számlája, az miért ne próbálhatná ki, ha jól értettem a kártya is ingyenes. Ha elkezdi emelgetni, akkor meg ott kell hagyni őket.
 • Fűszeres
  Egyetértek Szakértő szavaival: Az Unicreditnél ez egy bevett taktika sajnos régóta: kedvező feltételekkel olcsó számlacsomag….VISSZAVONÁSIG! Értsd: áthülyítenek sok embert, mert milyen kedvezőek a feltételek, aztán hirtelen megszűntetik/átsorolják a delikvenst sima, DRÁGA számlacsomagba!
  Az utolsó előtti bank lenne az Unicredit, ahova beteszem a lábam…….az utolsó az otp lenne!
 • Zol
  Kicsit kapcsolódik:
  Áprilistól a privilégiumból privilégium standard lesz az ersténél, mondanom sem kell, hogy a tranzakciós díjak teljes áthárításával…
  Én bepróbálkoztam egy levéllel, és hogy ne rakjanak már át egyedileg bírálják el. A minimum 150 ezer helyett sokkal több jön a számlára (odaírtam, hogy máshol már prémium lennék, lásd később), van hitelkártya, lakástakarék, stb… Most válaszoltak. Khm…Ha nem jó nekem a Standard, válthatok Erste Egyszámlára. Hát kössz, de nem…
  Na és idevág, hogy a Rafi számlanyitási akciót hirdetett, 20k jár annak, aki most nyit számlát, és 1 évig megtartja. Ha nem kellek az Erstének, hát így jártak. Megjegyzem az Erste hitelkártyájánál szerintem nincs jobb a piacom (nekem legalábbis), elvileg az megmaradhat folyószámla nélkül is.
 • Alfa
  kb. 10 banknál van/volt folyószámlám. Többet hagytam ott azért mert drága volt, hibázott, vagy feleslegessé vált.
  Igazából mindegyik problémás, ezért szigorúan pénzügyi alapon, költség/haszon elemzés után döntök.
  Az Unicredit viszont totál béna volt, alapvető dolgok sem működtek.
  Majd ha náluk lesz a legjobb bankszámla, az év online bankjának választják és a legjobb hitelkártya visszatérítést kínálják, akkor elgondolkozom rajta.
 • Die, Unicredit, die!
  Tavaly sokallván az OTP Bankos költségeket belekezdtünk egy bankváltásba, munkahelyi kedvezményes lehetőség miatt jött szembe az Unicredit. A számlacsomag maga jó, más kérdés, hogy nem gondoltam volna, hogy az OTP után bármilyen netbank-ra azt mondom, hogy szar, de az Uni-é kimagaslóan az. Zérushoz konvergál az elintézhető dolgok száma, még utalási limit állítás miatt is telefonálni kell…

  De ezt még az olcsóság miatt lenyeltük volna, de az, hogy egy szeptemberben beadott minősített fogyibarát hitelt január elején, majdnem négy hónap után utasítanak el, azt nem. Pedig nem beszélünk nagy összegről, 10M, 10 évre, egész jól is keresek. Először a mögöttes ingatlanba kötöttek bele (OTP-nek 3 éve ugyanilyen állapotban jó volt), aztán a meglévő tartozásokról kértek egy olyan speciális igazolást, ami KHR-ből elérhető infókat tartalmazott csak, de csak várhatott vele az ügy plusz egy hónapot. F

 • Die, Unicredit, die!
  Folyt: Aztán még pörögtek még kétszer 15 napot a semmin (ezen a ponton be sem avattak, a front office vitázott a back office-szal), aztán december elején jött a babaváró. Ott az a szépség történt, hogy külön kérdésemre is azt mondták, hogy nem, a babaváró nem fog bezavarni a már bent lévő lakáshitel kérelembe, belefér. Az igénylés után már jött a telefon, hogy mégsem. Hát de jó. Sebaj, volt OTP-nél nem gyakran használt folyószámla hitelkeret, tüntessük el gyorsan, 23-án, Karácsony előtt. Eltüntettük, 5 napos KHR bejegyzést vállalt az OTP, kértem az Uni-t, azt várjuk meg. Ekkor jött az a tájékoztatás, hogy szuper, most már biztos beleférünk. 2-án aláírtuk és ezzel véglegesítettük a babavárót, ki is utalták. Aztán jött a hideg zuhany, nem férünk bele így sem, elutasították a kérelmet.

  Nem találok szavakat, sikerült még az OTP-t is messze alulmúlni, pedig alacsonyan volt a léc….

 • gaborr
  🙂 az én sztorim: Nagymamám 30 éve meghalt, Édesanyám volt az örökös, ő örökölte a villanyórákat is. (akkor még nem volt EON, hanem DÉDÁSZ volt) Senkinek semmi infója nem volt arról, hogy ott van még egy + villanyóra is. Erre akkor derült fény, mikor Édesanyám meghalt 13 évvel ezelőtt. Mindenféle módon próbáltam megszüntetni azt a villanyórát, de olyan papírokat kértek, amit nem tudtam prezentálni. Havonta jött a felszólító levél, Faterom visszapostázta mindet bontatlanul. Már belső kapcsolataimat is megpróbáltam felhasználni, de nem sikerült megszüntetni. Azóta a házat már lebontották, kb 8 éve egy ALDI működik a helyén. Majd tavaly jött az EOS-tól felszólítás, hogy rendezzem az elmúlt 30 év tartozását. Kértem mutassák be a követelésük alapját, természetesen nem tudták bemutatni, úgyhogy elköszöntünk végre egymástól. Én sem értem, hogy tud működni még ez a cég
 • attila
  unemployed, eonnál érdemes mindent emailben intézni szkennelt dokumentumokkal, a központokban akik kezelik azok már régi motorosok, én 1000 éve nem voltam ügyfélszolgálaton, hallomásból tudom hogy rengeten új, hozzá nem értő dolgozik ezeken a helyeken, sajnos a “termelékenység” az még ennél is lejjebb fog süllyedni mert akik kicsit is értelmesebb azt már felszívták a cégek korábban….
  nekem mindent ügyesen intéztek, de bármi problémám volt egyből szkennelt dokumentum a központba és pár napon belül jön a válasz….
 • Indexkövető
  Tudom nem ide tartozik, a DigiMobillal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak, megbízható, érdemes számhordozással váltani? Azért kérdezem mert a Digi ügyfélszolgálata azt mondta h van lehetőség számhordozásra, tehát a 3 mobilszolgáltatótól át lehet jönni. Érdemes tehát, milyen a térerő, jó a mobilnet? Azért kérdem mert ha már áthordoztam és nem olyan jó, akkor nehéz visszacsinálni.
 • Hookerhunter
  Én hitelszerződésem miatt az unicredithez vagyok láncolva még. Senkinek sem ajánlom a bankot számlavezetésre. Egyáltalán nem 21. századi az egész. Minden apróságért fiókba kéne rohangálni. Ott meg bohóckodnak ezzel a prémium banking témával. Előbb sorra kerülnék, ha nem lennék prémium. Applikáció, és webes felület is hulladék, pedig nemrég cserélték az egészet. Ha valami érdemlegeset szeretnél módosítani, fáradj be a legközelebbi fiókba. Amint tudom végtörlesztek, és hírből sem akarok tudni róluk többet 🙂
 • Laci
  A bankmonitoros CIB ECO-nál ez sem tűnik jobbnak. (Meg nem látom a készpénz felvételes kondíciókat itt.) És ott csak az nem köthet aki már most is CIB-es. Vagy van valakinek negatív tapasztalata ezzel? Csak mert ha egyszer tényleg megszűnik az Erste privilégium L akkor az a terv, hogy oda megyek.
 • matetoth

  a két piac egészen más, a pék nem is adna ingyen kenyeret, de nem is szerződsz le pékkel potenciálisan 10+ évre.

  Ettől még emelhetnek árat a bankok is, de mi lehetünk mérgesek, ha megteszik (pláne egy számlánál, ahova az ingyenesség miatt mentünk).

 • Névtelen
  A pék nem is használja a pénzemet…
 • VAG
  Az Unicredit messze a leginpotensebb a Magyarországon működő bankok közül, aki havi párszáz forint megspórolása miatt oda viszi az ügyeit, az rengeteg ősz hajszállal fog fizetni.
 • Szabó Gábor
  Ahol van térerő ott pontosan ugyanúgy működik mint a nagy szolgáltatók.
  Ahol nincs, ott esetleg wifire csatlakozva ugyanott vagy. Viszont nagyon kevés helyen van térerő, érdemes kikérni egy kártyát és végigmenni azokon a helyeken ahol jársz.
 • Tamás
  “Tudom nem ide tartozik, a DigiMobillal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak, megbízható, érdemes számhordozással váltani? Azért kérdezem mert a Digi ügyfélszolgálata azt mondta h van lehetőség számhordozásra, tehát a 3 mobilszolgáltatótól át lehet jönni. Érdemes tehát, milyen a térerő, jó a mobilnet? Azért kérdem mert ha már áthordoztam és nem olyan jó, akkor nehéz visszacsinálni..”

  Ugyanannyi idő visszamenni, mint oda, törvény írja elő a folyamatot, amitől nem térhetnek és nem is térnek el.

 • Bjozef
  Az én EON-os sztorim:
  Pár éve egy keményebb téli havazás után összeomlott a hálózat napokra, a “jól” karbantartott oszlopok, tartók derékbe törtek… Nagylelkűen az EON fizetett kárpótlást, de még hogy! A körjegyzőségek vállalták is volna, hogy összeírják és segítenek a kártérítés megállapításában, de az EON úgy gondolta, hogy majd Ő megoldja. Minden mérőórára külön-külön kifizettek egy havi áramfogyasztásnak megfelelő összeget. A külön-külön úgy értendő, hogy a vezérelt és simára is fizetett egy-egy havit (szinte minden háznál ilyen volt alapban), plusz a 3 fázisra, hegyi pincékre, garázsokra, stb. ugyanúgy kifizetett egy-egy havit :-). Páran szép összeget kaszáltak azon a télen….
 • Unemployed

  Nálam az email sosem jött be náluk. A mérőóra visszavételnél 3x tájékoztattak félre. Miután már leszerződtem az NKM-mel, akkor írt egy hölgy, aki összefoglalta, hogy mikor mit válaszoltak a kollégái és hogy azok milyen tévedéseket tartalmaztak és elnézést kért. Azt írtam neki, hogy legyen az én elvesztésem jó esettanulmány nekik. Azt hiszem most már eljutottak odáig, hogy a szerződés megkötésekor azonnal lehet igényelni e számlát.
  A nejem szinte csak online levelezett velük, teljesen haszontalanul, az utolsó válaszban döbbenetes módon pedig csak leveles fellebbezési lehetőséget kínáltak fel, online-t nem is.
  Részemről erre az életre elég volt belőlük, a nejem óráját ma kötik vissza, az első számla kézhez vételekor azonnal megy át az NKM-hez, a díjat pedig reklamáljuk tovább.
 • Hufeisen
  Hát nekem is sok bankhoz volt már “szerencsém”, de eddig messze az Uni a legalja. Aljas, hazug rabló banda.
 • Endre

  Gránit Bank oldalán nézz körül.

 • OTP
  OTP-s vagyok évek óta. Most épp Jump számlám van. Én meg vagyok elégedve a netbankkal, a Simplevel (egyszerű parkolás, egyszerű NFC-s fizetés, egyszerű jegyvásárlás, autópálya matrica, stb.), a mobilos fizetéssel, az ügyfélszolgálattal, az automatákkal.
  Igaz nincsenek nagy igényeim, hitelem sincs, nem járok sokat ügyfélszolgálatra. Erre jön a fizum, aztán megy tovább 2-300k takarékszámlára/tőzsdére/államkincstárba. A havidíja a számlámnak azt hiszem 155 Ft, jár hozzá webkártya, amit sokat használok online vásárlásoknál (főleg külföldön). Bankkártyáért még nem kellett fizetni ha jól tudom, vagy max. 3k-t egy évvel ezelőtt. Az utalások díja fix 30 Ft. Ezért választottam ezt a számlát, mert ilyen fix díjat egyik banknál sem találtam. Ez azért fontos, hogy 300k utalásnál ne 1800 Ft legyen az utalás díja (0,6% díj esetében).
  Ti tudtok mostanában jobbat javasolni ettől?
 • Mammut2
  Unicreditnél van a lakáshitelem, és a munkáltatói megállapodás miatt Partner Aktív Plusz számlám, amiben csak az utalásért kell fizetni (0,328 %). 528 ft havonta a szla.vezetés de visszautalják. A csoportos b. ingyenes.
 • birzol
  Digi mobil: amennyire mondták, hogy nincs frekvencia tartománya, nem lesz sávszélessége, stb. meglepően jól működik. Megyeszekhelyen belvárosban is azonnal indul a YouTube, pedig biztos sokan használják.
  Viszont ahol lehet alá tesz még az NMHH is. Nem kötelezte a többieket nemzeti roamingra, és úgy tűnik a mostani frekvencia pályázatból is ki akarják zárni az Invitel bünti miatt, miközben nem is a magyar digi hanem a holland anyacég nyújtotta be a pályázatot. A Telenor is most kapott 1.8 milliárd büntit, de az nem számít. :-/
  Félek, hogy nagyon ellehetetlenítik a digit ha nem tud több frekvenciát szerezni. Sajnálom őket, évek óta csak befektetnek, nulla bevétellel.
  Hozz ki egy kártyát, próbáld ki, ha jó egy következő kártyára hordozd át a számot. Nagyon cool a korlátlan net és 5 forintért beszélni belföldre – külföldre 🙂 Nekem egyelőre csak második kártya, de egyre többet használom.
 • Kiszamolo
  birzol, azért azt is tudni kell, hogy például Budapesten is sok helyen nem működik, pl. az Alléeban csak a két szélén van térerő, középen nincs vétel. Ami azért nagyon ciki.

  Egyelőre fő kártyának én nem használnám. Dual SIM-es készülék a megoldás.

 • Hudi
  @indexkoveto:

  Attól függ, hogy mire használod a mobilszámodat és merre mozogsz. Ha második kártya akkor már lehet. Ha szóló kártya, akkor viszont ha csak ritkán használod/keresnek és beéred hogy a roaming még csak Európa nagy részére terjed ki (bár ott ha van némi technikai türelmed akkor egész jó) s Magyarországon még kisebb a lefedettség (elsősorban Budapesten + néhány “Dunán inneni” nagyobb városban van (de beltéren akkor is érhetnek meglepetések)).

 • Unemployed

  A Spíler (Vajna=TV2=Fidesz) szívatása a Premier League meccsek miatt hatalmas hiba volt, be kellett volna nyelniük és nem zsarolni őket, hogy csak a meccsek feléért teszik be őket a Digi csatornái közé.
  Ha gondolkodtak a mobilhálózat fejlesztésében, akkor ez nagyon súlyos hiba volt. Ezért kapják, amit érdemelnek.

  De amit most a SportTV-vel csináltak, az is durva volt.Nem mondom, hogy fizessenek a nézettségen felül a csatornákért, de hogy tárgyalás nélkül kiteszik a Spektrumot és a SportTV-t és Chicken Game-et játszanak, amely végén Szilveszterkor, 3 órával éjfél előtt megállapodnak, az felháborító. Mutatja, hogy mennyire tisztelik az előfizetőket: semennyire. Pedig elvben értük volnának.De igazából nem.

  Ilyen mentalitású román kisvállalati, zsarolós üzleti stílus nem kell ebbe az országba, teljesen idegen nálunk. Remélem, hogy egyszer eladják a céget egy komoly befektetőnek..

 • birzol
  Nem az a ciki, hogy a debrecen Plázában az ALDI ban is a fél éve startolt DIGI nek nincs térereje, hanem hogy a mindig is a piacon lévő Telenornak is csak edge, tehát gyakorlatilag a messenger hívás sem működik. A pláza sem ma épült, hanem vagy húsz éve.
  Az ilyen beton halmazokat, metró útvonalakat stb. nem kívülről, hanem belülről szokták lefedni. Ezért nem ciki, hogy a DIGI még ilyen irányba korlátozottan lépett, előbb kismillió tornyot húz fel kint.

  Amúgy az nem fér a fejembe, hogy a nagy magyar-nemzetizmusban, külföld- és multiutálatban oké, hogy nem támogatnak egy romániai magyar piaci szereplőt, de hogyhogy lépten nyomon akadályozzák? Azt gondolnám tárt karokkal fogadnák a belépését, de nem. Tudni lehetett, hogy a magenta a stratégiai partner. Talán mert Teszári Zoltán mindig is távol tartotta magát a politikától? Komolyan érdekelne…

 • Csaba

  A Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 számlacsomagjában, ha a hónap utolsó munkanapján a megtakarítások összesített egyenlege minimum 8 millió Ft, akkor szinte minden ingyenes.

  Igaz offtopic, de ha már szóba jött a mobilinternet, melyik szolgáltatónál lehet a legkedvezőbb áron mobilnetet kapni? Nem kell sok, havi 1 GB nekem bőven elég. (Dual SIM-es telefonom van, de sajnos nem vagyok Digi ügyfél, így az kiesik.)

 • P. G.

  Már nem lehet náluk választani a Jump számlát. Ez a fix utalás költség elég progresszíven hangzik, valószínűleg annyira jó volt, hogy meg kellett szüntetni. 🙂

  Én 25 éve OTP-nél vagyok. Pont azért nem akarok váltani, ahogy itt is látom, mert cseberből vederbe kerülhetek. Lehet, hogy az ember 2-3 évente bankváltásra kényszerülne az utólag változó feltételek, kiderülő turpisságok miatt.

  OTP pozitívum: több nagy munkáltatóval megállapodtak (pl. PTE), ha tőlük jön a munkabér, a havidíj felét elengedik. Más kérdés, hogy szerintem máshol is a költségek nagy részét más jogcímen vonják le. Plusz még: net- és mobilbank, Simple, ATM és bankfiók hálózat, családban másnak is OTP van (utalások).

  Negatívum: úgynevezett “időszakos költségek” levonása minden máson (havidíj, utalási díj, SMS) FELÜL, ezt soha nem tudtam mit takar. Állandó utalás?

  OTP-n belül megnézem az új számlacsomagokat.

 • Unemployed

  Tiszteletben tartom a véleményedet, de az egészen biztos, hogy a 100 milla megtakarításomból legalább 1 annak a következménye, hogy soha semmilyen kapcsolatom nem volt az OTP-vel.
  Egészen pontosan a 90-es évek elején még kihasználtam, hogy csekkel fel lehetett turbózni a 26-i számlaegyenleget (lehetett rajta keresni havi majdnem 3.000 Ft-ot),de utána körülnéztem a piacon és rájöttem, hogy minden bank kb mindent ingyen ad, kivéve az OTP,amely mindenért vastagon díjat számol fel.

  Egy stratégiai tanácsadó fogalmazott kb úgy, hogy az volt a céljuk, hogy az elkerülhetetlen piacvesztés úgy menjen végbe, hogy közbe halálra keresik magukat,
  Nyilván az eszméletlen díjakon fejlesztették is a szolgáltatásaikat, de a havi ügyfelenkénti 2-3.000 Ft-ot számold át 25 évre.
  Azt is mondhatjuk, hogy az OTP részvények 100.000-szeres értéknövekedését a magyar lakosság kényelmessége fizette és táplálta

 • Szabó Gábor
  Tavaly kerültem az OTP-hez, mert csak ők adtak személyi kölcsönt, gondoltam, annyira nem lehet rossz!
  Bázis számlacsomagot választottam, akkor épp nem volt jobb. Aztán jöttek a gyomrosok ököllel.
  Például az alkalmazásban, ha állítok bankkártya limitet, akkor az 23 ft.
  Bankok belül-kívül ugyanannyi az utalás, és minimum 227 a díja.
  A számlavezetési díj összesen 1000 ft alatt van, de ez horribilis a normális bankoknál lévő 0 ft-al szemben.
  A webbankos belépéshez kell egy azonosító, a számlaszám meg egy jelszó. Túl van dramatizálva.

  Hogy jót is mondjak: Jó az alkalmazás.

  Mihelyst lejár a cigánykőcsön, azonnal bezáratom a számlát.

 • headset

  “A Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 számlacsomagjában, ha a hónap utolsó munkanapján a megtakarítások összesített egyenlege minimum 8 millió Ft, akkor szinte minden ingyenes.”

  Mugler valóban ezt kérdezte és a válasz igaz.

  De ha a 8 millió forintnak a hozama a Raiffeisennél akár csak egy százalékkal kisebb mint máshol, akkor az havi 6667 forint veszteség. Ezért ezt a feltételt csak akkor érdemes választani, ha valaki szerint a Raiffeisenen keresztül elérhető befektetések a legjobbak.

  A másik feltétel (400 ezer forint beutalása bankon kívülről, legfeljebb 3 részletben) sokkal könnyebben teljesíthető.

  Általában igaz, hogy a kedvezményes számlavezetésért a bankok olyan magas összeg parkoltatását kérik, ami nem éri meg.

 • combo
  Hát, a Rafinál tavaly megszüntették a piac egyik legjobb számlacsomagját, az Aktivitás 2.0-t. (Az új Aktivitás 3.0 rendesen meg lett drágítva.) Az új Díjnyertes számlacsomag jó lehet, ha sokat keresel és aktívan használod a kártyát, de engem taszítanak a havidíjszámolásnál az olyan pontok, hogy “minimum 20 bankkártyás vásárlás” meg “a mindenkori BRUTTÓ minimálbérnek megfelelő jóváírás”. A Gold 2.0 pedig a nem akciós havidíja miatt felejtős nálam, elég egyszer-kétszer benézni. Persze a 20.000 ft ajándék elgondolkodtató.

  Szomorú, de ott tartunk, hogy szerintem az OTP Smart a legjobb számla perpill (átlagos keresetre, átlagos felhasználással, online ügyintézéssel). Az OTP a devizát is viszonylag korrektül váltja a többiekhez képest.

  Vagy ha az ember szereti a megbízhatatlan informatikai rendszereket, akkor bankmonitoros CIB Eco.

 • combo
  Hát, a Rafinál tavaly megszüntették a piac egyik legjobb számlacsomagját, az Aktivitás 2.0-t. (Az új Aktivitás 3.0 rendesen meg lett drágítva.) Az új Díjnyertes számlacsomag jó lehet, ha sokat keresel és aktívan használod a kártyát, de engem taszítanak a havidíjszámolásnál az olyan pontok, hogy “minimum 20 bankkártyás vásárlás” meg “a mindenkori BRUTTÓ minimálbérnek megfelelő jóváírás”. A Gold 2.0 pedig a nem akciós havidíja miatt felejtős nálam, elég egyszer-kétszer benézni. Persze a 20.000 ft ajándék elgondolkodtató.

  Szomorú, de ott tartunk, hogy szerintem az OTP Smart a legjobb számla perpill (átlagos keresetre, átlagos felhasználással, online ügyintézéssel). Az OTP a devizát is viszonylag korrektül váltja a többiekhez képest.

  Vagy ha az ember szereti a megbízhatatlan informatikai rendszereket, akkor bankmonitoros CIB Eco.

  (Bocs, ha duplázok, de szerintem az előbb nem ment el)

 • Béla
  Offtopic:
  A TBSZ a gyűjtő évben is adómentes?
  Ha a gyűjtő évben veszek a TBSZ-re részvényt és nem adom el a következő év elejéig, akkor az 5 év letelte után adómentesen vehetem fel a pénzt? Vagy az első év végi árfolyam alapján adóznom kell?

  Bocsi az off-ért, de sajnos a TBSZ-es cikkekhez már nem lehet hozzászólni.

 • headset
  @Béla
  “A TBSZ a gyűjtő évben is adómentes?”

  Igen.

  Akkor is, ha a gyüjtőévben eladod a rövidtávra vásárolt részvényt vagy más módon kelekezik hozamod. Az is adómentes lesz, ha nem bontod meg a számlát a következő 5 naptári év végéig.

 • Nbazs
  @unemployed: Ugyanarról az OTP bankról beszélünk? Nekem a havi számlavezetés 524 Ft-ba kerül (Smart csomag, ebben benne van a Direkt összes SMS-e, valamint a havi első 5 csoportos/online átulalás ingyenessége (utóbbi sajnos már újonnan nem köthető, de szerencsére az OTP korrekt volt eddig annyira, hogy erőszakkal nem pakol át más csomagba)) Ami még ehhez hozzájön a kártyadíj, ez a tavalyi évben 2317 Ft volt. Na most ha úgy időzítek pl ruha/cipő vásárlást, ezeket a költségeket simán visszahozza a vásárlási kedvezmények jóváírása.

  Értem én hogy divat utálni mindent ami magyar (pláne ha még a kormányzathoz is lehet kapcsolni) de azért ne legyünk már inkorrektek, az a másik véglet.

  @szabo-gabor: Próbáltad már az OTP Direkt belépéshez a mobilalkalmazásos QR kód beolvasást? Egyszerű és nagyszerű. Ráadásul ugyanez a módszer él az OTP-s felületen a bankkártyás fizetéseknél is.

 • Unemployed

  A piaci verseny fokozódása miatt ma már nem szállhatnak el, de a tr.ill bevezetése előtt teljesen reális volt a piacon, hogy évi 1.000 Ft-ból lehetett számlád és debit kártyád.
  Pl. a KH Zero 150.000 Ft bejövő összegnél nullázta a számlavezetési díjat és az éves kártyadíjat is nulla forint volt, természetesen korlátlan ingyenes pénzfelvétellel. De Erste, CIB dettó, kb mindenhol volt totál ingyenes számla, ehhez képest kell nézni az OTP-t 2013-ig.
  Nemcsak betéti kamatban voltak kutyaütők (2-3%kal a versenytársak alatt lekötött betéteknél), de 4-600 Ft havi szlavez.díj, pénzfelvételi díj, utalási díj és minden volt, ami csak az eszükbe jutott.
  A nehezen mozgatható anyukám is eljött tőlük 2010-ben, már elviselhetetlen lett a ktgszintje
  Ma az általad leírtak nem durvákk, bár CIB online nekem ma is havi 400 Ft-ért totál ingyenes korlátlan ingyenes utalással (bár bankkártyám nincs).
 • Unemployed
  Anyukámnál úgy emlékszem az verte ki a biztosítékot, amikor a csoportos beszedési megbízások díját felemelték valami tételenkénti 100 Ft-ra, volt neki vagy 7-8 levonása havonta. Természetesen az összes többi banknál ennek sem volt költsége, ha a legjobbat választottad.
  Arról ne beszéljünk, hogy ma már hitelkártyával fizetem a számláit (és még visszatérítést kap) és ezért kapok tőle kp-t (ezért nem kell bankkártya sem), de ez volt a jellemző az OTP-re a 2000-es években, ott ütöttek, ahol a legjobban fájt, gátlások nélkül nyomtak költségeket olyan tételekre, amelyek nyilvánvalóan ingyenesek voltak a piacon mindenhol.
  És akkor nem is beszélve arról, hogy a hiteleik is sok ezerrel felette voltak és vannak a piaci benchmarknak és akkor nagyjából meg is fejtettük az OTP “világsikerének” titkát.
  A sörön 10 Ft spóroláson rugózó emberek nagyvonalúan tűrték, hogy az OTP szétchargeolja őket.
 • Zsolti
  @nbazs: Szeretném én is átváltani a Net számlacsomagomat Smart-ra. Rákérdeztem a neten, a chat-ben, hogy lehet-e. Azt írták, hogy lehet, de be kell menni a bankba. Bementem a számlavezető bankba, és azt mondta az ügyintéző, hogy meg kell szüntetni a netbankos szerződésemet, és újat kell csinálni, mert ennek más a felülete, más applikáció van hozzá, a Simple. Itt kezdett gyanús lenni a dolog, mondom, hagyjuk, egyrészt nem akarok itt éjszakázni, másrészt ott még vannak fontos, letöltendő kivonatok. Jól sejtem, nettó baromság volt, amit az ügyintéző akart csinálni? A Smart csomag leírásaiban mindenhol azt olvasom, hogy így az OTPdirekt meg úgy OTPdirekt, stb. Ami még érdekelne, hogy tényleg összegtől függetlenül 24Ft az utalás díja? Elutaltam a megtakarításomat (2M Ft) az államkincstárhoz, és utána vakartam a fejemet, amikor megláttam, hogy ez mennyibe került.