Unicredit Partner Aktív Zéró számlacsomag

Bobo kommentelte be az Unicredit Partner Aktív Zéró számlacsomagot, amit olyan Eon lakossági ügyfelek igényelhetnek, akiknek nincs vagy nem volt a megelőző egy évben az Unicreditnél lakossági számlacsomagjuk.

A gond az, hogy a leírás alapján csak az igényelheti, akinek a nevére az Eon számla érkezik, szó szerint véve még a házastársa sem kérheti. Hogy ezt mennyire veszik komolyan, nem tudom, de elég ostobaság.

Ha legalább 75 ezer forint érkezik a számlára havonta utalásból (akármilyen utalásból, vagyis mondjuk a saját Cetelem számlád közötti havi pingpongozás ér, de a pénztári befizetés a saját számládra nem), akkor nincs havi díja.

Az utalás költségmentes mobilalkalmazásból és ami ritka, hogy a bankkártya is.

Apróbetűs rész, hogy a díjmentesség visszavonásig érvényes, de ez nem jelent semmit, csak a biztonság kedvéért írja bele a bank minden kondíciós listájába. Ettől függetlenül még ott van.

Elég jónak tűnik, s miután az Eon piaci részesedése 40% feletti és áram minden háztartásban van, elég sokak számára elérhető a lehetőség. Kondíciós lista erre.

Share

68 hozzászólás

 • Zol
  OFF
  SOS HELP!

  Pénteken megnyitottam a Gold 2.0-át, és a meglévő erste privilégium számlát meg szeretném szüntetni. Ám de van erste lakástakarékom és onnan vonja a bank beszedéssel. Anno kaptam számlanyitási kedvezményt (elengedtek 3×20 ezer forintot), és most előkerestem a hirdetményét és van benne egy ilyen bekezdés is:

  “Ügyfél vállalja, hogy a lakossági-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-előtakarékossági szerződésből keletkező betét, díj, költség, stb. fizetési kötelezettségének kizárólagosan csoportos beszedési megbízással, kizárólag az ERSTE BANK HUNGARY ZRT.-nél megnyitott forint lakossági bankszámláról tesz eleget a számlanyitási díj, az első havi megtakarítás és a számlavezetési díj befizetésének/átutalásának a kivételével.”

  Ez most azt jelenti, ha átutalással fizetném másik bankszámláról, visszakérnék a kedvezményt?

 • Zol
  Na jó, biztos hogy azt jelenti… E miatt akkor nem tudom megszüntetni, míg megvan a lakástakarék, mert bukom a 60 ezret. Viszont az új standard privilégiumban tényleg már munkabérnek kell lenni a 150 ezernek? Akkor még az se működik hogy a gold számláról ideutalom. Marad az az opció hogy az erstére jön a pénz, és onnan utalom tovább a gold számlára. A Rafit nem érdekli hogy az erstés számlámról jön a pénz? Most akkor év végéig ezt kell játszanom. Van valakinek jobb ötlete, illetve csekkoltátok az új erste standard hirdetményt, tényleg így van ahogy írtam, mindenki így értelmezi?
 • combo
  @Zsolti: Nekem is új netbank azonosítót + bankkártyát adtak, amikor áttértem Smartra. Ránézésre a netbank ugyanaz; annyi, hogy pl. bekerültek a számlacsomaghoz tartozó, online ki-bekapcsolható kedvezménycsomagok (mobilappot a Smart előtt még nem használtam, de most a standard SmartBank appal megy).

  A bankszámlaszámom nem változott, a régi OTP-s kártyám éves díját arányosan visszaadták. Annyi volt a kényelmetlenség, hogy új netbank azonosít kellett megjegyezni.

  De ez 2-3 éve volt.

 • doboz
  Erste Privilégium L vajon lesz hosszabbítva, mint az utóbbi években mindig?
 • Petike
  @Zol: működik, ha az Erstés számláról utalod a Rafisra. Én is úgy csinálom.
 • Zol
  Nem lesz, egy rosszabb konstrukciós privilégium standard nevű lesz helyette áprilistól
 • bobo
  Kis magyarázat, mert látom, sokan értetlenkednek, miért ajánlottam a számlát: eddig Raiffeisen Aktivítás 1.0-t használtam, minden utalás ingyenes volt rajta, havidíj nélkül. Olyan megoldást kerestem, ahol a csoportos beszedésnél nem húz le a bank. Ez csak a díjnullázó csomagra váltva lett volna lehetséges, de legalább 20 vásárlás kell hozzá, mint írták mások is. Mivel hitelkártyát használok másik banknál, ez ki is esett. Így keresgéltem tovább, a lehetséges altervatíva a Budapest bank jóljáró csomagja volt (1 évig minden ingyenes, utána drágul) valamit a CIB eco bankmonitoron keresztül. Ez utóbbi 2 évig lett volna biztos jó, ez után találtam meg ezt az ajánlatot az Unicredittől. Korábban már voltam ügyfél, pár dolgot elrontottak, ami miatt nem maradtam náluk, de ez olyan régen volt, hogy már a rendszerük sem ismert. Szóval kaptak most egy újabb esélyt, ha nem jön be, keresgélek tovább.
 • Nbazs
  @Zsolti:

  Új netbankom lett nekem is a váltáskor. (Akkoriban még Simple-nek hívták a csomagot.) Hogy erre miért volt szükség azt nem tudom, mert ugyanaz a felület ránézésre, de ha nekik ez a vágyuk, ám legyen. Bankkártyám is új lett, de ennek az is lehetett az oka, hogy lejáróban volt már eleve a régi. Ami a lényeg, a számlaszám maradt szerencsére.

  Átutalás díjában annyit tudok mondani, hogy nálam az első 5 tényleg ingyenes összegtől függetlenül, (a “rekordom” 10M feletti volt, és tényleg nem számoltak rá díjat) így a havi megtakarításokat mindig a hó elején intézem. (Ennek annyi előnye is van pluszban, hogy így biztosan nem azt takarítom meg, ami a hó végére maradna, hanem annyit költök max a hónapban, ami a megtakarítások után a számlán marad.

 • BuPe
  Nekem összes inkasszó díjmentesen OneCard-ról megy, havidíjat bőven kompenzálja a negyedéves visszatérítés.
 • Szgergo88
  Én nemrég hagytam ott az Unicreditet.
  Céges Partner aktív Plusz – 0Ft +500k ingyen kp felvétel/hónap.

  -Nyáron felvettem adott hónap vége előtt 3 azaz Három munkanappal nappal 500K-t, de a könyvelés csak következő hónap 1-én történt meg, így az adott hónapban felvett újabb 500k-ra érkezett egy 1800Ft-os kp felvét díj. Írtam panaszt, de a könyvelés számít!
  – A CIBel karöltve a piac legdrágább deviza átváltási költsége OTP/KHB rendre 5-7Ft-al alacsonyabban vált pl Eurót (külföldi vásárláskor)
  – Bankfiók elérhetőségek nyitvatartások vicc, Bpn talán a Duna Plázában van nyitva hivatali időn túl
  – bankkártya éves díj 4000huf körül. (otp smart 2400huf/év)
  Számlazárás esetén nincs időarányos visszatérítés az éves díjból.

  Ott a CiB eco 2 év full ingyen tranzakciós költségek nélkül.
  Vagy OTP Smart a vásárlási visszatérítésekkel, a Smart bank mesés,
  viszont nincs notify az appban.

 • Yema
  webkincstáron lehet bankkártyával is fizetni, nem számolnak fel költséget érte

  Én tavaly váltottam OTP-n belül számlacsomagot ha jól emlékszem Tempóról Smart-ra. Be kellett menni hozzá egy fiókba. Először egy kicsit vakarózott az ügyintéző, hogy hogyan oldja meg mert újra kellett kötni a szerződéseket meg ehhez a csomaghoz másik bankkártya járt. A csupasz számla költsége az éves kártyadíj, 2300 vagy 2700 HUF már nem emlékszem pontosan. Azért most év végén rám sóztak vagy 4700forint kártyadíjat nem tudom hogy jött ki nekik a matek amikor a régi kártyámat bevonták májusban az újnak meg az első évben ingyenesnek kellene lennie, kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni rá. Amúgy a számlához tartozik 5 takarékszámla ahova egyenként ingyen tudsz fel le utalni pénzt a folyószámlád és a takarékszámla között. Így nem kell a kártya limitjeivel játszani.

 • Felejtsd el!
  Az unicredit az alkalmazottaival is szemet, az ugyfeleivel sem kulonb…
 • Lajos
  barki tud barmit az ERSTE PRIVILÉGIUM L csomagról?
  2020.márciusig él….elvileg…utána?
  vannak hírek?
 • Nándi
  Unicredit-nél nekem is fent említett dolgok miatt fogyott el a türelmem.
  Xy cégnél elérhető ingyenes dolgozói csomag, sok kis *0Ft-os sorral, aztán szépen szemezgettek fél-1 évente hogy mi lett fizetős (szó nélkül ugye).

  Plusz teljesen röhejes dolgok pl:
  Az utolsó szög az volt amikor ilyen tételek jelentek meg, hogy mobil böngészőből léptem be a netbankba ezért adott hónapra 150 Ft. Ha valaki nem érti ez mi (én is hülyén néztem), tehát az történt, hogy mivel nem állítottam át az androidos chrome böngészőmet asztali nézetre ezért a netbank egy kicsit más elrendezésű felületen jelent meg az azonos funkciók eléréséhez ami plusz pénzbe került 😀

  Ja igen és amikor szóba került hogy állampapírt akarok venni noszogattak hogy náluk is lehet ingyenesen. 3.-4. célirányos kérdésemre vallották be hogy NEGYEDÉVENTE van egy “elenyésző” 0.25%-os költsége. >> évi -1% az akkori kb 3-ból.

 • gaborr
  @lajos nem lesz, már elkezdték kiértesíteni az ügyfeleket postai levélben, privilégum standard lesz helyette, nézd meg a hirdetményben.
  gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={FCF8561B-5517-414E-8788-B4BA069AE8FC}
 • unicredit a kedvencem
  Aki szeretné önmagát szivatni, annak hajrá. Csak náluk volt elérhető fix lakáshitel anno, ezért mentünk hozzájuk. Elég bő ráhagyással indultunk (4hó) az utolsó napon utalták ki, az utolsó 2 hétben minden nap veszekedni kellett velük. A webbank szerintem most már nem rossz, de mindenért pénzt szednek, pedig flottás számlában kezdtem én is és szinte semmiért nem kellett fizetni. Emellett a telefonos ügyintézés az kb semmire nem jó. Sőt a hiteleddel kapcsolatban ügyet intézni gyakorlatilag csak abban a fiókban tudnak ahol létrejött a hiteled. Bemehetsz másik fiókba is, ilyenkor megkokettálják az eredeti fiókkal és utána válaszolnak. A számla csak 1 ember nevén lehet, mert a rendszerünk nem tud többet kezelni. Nálunk a hitelszámla = bankszámlával. 5000ft-ért gondoltak kiadni egy igazolást anno a cafateriához, hogy a feleségemnek rendelkezési joga van a számla felett. Folyt
 • unicredit a kedvencem
  folyt
  Ha be kell menned fiókba (már pedig be fog kelleni), akkor régen nem volt sorszám. Tehát ha nem tudtad, hogy melyik emberhez kell menned (tehát arra a feketehajú emberre várok, mert ő intézi az akármit), akkor akár 1órát is elücsöröghettél, mire valaki hozzádszólt (vagy szépen megkérdezted, hogy ugyan most ha ez a bajom, akkro hova kell mennem). Most már van sorszám.
  Weboldalon hirdették, hogy van szuper hitelkártya. Felhívtam őket, hogy érdekel, de van pár kérdésem. fél óra után sikerült a 3. embernek visszakapcsolnia az elsőhöz. Másnap próbálkoztam megint, nem sikerült egy alapvető infót megadni arról a termékről, ami kint volt a landing pagen.
  Összefoglalva ellenségemnek SE ajánlom.
 • Fekete Macska
  Én is megkaptam az Estétől az értesítést, hogy a PrivilégiumL számlám akkor márciustól megszűnik.
  A Raiffeisen Gold 2.0-t szeretném megnyitni, de biztos szeretnék abban lenni, hogy a saját nevemen lévő, két különböző bankban vezetett folyószámlám közötti átutalást elfogadja-e a Raiffeisen a 400EFt-os bejövő jövedelem vizsgálatánál.
  A Raffis ügyintéző állította, hogy ez nem fogadható el, sőt, rokonok (pld. férjtől a feleség részére) közötti utalás sem számít a jövedelem vizsgálatakor.
  Ezek szerint a bank valamilyen programmal esetleg figyeli ezt, pld. a küldő és fogadó fél nevének azonosságát összeveti?