Változások a Paypalnál

2017-02-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Pistu hívta fel a figyelmet egy hozzászólásban, hogy új Privacy Policy lép életbe a Paypalnál, szerinte ebből az derül ki, hogy jelenteni fog a magyar adóhivatalnak, ahogy más pénzintézetek is teszik ezt az új megállapodás szerint.

(Mint ismert, a csatlakozó országok bankjai jelentenek a számlatulajdonos adóhivatalának a számláról és az azon lévő pénzeszközökről, ez alól felmentést kaptak a Paypalhoz hasonló "elektronikus pénztárcák" szolgáltatói, cikk itt és itt.)

Bár én nem találtam meg, hogy miből következne, hogy jelent a Paypal mostantól (az USÁ-nak eddig is jelentett, ahogy csalásgyanú, vagy bármilyen más hivatalos megkeresés esetén is bárkinek kiadta az adatokat.), találtam egy másik érdekes dolgot.

A Paypal árat emel, nem is kicsit, amit sikerült eldugnia a Privacy Policy változásról szóló levélbe. Jóformán minden költség fél százalékponttal drágább lesz, beleértve a pénzváltás költségeit is. Ez utóbbi érinti a vásárlókat közvetlenül, a többi inkább csak közvetetve, drágábbak lesznek a termékek az ebay-en és máshol, ahol lehet Paypallal fizetni.

We are changing the standard transaction fee for sellers selling goods or services online to buyers outside the U.S. from 3.9% to 4.4% plus the existing fixed fee based on the currency.

We are changing the standard transaction fee for in store transactions received from buyers outside the U.S. from 3.7% to 4.2%.

We are changing the micropayment fees for in store transactions received from buyers outside the U.S. from 6.0% to 6.5% plus the existing fixed fee based on the currency.

We are changing the cross-border transactions fee for card present and PayPal transactions from 3.7% to 4.2%.

We are changing the cross-border transaction fee for keyed and scanned transactions from 4.5% + $0.15 to 5.0% + $0.15.

We are also adding pricing for verified charitable organizations that will match existing pricing for non-charities.

"PayPal spokesperson Justin Higgs told EcommerceBytes that PayPal is changing the fee for selling online outside the US from 3.9% to 4.4%.

PayPal also charges an additional 2.5% fee for any currency conversion and a 1% international transaction fee to receive payments from another country. Higgs said PayPal is increasing the currency conversion fee from 2.5% to 3.0%."

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram