Virtuális asszisztens

Gyakran előfordul kérdésként tanácsadásokon, hogy mit lehetne dolgozni kisgyerek mellett és/vagy vidéken és/vagy főállás mellett.

Az elmúlt években nagyon elterjedt a virtuális asszisztensnek hívott lehetőség, amit viszont valamiért sokan nem ismernek, se vállalkozók, se munkakeresők.

A nevében benne van, miről szól: valakinek a titkárnője vagy asszisztense leszel távolról. Jellemzően egy személy több vállalkozónak dolgozik: számlákat ír, küld és ellenőrzi, hogy befolyt-e az ellenértéke, e-mailekre válaszol, telefonokat vesz fel és intéz el dolgokat, beírja a szabad időpontokra az érdeklődőket, excel táblákat olvas össze és így tovább.

Ez nagyon jó a (főleg mikro- és kis)vállalkozóknak is, nem kell ezekkel sem foglalkoznia. A fizetés attól függ, hogy mennyi munkát jelent az ő telefonjainak, e-mailjeink a megválaszolása. Néhány tízezer forinttól akár százezres tétel is lehet a havi díj.

Jellemzően a munkavállalónak több ilyen ügyfele van, az asztalán 4-5 telefonon várja a hívásokat és a havi fizetése több cégtől jön be. Az adózást KATA-s vállalkozóként gond nélkül lehet teljesíteni.

Ha vállalkozó vagy és jól jönne neked egy ilyen asszisztens vagy éppen ilyen munkát keresel, akkor keress rá erre a kifejezésre a neten.

Ha akarod, akár hozzászólásban is jelezheted az igényedet/a szabad kapacitásodat, hátha itt egymásra találtok.

Írd meg, mennyi munkát jelentenél és mennyit fizetnél érte, illetve hogy főállásban/mellékállásban tudod-e vállalni, beszélsz-e valamilyen nyelvet és így tovább.

Ne a fő e-mail címed add meg, de olyat, amit azért rendszeresen olvasol is. A valódi nevedet sem kell leírni, akit érdekel, majd felveszi veled a kapcsolatot.

Ha van tapasztalatod asszisztensként vagy asszisztensekkel kapcsolatban, azt is megoszthatod a hozzászólásokban.

Share

70 hozzászólás

 • Copywriter
  Lol. Aztán jön a valóság. Van a Facebookon is egy hasonló nevű csoport. Ahol meetingeket szerveznek, ahol logózott táskát kapnak a részvevők, és pár birka előadást tart. Akiknek nulla kvalitása az online munkához, de tartják persze. Virtuális asszisztens = valaki, aki babokért megcsinál valami alja munkát. Pl. adatokat ment le egy weboldalról, webshopot tölt fel stb.

  Valóban az lenne a valódi virtuális asszisztens, amit Miklós írt, de a valóság többségében mást mutat. Szívből azt tanácsolom, hogy gyerek mellett ne az olyan munkákat keressétek, ami “végül is hozhat pár ezer forintot”, mert magatokkal csesztek ki. Használjátok ki ezt az időszakot úgy, hogy valami értékeset tanultok ki, hogy a gyerek után visszaállva a munkába már többet keressetek. A virtuális asszisztensi dolgokkal csak magatokkal szúrtok ki.

 • Hitel
  Nem hallottam még, micsoda ötlet!!
  🙂
  Én a magam részéről néha, időszakosan “tedd ide vidd oda”..stb “nemgondolkozós” fizikai munkát végeznék.
  A mostani 5-6ezres órabérem akár töredékéért is..
  😉
 • Belavoltam
  Minek kell 4-5 telefon?

  Hogy tudd, éppen melyik cégként kell bemutatkozni.

 • Gergo
  Nagyon kedves, hogy ezt megosztod és próbálod összehozni a keresletet a kínálattal, de basszus: mi a francért kell az 1. mondatba leírni, hogy “nőként”, majd a 3. mondatban nyomatékosítani, hogy “…a titkárnője”.

  Biztos vagyok benne, hogy ez nem szándékos és semmi rosszindulat nincs benne. Viszont (jó szándékból) szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy amit írsz az brutál szexista. Lehet, hogy neked nem (és ez a Te blogod, tehát szíved joga), de 2022-ben sok helyen ez kicsapja a biztosítékot (szerintem joggal).

  Az egyén neme az ég világon semmi szerepet nem játszik itt – ha én írtam volna biztos nem kerül bele, ha pedig javaslatot tehettem volna mielőtt ez kiment azt mondanám, hogy a nemre való utalást töröld ki a francba.

  Most lehet jönni, hogy hanyatló nyugat, liberális meg stb. de attól még ez valakiket igenis rosszul érinthet, kérem próbáljuk őket is megérteni.

  Elég egyszerű az oka: az esetek 99%-ában a nők maradnak otthon a gyerekkel, elvált szűlőként legtöbbször náluk a gyerek és titkárnői, asszisztensi munkakör zömét nők látják el.

  Tehát frankón nem értem, mi a bajod? Ez a munkakör is és a gyerek melletti munkavégzés kényszere szinte mindig a nőket érinti.

  Mintha azon akadtál volna ki, hogy egy cég takarítót keres, hogy lehet ilyet leírni 2022-ben?!

  Vagy mi az, hogy bejárónőt keresnek egy családhoz?

  Nekem kicsit nevetségesnek tűnik ez és álproblémának.

  Ha neked ez a szexizmus, akkor szerintem eléggé eltévedtél. Bár itt tartanánk, hogy ez lenne a valódi probléma.

 • jurta
  Tim Ferriss a “4 órás munkahét” című (2007-ben fiatalon, bohón írt, több szempontból kissé már elavult) könyvében egy egész fejezetet szentelt a témának.

  Röviden: bár magasztalja a lehetőséget, azért sem jó megbízót, sem jó asszisztenst találni nem magától értetődő. 😀

  Aki magyar nyelven szeretné végezni ezt a munkát, annak érdekes beszorulást jelenthet egy szűkebb piacra (nehezebb: megbízót vagy megbízottat találni, viszont könnyebb: személyesen is találkozni, ha a megbízó és asszisztens között vita van, bíróságra menni… mint mondjuk egy angolul dolgozó indiai virtuális asszisztens esetében, Ferriss szerint ott ez egész iparág).

 • jami
  Miklós, nyiss Kiszámoló állásközvetítő céget 😀
  Blogos előélet x plusz pont 😉
 • prisonerhu
  prisonerhu@freemail.hu
  Virtuális asszisztens, EU-s pályázatírási tapasztalattal (EPTK, EMIR), angol és alap spanyol nyelvtudással, heti kb. 20-30 óra szabad kapacitással
 • Ancsinné Zsuzsanna
  Főállásban tudnám végezni. Alapfokú angol nyelvismerettel rendelkezem (középfokú szóbeli nyelvvizsgám van, de frissítésre szorul a tudásom). Gyorsan tanulok. Előző munkahelyemen (bank) jogászoknak készítettem össze a peres ügyeket, valamint több adminisztratív feladatot láttam el. Banki-biztosítasi szakirányon végzetem, mint közgazdást.
  3 gyermekem nevelem egyedül és nehéz olyan állást találni, ami megfelelő időbeosztású ahhoz, hogy a gyermekeim tudjam intézni. Emiatt nagyon örülnék, ha valami otthonról végezhető munkát találhatnék. Jelenleg varrok, viszont mindenképp szeretnék valami biztosabb állást.
  Email: zsuzstalan@gmail.com
 • jurta
  Jómagam pedig dolgozatok javítására és az e-osztálynapló napi kitöltésére keresek virtuális asszisztenst.
  (Sőt, amikor online tanítunk és tartjuk a tantestületi értekezleteket, akkor azokra is eljárhatna helyettem!)
  Alsóbb évfolyamos tanárszakos hallgatóknak remek betanulási lehetőség a szakma legidegesítőbb kellemetlenségeibe.
  Pedagógusbérrel arányosan tervezek fizetni, mínusz csökkentés a képzetlenségért
  😀
 • Illye
  Sziasztok!

  Feleségem szívesen vállalna ilyen munkát, jelenleg is részmunkaidőben hasonló munkát végez (gazdasági ügyintéző).
  A megkereséseket szívesen fogadjuk és előre is köszönjük!
  E-mail cím: asszisztensvirtualis.szolnok@gmail.com

  Továbbá köszönöm Miklósnak is a lehetőséget!:)

 • Mégfulltimealkalmazott
  Mivel jelenleg is adminisztációban dolgozom, én már gondolkodtam ezen a lehetőségen, magán a vállalkozási formán.
  Illetve pár helyen utána olvastam magyarul/angolul, és megnéztem pár videót.

  Hozzátenném, hogy nem csak asszisztensi és titkárnői feladatokra tud a dolog korlátozódni. Mindenkinek a szakmai tapasztalatától és a kereslettől függ.
  Amennyiben ez is kifejtésre kerül, akkor nem csak egy általános cikk, mint jó pár. Legyen informatív, hogy aki rákeres, az a te cikkedet olvassa el.

 • tedzse
  Sziasztok!

  A párom szívesen vállalni ilyen munkát. Kommunikációja nagyon jó, beszél németül is(igaz most nem használja, de hamar visszajön ha esetleg szükséges).
  E-mail cím: munkaajanlat2022@gmail.com
  Aki tud valamit vagy van ötlete szívesen fogadjuk.

 • Lölö
  mrexcel.com/

  Az alap excel függvényeket érdemes készség szinten kezelni.

  Az erre fordított idő sokszorosan térül meg.

 • Kovácsné
  Hát igen, többek között ezért is esik a gyerekszám tartósan a diplomás nők körében, mert valahogy nem a férfiak szoktak ilyen típusú részmunkaidős állásokat keresni gyerek mellett. Persze szurkolok mindenkinek, aki keres/kínál, és a szerzőtől is rendes dolog, hogy felületet teremt, csak ezek mindig elszomorítanak kicsit.
 • V
  ha valaki kulfoldon probalna szerencset – akar munkavallalokent akar munkaadokent – akkor relevans forumokon “VA” roviditeskent is talalkozhat ezzel a fogalommal
 • Bokorfa
  Férfi létemre kezdtem virtuális asszisztenskedésbe. Külföldi befektető budapesti lakásokat vásárolt, én voltam a szeme, füle, szája. Az órabért pedig vezetett táblázat bemutatása után fizette.
  Nem hiszem, hogy magyar megbízót könnyű jó bérért és megbízhatósággal találni. Qjob valami ilyen kezdeményezés. Legyen egy közvetítő, aki esetleg garantálja a megfelelő munkáért a kifizetést.
 • Hufeisen
  Úgy gondolom ezzel a hozzászólásoddal súlyosan megsértetted Franciaországot, és a Francia Népet!
  Ez az állandó “franc”-ozás, amit megbotránkoztató módon többször is használsz a szifilisz régi “francia-betegség” megnevezésére való utalás, amivel szinte kijelented, hogy minden francia szifiliszes, vagy csak a franciák kaphatják el ezt a betegséget?! Ez a súlyosan frankofób hozzáállás a XXI. században, az EU-ban teljesen elfogadhatatlan!
 • Elmint

  1. Ha valaki kifogásolni valót keres, akkor fog is találni, bármilyen legyen az adott szöveg.
  Hufeisen 🙂 erre hozott egy példát.

  2. Nekem fura, hogy a blogot olvasó hölgyek közül senki nem jelezte, hogy a leírtaktól sértve érezné magát.

 • Hitel
  Köszi Hufeisen. Én nem tudtam volna ilyen PC-n megfogalmazni a kommentemet az ilyen “mindenbe csak a rosszat belegondoló fotel erkölcscsőszök” üres okoskodasaira.
 • harci brokkoli
  Vállalkozó barátomnak segítettem virtuális asszisztenst találni. Az álláshírdetés feladása utána százával jelennek meg olyanok, akiknek semmi közük ehhez a munkához, csak elképzelik, hogy milyen jó otthon a számítógép előtt ülni egész nap. Ezután megjelennek az ismerősök, akik hosszas érzelmes történet után könyörögnek az állásért, amit nem tudnának ellátni.

  Készítettünk egy próbafeladatsort, ahol a napi munkához hasonló feladatokat adtunk meg, összesen 30 perces célidővel. Pl: készíts tartalomjegyzéket az adott word dokumentumhoz, csinálj két pdf-ből egyet, itt egy cég, keresd meg az adószámát, itt egy fél perces hanganyag, vedd fel a benne elhangzott adatokat a megadott excel táblába.

  Eredmény: 100-ból 15 ember küldött vissza bármit is, ebből 5 bevallotta, hogy egy óránál tovább tartott, 4-en csináltak meg minden feladatot, ebből 1 volt hibátlan.

 • Gergo
  Miklósnak köszönöm az első mondat átírását, a többieknek meg jelezném, hogy amit most láttok már egy átírt verzió, amivel nekem semmi bajom – az eredeti volt szerintem kicsit “erős”, de az már eltűnt.
 • Körtefa
  Engem is eléggé bosszant ez a mindenki helyett is megsértődünk hozzáállás, pláne ezekben a “gombaszakértős” időkben. Ott sincs megsértve senki, de eljátsszuk, hogy megsértett mindenkit. Majd ír, akit rosszul érint, meg leírhatja azt is, hogy miért.
 • SpongyaBob

  Én ezt nyomom mellékállásban
  jobs.aldi-hofer.com/aldi-karrier-hu/job/2051-Biatorb%C3%A1gy%2C-M%C3%A9sz%C3%A1rosok-%C3%BAt-Rakt%C3%A1ri-dolgoz%C3%B3-%C3%A9jszakai-m%C5%B1szak-Pest-2051/491143801/?feedId=245101&cA=1

 • LSV
  De jelezte… 🙂
 • Prepi
  szerintem meg mindenki túl érzékeny mindenre is. Képzeld, a titkárnők és asszisztensek többsége még manapság is nő, tényeket közölni nem szexista. Nőként egyáltalán nem érdekel, hogy ez így van, a mai világban nők is elérhetnek bármit, a sok lehetőséget és fejlődést kellene látni, nem pedig szexizmust keresni mindenben.
  Illetve mivel Miklós főleg kisgyerekes anyukákhoz szólt, úgy tudom az anyukák is nők, még 2022-ben is, bármennyire is sértő.
 • Hevero12
  @hitel
  Pedig igaza van. Minimális erőfeszítés gender semlegesként feltüntetni egy munkalehetőséget win-win mindenki számára…. Szerintem mindenki most tanulja, senki nem bírál, de érdemes helyesbíteni és megszokni az új nyelvhasznalatot.
 • N0MAD

  A “kisgyerek” kifejezést kihagytad.
  Lehetne a “kis” helyett “korának megfelelő magasságú”
  Gyerek helyett pedig “a törvényi előírások szerint nem cselekvőképes, önálló polgár”
  Nagyon lekicsinylő kifejezések.
  Illetve a “gyerek mellett” is olyan kellemetlen, inkabb “miatt”.
  Mondjuk te is sértő vagy amikor azt mondtad, hogy a “nő” szó az sértő….
 • Andrea
  Üdv.
  Szerintem a webáruház feltöltés nem alja munka.
  Angol, német nyelvtudással szívesen vállalok online munkát. Akár e-napló kitöltést is.
  orchidea.liliomfa@gmail.com
  Köszönöm.
  Andrea
 • Gergő
  (csak jelzem hogy még egy ilyen cikk alatt is sikerült Miklósba is és egymásba is beleállni, megint)

  Miklós köszi ezt is, kiegészíteném pár remote VA kereső linkkel, továbbá javasolom a munkakeresőknek akik ide írtak, hogy ne várjátok a sültgalambot, inkább járjatok utána magatoknak:
  – freelancer.com/search/projects?projectLanguages=en&q=virtual%20assistant
  – weworkremotely.com/remote-jobs/search?utf8=%E2%9C%93&term=virtual+assistant
  – ie.indeed.com/jobs?q=Remote%20virtual%20assistant&l&vjk=e22f023aa4e3991d
  – itt nincs direkt link, de rá lehet keresni hogy “virtual assistant”, feldob egy csomót: angel.co/jobs

 • Pampalini
  @elmint

  Emberek, ti normálisak vagytok?
  Még nektek áll feljebb?
  A Miklós ezt benézte, van ilyen, ő is emberből van. Ezt tudja ő is, azért nem szól hozzá. És bocsánatot kérni se fog, mert, és ezt az alapján írom, hogy a kezdetektől olvasom a blogot, sajnos nem jellemző Rá. De ez apróság a blog hasznossága mellett, ezért én elnézem neki…

 • mysteria
  +1 Teljesen igazad van, és jó hír, hogy nem kerül semmibe általánosabban fogalmazni. példája is jelzi, hogy ez egy nemtől független lehetőség, és bárki élhet vele.
 • Endre
  Én nem nembináris irodai kisegítőt keresek. Mi lenne a pc megfogalmazás? Titkár, titkárnő, vagy egyik sem? Köszönöm a válaszokat!
 • egyszervolt
  Gergo, bármilyen statisztikát nézel meg, a nők sokszorosan felülreprezentáltak a férfiakhoz képest szülés terén, majd pedig gyermekkel való otthonmaradás terén is. Lehet, hogy ez számodra szexista, számomra ez normális, amit pár ezer évnyi emberi történelem is alátámaszt. Ezt kiindulópontnak venni a cikk megírásához mondhatni tényszerű. Ennélfogva a nem igenis szerepet játszik, mert a pozícióra pályázó személyek körében valószínűleg erősen felülreprezentáltak lesznek a hölgyek. Abból kifolyólag, hogy ők szültek. És mivel ők szültek az esetek nagy részében ők mennek szülési szabadságra, ezáltal esnek ki a munkából. Ha már így alakult, hogy ők szülnek és elkerülhetetlen, hogy ezáltal ideig-óráig kiessenek a munkából, adódik, hogy kézenfekvőbb számukra otthon maradni, mint félúton cserélni a pár férfi tagjával. Persze erre is akadnak példák, nem ördögtől való, de nem ez az általános.
 • Az idő érték, ne pazarold
  Ez elméletben jól hangzik, gyakorlatban kevésbé fog működni, főleg itthon.

  Pláne nem több gyereket nevelő édesanyáknak, akik a saját rokonaikat vagy barátnőiket is gyakran képtelenek felhívni. Egy anyuka nem akkor telefonál amikor akar, hanem amikor bír.

  Jönnek a fontos hívások 4-5(!) telefonról, de pont akkor fognak a csemeték Anyun lógni.
  Anyukáknak kisebb gyerekekkel szeritnem nem igazán ez megfelelő munka.

  Mászrészt, csak egy elrontott/nem megít számla miatti büntetés, egy rosszul feljegyzett telefonszám vagy elmulasztott megbeszélés is komoly problémákat okozhat.
  Az asszisztens vállalja majd a felelősséget ezekért? Benne lesz a megbízási szerződésében?

  Nem vitatom hogy tud ez működni ha professzionálisan csinálják, de akik egy blogbejegyzés hatására amatőrként csapnak fel virtuális asszisztensnek, azok szvsz fognak pár kellemetlen percet szerezni maguknak és a megbízóinak is.

 • csgary
  Láthatóan túl sok időd van, javaslom a twitter, instagram, tiktok alkalmazások telepítését a telefonodra, hiszen így mélyenszántó, eredeti meglátásaid megosztásával az emberiség polkorrekt táppal való ellátásához te is hozzájárulhatsz, ebből ugyanis nyilván nagy hiány van, és mindenkit érdekel hogy te mit tudsz visszaböfögni az agitprop ügyosztály anyagaiból.
 • Péter már majdnem egy km

  Gergő miért kell ezt csinálni, jobban érzed ettől magad? Miért nem jelentkeztek szerinted a poszt alatt hosszú tömött sorokban a nők, hogy sértve érzik magukat?

 • Aomame
  idő érték, ne pazarold, az elképzelés alapvetően az, hogy a gyerekek intézményben, és akkor legalább otthonról tudnak dolgozni. Mert elmenni munkahelyre 4 vagy 6 órában tudnának, hogy a gyerekek logisztikája is meg legyen oldva, de 4/6 órás állás még mindig kevés van.

  Egy kicsit menekülő útnak látom ezt, és nagyon sok kisgyerekes anya akar VA lenni, félő hogy emiatt híg is a piac, de aki tényleg ügyes, annak nem rossz lehetőség.
  Én inkább azt javasolnám, és én ezt is tettem, hogy tanuljon valami piacképeset és akkor meg se kérdezik az állásinterjún, hogy van-e gyerek, meg home office-ra is jobb eséllyel lesz lehetőség.

 • Joy
  Ilyen névvel jelentkezni arra emlékeztet, amikor egy korábbi munkahelyemen az egyik álláspályázó email címében benne volt, hogy ‘lusta’ 🙂
 • Brigi
  Én szívesen vállalnék ilyen munkát.
  Excel, MS alkalamazasok pro vagyok (ha nem szeretnél egyenkét levelet kiküldeni, ha automatizálni szeretnéd a kimutatásaid stb., keress meg!)
  Néhány munkám az elmúlt hóapokból: automatizált delivery performance riport fuvarozó cégnek, automatizált CMR bekérés; hobbi kriptózóknak kimutatás meglévő portfólión stb.)
  Mindemelett erős SAP tudással bírok (főleg indsutry solutions automotive) amennyiben szükséged van egy jó szkriptre, keressetek bátran.

  Üdv, Brigi
  brg.wallace@gmail.com

 • islander
  Edes istenem szakadjatok mar le . Igaza volt egyebkent, de mar vagy 10-en leoltottatok, nem lesz eleg?

  Viszont amit ir (remek nev, btw), az nagyon erdekes. Ebbol latszik, hogy valoszinuleg (1) viszonylag keves az ilyen lehetoseg/allashirdetes (vagy talan a magyar piac kicsi, ahogy valaki mas is irta feljebb, es erdemes angolul keresni ilyen munkat akinek megvan hozza a tudasa) es (2) sokan szeretnek ezt csinalni, meg ha teljesen inkompetensek is hozza. Ami furcsa, mert en azt gondolnam, hogy nem 3 diploma hanem egy kis hozzaertes (Microsoft Office….), onallo gondolkodas, precizitas, jo kommunikacos keszseg kell ide es nem tobb, ezt a lecet pedig igazan meg lehet ugrani…

 • István
  Nem tudom te milyen társaságba szoktál járni, de remélem ott is ezt nyomod, nem csak minket tisztelsz meg vele. Az ilyen semmin rugózó, fontoskodó, PC-s okoskákat, mifelénk nem hiszem, hogy a második grillezésre bárki is elhívná… Sok sikert az élethez!
 • David va-t keres
  Sziasztok!

  Három fős budapesti cég (Oktogon) keres Office manager pozícióba VA-t. Teljesen lehet otthonról végezni a munkát, azonban mégis szükséges hetente egyszer a személyes jelenlét, mely rugalmasan kezelhető. Mindent intézni kene, ami nem üzletszerzés/sales meló, azaz iroda működést biztosítani kell: számlák iktatása, átutalások, pénzügy és számviteli feladatok. Kapcsolattartás az anyacég pénzügyes kollégáival.

  Jelentkezni az alábbi címen lehet fizetési igény megjelölésével: tempura-keno-05@icloud.com

  Várható heti terheltség: 8-16 óra

  David

 • Bakingbread
  Én szeretném megköszönni , hogy férfi létedre beleállt ebbe. Még sok-sok ilyen kiállásra lenne szükség, hogy érdemben elkezdjenek javulni a dolgok. És azoknak, akik azt firtatják, hogy miért nem tolonganak a sértett nők, hát pont azért, amit itt a komment szekcióban műveltek Gergővel…
 • Gergő2
  OFF
  Miklós ez a megszólítás az ékezetekkel furán működik, lehetséges rajta valamit kalapálni? pl gergo -re a… hát látszólag az utoljára hozzászóló ékezettől független gergo-t tageli, ami jelen esetben gergő volt
 • Maris
  Sziasztok!
  Fb on működik “virtuális asszisztens szolgáltatás keres-kínál” csoport, ott érdemes nézelődni akit érint 🙂
 • Mellékes
  Nekem ilyen mellékes melóm van. Egy cég pénzügye nem tud és nem akar szöszölni különféle dolgozói elszámolásokkal és dokumentációkkal, illetve úgy gondolták, hogy sokkal jobb egy olyan külsőst bevonni, akinek minden bejött email, telefon csupán egy megoldandó feladat, nem társul hozzá arc és név -tehát nem a cigiző haverrel, szomszéd asztalnál ülő kollégával összekacsintva csinálja meg a helyi erő. Egy email fiók kell, külső hozzáférés két céges software-hez, egy telefon, felhő, és kész.
  Kényelmes, munka meleltt csinálható. De nagy pénz ebből nem lesz – de napi mondjuk 1 órai munkából lehet havi 100-130 ezret fogni, az azért nem rossz.
 • Mégfulltimealkalmazott

  Félig meg vagyok lepődve, félig nem.
  Mivel tavaly tavasszal kerestem állást, így tudom, hogy milyen feladatokat kapott az ember.
  Akár az idő lejártakor azonnal válaszlevélben küldött csatolt feladatokat is.
  A hirdetés az rövid í. Hír, hirdet.

  Siralmas, hogy sokan mennyire nem ismerik az általad sorolt feladatokat sem.
  Egy kkv-nál is a hr+pénzügyi asszisztens napi feladatainak része volt.
  Semmi ördögi nincs benne.
  Sőt, azt mondanám, hogy 4 éve nehezebbek voltak az interjúkon a feladatok.
  Másik cégnél meg körlevelezni kellett, meg sorszámozott bizonyítványok készítése és még bőven van mit tanulni.

 • nyuggerka
  Egyetértek Veled Pampalini. Napi szinten látom, amikor idősebb (35 fölötti) férfi kollégák próbálnak a fiatalabb női kollégákkal kommunikálni és azok csak mosolyognak, mert annyira kínos, hogy nem esik le nekik a ma már abszolút idejét múlt machoista szövegük.

  Miklósnál igazad van ezekre a visszajelzésekre általában nem válaszol, pedig ahhoz, hogy szintet tudjon lépni, szerintem jó volna helyenként egy kis önreflexió, illetve belehelyezni magunkat a másik nézőpontjába. Ennek ellenére ez a kedvenc blogom, de mindig felhúzom a szemöldököm, amikor előtérbe kerülnek a soft skillek.

 • pekagabor
  Biztosan van olyan vállakozás, ahol tud működni a VA, de sokkal inkább preferálom a napi négy vagy hat órás munkaidő ablakot, ami persze lehet távoli, de mindenképpen fix kell legyen, mert csak akkor hatékony, ha lehet a munkaerőre stabilan számítani. Azt elképzelni se merem, hogy ha valaki 4x-5x adja el magát, akkor azt milyen SLA-val vállalja? 😮 Én is alkalmaztam csökkentett munkaidőben munkavállalót, sajnos azt kell mondjam, hogy már ennek az egy kivételnek, eltérésnek (mármint, hogy nem akkor kezdte meg vagy fejezte be a munkaidejét) a kezelése is sokkal több odafigyelést igényel, mint sokan gondolnák, főleg ha egy csapat (márpedig kell egy csapat) részeként is helyt kell állni. De semmi jónak nem vagyok az elrontója, ha valamire van kereslet, akkor arra lesz kínálat is. Miklósnak ezúton is köszönöm az odaadó munkáját én önzetlen tevékenységét!
 • ajsa
  Pont ma kerestem VA-t orvosi latint tartalmazó hanganyagok leírására a már említett FB csoportban. Megdöbbentően sokan jelentkeztek.