Fórum

Régóta kéritek, hogy legyen valami fórum valahol. Én sok értelmét nem látom, nem gondolom, hogy többen szólnának ott hozzá, mint itt, de ezen ne múljék semmi. Pál csinált egy aloldalt a Reddit-en, ahol mindenki hozzászólhat és témákat lehet felvetni illetve kibeszélni.

Majd ki kell jelölni adminokat, én nem akarom azt is moderálni.

Köszönjük Pálnak az ügyintézést, akkor mostantól majd ott fórumozhattok.

Share

29 hozzászólás

 • ttt
  Az ötlet jó de , nem ismerem a reddit-et. Facebook csoportra nem gondoltál? Azok is elég pörgősek és hatékonyak szoktak lenni.
 • Lui
  A fészbukot kiírtani kell a köztudatból, nem pedig még jobban hozzá kötődni..
 • george
  ” Facebook csoportra nem gondoltál? Azok is elég pörgősek és hatékonyak szoktak lenni.”

  A reddit azért jó, mert ott fel lehet pontozni a hasznos válaszokat. A facebook csoportban meg csak egy üzenetfolyam van. Plusz a redditen lehet rendezni az üzeneteket különböző szempontok szerint.

  Egy kísérletet megér, hogy hányan fognak ott kommentelni. Ha a beszélgetés egy része átmegy oda, akkor Miklósnak kevesebb dolga lesz a moderálással. Persze értelme leginkább akkor van, ha Miklós azt is olvassa majd, és nem moderál (azt másra bízza), de azért reagál majd itt-ott, mert egyébként nem fognak írni oda.

 • nyman
  Szerintem a Reddit (is) jo.

  A facebookot szerintem sokan kerulik mar. De lehet csak magambol indulok ki. 2011-12 ota nagyon felhigult. Illetve szeretnem levalasztani magam az kommentelos oldalaknal a f.szbukrol.

  En mar javasoltam, hogy a hosszaszolasokat is lehetne pl. Disqus motorral. Ez tobb oldalon is mukodik.

 • tbrptr
  Én a kommentszekciót cserélném le disqus-ra, jobban követhetőek a reakciók
 • nyman
  @tbrptr: Ezt javasoltam mar en is 🙂

  Ott a valasz gombbal latszik, hogy mire reagaltal. Illetve ertesitest is kapsz, ha valaki valaszolt neked.

  Illetve itt barmilyen nicket beirthatok, es azert a latogatottsag mar ezen tulnott.

  Ugyhogy javaslom megfontolni.

  A redditten mar irtam Aemt98 neven. A moderalasnal a hatarokat celszeru lenne meghuzni.

 • FoX
  Szeretném jelezni, hogy az ottani FoX NEM én vagyok. Próbáltam ezt a nevet regisztrálni, nem engedte a rendszer. Úgyhogy nem fogok oda átjárni, mert nem akarok két kommentfolyamot követni. 🙂
 • naa
  Beregisztráltam redditen, és most? 🙂
  Gondolom elsősorban a “hot” topikoknál van értelme ott folytatni, ahol Miklós mondjuk 200 hozzászólás után már bezárná, de még bennünk maradnak a gondolatok… Vagy régebbi cikkek aktualizálása, mint a hitelkártyás. Esetleg egy topic friss dolgoknak, amiket más cikkek alá szoktak beírni, hogy éppen ezmegaz változott.

  FoX, sok nick foglalt már, tegyél hozzá valamit, pl. FoXtrott 🙂

 • Uli
  Szerintem szörnyű az átláthatósága ennek a redditnek… Meg minek kommenteljünk két helyre? Tényleg egy Disquss jó lenne ide, úgyhogy én is azt támogatnám, de a jelenlegivel sincs semmi bajom.
 • Cold Heart
  hasonló problémám van nekem is, mint FoX-nak, ez a nicknév a magyar fórumokon én vagyok (najó, nem mindegyiken, de indexen pl igen), de külföldön ez esélytelen
 • tgwh
  Szerintem Palink azzal ítélte halálra a dolgot, hogy egy témát sem nyitott.
  Nem tudom hogy működik az az oldal, de ha nincs semmi, akkor senki sem fog kezdeményezni. Ha vannak témák, nem is kevés, nem is sok, akkor bárki találhat kedvére valót, ahová írhat.
 • bsh
  Disqus +1
 • FoX
  04-24 at 16:56
  “Úgyhogy nem fogok oda átjárni, mert nem akarok két kommentfolyamot követni.”

  Az valóban nagyon megterhelő lehet.
  Mondjuk annak is van értelme, ha nem enged a rendszer egy nevet többször regisztrálni. Akkor elkülöníthetőek az emberek. Persze dühítő, ha egy ilyen különleges egyedi nevet valaki már beregisztrált.

 • Jóska Pista
  Az előző FoX én voltam, pusztán demonstrációs céllal.
 • untermensch4
  Cold Heart
  ” Cold Heart (Kiszamolo) ”
  Nem hinném hogy ilyenje van bármelyik külföldinek… 🙂
 • József
  “Szerintem Palink azzal ítélte halálra a dolgot, hogy egy témát sem nyitott.”

  Bárki nyithat témát (és majd a moderátor eldönti, hogy maradhat-e), de közben nyitott is egyet.

 • Nagy Ferenc
  Szintén zenész:

  Disqus+1

 • mentocsomag
  Azért egy dolgot könnyen el tudunk felejteni: valakinek kézzel kell moderálnia. A disqus-t is. Amig egyedül csinálja a blog készítője addig annyival kevesebb cikk fog megíródni, és ha gyakoriak a viták egy-egy cikk alatt a sokadik komment után, akkor még el is tudja kedvetleníteni.
  Ezt egy független fórum megoldaná.
  Lehetne akár olyat is kitalálni, hogy minden posthoz megnyílik ott egy thread és oda lehet csak kommentelni ide nem.
  Többször olvashattuk már Miklóstól, hogy a látogatók apró része kommentel. Ezen a vonalon haladva, a közösség apró része elviszi a szerző drága idejét, feltehetően az extra tartalom kárára.
  Így Én speciel örülnék ha több cikk születne vagy akár mélyebb elemzések (nem mintha ezzel gond lenne).
  Akár szavazhatnánk is róla, bár nem a mi döntésünk a dolog.
 • Ostra
  Szinten az ide beépített disqussra szavazom, nem szívesen használok két platformot.
 • Gábor
  Én is támogatom a fórum ötletet. Facebook felejtős, sok embert ismerek akiknek nincs facebook oldala, nekem sincs és nem is lesz. Ki akar árucikk lenni azon az oldalon?
 • Tímea
  Emlékeim szerint van WordPress-re olyan ingyenes plugin amivel akár az eredeti fórummotor is megtartható és egy kis lap fülön lehet váltani egy másik fórummotorra (FB, Disqus, Google+), egy oldalon belül, párhuzamosan is futhat több motor.

  Létezik olyan bővítmény is, ami az alap WordPress komment motort cseréli le Disqusra és megtartja a régi hozzászólásokat is, a moderálás pedig ugyanúgy a WordPress admin felületen történik, tehát ebből a szempontból nem változna semmi a mostani rendszerhez képest.

  Ha van Miklós részéről erre igény, akkor szívesen foglalkozok a témával.

 • vedini
  Tamogatom en is a rendes forum motort, facebook-ot jopar eve nem hasznalok, kar lenne ha megis odakerulne
 • Konkav
  Én követek egy blogot, ahol a Disqus úgy döntött, hogy nekik mégsem tetszik a blog, és adtak 5 napot, hogy a bloggazda azt csináljon, amit akar, mert utána már nem lesz disqus a blogján. Pont az ilyen kiszolgáltatottság miatt ajánlottam a Discourse-t, vps-en. Minden olyat is tud, mint a disqus, és még többet is, nem követi a felhasználókat, nincs reklám. És akkor ott lehetne az egyesületnek is saját szobája, meg a biztosításnak vagy a flottának.

  A “felhő” nem létezik, az csak másvalaki szervere, aki profitot akar termelni.

 • Okoska2
  Egy kérdés. Marad a fórum Miklós posztjainak folytatása, vagy esetleg lehetne szélesebb a témakör? Tudom, ez rajtunk múlik, de igazából az érdekelne, szeretne-e a csapat egyéb témákról, aktualitásokról beszélegetni, egyénileg felevetett témák mentén?
  Lehetne utazós, autós, fotós, gasztrós, gyerek témájú, bármi. Sok érdekes ember megfordul itt, jó beszélgetéseket feltételezek:)
 • Rko
  Kommentelési lehetőséget megszüntetni és minden cikkhez reddit bejegyzés.
 • asdf
  Ez a reddit minden, csak nem átlátható.
 • Petike
  Ezt a reddit-et én sem fogom használni. Egy PunBB sokkal jobban átlátható. Mondjuk szerintem jó így itt, nekem megfelel ez, nem kell más fórum.
 • Q
  Miki, tegyél egy a fórumra mutató linket a blog főoldalára! Pl. egy új gombot a menübe.
 • headset
  Hogy lehet a reddit-en beállítani, hogy csak az utolsó 24 óra kommentjeit mutassa?