Wizzair nemzetközi internet eSIM kártya

A Wizzair kijött egy nemzetközi eSIM kártyával, ami internetezésre használható a világ legtöbb országában.

Olcsónak nem olcsó a szolgáltatás, bár nagyobb csomagok esetén akár bele is férhet a nyaralás keretébe. (Persze a helyi kártya mindig olcsóbb lesz, de ezzel nem vágnak úgy át, ahogy a hurghadai reptéren szokták az utasokat, amikor 25 GB áráért 1 GB-ot adnak el, hiszen úgysem tudsz visszamenni reklamálni.)

Néhány példa:

Törökország:

Egyiptom:

Thaiföld:

Egyesült Államok:

Ausztrália:

Az Unió annyi, mint Törökország, akkor már sokkal olcsóbb egy magyar feltöltőkártyával kimenned, ennél olcsóbban megúszod a netet.

Amire mindenképp jó lehet, hogy a biztonság kedvéért kiváltod a kártyát, ha valami nagyon elvarázsolt helyre mész, legyen internet elérhetőséged, aztán majd ott veszel valami helyi kártyát normális árazással, ha sokat akarsz internetezni. Persze, eSIM képes telefon kell hozzá, bár az ma már nem olyan nagy ritkaság a drágább telefonok között. (Vagy a kínai olcsó telefonok között.)

Attól sem kell rettegned, hogy ötvenezer forint lesz a telefonszámlád, mert csilliárd forintot kér a mobilszolgáltatód, ha mondjuk Svájcban vagy Szerbiában netezni mersz. Átkapcsolod a netet az eSIM-re és nincs több nagyon kellemetlen meglepetés a következő hónapban, vagy frász, hogy mennyibe fog kerülni, hogy meg merted nézni az e-mailjeidet.

Évente egyszer kell feltöltened a SIM-et, hogy megmaradjon. (Bár nem látom, hogy drágább lenne, ha újat veszel minden alkalommal.)

További infók erre, ha esetleg érdekel a dolog.

Ha van ennél jobb tipped utazásra való kártyához, (mert nyilván van, hiszen a Wizzair csak egy viszonteladó) azt pedig szokás szerint a hozzászólásokban várjuk sok szeretettel.

Share

72 hozzászólás

 • Gergő
  Albániában nagyon vigyázzatok a nettel. Az nekem sokba volt, és még az volt a szerencsém, hogy volt vmi maximum keret, amit nem engedett átlépni. Így is buktam vagy 30 ezret fél óra netezésen.
 • Kiszamolo
  A diginél Szerbia, Svájc, Albánia 50 ezer forint 1(!!!!) GB net.

  De a többinél sem semmi árazások vannak az Unión kívül. (Talán a Vodafone előfizetéssel nem volt ilyen horror, kérdés, az meddig marad meg.)

  Csak sokan ezt nem tudják…..

 • Dani85
  “Csak sokan ezt nem tudják…..”

  Ezért kell elolvasni az üdvözlő-SMS-t, amikor belép az ember egy országba (ha már előre nem nézte meg az árakat), de sokan olvasás nélkül törlik.

 • MZ/X
  Amióta feltalálták az eSIM-et rengeteg app-on lehet ezeket megvenni, és rögtön a telefonba betölteni. Érdemes többet megnézni, mert azért van ami ennél jelentősen olcsóbb. (USA-ba főleg). Wizzair is csak egy whitelabele lehet valamelyik cégnek.
 • Hsz
  Airalo.com
  Még nem próbáltam, de a nyáron ki fogom. Sokkal olcsóbb, ugyanúgy eSIM.
 • Pallos Levente
  Sajnos csak félmilliós telefonokkal megy
 • Fox (IT)
  Rengeteg ceg arul az interneten helyi e-sim kartyat internetezesre.
  Csak keres ra + esim es rengeteg talalat jon fel.
 • Györgyi
  Még nem voltam olyan szállodában, ahol ne lett volna ingyenes a wifi, sőt a vendéglátóhelyeken is szinte mindenhol lehet használni. A mobil adatforgalmat eleve ki szoktam kapcsolni, hogy még véletlenül se érjen meglepetés.
 • Dr.Gezi
  Én innen szoktam keresni mobimatter.com/
  Most éppen egy utazás miatt UK/USA/Kanada kellett, 365 nap alatt lehasználható 35 GB csomag nap 40 USD. Én nem találtam jobbat…
 • SurfRoam
  Én régebben ezt használtam:
  surfroam.com/pages/rates

  Ingyen (a feltöltés áráért) kiküldik postán a SIM-et a prepaid adattal, így nem fog meglepetés érni.

 • G
  Svájc teljesen korrekt az ár

  Svájci pre paid sim kártyával az ár 1Gb 10 CHF / 28 nap

  Wizz air 1 GB 4,5€ /7 nap

 • FeherJ
  Szerbiàban a Digi 1 GB nem 50.000 hanem csak 570Ft. Nem mindegy!
  Kicsit nagysàgrendileg màs.

  Én azért utána néznék ennek…

  digi.hu/roaming

  Asszonygya hogy:

  “Roaming 4. díjzónán belüli országokban fogadott vagy indított adatforgalom 50 Ft/MB”

  1 GB=1024 MB

  “ROAMING 4. DÍJZÓNÁBA SOROLT Országok: Albánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Kína, Szerbia, Svájc, Izrael, Thaiföld”

  De érdemes megnézni a hívásfogadás és indítás költségeit is, el fog menni a kedved attól, hogy elővedd bármiért a telefonod.

 • utazosnetezos
  az airalo dijai meg mindig jobbak, de mindenki hasonlitsa ossze az esimdb.com on…
 • t26
  Én EU-n kívüli eSIM-hez a MobiMatter oldalát szoktam nézni, ott kiválasztod az országot és választhatsz a különböző szolgáltatók ajánlatai között.

  Néhányat random megnézve kicsit (20-30%) olcsóbb, mint ezek az ajánlatok, illetve több országot érintő utak esetén lehet olyat is találni, ami minden érintett országban működik (pl. Balkánra is ilyennel mentem, ugyanaz az eSIM jó volt Szerbiában, Montenegróban, Albániában és Észak-Macedóniában is).

 • eLemlámpa
  Van jobb tippem utazásra való kártyára.

  Egyébként Egyiptom mindegyiknél drága.

  De akinek nem fér bele egy hetes nyaralásra 1 GB net 3900 forintért az minek megy nyaralni? 😀 A többire ott a hotel wifi.

 • Andrea
  Én az Airalo -t ajánlom. Ha támogat eSIM kártyát a telefon, nagyon kényelmes és az ára is jobb, mint a wizzair.
 • mad823
  Adat eSIMre egy csomó találatot dob a gugli, pl. airalo, szóval messze nem egyedi a szolgáltatás, és nem is feltétlenül a legolcsóbb…
 • Kiszamolo
  Én sem értem azokat, akik egy családi nyaralásra kifizetnek másfél milliót, de a 12 ezer forintos utasbiztosításon meg spórolni akar.

  Miért nem marad itthon, akkor másfél milliót spórolna?

 • Kiszamolo
  Györgyi, egyrészt a szállodai WiFi vagy tragédia és csak a lobbiban elérhető, vagy fizetős. (Ritka kivétel, ha a szobában is elérhető, használható és ingyenes is)

  Másrészt nem segít rajtad, ha eltévedtél a városban vagy meg kell nézni a neten, mikor jön a busz.

 • Mindenütt van
  Tudom eretnek gondolat, de amikor elUTAZOL, akkor valószínűleg valami mást akarsz látni és csinálni, mint a hétköznapjaidban. Ennek első lépése az, hogy nem nyomkodod azt a hülye telefonodat. Nem akarsz képeket posztolni, hanem élményeket gyűjtesz.
  Tehát net sem kell úgy, mint otthon. Ha pedig kell, akkor a hotelben/bérelt szobában lesz az is.

  Tudom, vannak apró kivételek, a google közösségi közlekedés tervezője nélkülözhetetlen segítség minden kinti utazásnál. De komolyan, ha ennél több kell, akkor nem értetted meg az utazás fogalmát.
  Ha pedig mégis az otthoni életstílusodat akarod élni, miért nem veszel az adott országban egy helyi netes kártyát? Mindenütt van és olcsó.

 • ggg
  Ez fizikai kártya, elég drága maga a sim és csak paypal-lal tölthető
  vista.hu/citysim-a-nemzetkozi-sim-kartya
  citysim.net/index.php?page=rates&tariff=direct
 • Kairó
  Mi pont hurghada-ban vagyunk es a hotelben van vodafonestand ahol sim kartya 5eu+20gb mobiladat 30euba került. Délutántól vagy 50-100an vannak lobbiban és vagy nem lehet csatlakozni a wifire vagy sűrűn ledob, mert mindenki a wifit akarja használni. Néztem pàr esimet, de 5ünknek hotspottal ez a megoldas tűnt a legjobbnak. Lehúzásnak tűnt hogy vasarlasnal nem csak megvetted a simet es eljöttèl, hanem a szaki betette a simet es vart vele amig tenyleg mükődni kezd, viszont a 4jegyü kòdot meg eltette amivel nélküle is feltudnam tölteni az egyenleget.
 • Kiszamolo
  Annyira fárasztó ám, amikor valaki meg akarja mondani, hogy a másik hogy nyaraljon, mit csináljon és mi az egyedüli helyes út a szabadidő eltöltésére.

  Mi van akkor, ha az a munkám, hogy egész évben napi több száz kilométert megyek és nyaralás alatt ki sem akarok kelni a napágyból, mert pihenni akarok és nem mérgezett egérként menni és bámulni a nevetséges turista látványosságokat a kegyetlenül túlárazott helyeken?

  Mi van akkor, ha egész évben be vagyok zárva egy irodába és a szabadság alatt mindent látni akarok és még annál is többet, ezért 20 várost meg akarok látogatni egy hét alatt, ami más szerint nem pihenés, hanem értelmetlen rohangálás?

  Mi van, ha imádom a tengert és gyűlölöm a hegyeket, vagy ellenkezőleg, nem értem, ki az a hülye, aki a sós vízben kínozza magát?

  Mi van, ha nekem az a nyaralás, ha kiveszek egy eldugott hegyi házat, hogy senkit ne kelljen látnom, mert egész évben ismeretlen emberekkel kell kommunikálnom, vagy ellenkezőleg, a szabadságomat egy nyüzsgő nagyvárosban akarom eltölteni és minél több embert meg akarok ismerni?

  Sokkal jobb hely lenne a világ, ha az emberek rájönnének, hogy minden ember és szituáció különböző, ezért az ő kicsi világa nem maga az Egyetlen Igazság.

 • törpike
  Én balga, tudatlan, svájcban kapcsoltam be a mobil netet, 5 perc alatt leszívta, és még fizettem a következő hónapban 30 ezret. De ez volt az első és utolsó. Megfizettem a tanuló pénzt.
  Csak egy jó tanács: Jönnek a nyári külföldi nyaralások, aki unión belül megy nézze meg, hogy nem járt-e le az Uniós Egészségbiztosítási kártyája -nekem most járt le, ügyfélkapun keresztül lehet igényelni- ha nincs váltsa ki. Ezen kívül utasbiztosítás kötelező (van olyan lakás biztosítás amiben benne van, ezt is meg kell nézni).
 • AiraloUser
  Airalo – 6 honap Del-Kelet / Kelet Azsia
  regios eSIM – kb. 13 orszagot lefed

  Majdnem mindenutt tokeletesen mukodott, egyedul Del-Koreaba baszakodott egy kicsit.
  Zsenialis talalmany, csak ajanlani tudom minden utazonak!

 • Grand
  SurfRoam,
  tavasz óta én is a Surfroamot használom fizikai kártyával, mert a telefonom nem eSim-es.
  35 euró a kártya (ebből 25 euró felhasználható), viszont a postadíj még 9,5 euró. Nem a gyorspostát választottam, az még több lett volna, de így is megjött 4-5 nap alatt.
  1-2 cent 1 MB, ami nem annyira olcsó, de nem is videókat kell nézegetni vele, arra ott van a szálloda wifije.
  Előnye számomra, hogy nincs országhoz kötve, lényegében a világon mindenhol használható, mindig átáll a helyi hálózatra.
 • 404? 440.
  “ minden ember és szituáció különböző”
  Vagy tartani kell a kapcsolatot az otthoniakkal valami okból folyamatosan. Vagy a munkahellyel. Vagy bármi váratlan miatt veszem, a biztonság kedvéért. Vagy a végtelen információtár miatt ha bármire rá akarok keresni amit látok a lábamat megcsípő tengeri izé veszélyességétől a fagyiárus értekeléséig, vagy valami speckó sörös/boros/kajás helyet szeretnék találni, vagy ubert vagy, erollert bérelnék vagy épp magam se tudom előre mit?
  Nem is a saját gondolat egyedülisége a baj, hanem hogy előbb ír mint gondolkozna az emberek tülnyomó resze. Már ha gondolkozik egyáltalán, nem a kész panelekből választ mindíg, de ez messzire vezet.
 • András
  Én is Airalo-t hasznaltam eddig, de legutobbi utazásnál talaltam egy még jobbat:Redbull Mobile (osztrák telekom van mögötte). Nagyon flottul müködött.
  esim.redbullmobile.com/
 • Eszef
  na persze, de ezzel a gondolatmenettel nem viszek magammal órát sem, alszom, amikor álmos vagyok, felkelek, amikor befejeztem az alvást, lemegyek a szálló éttermébe, ha éhes vagyok, kikelentkezek a szállodából, ha már elég nap eltelt, majd kimegyek a reptérre, ha már nem süt annyira a nap…
 • Golyós Dezodor
  Kiszámoló: köszönjük, hogy helyretetted az okost. Én se vagyok mobilbuzeráló, csak sajnos több keserves tapasztalat után rájöttem, hogy a G.Maps navigációja a legmegbízhatóbb. A forgalmi adatokhoz viszont élő net kell. És igen, az se utolsó szempont, hogy a helyi tömegközlekedést is átlátja. (Cserébe eladtuk a Gúgülnek a lelkünket, tudom.)

  Nem is hallottam még eSIM-ekről, pont jól jött ez a cikk, mert Svájcon is átutazunk és kiment a fejemből, hogy oda nem jó a Giffgaff, mert nem EU. (Egyébként előre félek, mikor köszönt be a roaming terén is a brexit. Ha van eszük, soha.)

  Sz’al ha tapasztalat alapján tud valaki jó ócsó netet Svájcba, ne fogja vissza magát. Csak átutazunk arra pár napot, de nem akarok elveszni a hegyek között.

  Kellemes hétvégét.

 • jani129
  Te meg inkább olvass valami mást is, mint az aktuális kormánypropagandát és akkor mindjárt más lesz a világ.
 • Zabalint

  Azon kívül, amit mások leírtak: a mobilnet csak egy eszköz, az hogy nyaraláskor mobilnetet használok, nem azt jelenti, hogy ugyanarra használom, mint otthon.
 • Bambababbba
  @Kairó Hiába lett volna meg a kód, nem tudtad volna feltölteni a tapasztalatim alapján. Próbálkoztam én is Revolut és magyar netes bankkártyával is feltölteni, de külföldi bankkártyát nem fogad el a kinti Vodafone online feltöltésnél. A hotel IT managere nagyon nagy titokban segített, csak helyi bankkártyáról engedi feltölteni, erre jutottunk. Elég alaposan mindent próbáltam, persze lehet azóta változott, de szerintem így védik magukat, h turista ne élvezze a helyieknek szánt árszínvonalat.

  Nekem gond nélkül elfogadta, talán még a kód sem kellett. Letöltöttem az AnaVodafone alkalmazást, azon keresztül ment. Az angol része is főleg arab volt, de azért megoldottam. Az alkalmazásból tudtam meg, miért fogyott el olyan gyorsan a vásárolt 25 GB. Mert 1 vagy 2 GB volt, amit eladtak nekem…

 • Buy & Hold

  Körülírtad az álomnyaralásom 🙂

 • Tamás
  Az eSIMek árukeresője: esimdb.com/
 • sepa
  USA-ban nem árt észnél lenni, hiába voltak az előre megvett roaming csomagok, meg sem nyikkant semmi érkezéskor a repülőtéren és még utána sem különösebben, nagyon kellemetlen volt. Végül helyi kártyát kellett venni, az működött. De a 4G lefedettség egyáltalán nem olyan magától értetődő, mint itthon. Kinti szám nélkül semmit nem lehet kb.intézni, még az Uber sem fogadta el.
 • sanyi
  en penzt nem viszek nyaralaskor
  amugy is mindig azert telnek az orak – vagy pont keresem, vagy pont koltom, neha egyutt a kettot – de amikor elutazom, akkor valószínűleg valami mást akarok látni és csinálni, mint a hétköznapjaimban
 • fufa
  , ez is egy ordas nagy boomer-bolcsesseg volt. Pont olyan, mint az “okos tevek, okos telefonok, mikor lesznek mar okos emberek” mem. Aki ilyeneket ir, az meg mindig nem ertette meg az okostelok lenyeget.

  Nem mindenki internet/facebook/instagram fuggo, vegtelen modon meg tudja konnyiteni az eletedet otthon is, munka alatt, szabadidoben vagy utazas-szabizas soran. En peldaul szabizas alatt imadom a napomat egy kiulos kavezoba beulve megtervezni, es szeretem alaposan felfedezni a varosokat. Latok egy erdekes epuletet, azonnal fel tudom kutatni a tortenetet. Elem tolnak egy etlapot, pillanatok alatt reszletes infokat kapok mindegyik etelrol. (Nem, pincer altalaban nem beszel annyira angolul, hogy fel tudjon vilagositani, meg nem is lancolhatom oda 5 percre.)

 • ZX71
  Nem volt még eSim képes telefonom, és nem is valószínű, hogy egyhamar lesz (Miklós, többnyire elég rossz véleménnyel vagy a drága telókról). Nekem inkább éppen az fura, hogy mostanában egyre kevesebb dual sim+sd kártyát fogadni képes telefon van, pedig ezek “alapabb” telefon fukciók, mint a kamera vagy egy csomó egyéb dolog. Mert ha a második simbe veszel külföldön adatkártyát, az SDn meg viszed a zenéidet, kevés adatforgalommal megúszhatod bárhol.
 • Repterenserossz
  Draganak tunik. Malajziaban repuloteren szembejovo elso pultnal vasarolva valami 4000 Ft koruli osszegert kaptam fizikai local SIM kartyat, masodik SIMnek betettem, 30 napra, korlatlan internet, bar nehany MBps, videora szaggat, telefonon hivni is lehet vele de Whatsapp hivasra tokeletes pl. sot meg valami roaming is volt mert nem vettem ki a telefonbol es sokkal kesobb itthon szolt hogy 80% elfogyott es leallhat a roaming, nem is tudtam hogy volt… Korabban Vodafone napijeggyel kb. 10 nap alatt 40 ezerre lehuztak, most nem…
 • Fox (IT)

  Dual sim foleg azert halt ki, mert viszi el a helyt az ertekes a telefonon belul. A felhasznaloknak fontosabb a 8-dik kamera mint a dual sim.

  Legujabb iPhone-k US-ben kizarolag e-simmel erkeznem, igaz tobbi piacos modell miatt a belselyukben ures hely can a sim helyen.

 • Arokaso
  Svájcban a Sunrise feltöltőkártyáját tudom ajánlani. 2 CHF / 24 óra és minden korlátlan országon belül. Bekapcsolod az adatforgalmat vagy telefonálsz egyet és automatikusan indul a 24 óra, de nem újul meg automatikusan.

  Külföldiek is megvehetik bármelyik pultnál vagy üzletben.

 • 1st_eve
  Nézzétek meg még a holafly.com oldalt is.
 • Kovács Tivald
  Kicsit off-topic, de fontos tipp:
  Utazás előtt mindenképpen nézzétek meg, hogy milyen hálózathoz vagytok kapcsolódva ITTHON.
  “Csodafón”-nal jártam úgy, hogy egyszer csak letiltottak a 4G-ről, amit nem vettem észre, mert itthon van HSDPA, és a legtöbb esetben az is “elég jó” volt, mikor nem voltam wifi-közelben.

  A szívás akkor jött, amikor ki kellett mennem üzleti útra Hollandiába, ugyanis ott már nincs 3G net, tehát hirtelen a telefonom Edge-re/1G-re váltott, azaz gyakorlatilag nem volt netem, ami arrafelé létezhetetlen (mert a tömegközlekedéstől kezdve minden feltételezi, hogy rendelkezel internettel).

  Vodafone ügyfélszoli nyilván elérhetetlen volt, amikor meg sikerült elérni őket, akkor pont olyan segítőkészek voltak, mint szoktak lenni általában. A problémát hazaút után se sikerült megoldani, így végül szolgáltatóváltás lett a vége. (nem a telefon beállításaival volt a baj)

 • ZX71
  Fox IT: én azt nem tudom igazán megérteni, hogy amíg a telefonokon nem lesz optikai zoom (mert kb hogy is lenne), plusz a ccd mikroméretű, addig a telefon egy közepes kamera teljesítményét se fogja elérni, bármit is hazudik a marketing és trükköznek a szoftverrel. Ezért vakarom a hajam, amikor azt mondod, hogy a “fontosabb” nyolcadik kamera miatt veszti el a második simhelyet. Egy telefon leginkább működjön már telefonként.

  Mellesleg amúgy nem a helyszűke az oka, az Iphoneok sose tudtak akkorára “nőni”, hogy második sim is elférjen benne, sdről nem is beszélve, inkább megy szemétbe kétévente a sok giga memória is.

  Szóval nem kicsit vagyunk átverve, szerintem.

 • Zabalint

  Teleszkópos megoldással lehet optikai zoom. A szenzor méret probléma meg nem érinti a célközönséget, ők szénné szaturált HDR képet akarnak, nem olyat, mint aki ért is hozzá.

  Én nem vagyok egy nagy fotós, de azért sokkal jobban szeretek fényképezőgéppel fotózni, úgyhogy teszek rá milyen kamerája van a telefonomnak. De sokan nem így vannak vele.

 • Jelenleg a magyar Vodafonenál Törökország EU zónának számít.

  Amúgy meg aki annyira életképtelen, hogy illyen rablódíjakat fizet ahelyett, hogy az első hivatalos(!) üzletben vesz egy helyi SIMet az ne menjen külföldre.

 • Ákos
  Bármelyik okostelefon lehet esim-es ezzel: esim.me/
 • barangoló
  “USA-ban nem árt észnél lenni, hiába voltak az előre megvett roaming csomagok, meg sem nyikkant semmi érkezéskor a repülőtéren és még utána sem különösebben, nagyon kellemetlen volt.”

  USA-ban a két nagy kivezette az hagyományos (legacy) GSM szolgáltatást, csak 4G data szolgáltatás érhető el (meg helyenként 5G).
  Ez nem 100%-san fedi a valóságot mert a T-Mobile US még nem kapcsolta le teljesen a 2G-t, csak a 3G-t, az AT&T pedig már mind a kettőt). 2G talán még kapott 1 évet, de ez nem azt jelenti, hogy mindenhol 100%-san elérhető.

  Indulás előtt mindig nézegessétek a roaming tájékoztatókat, van olyan szolgáltató, ahol ezt a problémát már kiküszöbölték bizonyos típusú előfizetéssel, amit arra alkalmas készülékkel elérhetsz.

 • barangoló
  “Csak sokan ezt nem tudják…..”
  Ezért kell elolvasni az üdvözlő-SMS-t, amikor belép az ember egy országba (ha már előre nem nézte meg az árakat), de sokan olvasás nélkül törlik.”

  Az SMS-n kívül a normálisabb operátorok bevezették azt is, hogy ha egy olyan hálózatba akarsz felmenni, ami erősen fizetős, akkor amikor neteznél, kapsz egy bejelentkező oldalt, amely tájékoztat arról, hogy tartalmilag kb: ön most egy olyan hálózatra jelentkezett be, amelyen a roamingolás k-va drága. Biztos folytatni akarja az adatroamingot?

  És ezután amikor a rohat multi ezt ki is számlázza neki, jön az elemi erejű felháborodás (2 info-t (SMS, web) kapott + rá kellett nyomni, hogy “megértettem”)

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.