03.27

2020-03-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ma semmi izgalmas nem történt, csak megszavazták a kétezer milliárd dolláros mentőcsomagot az Egyesült Államokban. A piacok elég depressziósan fogadták ezt, mind Európában, mind az Egyesült Államokban erős mínuszban állnak.

Semmi nem elég jó ezeknek a piacoknak. Végtelen mennyiségű pénzt ígért a jegybank (nem a levegőbe beszélt, közel 600 milliárd dollárt elvert a piacon gyorsan.), két kézzel szórja a pénzt az állam, mégsem tetszik nekik.

A mentőcsomag felosztása (kattintásra nagyobb lesz):

Amint látszik, jut pénz mindenkinek: kis cégnek, nagy cégnek, egyéneknek, munkanélkülieknek, egészségügynek, mindenkinek.

Ennek ellenére a tőzsde ilyen savanyú arccal fogadta a dolgokat:

További hírek: nagy bajban a BKK, mert 80%-kal zuhantak a jegybevételei. Sikeresen golyózták ki a Digit az 5G tenderből, nélküle osztották ki a frekvenciákat tegnap. Vasárnap óraátállítás, ha minden igaz, utoljára. Az autógyárak milliárd eurókban mérik a kényszerleállás heti költségét, kérdés, mindenki túléli-e, ha sokáig tart még az állás.

Reméljük a héten már nagy dolog nem történik a gazdaságban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram